Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 1 Diyabet hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

dikkatli olmalısınız.. HbA1c yüksek seyrederse komplikasyonlar başlar.

Diyabetik Nöropati
Diyabetik Retinopati
Diyabetik Nefropati

valla elımden geldığı kadar bakıyorum desem yalan olur ister istemez diğer faktorler çok etkılıyo stres sıkıntı biliyorsunkı en bu hastalığın baş düşmanı ne kadar bakarsan bak dıkkat et stres varsa bi işe yaramıyor kardeş. bide hem diabetli hemde esnafsan o daha kötü çünkü ben esnafım :)

stres insanı öldürüyor stres oldumu şeker tavan yapıyor örnek evde şeker ölçüm 200-230 geliyorsa hastanede 300 geliyor. diyabet başlı başına stres zaten..

arkadaşım tip 1 mi tip 2 mi olduğunu safran arkadaşın dediği gibi ankaraya tahlil gönderiliyo oradan gelen sonuç belirliyo tip1 mi 2 mi raporu almak istiyorsan bu tahlili mutlaka yaptırmalısın 250 tl gibi bi masrafı oluyo bende tip 1 diyabetim oynak şeker olarak geçiyo benimki ve pompa kullanıyorum ayın 28 inde bende gidiyorum rapor için bi konuya daha dikkat çekeyim %40 almakla herşey bitmiyo kağıtlar ankaraya gidip onaylanıyo o onay daha önemli

özellikle saglık raporu almadan önce diyabet tip 1 mi yoksa tip 2 mi oldugunu testler yaptırarak belirleyin yoksa sıkıntı yaşarsınız ...

bugün şeker yükleme testi yapıldı bana .sonuçları yarın alacağım.
birşeyi merak etim.şekerden rapor alınınca özür grubunuz ne oluyor .

inşallah negatif çıkar bu hastalıkla uğraşmak zor bugün 790 la komaya girdim bu arada yaş kaç gençler için daha zor oluyo kişi 60 yaşına girmiş şeker olmuş yaşasa 20 sene daha yaşar benim yaşım 30 daha ne kadar yaşarım allah bilir çekene de zor katlananada zor asabiyet şeker hastalarının başına bela malesef. dediğim gibi inşallah negatif çıkar

Allah tan herkese acil şifalar dilerim arkadaşım bende senin yaşında farkına vardım diyabet oldugumu tabii bitki destek ürünlerindende kullanmalısınız..

bende 38 yaşındayım tip1 diyabet hastası olduğumu yeni öğrendim.Her söylediğim kişi tip 1 diyabet hastalığının genç yaşta olduğunu söylüyor günde 4 defa insilün vuruluyorum 560 şekerle hastaneye yattım.Şimdi çalışamadığım için malülen emekliliğe müracaat ettim bakalım sonuç ne çıkacak.Birde bir sorum olacak göz ile kbb dr'u tanı oran kısmına 08.02.08 yazdı bu ne anlama geliyor ki?3605 iş günün ve 1993 den sigorta girişim var malülen emekli olablirmiyim?

Malulen emekli olamazsınız mutlu3535. Siz erken Yaşlılık emekliliğindne yararlanabileceksiniz. Prim günleriniz 3760'a tamamlandığında ve raporunuza karşılık defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirimi aldığınızda -malulen emeklilik için değil!- erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz.

Not: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Herkese merhaba ve geçmiş olsun.

Geçen hafta "Kartal Devlet Hastanesi" Sağlık Kuruluna vergi dairesi aracılığı ile başvurdum. Yaklaşık 3 gün o poliklinik senin bu poliklinik benim dolaştım. En sonunda kurula çıktık ancak Dahiliye doktorunun benim için karar kıldığı iş görmezlik oranı % 30 oldu. 16 senelik Tip1 şeker hastasıyım. Yaptıkları kan tahlil sonuçlarını aşağıya yazıyorum. Diğer polikliniklerde şeker ile alakalı bir sorun bulamadılar. Doktor "Eğer komplikasyon yapmamışsa %30 verebilirim" dedi.

