Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 1 Diyabet hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

selam psikiyatriden %25 aldınızı yazmışsın.tansiyon ve şeker hastalığına bağlı olarak mı.yoksa psikolojik tedavi gördüğünden mi psikiyatriden %25 aldın açıklar mısın.bir şey takıldı kafama şeker hastası biri hastalığına bağlı psikolojik men etkilendiği için mi veya başka bir sakatlık içinde geçerli mi bunu merak ettim

ramsey

Eğer diyabet tanısi aldiysan ve h.sefali varsa %40alabilirsin
atanırsin inşallah
son alimda tercih yapan tüm ortmenleri atadilar zaten :)

Slm

Arkadaslar
diyabet hastası tip 1 ise sefali yoksa yani diger organlar zarar gördüyse göz,böbrek ,kalp gibi bazı organlar zarar görmemişse % 30 ama sefali görmüşse %40 ,tip 2 % 20 alır ama sadece bunlar yetmez sağlık kuruluna girdiğinizde diğer 6 ,7 doktor daha sizi görüp inceliyor onlardanda % alırsanız hepsinin toplamı baltazar diye bir hesaplama sisteminden sonra oran belli oluyor mesala kendimi örnek vereyim.
Ben 4 yıldır

seker hastasıyım %20
kollesterol yüksek %10
bel fıtıgından %8
böbreklerim sekeli yani etkilendiği için nefrolojıden %20
haşimato guatırım %10
toplam 68 oranım var fakat sağlık kurulunda baltazar hesabı %52 ye düştü.

Sağlık kuruluna girmeden seker hastaları endokrin doktorundan ilaç raporu alsınlar o raporu sağlık kuruluna girince istiyorlar.

TAM TEŞEKKÜLLÜ DEVLET HASTANELERİ SAĞLIK KURUNA BAŞVURABİLİRSİNİZ.FAKAT ERKEN YAŞTA SEKER HASTALARİ MUTLAKA ENDOKRİN BÖLÜMÜNDEN İLAÇ RAPORU ALSIN ELİNDE BULUNSUN.

Slm kardesim. Ya hidrosefali icin doktora gittim doktor resmiyette herhangi bi orani yok dedi puan vermeyiz dedi. Ordan pek bi umudum kalmadi tek umut psikytri ve sekerden yuzde 40 tamamlamak artik hayirlisi diyelim. Allah büyüktür. Selamun aleykum.

Bana tip 1 diyabet tanısı daha yeni yani dün konuldu sistem olmadığı için ilaç raporumun yazılması için doktor pazartesi gel sana iki yıllık ilaç raporu yazacağım dedi. benim merak ettiğim devlet hastaneler ilaç raporlarını iki yıllık olarak verebiliyorlar mı ve eğer ben engelli raporu almak istersem %40 olarak verilse sadece diyabetten engelli raporum süreli mi olur süresiz mi olur bir de engelli rapor süreleri ilaö rapor sürelerine bağlı mı değil mi

saglık raporu için başvurdum tek gözden dolayı %32 kulaktan dolayı %2 raporunda sonuç olarak %33 geldi fakat şekeri ölçmediler benim şeker oranı m açıkta 160 180 arası tokluk 220 ne verilir şeker e yüzde kaç alırım

arkadaşlar öncelikle şunu söylim ilaç raporu 2 yıllıktır.İnsülin ya da hap kullanıyorsanız bunu doktor belirler.Tip 1 ya da tip 2 teşhisi için ailede genetik yatkınlık varmı yani anne ve babada varsa ki bunun yanında yapılan c-peptit testinde pankreasın insülin üretememe durumu varsa tip-1 koyulur.tip-2 ise daha çok eğer pankreas insülin üretiyorsa buna istinaden konur ve tip-2 diyabetli şekerine dikkat ederse bırakma şansı var.engelli raporunda ise açlık kan şekeri 200 üstündeyse HGAB1C %8 ve üstü çıkarsa %40 alınır.O yüzden bu test sonuçlarını doktora gösterin ki etkisi olsun.

tuncay1881

Hocam benim HA1C 10 - Açlık şekerimde 200'ün üzerinde ama %20 oran verdiler. Temmuz 2016'da girdim kurula.

mustafakumbar

Hangi hastaneden aldın ?
Kaç yıllık şeker hastalığı var?
Şeker takibini o hastanedenmi yaptırıyorsun?
Bir kaç bildiğim gıcık hastane var eğer onlardan birisiyse sorun olabiliyor :)

tuncay1881

Lütfi kırdar Eğt. Arş. dan aldım hocam, 10 senedir Ya Kartal Yavuz Selimde yada rapor aldığım Lütfi Kırdar da tedavi oluyorum. Şimdi sürekli Lütfi Kırdar dayım.

