Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 1 Diyabet hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

arkadaşlar insulin pompasından memnun musunuz ben iğne kullanıyorum 6.5 çıkıyo kötü sayılmaz ama insulin pompasını tavsiye ediyolar.

bugün dra gittim ve bana tip 1 diabet için yüzde 20 verdi artı tiroid için yüzde 10
ama diabet için yüzde 30 vermesi gerekmez miydi?

prensesd;
tip 1 diyabet oldugunuzu söyliyorsunuz ilaç raporunuzda yazıyormu

Tabi bu yazıyor raporumda. ve burda da insülin düzeyini ölçtürdüm bi sorun çıkarmasınlar diye. penkreasım insülin salgılamıyor.

tip 1 diyabetli olup insilün kullanıp komplikasyonlara maruz kalmış iseniz ve açlık kan şekeriniz yüksek ise 3 aylık geriye dönük 3 aylık kan şeker ortalaması 8 in üzerinde olursa direk % 40 almalıydınız.

herhangi bir komplikasyonum yok. diabetim de düzenli maşallah. hA1c 6.7. ama o zaman yüzde 30 diye biliyordumm.

o zaman % 30 almalıydınız guatr dan eminmisiniz % 10 aldıgınıza

tiroidim var. tiroidden yüzde 10 dedi doktor. ama sisteme giriş yapamadı sorun oldu. yarın tekrar gideceğim.
umarım yarın tekrar düzenler.

biraz açarmısınız troid rahatsızlıgınızda hangi ilaç kullanıyorsunuz hangi evredeiniz. nodül varmı..

Levetiron kullanıyorum. TSH 6.79çıktı en son.
ama nodül falan demediler.

yanlız levetiron bildigim kadarıyla 100 mg lık ları saglık bakanlıgınca yasaklandı. bilginiz varmı.

evet gördüm ben de. ama sadece belli bi serisi geri çekilmiş piyasadan.

sizdekinin serisini nerden anlıyorsunuz baktınızmı..

bugün dra gittim ve bana tip 1 diabet için yüzde 20 verdi artı tiroid için yüzde 10
ama diabet için yüzde 30 vermesi gerekmez miydi?
Ben de çok uzun yıllardır diyabetim.. Doktorum tip II olduğunu söyledi.. 15 yıldır ilaç kullanıyorum. Son 7 yıldır da hem hap hem de insülin (55 IU) kullanıyorum. Ha1c değerim bugünkü ölçümde 12 çıktı :( Ortalama şeker de 300 üzerinde.. Ben tip II diyabetim ama AKŞ 250 civarı :( Ketoz yok.. hipoglisemi var.. Diyabetik nöropati var.. İdrarda ++++ glikoz var.. Daha sayayım mı .. Bu durumda benim kafadan % 40 almam gerekiyor.. Ama yönetmeliğin şartlarına göre % 20 :) Geçtiğimiz yıl emekli olmak için sağlık raporu aldım.. diyabet için % 30+ht için % 10 +psikiyatri için de % 25 verdiler..Nörolojiye gitmemiştim ki en büyük eksikliğim bu olmuş şimdi şimdi anlıyorum.. Nörolojiye mutlaka gitmek gerekiyor.. Geçmiş olsun

sana da geçmiş olsun. sahiden çok kötü gidiyor demek ki diabetin. ama ben çok dikkat ediyorum.
mulaka dikkat etmek gerekiyor. peki nörolojiden ne için alabilirim bi fikrim yok?
ama benimkesin tip 1 diabet.

nöroloji ile tip 1 diabetin nasıl bir ilgisi var seranko?

Diyabetin, özellikle uzun süreli tip1 diyabetin (kontrol altında olmaması durumunda) en büyük hasarı sinir sistemine verdiği bilinmektedir. Nörolojiyle ilgisi buradan gelir. Duymuşsunuzdur hani şekerden bacağı kesildi falan derler. Sinir ve kas hasarına bağlı kanlanma bozukluğunun bir sonucu olarak kangren durumudur aslında. Rapor alacam Hba1c 13 kaç alırım diyen arkadaşlara tedavi olun diyoruz ya anlamıyorlar. Umarım başlarına gelmez bir gün.

Bilgi için teşekkürler. Aman, kimse Atakan'ın yazdıklarını ihmal etmesin arkadaşlar...

