Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
KozmikL.kartal başta teşekkür ederim.
Kemoterapim devam ederken fenalaştığım bi dönem oldu ve bunun sonucunda vücudumun sol tarafında kalıcı bi uyuşma karıncalaşma var devamlı.bunun içinde nörolojiye başvursam değerlendirilir heralde..
gökhan39 bu konuda malesef bilgimyok. dediğiniz gibi nöroloji değerlendirecektir. oran olarak ne verirler ya da verirler mi bilmiyorum. ancak düşük biroran veriyorlarsa uğraştığınıza değmeyebilir. şöyle ki; onkoloji %40, üroloji: %20 oran verirse ki bunlar anladığım kadarıyla alacağın minimum oranlar, balthazard hesaplamasıyla %52 yapıyor. ilave olarak %10 daha alırsan uyuşma ve his kaybı için oran %56,32 ye çıkıyor ki anlamlı bir fark yaratmayabilir. organ kaybı olduğu için zaten muhtemelen süreli ve 1 yıllık olarak verecekler raporu ama süresiz vereceklerse de uyuşmalar zamanla geçiyor mu diye kontrol etmek için sürekli vermeyecekleri kesin gibi. kısacası %40-50 gibi bir oran size yetiyorsa bence uğraşmayın. tabi ben uyuşma ve his kaybı için %10 u salladım. belki daha yüksek bir orandır. sizin durumunuza farklı yansıyabilir. ama yine de diğer rahatsızlıklarınızdan alacağınız oran yeterliyse boşu boşuna uğraşabilirsiniz. rapor süreciniz uzayarak sizi rahatsız edebilir. raporu daha önce tedavi olduğunuz hastaneden alacaksanız ve rahatsızlıklarınızın hepsinin teşhisi daha önce konumuş ve kayıt altına alınmışsa işiniz bir nebze kolaylaşacaktır. ama farklı bir hastane her rahatsızlığınız için ayrıca teşhis koymak üzere test, tahlil vs isteyebilir.
Öncelikle herkese mutlu huzurlu günler..ben testis tümörü hastasıyım sol yumurtalık alındı kemoterapi falan almadım ama ömur boyu takip kağıdım var askerlikten bu sebepten muaf oldum..ayrıyetten belimden 3 adet fıtık aldırdım epkrizde ağrı sürekli diye belirtilmiş şuan fıtığım tekrarlamış 2.operasyon olabilir..bu durumda heyete girsem yüzde 40 alırmıyım almıcaksam boşa uğraşmıyım gel git zaman kaybı..ama öyle bi ihtimal varsa erken emeklilik icin uğraşmaya değer diye düşünüyorum şimdiden değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim..hoşçakalın
Geçmiş olsun Allah şifa versin. Testis tümörlerinde iyi huylu olsa dahi alındıktan sonra en çok %10 uzuv kaybı oranı verilir, takibi ise genelde iyi huylu çıkmasada %85 oranında tedavi edilebilir konumda olan bir hastalık.
Aynı şekilde fıtıkta tedavi edilebilen fakat değişken olsada oran açısından çok düşük.
Siz testis tümörü ve fıtıkla ilgili tedavi ve takibinizi ihmal etmeyin, bazı durumlarda o zaman kaybı dediğiniz konu hayattaki yaşam süreciniz olabiliyor.
Tüm kanser hastaları en az yüzde 40 engellidir diye biliyorum. Kemoterapi veya radyoterapi almamış olsanız dahi. Tedavi olduğunuz doktorlarınıza veya servisteki idari personele bile danışabilirsiniz.
