Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Testis kanseri için % kaç rapor alabilirim?

Volkano80

selam arkadaşım öncelikle geçmiş olsun.bende testis tümörü aldirdım.kemoterapi ve radyo terapi almadim.üroloji dr sadece testis kaybindan puan alirsin dedi.bendede kısırlık oluştu ona puan vermezler dedi.size nasil verdiler bide test istiyorlarmi heyette yardimci olursaniz sevinirim.

arkadaşlar benign testis tümörüne onkoloji puan veriyormu bilgisi olan varmi

Slm

Slm arkadaşlar testis kistlerine onkoloji engel verebiliyormu 1.ve 2. Evre yılda bir kontrol olması gerekir dediler ama sorunca rapor olmaz diyorlar

Bilgi 44 merhaba uzun bir süre giremedim ancak cevap verebiliyorum; kısırlık için spermiyogram sonucuna göre puan alabilirsin, eğer sprem sayısı ve morfoloji vb normal ise puan alamazsın aksi halde puan alman gerekir zaten , oran cetvelinde de -sanırım- 10 puan olarak karşılığı var.

benigin iyi huylu için onkoloji puan verir mi emin değilim malesef.

ali48

kistin onkoloji alanına girdiğini pek sanmıyorum.

geçmiş olsun , iyi günler

testis kanserinden ameliyat oldum, kemoterapi gördüm, akciğerlerimde de kemoterapi hasarı var. raporu aldım %68 verdiler. %60 onkoloji ve üroloji verdi, %20 göğüs hastalıkları yanlız iki yıl süreli verdiler. ama raporda ayrıca kronik kısmı işaretlenmiş.

benim merak ettiğim süresiz olması gerekmiyor mu bu hastalığın. ve şimdi emeklilik için başvurucam ama ya iki sene sonra yasa değişir vermezlerse 40 altına düşürürlerse ne olacak.

ne yapabilirim ne yapmam lazım bunun için.

kartalisa

bende aynı rahatsızlık nedeniyle rapor aldım, banada 2 yıl süreli verdiler, hatta vergi indirimimde 2 yıl süreli olarak onaylandı, emeklilik için başvurdum bu rapora istinaden emekli olur kağıdımı aldım. mutemelen süre sonunda tekrar kontrole gönderecekler ama zaten süresiz onaylı raporlarıda istediklerinde kontrole gönderebiliyorlarmış, burda bir sürü örneği mevcut. o yüzden raporun süreli olmasına ben çok takılmadım işlemlerimi başlattım.

bu arada onkoloji dışında ürolojidende puan alman gerkirdi sonuçta bir organ kaybından en az 10 puan alabilirdin.

merhaba bende ilk raporumu onkolojiden 60 mide rezektomi ile 81 puan 1 yıl süreli almıştım sonra itiraz ettim il sağlık müdürlüğüne,başka hasataneden 64 puan süresiz aldım ankaradanda süresiz vergi indirim onaylandı..ilk raporumda süreli olduğu için ankara süreli onaylamıştı..fakat nihayi olan son raporum ve vergi indirimim..

Volkano80 Üroloji ye de gittim. Karşısına sıfır yazmışlar ama açıklama kısmına kemoterapi aldı özür oranı %60 diye belirtmişler. Vergi indirimi için başvurdum bakalım o ne çıkacak.

Problem iki sene sonra olur da vermezlerse ne olacak. Emeklilikten mi dönülecek böyle bir ihtimal de var sonuçta. Hayırlısı bakalım.

kartalisa

O işte bir yanlışlık var gibi. Onkolojinin oranı farklı, ürolojinin farklıdır.
Bende de şöyle birşey olmuştu; sırasıyla üroloji, onkoloji ve endokrinolojiye gittim oranları endokrin ve onkoloji vermiş. Üroloji raporda yok bile. Ama sonuçta olması gereken %84 rakamına ulaştırmışlar o yüzden sorgulamamıştım.

kallmann35

yani yanlışlık derken onkoloji %60 verdi göğüs de %20 verdi hesaplamada %68 çıkmış. üroloji de dediğim gibi herhalde onkolojiye paslamış gibi.

tam bilmiyorum hangi hastalığ hangi oran veriliyor ama daha önce burda sorduğumda ve yazılan konuları okuduğumda onkoloji 45 falan verir diyorlardı. Açıkcası ben bu kadar beklemiyordum oranı.

Oranın yüksek olmasının bi etkisi varmıdır acaba. Benim asıl sıkıntım sürekli olmaması. Sonuçta geleceğimizi ona göre planlayacağız.