Sadece Tip 1 değil genel diyabetin başta göz olmak üzere,böbrek,sinir,beyin vb organlarda hasar yapar.. Hani derler ya şeker öldürmez süründürür diye .. aslında birden bire öldürmez , süründürür ve sonunda diyabete bağlı komplikasyon sonucu rahmetli olursunuz büyük oranda.. Benim baba tarafımda bunu bizzat her ölümde yaşadım. Allah kimseyi böyle bir duruma düşürmesin,düşenlere de yardım etsin inşallah.. hayalet73 konuyu güzel açıklamış.. teşekkür ederim.. Sonuçta diyabet tek başına düşünülebilecek bir hastalık değildir.. Zaman içinde vücudun tüm organlarında (Öncelikle kılcal damarları tahrip eder ve tıkar) kendini belli eder.. Benim rahmetli babamın da bacağı da dizden (kangren) kesilmişti.. Kangrenin ilerlemiş olması tüm bacağın daha sonra kesileceği anlamına geldi ancak ömrü yetmedi.. Allah yerinde dinlendirsin cümlesini.. Sağlıcakla kalın.. Haaa.. bu arada da.. Geçenlerde bir arkadaşım BİMER'e başvuru yaptı.. Kendisinin SÜREKLİ ibareli ve % 55 raporu var.. Emekli oldu .. Neden her yıl beni hastaneye kontrole gönderiyorsunuz diye sordu.. Öyle SGK Başkan vekili imzalı bir cevap gelmiş. Resmen kafa yapmışlar.. 3-5 süslü cümle ile 30 yıl önceki yönetmeliklerden bazılarını yazmışlar. Danıştay kararlarından yeni yönetmelikleren hiç bahsetmemişler.. En sonunda resmen "işinize geliyorsa,gelmiyorsa dava açın" tarzında bir cümle yazmışlar.. Koskoca bir SGK başkan vekili vatandaşların haklarını koruyup gözeteceğine dalga geçer gibi yazı yazmış.. Öyleyse ne yapıyoruz.. Dava açıyoruz.. Daha önce de yazmıştım ya , kanunların değil,sabah erken kalkıp ihtilal yapanların borusunun öttüğü bir ülkede tek dayanağımız yüce Türk Adaleti ve Mahkemeleri..

şeker hastalıgı iyi kontrol altına alınmaz ise kanserden beterdir.

ama biz yine de o kadar kötümser olmayalım bence :)

benbunu derken realiteden bahsediyorum yoksa karamsar degilim. kontrol altına alınmayan diyabetin çok büyük komplikasyonları var.ölüme kadar götürüyor. kalp krizi geçirip haberi bile olmayan insanlar var...

ama olabilecek en kötü seçenek ama.
onun için ben böyle bi şey demem.

tüm vücut fonksiyonları tahribata ugruyor ve kişi ne hazindirki belki birden çok kalp krizi geçiriyor ve sonunda kaçınılmaz son. o yüzden bu hastalık hiçmi hiç ihmale gelmemeli.

Hala aynı şekilde bahsetmeye devam edeceksin galiba.
Bunu hepimiz biliyoruz artık ama böyle ifade etmektense dikkatli olmaya ve düzenli kontrole baskı yapmak bence daha uygun. birisine 40 kere ölürsün dersen o kişi emin ol ölüme yaklaşır.

Hayalet 73 ........retinopati ,nöropati ,böbrekten gikoz atımı gibi rahatsızlıgı olan kişiler sizin söylediginize göre Tip 1 diyabetmi

slm diabetli dostlar bende tıp 1 diabetim yaş 32 14 yasın dan ıtıberen dıabetlıyım ilk raporumum o zman tedavi gördüğüm karadenız teknık unu almıştım o zmanlar böle malulen emeklılık falan ıcın değil o zmanlar devavı sureci ssk da çok zordu ordan oraya sevk falan çok zor oluyodu dr uyarmasıyla sana rapor verelımdedı babanın uzerınden emeklı sandığı yanı faydalanarak rahatlıkla gelırsın dedi 3 sene o şekılde faydalandım daha sonra haklarımı araştırdıkca farkına vardımkı çok faydaları var 2007 de vergı ındırmı hakkı ıcın deftarlığa başvurdum o sure ıcersın tıberkıloz rahatsızlığımda vardı ıkısıyle berber %52 oranla sureklı raporuma kavuştum şu anda emeklılığe gun sayıyorum allahım herkese kolaylık versın

şimdilik yok ama ne olacağı bellı olmaz kardeş ama hb1c en 8.3 çıkmıştı

Üst Alt