Venus V5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Volkano80
Kardeş ben de sağ testis alındı 4 kür kt gördüm. Sonra nüksetti karın bölgemden çok tehlikeli bir ameliyat oldum lenf nodları temizlendi. Sene 2007. Yeni başvurdum engelli raporuna 2 hafta sonra gel al dediler. Ama nöroloji doktorunun söylediğine göre Onkoloji 40 üroloji 10 vermiş. Sizce itiraz etmeli miyim
selam, ben geççen sene başvurduğumda puanlamalar daha farklıydı, onkoloji 20 ile 80 arasıydı şuan için 5 sene sonrasına 40 olduğu için o konuda doğru puan vermişler. üroloji ise organ kaybına 10 sperm azlığına da ayrıca puan vermişti, bunun dışında ben nefrolijiden de puan almıştım. başkaca rahatsızlığın yoksa bence 2. dilime çıkman zor görünüyor, o yüzden bence itirazında pek bir şey değiştirmez.
ama dediğim gibi sperm azlığı yada başka kalıcı yan etki olduysa onları ekletebilirsin.
Usulca oncelikle geçmiş olsun.Benim tahminim almış olduğum raporlara kısırlık veya sperm azlığı oluşmuş ise 10 puan daha alman gerekirdi.Fakat nefroloji puan verirmi bilmiyorum.
Nefrolojiden girmedim. Girmem mi gerekiyordu. Girsem kaç oranı vardı
Onkoloji üroloji KBB gastroentroloji ve nöroloji den girmiştim. 3 haziranda veririz dediler. Sağlık kurulu hiç görmedi beni. Direk 3 Haziran da raporunu alabilirsin dediler
Kozmik
Kısırlık ve sperm azlığı yok. Nefrolojiden girmedim
Fakat ikinci olduğum ameliyat ve kemoterapi neden daha fazla almama sebep olmadı üroloji ve Onkoloji bölümünden. Çünkü başka bi tanıdığıma kt görseydin biraz daha fazla verirdim demişlerdi
Volkano80
Nefrolojiden neden giriyorsunuz. Yani testis tümörü ile alakası ne
Kardeş doktorlarin verdiği oran doğru.Bende senin olduğun RPLND ameliyatını oldum.Lenf nodu alındı.Sonrasinda bu ameliyat için ekstra bir oran alirmiyim diye düşündüm.Hastanede bu işlere bakan bir arkadaşım vardı.2019 engelli yönetmeliğinde Tümüral dönem+lenf nodu yok şeklindeki kısmın karşısında yüzde 40 yazıyor diye bana gösterdi.Hastalik olalı 13 yılın olmuş.Zaten kanser hastalığı oranları yeni yükseldi yüzde 40 i geçmeye bak.Sigorta girişin 2008 öncesi ise Vergi indirim belgesi almaya bak.şartlarin oluştuysa da emekli olursun.selam
Cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Yalnız yorumlara baktığımda sanki aynı hastalık vakalarına sahip olmamıza rağmen sanki en az oranlar yüzde 60-80 civarlarında. Herkes beş yılı aşmadan rapor başvurusunda bulunmuş belki de bilemedim.
Bir de 2005 sigorta girişim. Emekliliğime ne kadar faydası dokunur
Aynen rapor oranları onun için biraz yüksek eski raporlarda.Hastaneden sağlık raporunu aldıktan sonra SGK li çalışan isen vergi indirim belgesi için Maliyeye başvurunu yapabilirsin. 6 veya 7 ayda vergi indirim belgen gelir. Yuzde 40 ile 50 arası bir rapor alacak olduğun için 20 yıl ve 4400 prim gün şartı ile 2025 yılında emekli olabilirsin. Sana tavsiyem primlerini yüksekten yatittirmaya bak.Aksi durumda Emekli maaşin çok düşük olur.