Heyete girdim gözden yuzde 32 kulaktan yüzde 1 toplam yüzde 33 engelli raporu verdiler şekerim aç 160 ve 180 arası tok ise 210 şekeride eklersem toplam ne olur heyet raporum

mustafa kardeşim o zaman test sonuçlarını alıp şöyle yapcan.İşkurdan hangi hastaneye gitmek istiyorsan sevk kağıdı al.Aynı hastaneye tekrar müracaat etme derim.Fatih sultan Mehmet hastanesine işkurdan alacağın kağıtla git.o zaman heyetten %40 verebilirler.bende 10 yıldır şeker hastasıyım geçen yıl aldım.Peki hastanenin sağlık kuruluna neden itiraz etmedin rapor oranı için?

tuncay1881

Hocam ilgin için teşekkür ederim, ben hep okuduğum yerlerde Tip 2 diyabet hastaları %20 oran alır diye okuyorum.

Hatta bundan 2 sen önceki raporumda yine aynı oranı aldım diğer hastalıklarımla %35 de kaldım.

Bu söylediklerinizin yazılı bir metni var mı ?

Raporum şuan Ankaraya gitti, sanırım bayramdan sonra sonuçlanır. Diğer hastalıklarımın hesaplaması ile beraber %80 iki senelik rapor verdiler.

Benim sürekli rapora ihtiyacım var %40 yeter, fazlası onların olsun. Sağlığım artık çalışamaz hale getirdi beni.

Gerçi Ankara'dan bazı arkadaşların raporları düşerek sürekli olarak gelenlerde var. İnşaAllah benimkide sürekli olur.

-Aynı hastanenin endokrin bölümüne annemde yıllardır kayıtlı hasta.

Arkadaşlar bende şeker 214 Galvus Met 50mğ 1000mğ kullanıyorum kollostör var ator 40 mg kullanıyorum sol kulagımda delik vat 3 kere amalliyat oldum %80 işitme kaybı var kulaklarında şişme olduğundan dolayı kulak doktorları psikiyatri tedavi görmen lazım dediler 4 aydır tedavi görüyorum redapra 15 mg la secita 20 mg hap kullanıyorum heyete gitsem ne oran alırım ilaçların tümü raporlu psikiyatri ankiystirya bozukluğu ve diğerleri tanısı koydu

10 yıllık tip 2 şeker hastasıyım H1AC:10.5-11 Arasında çıkıyor 1defa bel fıtığı ameliyatı oldum 2.sefer tekrar mr da çıktı olmuyorum.1997 yılı sigorta girişim ve 4200 günüm var psikiyatri,nöroloji,vs vergi indiriminden yararlanmak %40 raporu almak için nasıl bir yol yapmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim.tşk

selam oturan boğa bir yakınımız tip 2 şeker hastası yüzde kaç rapor verilir diye soruyor bunla ilgli bir cevap yazabilirmisiniz yüzde kaç oran verirler şimdiden tşk cevap için

insülin bağımlısı tip 1 diyabet hastaları için %40 kesindir..
sadece tip 2 rahatsızları için oran %20

Murat bey:
10 yıllık insülin kullanan tip 2 şeker hastaları kaç alıyor bilgilendirirsen sevinirim.

Konuyu hoplatıyorum kusuruma bakmayın arkadaşlar.

11 yıllık insülin kullanan Tip 1 diyabet hastasıyım. Buna ek olarak 6 ay kadar önce şeker komasına girdim (enfeksiyonun vücuda dağılması sonucu). Şuan ise sağ elimde sinir sıkışması ve biraz doku kaybı var. Bacağımda ise katater çıkarılırken pıhtı attı ve büyük ihtimalle ömür boyu kan sulandırıcı kullanacağım. Sizce % kaç rapor alabilirim?

Pre diyabet. Hastasına oran veriliyor mu şeker ilacı kullanıyorum sabah akşam

Öncelikle herkese hayırlı geceler bir sorum olacaktı diyabetle ilgili kan tahlilleri verdim doktorum sonuca mody uygun yazmış bu sonuca ne oran verirler

önceden yüzde 40 çok rahat alınıyordu şeker hastası olanlar
ama şimdi malesef oranlar yarıdan daha da çok düştü
annem 20 yıldır şeker hastası insilün kullanıyor hiç 200 ün altına düşmüyor yüzde 20 verdiler düşünün artık
şeker ayağına vurdu şükürler olsun şu anda iyi ama oranlar zaman geçtikçe düşüyor
belki bir güncelleme yaparlar daha da düşürürler

Skolyoz23

Bende 20 yıldır Tip 1 şeker hastasıyım ve şeker gözlerime zarar vermeye başladı,böbreğimi kaybettim nakil oldum.

Bu şekerime %20 oran verdilerBen doktorun yanlışlıkla verdiğini düşünmüştüm fakat annenize de aynısı olduysa demek ki oranları bilerek düşürüyorlar gerçekten.

Su anda tib 1 diyabet için verilen yuzdelik dilim nedir ve hangi bölümlere muayene olmak gerekiyor yardımcı olabilir misiniz

Havaa

ben tip 1 'liyim insüline bağımlı, şekere bağlı damar tıkanıklığı ve parmak kaybı var. Bana %40 verdiler sadece şekerden o da komplikasyon olduğu için.

Rapor aşaması nasıl hangi bölümler e muayene olunuyor ben de şeker yani sıra miyop mevcut aşamayı da tam olarak bilemiyorum birde bu muayene esnasında hastaneye ücret ödüyor muyuz

Üst Alt