Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Testis kanseri için % kaç rapor alabilirim?

Arkadaşlar iyi günler .Benim bir sorum olacak.Ben raporumu yeni aldim.2.dereceden.vergi indirimi için yeni başvurdum.şu anda çalışiyorum.Ben şu andamı maaşa ilave vergi indirim parasi alicam yoksa işyerine vergi indirim yazısi gelincemi alicam.Örnegin asgeri ucretle çalısan birisi 2.dereceden 129 tl aliyormuş.

Bugün bende sağlık kurulu doktorlarına muayene oldum.
Non Seminom Miks Germ Hücreli testis kanseriyim.
Sağ Testis alındı. 4 kür kemoterapi aldım.
Lenf, Akciğer gibi yerlere metastaz vardı.
RPLND ameliyatı kist küçük olduğundan yapılmadı.
2 ay sonra takip verildi. Tahmini % kaç rapor alırım.

fat44

vergi indiriminiz onaylandıktan sonra maaşınıza yansımaya başlar, ancak hak ettiğiniz tarih başvuru tarihi olduğundan bir dilekçeyle vergi dairesine başvurmanız durumunda geriye dönükleri (başvuru tarihi ile onay tarihi arasındakileri) toplu olarak vergi dairesi hesabınıza yolluyor. daha detaylı bilgi için vergi indirimi başlığına bakabilirsiniz.

Tatar2050

onkolojiden ; ilk 5 yıl için en az %60 (belki çok yeni olduğundan dolayı yada evreye göre daha yüksek) oran alırsınız.

üroloji; %10 orşioktemi için + net %20 malign nedeniyle doku organ kaybı olduğu için en az %28 alırsınız. yrıca infertilite vs varsa bunlarda eklenir.

başka rahatsızlıklarınız varsa onlarda ayrıca eklenir.

yönetmeliğe göre minumum %71 alırsınız gibi görünüyor, geçmiş olsun.

*rplnd olmadığı için ek %20den tam emin değilim, ama muhtemelen verilecektir, en kötü ihtimalde bile raporu rahat alırsınız.

İyi günler hepinize. Yukarıda sormuşlar fakat cevaplayan olmamış.

18 yasımda sağ testis kanseri sonucu sağ testisimi aldırdım 4 ay kemoterapi aldım. 5yıl sonra hayatım düzene girmişken göbeğimin sağ altına doğru bölgede lenf bezlerimde cıktı. Robotik cerrahi yöntemle ameliat oldum tekrar kemoterapi almadım. Ameliat sonrası genital sinirim zarar gördü bosalamıyorum.

4yıllık yazılım öğrencisiyim, bu yıl bitiyor. engelli raporu almalımıyım, yüzde kac alabilirim, artısı eksisi neler, işe yani şirkete girerken sorun olur mu? Yurtdışına giderken sorun olur mu ?

Bana %40 verdiler. Testis yokluğundan oran verilmedi. Tedaviye dahil bir şeymiş. Sadece Evre 2 testis ca olarak degerlendirildi. Bu oran yettigi icin itiraz etmedim.

alikemall

Araba indirimi için yeterli mi? Peki üstüne olan evin elektrik doğalgaz suyu ücretsiz oluyormuş bunun hakında bilgisi olan varmı ayrıca yukarda yazdıgım konu hakkındada yardımcı olursanız sevinirim.

Arkadaşlar merhaba bugün testis TM için poliklinikleri geziyor um gittiği m hastanede onkoloji olmadığı için sevk ettiler. Üroloji sol orşektomiden 10 verdi kısırlık 10 verdi bunu ısrar ettim için yazdı.veremem falan filan diye üroloji olarak onkolojiye sevk etti.dediki onkolojinin verdiği geçerli olacak bir organ kaybından sadece yüksek olandan puan geçerli sayılır falan filan dedi. Onkoloji puanının üstüne eklenmiyor anladığım kadarıyla... dr. Lar Bu konuyu konuşmaya dahi korkuyor lar yada garip tavırlar gibi üstü kapalı cevaplar falan artık bekliyor um onkoloji yede girip heyete gireceğim detayları yazarım herkes farklı bilgi veriyor.inşallah hakkımızda hayırlısı olur.