Nasıl yani bu raporla beş yıl sonra emeklilik hakkı mi kazanıyorum
Banka memuruyum. Emekli sandığından emekli olacağım. 2005 ten 2012 ye kadar fazla çalışmışlığım yok. 2012 de memur oldum. Gözüm korktu beş yıl sonra emekli olmaktan
Bir de eski raporlarda oranlar daha düşükken nasıl daha yüksek gelebiliyor
kemoterapi ilaçları yan etki yapmıştı bende kreatinin yüksekliği olduğundan gittim nefrolojiye.
eğer sendede başkaca bir yan etki kaldıysa ilgili bölüme gidebilirsin (mesela burdan bir arkadaşta nöropati oluşmuş, nörolojiden puan aldığını yazmıştı)
Bende en büyük yan etkisi mide oldu. Kaç defa hortum attırıp en iyi hastanelere gitmeme rağmen çare bulamadım. İkinci olduğum ameliyat tan kaynaklı ameliyat olmamın da riskli olacağını söylediler. Kt yüzünden mide tahribata uğramış. Günlük nexium ilacı kullanmadan duramıyorum. Var mı başka midesinde tahribat oluşan çare bulan ? Volkano80
Yorumlarda okuduğum kadarıyla yüzde 91 süreli almışın. Hangi birimlerden bu kadar yüksek oranlar aldın
Hayırlı olsun kardeş.Memurdun galiba engelli memur sınıfına gecmeni tavsiye ederim. Maasin dahi artar.İlerleyen zamanda da emeklilik hakkın doğmuş oldu.
Sağol kardeş. Evet Memurum ama engelli memur sınıfına geçmek benim elimde mi
Bir de maaşım neden artıyor. Aksine ben bulunduğum birimden başka birime verilmekten Korkuyorum. Çünkü başka birime verilirsem maaşım düşer. Son olarak da erken emeklilikten de çekiniyorum açıkçası. Yani yarın bir gün senin emekliliğin dolmuş hadi git derlerse diye. Çünkü 5 yıl sonra emekliliğim doluyor
Öyle bir sınıf yok. Engelli sağlık kurulu raporu olan her memur engelli memurdur. İdari izinlerden yararlanabilir. Vergi inidiriminden ve erken emeklilikten yaralanabilmek için raporunuzla ayrıyetten başvuru yapmanız gerekli. Genel olarak engelli olmanın avantajları var. Dezavantajlı olduğu durumlar da olabilir geri hizmete alınmak gibi. Bu da size prestij veya mali kayıp olarak geri dönebilir.
Engelli memur yönetmenliğine baktım. Ben istemediğim sürece beni başka bir birime gönderemeyeceklerini yazıyor. Yapmam gereken bir öneriniz var mı. Şunu yap ya da şunu yapma diye
Eğer tek testis ameliyatla alındıysa ve kemoterapi gördüysen onkoloji %40 veriyor. Üroloji artık ayrı oran vermiyormuş. Kanserden dolayı testis alındığı için sadece onkoloji veriyormuş. Bu arada 40 tek başına yeterli olmayabilir. Benim 18 de kalça kemiğinden var. Normalde 58 yapıyor ama baltazar sistemi ile 51 oldu rapor.
Sadece testis te ultrasonda 13x7.5mm boyunda olmak üzere birden fazla kist tespit edildi iyi huylu dediler lakin kurula henüz girmedim başka rahatsızlıklarında var ama buna üroloji veya onkoloji puan verir mi biliyormusunuz
Eğer iyi huylu bir kistse tahminim her hangi bir oran vermeyeceklerdir. Çünkü kistten dolayı testisiniz alınmamış. Şayet testis alınmış olsaydı o zaman üroloji eksik organdan oran verirdi ama çok düşük bir oran olurdu bu da. Yinede en sağlıklısı sağlık raporu alırken ürolojiyede görünmek istediğinizi söyleyin. Birde tavsiyem ultrasyonu şehir hastanesi gibi bir yerde yaptırdıysanız rapor için oraya gidin. Kayıtlı olduğu için rapor alma süreniz kısalır.
Benim ogrenmek istedigim iyi huylu testis kistleri onkoloji bölümünde puan veriliyormu bilen yok sanirim üroloji dr buna puan vermedi acaba onkoloji verebilirmi..