Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Testis kanseri için % kaç rapor alabilirim?

[FONT=sans-serif]Merhaba bende 2002 de Testis Tümörü Kanseri geçirdim Sol Yumurtlığım alındı ve ağır bir Kemoterapi geçirdikten sonra atlattım. [/FONT]
[FONT=sans-serif]Sorum : Takribi 15 yıldan sonra Vergi İndirimi için %20 verirlermi bilgisi olan varmı? [/FONT]

[FONT=sans-serif]Saygılarımla[/FONT]

Yokmu yukarıdaki konu için cevap verebilecek Arkadaş

Testis ca nedeniyle rapor alınabilir mi?

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba, ben 15 sene testis tümörü nedeniyle ameliyat oldum ve sağ testisim alındı. Daha sonra yaklaşık 15 gün radyoterapi aldım. Bundan 2 sene sonrada sag lenfte tümör tespit edildi ve 4 kür kemoterapi ardından ameliyat oldum ve sağ kasık civarındaki lenf alındı. Buna göre ben 40 puan üstü bir rapor alabilirmiyim?

Benim anladığım ilk ameliyat 10 puan, + onkoloji nedeniyle 20 puan ve 2 sene sonra gelişen nüks nedeniyle + 20 puan daha oluyor ve 40’ı geçiyor. Doğrumu anlamışım?

Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Herkese sağlıklı huzurlu mutlu günler dilerim.

Anlattıklarınıza dayanarak söylüyorum ben aynı şeyleri yaşadım sadece radyoterapi görmedim raporum %42 sınırda olmasına rağmen 40ın üstünde sizinde 45-50 gibi olur.Yardımcı olabileceksem özeldende sorabilirsiniz.

Cevabın için çok teşekkür ederim BuROCKY. Özel mesaj yerine burdan yazarsam aynı durumdaki başka arkadaşlarda yararlanabilir diye düşündüm.
Hangi bölümlerden kaç oran aldığını hatırlıyormusun?
Ayrıca rapor almak için giderken ameliyat , kemoterapi epikirizleri ve pataloji raporu dışında bir şey götürmek gerekiyor mu?
Orda tekrardan tahlil/ tetkik muayene yapıyorlar mı?

Tekrar teşekkür ederim, sağlıklı mutlu huzurlu günler.

Volkano80

İyi düşünmüşsünüz. Tabiki onları götürürseniz daha yararlı olur. Bende öyle yaptım. Belli şeyşer için yine istiyolar tahlil ama dpktordan doktora değişiyor. Bilginiz olsun.

merhaba, rapor almak için işlemlerimi başlattım ama yaklaşık 1 ay sonrasına randevu verdiler.

özürlülük oran cetveline göre;
"II- Tedaviye cevap veren klinik evreli (Evre I ve II) malign tümörü olan hastalar: Primer tümörün sebep olduğu veya bu tümöre yönelik tedavi sonrasında gelişen doku veya fonksiyon kayıplarında özür oranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlara net % 20 ilavesi ile bulunur. Ancak bu gruptaki hastalar yılda en az bir kez metastaz ve nüks açısından değerlendirilerek klinik evre ve fonksiyon kaybı değişimi olup olmadığı tespit edilmelidir.

III- Malign transformasyon gösteren benign tümörler: Primer tümörün sebep olduğu veya bu tümöre yönelik tedavi sonrasında gelişen doku veya fonksiyon kayıplarında Özür Oranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlara net % 20 ilavesi ile bulunur. Ancak bu gruptaki hastalar yılda en az bir kez metastaz ve nüks açısından değerlendirilerek klinik evre ve fonksiyon kaybı değişimi olup olmadığı tespit edilmelidir."

bu iki şıktan birmi geçerli yoksa başka yerde nüks ettiği için tedavi görüp ameliyat olduğum için her iki şıktanda ayrı ayrı puan alabilir miyim?