Onkoloji doktoruna girdik şükür sen rapor alamazsın olmaz yüzde 40 üstüne çıkmaz dedi ..bende itiraz ettim dilim döndüğümce sen dışarı çık şimdi ben bi kurulla Arkadaş larıyla konuşacak yada danışacak
neyse sonra tekrar çağırdı..yenii tetkikler istedi.takip hastası olmadığı m için..kan ultrason akciğer raporlu olarak istedi.sonra size bir puan vereceğim dedi.. arkadaşlar hepimize kolay gelsin.. ama zor işler gerçekten yarın hepsini özelde yaptırıp teslim edeceğim.. yazmaya devam ederim..

Doktorlar bazen cahilce davranabiliyor. Yönetmelik ve eki açık. Evre 1 ve evre 2 remisyon sonrasında iseniz Yüzde 40 Onkolojiden yüzde 20 ürolojiden alırsınız toplamda yüzde 52 yapar. Bundan daha aşağı bir puan gelirse CİMER'e yazın.

Onkoloji yüzde 40 verdi evrakları sağlık kuruluna teslim edip bir ay sonraya gün verdi pandemi yüzünden sanırım...heyete gireceğim hayırlısıyla kallmann35 bende öyle bir oran bekliyorum.. inşallah bakalım testis tümörü olan ve tüm hastalara geçmiş olsun rapor geldiğinde yine yazıcam süreci..iyi günler..

Araba icin ya ortopedik engeliniz olmali yada %90 uzeri engeliniz olmali. Elektrik dogalgaz ucretsiz degil ama indirimli alabiliyorsun(yine arastirin ben boyle okumustim) . Ankara icin aski %50 indirim yapiyor. İnternete yazarsaniz tum indirimleri ogrenebilirsiniz.

Öncelikle herkese geçmiş olsun testis kanseri ile alakalı farklı bişi soracam bu kanseri olmuş arkadaşlar daha önceden çok eşli hayatınız oldu mu ve HPV isimli cinsel yollarla bulaşan bulaşıcı hastalığa sahip msiin siğil filan çıkma durumu oldu mu ya da HPV taşıyıcılığınız var mı bununla alakalı doktorunuz bilgi verdi mi iyi akşamlar

Bahsettiğin hastalıklar cinsel yolla bulaşan hastalıklar olup testis kanseri ile hiç bir alakası yoktur.

Sdr

Cevap için teşekkür ederim ancak eksik ya da yanlış sordum sanırım bu söylediğim hastalık kadınlarda serviks kanserinin baş sorumlularından yüzde 97 gibi oranda serviks kanseri hastalarında bulunuyor erkeklerde belki yüzde 30 civarı kanser yapıyor daha çok siğil yapıyor ve taşıyıcı oluyorlar ancak yine de gırtlak kanseri gibi kanserler yapıyor belki yüzde 1 ihtimalle de cinsel organ kanseri yapabiliyor daha çok deri kaynaklı olarak da acaba testis kanseri riskine de sebep oluyor mu acaba diye sormak istedim bu kanseri geçiren arkadaşlarda bu hastalık ya da siğil öyküsü var mıydı onu merak ettim dediğiniz gibi belki de neredeyse yok denecek kadar etkilidir bu kanser riski sormak istedim

Testis kanseri tedavisi gördüm. Bir testisim de alındı. Ne tedavi başlangıcınde ne de süreçlerde doktorlarım buna dair bir şey sormadı. Tedavim 2014 de olmuştu. Belki günümüzde neden sonuç ilişkisi olarak değerlendiriliyordur onu bilmiyorum.

Sdr

Teşekkürler cevap için geçmiş olsun tekrardan konuyla alakalı başka deneyimi bilgisi olan arkadaşlar bizimle paylaşırsanız sevinirim herkese iyi günler

Bende tedavi gördüm ama dediğiniz gibi bişey yaşamadım. Doktorlar da bişey demedi.