Teşekkürler.

kartalisa

Göğüsten yüzde 20, onkolojiden yüzde 60, ürolojiden de yüzde 10 olmalıydı. Toplamda da yüzde 70 küsur olmalıydı. Cetvelde hangi hastalığa hangi oran verileceği belli. Kanser hastalarına ilerleme gerileme ihtimalinden dolayı süreli rapor veriliyor malesef. Bana da 1 yıl süreli yüzde 84 vermişlerdi şimdi yüzde 50 civarına düşecektir.

kallmann35

Bana da açıklama kısmına "remisyonda izlemede olup remisyonda kaldığı sürece ilk beş yıl" diye not düşmüşler. Gerileme durumu derken ne kadara kadar düşer oran en fazla acaba.

suzerk

Merhaba. Ben daha önce sakatlık cetvelinin tümörler kısmını onkoloji doktoru ile beraber değerlendirme şansım oldu. Değerlendirme bizim sandığımız kadar net olamıyor. Evre 1 ve 2 için remisyonda yüzde 60, remisyon sonrasında yüzde 40 veriyor. Öte yandan evre 3 ve 4 için remisyon sonrası yüzde 40, henüz remsiyona girmediyse yüzde 80 diyor. Beni değerlendiren doktor ise evre 3 testis tümörü için remisyonun 2.yılında yüzde 40 vereceğini belirtti. Daha düşük evresi olanlar ilk 5 yıl yüzde 60 alırken yüksek evresi olanın 2.yılda 40 alması. Doktorlar...

kartalisa

aynen...ama 40 ın altı mümkün değil dolayısıyla emekliliğiniz iptal olmaz..haa olduda yönetmelik değişti 40 ın altına düştü ileride o zamanda siz bu yönetmeliğe göre emekli olduğunuz için hak kaybına uğramazsınız diye düşünüyorum..açıkçası bende sürekli aldım ve 2021 dede nasip olursa emekli olmayı düşünüyorum(ki normal şartlarda 11 yılım var) ...

suzerk

anladım değerli bilgiler için çok teşekkür ederim elinize emeğinize sağlık. hakkımızda hayırlısı bakalım.

Herkese merhaba. Ben de şubatta testis kanseri olduğumu öğrendim. Sol orşiektomi ameliyatı oldum ve 3 kür BEP aldım. Akciğerlerde ve lenflerde metastaz vardı. Haziranda PETe girdim ve kanserleri hücrelerin temizlendiğini söyledi doktorum. Nükse karşı 2 yıl sıkı takip 10 yıl takipte kalacaksın dedi doktorum. Geçen gün engelli sağlık raporuna başvurdum. Onkoloji doktorum %80 oran vermiş. Vergi ve ötv indiriminden faydalanmak için almak istiyorum raporu. Yarın ürolojiye geçeceğim. Bakalım o kaç verecek?

Geçmiş olsun. Üroloji tek testisin alınmasından yüzde 10 verecek. Oranınız da toplamda yüzde 82 olucaktır. Eğer tedavileriniz sonucunda infertilite oluştuğunu da söylersiniz bir ihtimal üroloji yüzde 10 daha verebilir böylece yüzde 84 olur oranınız. Ötv indirimi içinse en az yüzde 90 indirim veya ortopedik rahatsızlık olması lazım.

Testis kanseri engelli raporu yuzdesi

Merhaba arkadaslar. 8 yil once evre 2a testis kanseri tedavisi gordum. 3 kür kemoterapi aldim. Sağ testisim alındı. Yuzde kac rapor alabilirim ?

Bazi cevaplarda yuzde 20 yazilmis da. Sizinde mi ayniydi benim gibi

Bende gecen yıl raporumu aldım
Tek testis ca yüzde 60
Hipotiroidi için yüzde 10
Artı yüzde 10da üroloji testis yokluğu için veriyordu ama ultrason için ücret istenince ve ürolojideki hocanın tavrı illaki usg isterim diye tutturunca ürolojiye gitmedim 2019da rapor oranları değişti her halukarda yüzde40 dan fazla alırsın.üroloji ve onkoloji yüzde60+yüzde10 ile yüzde 64 olur büyük ihtimal oranın
alikemall
Gerçi ben ameliyattan sonra aldım sizin üzerinden 8 yıl geçmiş büyük ihtimal biraz daha düşük alırsınız ama onko ve üro yinede yüzde 40 barajını gecersiniz

Bu oranlari tekrar dusurme ihtimalleri var mi acaba. 2019 oncesi daha dusukmustu

Sol testisim alindi.3 kur kemoteropi aldim.Sonra rplnd ameliyati oldum.Simdi 3 ayda bir kontrol.Oran ne kadar verirler?Evre 2b

fat44
2019 ocakta aldım bende raporu.
Yüzde 60 onkoloji verdi yüzde 10 da ürolojiden testis yokluğundan alırsın totalde yüzde64 olur . Geçmiş olsun

Merhaba Arkadaşlar,
Benim 1 testisim küçük yaşta alınmış, şimdi tümorden dolayı 2. sinide aldılar. Çok sükür farklı bir yere sıcrama durumu olmamıs ancak 3 kür kemoterapi uygulanacakmıs ve hormon tedavisi görecegim ömür boyu. Engel durumu ne olur emeklılık günümü etkilermi bilgi verebilirmisiniz?

cozer
Yüzde 60 onkolojiden alırsın
Yuzde 20 çift testis olmaması ve hormon replasmanından alırsın artı yüzde 10 da infertil kaldığın için üroloji verir. Balthazarla hesaplandığında yüzde 72 olur totalde geçmiş olsun.

alikemall

onkoloji 5 yıldan sonra 40 veriyor (eski yönetmelik 20 idi), bunun dışında ürolojiden testis kaybından 10 alırsın eğer sprem sayısında azalma gibi bir durum varsa 10 puanda ordan alabilirsin, ayrıca kemoterapinin kaalıcı bir yan etkisi olduysa ilgili birimden bununla ilgilide ek puan alabilirsin.

Üst Alt