@OturanBoğa @KKELEBEKK bilgili ve ilgili olduğunuzu gördüğüm için sizleri de etiketledim, şimdiden teşekkür ederim.

tekrar merhaba arkadaşlar, rapor sürecim bitti, üroloji onkoloji ve nefrolojiden [FONT=sans-serif]raporumu %91 ve 2 yıl süreli olarak aldım[/FONT]
aynı rahatsızlığı geçiren arkadaşlara bilgi olsun diye yazmak istedim, herkese sağlıklı günler.

Testis kanseri için rapor alan var mı?

Merhabalar,
Bel ağrısı şikayetiyle gittiğim hastanede testis kanseri teşhisiyle operasyon yapılarak sağ testisim alındı. Ayrıca karın kısmına metastaz yapmıştı. Yani 2.evredeydim. 10 cm tümör vardı. Küçülmesi için 4 kür kematerapi gördüm fakat hiç küçülme olmadı. Bu yüzden ikinci bir operasyon ile karnımdaki tümör alındı. Ardından 2 kür daha kematerapi gördüm. 2 kür den sonra yapılan kontrollerde her iki göğüs kısmımda lenf nodları tespit edildi. Her iki taraf birden alınamayacağı için sadece sol göğüsteki lenf nodları alındı. Olumsuz bir pataloji sonucu çıkmadığı için diğer tarafı almadılar. Onun için takip ediliyorum. Şuan için 3 ayda bir kontrollerim yapılmaktadır. İşimin stresli olmasından dolayı engelli raporu almak istiyorum. Acaba bana engelli raporu verilir mi ? Verilir ise rapor oranı ne olur ?

merhaba, 40 oranı geçeceğini düşünüyorum, zaten yeni puan tablosunda onkoloji remisyon sonrası 5 yıldan sonrası bile tek başına 40 puan, orşiektomide 10 puan , muhtemelen diğer tedavilerin ve amleiyatların içinde puan alırsın. geçmiş olsun

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Hayırlısı artık bakalım. Bu salı günü heyete gireceğim. Sonucu paylaşırım.

Merhabalar,
Salı günü sağlık kurulu işlerimi hallettim.Bana 10 gün sonra gel dediler. Bu ne anlama geliyor ? Acaba % 40 almış olabilir miyim ? Bunumu anlamam lazım ?

Son düzenleme:
Öncelikle çok geçmiş olsun. rapor 40 oranını gecersin.Benim aldığım rapor 82 karnimdan 10 cm kitle çıkardılar.4 kür kemoterapi terapi aldım.Sol testisim alındı.Ssk liysan vergi indirimi de alıp emekli olabilirsin.ben biraz daha çalışayım diyorum.Emekli olacağım ilerde inşallah.Sadece merak ettiğim karnından alınan 10 cm boyutundaki kitle için aldığın oran Bellimi kardeş.Benim evre 4 testis kanseriydi.

Teşekkür ederim. Size de geçmiş olsun. Benim de 2.evreydi. fakat oran konusunda hiç bilgi vermediler. O yüzden açıkçası merak ediyorum. Zaten kuruldaki doktorlar sağolsun hiç konusturmadilar. Doktorların yorumuna kaldık anlasilan 😀

Merhabalar,
Bugün %64 oranla raporumu aldım. 3 yıl süreli verdiler.Hayırlısı artık 😀

Hayırlı olsun.

Urolojinin yapmış olduğu karın bölgesindeki ameliyat için verdikleri oran bellimi.Yani sadece karın bölgesindeki ameliyata verdikleri rapor oranı.

Yani lenf nodülü alınması için verilen oran.

Süreli verilmesi saçma olmuş.

Sağolun. Onkoloji %60 üroloji %10 verdi. Ameliyat oranı sanırım onkoloji içinde. Evet süreli neden verildi onu bende anlayamadim.

Bende de evre 3 testis kanseri ve evre 2 tiroid kanseri yeni oranlara göre durumum ne olur? Yardımcı olabilir misiniz, acaba. Şimdiden teşekkür ederim.

spoky3 , yeni (20/02/2019 tarihli) ölçüte bakarak oranları görebilirsin. ama en anladığım kadarıyla onkolojideki en düşük oran 40 diğer tedavilerin ve tedavilerin yan etkileri de ekstra puan veriyor.

geçmiş olsun.