Bende testis kanseri gecirdim yumurtam alındı. 1yil lldu ama calisirken halsizlesme ve yorgun dusmeye basladim .heyet raporu icin basvuru yapacagim sizce kac verirler bilgisi sahibi olan varsa sevinirim . Bana kamuda calismak icin yuzde 40 lazim insallah verirler

Arkadaşlar bugün heyete girdim. 20 sn sürdü.odaya girdik bir doktor gürültülü ortam kaç yılında TM oldun dedi..2006 dedim ooooooo dedi 15 yıl olmuş.. çık dışarıya bu kadar.. elime bir kağıt 15 gün sonra arayın sonuç için dendi.. hayırlı işler.. bakalım ne olacak.. yazacağım..

yüzde 51 olarak raporum geldi çok şükür.. hayırlara vesile olur inşallah..

arkadaşlar merhaba testis kanseri geçirdim sağ testis alındı 4 kür kemoterapi gördüm daha sonra atar damara atan parça alındı robotik cerrah ile sonrasında 3 kür daha kemoterapi aldım raporum sizce ne olur

bundan karın ağrısı ile hastaneye gitmiştim pete girdim testiste kitle çıktı sağ testis alındı 4 kür kemoterapi aldım daha sonra karın bölgesinde atar damara yayılım yaptığı için ikinci ameliyatı oldum robotik cerrah daha sonra ise 3 kür kemoterapi daha aldım toplamda 2 ameliyat 7 kür kemoterapi aldım ve sağ testisim alındı raporum % kaç olur

keizy

öncelikle geçmiş olsun, onkoloji ilk 5 yıl için %60, 5 yıldan sonrası için %40 veriliyor. mesajınızdan anladığım kadarıyla ilk 5 yıl içindesiniz.dolayısıyla %60 onkolojiden alırsanız. üroloji ise orşiektomi ameliyatı için 10 puan veriyor. (birde tümöre bağlı organ kayıpları için net %20 eklenir diye bir iafde var ancak benim ilk raporumda bu puanı almama rağmen 2. raporumda doktorun yazmasına rağmen kurulda bu puan silinmiş, bu puanın neye göre alındığını baya araştırdım ama bulamadım) bunun dışında kemoterapi yada radyoterapinin veya ameliyatın başka yan etksi olduysa bu rahatsızlıkların içinde ilgili birimlerden puan alabilirsin.

selam herkese

ben 2020 Ekim ayında karın ağrısı ile hastaneye gittim PET'e girdim testiste kitle vardı sağ testis ve kitle alındı patoloji kötü geldi 4 kür BEP protokolü aldım daha sonra ise karında atar damarda lenf noodu vardı alındı incelendi ve o da canlı tümördü 3 kür de VİP protokolü aldım toplamda 7 kür kemoterapi 2 ameliyat ve sağ testis alındı doktorum 60 oran alırsın demişti heyetten 5 yıl için geçerli demişti 5 yıl sonunda bu rapoe benden alınır mı yoksa oranı mı düşer yardımcı olur musunuz?

ilk 5 sene sonrası verilen %40 oran benimle bâki mı kalır? Ben ekpss girmek istiyorum o amaçla rapora başvuruyorum daha 19 yaşındayım

keizy
Aynen yönetmelik öyle diyor..yani her ne olursa olsun 40 altına düşme ihtimaliniz yok...

Mi A3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba iyi günler öncelikle herkese çok geçmiş olsun. Testis kanseriyim 4 ay önce tanı konuldu ve sağ testisim alındı ve ameliyattan sonra kemoterapiye başladım ve 4 kür kemoterapi aldım karaciğere karın boşluğuna ve akciğere metastaz vardı karaciğer ve akciğerim temizlendi çok şükür karın boşluğumda da bitmek üzere hastalık tanı veya nasıl diyim kodunda “ c62.9 testis malign neoplazmı” yazıyor bunlara bakarak yüzde kaç rapor alabilirim bilgisi olan biri yardımcı olursa çok sevinirim yaşım 24 ve ağır saniyede işçi olarak çalışıyorum tabi şuan raporluyum ama rapor bitince ne olucak bilmiyorum şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

Bugun onkoloji ve üroloji doktorlarını gezdik. 2018 sol yumurtalık alındı. Kemoterapi görmedim. Sizce %40 alabilirimiyim. Biraz doktorla konuşmayı denedim puanlamaya hocam veriyor ben brişy diyemem diye kestirip attı. Sonuç açıklanınca buradan yazarım.

Bugün kurula girdik. Sıfır konuşma 3 gün sonra edevletten bakarsınız dendi cvp yazarım olumlu olumsuz

Mulu
Hayırlısı inşallah dilediğiniz gibi olur bende aynı hastalık artı kemoterapi gördüm yarın heyete gireceğim bakalım sonuç ne olacak. Ayrı bi stres yaşatıyorlar insan güvenemiyor.

Üst Alt