Volkano80 cevabın için teşekkür ederim. Asıl merak ettiğim ben de iki farklı kanser var. Biri evre 3 diğeri evre 2 kurul ayrı ayrı değerlendirir mi yoksa ikisine tek bir oran mı verir. Çünkü eski yönetmelik de kaç tane kanserin olursa olsun sadece yüzde yirmi veriyordu.

Testis ca nedeniyle rapor alınabilir mi?

Arkadaşlar merhaba, %80 üzeri rapor aldım

Özelden msj attım kardeşim bakabilirsen çok memnun olurum.

patoloji sonuçlarına bakıyorlar ; radyoterapi, kemoterapi gördüyseniz buna puan verirler
1 veya 2 testis alınmışsa ayrı ayrı değerlendiriler, kısırlık bir olumsuzluk ama her hastanede ölçülemiyor, rapor için araştırma hastanesine gidin.

hastalığı ne zaman geçirdiğinizin önemi yok, ben teee 1991 - 1995 arasında atlattım ama raporu 15 gün önce aldım
zamanın önemi yok yani

Geçmiş olsun abravca86
sonra almış olduğun rapor oranı kaç oldu.aort ameliyatı için kaç oran aldın kardeşim.raporun surekliye dondumu.

Merak eden arkadaşlar için;
Testis kanseri olupta 1 testis alındığında %10,ikisi alındığında %20 oran veriliyor.
testis kanseri sonrası sperm testinden oranlarınız - ise %10 veriliyor.bu testler üniversite hastanelerinde oluyor ama beklerseniz süre çok uzun onun haricinde hastanenin belirlediği bazı özel kliniklerde yapıyor bu testleri ve okadarda pahalı değil.
kanser sonrası kematoropi gördü iseniz ilk seferde %40 oran veriyor onkoloji sonraki yıllarda ne oran veriyor onu tam bilemiyorum ama oda en az %20 olacaktır sanırım.
kematoropi sonrası genelde erkeklerde el ve ayaklarda sinir uçları hasarları oluştuğundan nöroloji bölümü en az %10 oran veriyor.

2003 ve 2010 olmak üzere 2 kez testis tümörü nedeniyle ameliyat oldum ve sağ ve sol testislerim alında.her 2 ameliyat sonundada kemoterapi gördüm 4er kür.öncelikle ben şunu sormak istiyorum bu rapor için ilk etapta direk olarak üroloji polikliniğinemi başvurmam gerekiyor ve rapor % durumum ne olur...
yok mu yardımcı olacak..

gökhan39
öncelikle geçmiş olsun. yeni yönetmelikle kanser hastalarının aldıkları en düşük oran %40. organ kayıplarında ilgili birim ayrıca puan veriyor. sizin eğitim araştırma hastanelerinin sağlık kurullarından randevu almanız gerekiyor. randevuyu almadan önce hastanede onkoloji servisi olduğundan emin olursanız işiniz kolaylaşır. ilk başvuruda engelli kimlik kartı için başvuruyorum deyip, onkoloji ve ürolojiye girmek istediğinizi söyleyeceksiniz. bu aşamada daha önceden aldığınız epikriz ve tahlil, görüntüleme vs sonucunuz varsa yanınızda bulundurunuz. doktorlar bunları isteyebilir veya yeni tahlil vs yaptırabilir. girmek istediğiniz bölümler dışında heyetin standart birimlerine de görüneceksiniz. göz, kbb, iç hastalıklar vs. bunlarla ilgili raporunuza eklenecek bir rahatsızlığınız varsa doktora söyleyebilirsiniz ama her hastalık süreci uzatacaktır. bilginiz olsun. ben mesela onkoloji ve genel cerrahi dışındaki doktorlara diğer rahatsızlıklarımı belirtmedim. %5 fizik tedaviden puan almak için günlerce rontgen, tahlil uğraşmayayım diye. şimdiden kolaylıklar dilerim.

gökhan Öncelikle geçmiş olsun kardeş.Onkolojiden min 40 alırsın.Testis yokluğu iki testis için 20 alırsın kısırlık içinde yüzde 10 alırsın.Yuzde 40 ı çok rahat geçersin.

Üst Alt