Glikoz : 236
Kreatinin : 0,71
Üre : 23
Ast : 18
Alt : 11
Bun : 11
C-peptid : 0,2
HBA1C : 7,8

Evet komplikasyonsuz tip 1 diabetten %30. Ben de araştırarak gitmiştim. Hatta bana 20 dedi. Araştırdım dedim 30 a çıkardı. Benim %10 da tiroidden var. Hap kullanıyorum. Benim kurula çıkmadan doktor yazdı. Kurulda direk onayladı. Aslında sevinmen de gerekiyor bi yandan. Hba1C yüksek ama genel anlamda dikkat ediyorsun deme ki

.. açlık tokluk kan şekerinizi yüksekten verin %40tır tip 1 diabet, ama şundan artık adım gibi eminim ki, kafalarına göre hastahaneden hastahaneye değişiyor bu rapor işleri:mad:

Sinir olduğum konu aynı hastanenin sağlık kurulu 9 yıl önce bana % 40 rapor verdi. Şu an bu rapor sayesinde özürlü kadrosunda çalışıyorum.
Sihirli bir el 9 yıl içerisinde bana dokundu ve fiziksel durumumu bir anda düzeltiverdi. Bu kadar da tutarsızlık ancak bizim memleketimizde görülür. Bazılarınız bana 9 yıldır yönetmelik hiç mi değişmedi diyebilir. Kurul başkanı da bana aynı şeyi söylemişti. Ancak farkında olmadıkları şey 1998 yılından beri çıkan son 3 yönetmelikte tip1 ve tip2 şeker hastalığı ile alakalı bölümlerin hiç değişmediği. Bunun anlamı kararın yönetmelik tarafından zorlanmadığı sağlık kurulu tarafından (dahiliye uzmanı mı desek daha doğru olur ?) verildiği...

Saygılar

Bende Tip 1 Diabet hastasıyım ben 3 yıl önce %40 rapor aldım bir arkadaşım geçen senenin sonunda %56 rapor almıştı sıkıntı olmadan alırsın

Arkadaşlar tekrar merhaba,
Son zamanlarda Tip1 şeker hastalığından dolayı %40 kurul raporu almayı başarabilen arkadaşlardan kurul için yapılan tahlil sonuçlarını göndermelerini rica ediyorum.

- Ek -

Ayrıca yüzde otuz olarak rapor çıkıp vergi dairesine bu şekilde giderse ileri bir tarihte tekrar başvurma ihtimali var mı ?
Teşekkürler...

bu mesajınızı okuduktan sonra üye olup cevap yazmak istedim
tip 1 dm her yaşta görülebilir ama özellikle genç yaşlarda görülüyor ayrıca sizin yaşınız da bu hastalığın görüldüğü yaş grubunda
doktorların çoğu maalesef bunları bilmiyor
ben de bir süre bu yüzden yanlış tedavi gördüm
bunun sanırım bir testi var ,ankarada yapılıyor adı glutamik asit dekarboksilazdı galiba
herkese geçmiş olsun kendinize dikkat edin lütfen

sigorta yani devlet hastanesindeki dahiliye doktorlarından 3-4 tanesi ile görüştüm tip 1 diyabet 20 yaşlarda olanları kapsıyormuş ben ise 31 yaşında diyabet oldugumu söyledim ama seninkisi tip 2 dediler. bendede 13 senedir şeker hastasıyım. bendeki tahlillerde açlık kan şekeri 330 kolestrol yüksek trigresit yüksek ketoz yok üç aylık geriye dönük kan şekerim 14 çıktı hemde insülün kullanıyorum bana en fazla % 28-30 arası alabilecegimi söylediler..ayrıca bende hiper tansiyon, periferik nöropati ve guatr nodül var şekerden direk %40 alabilmek için en fazla 20 li yıllarda yani askerlik çagında şekere yakalanıp açlık kan şekerin sürekli ( hiperglisemi) 200 ün üstünde olması gerekiyormuş. yani tip 2 diyabetli biri direk şekerden %40 alabilmesi mümkün görükmüyor.

salamun aleykum bende tip 1 şeker hastasıyım geçen hafta heyete girdim kontrollerde şekerim 550 çıktı ama yinede %20 verdiler bende anlamadım açlık kan şekerim 550 olduğu halde neden %20 verdiler sen nerde heyete girdin bilgi verirsen sevinirim bende oraya gidicem istanbulda vermiyolar bu arada yaşım 25 geçen sene şeker hastası oldum bilgi verirsen sevinirim ?

repatif;

o raporu verenin hatları karışmış olur öylee,bir kere tip 1 tanısına sahip olmanın oranı % 30
sen başka doktora git

ben alo 170 i aradım ordan bana verilen cevap Tip1 diyabetlilere %40 oranında rapor verildiği hatta bi amcamda rapor almış ona %46 vermişler.

diyabet hastasıyım tip1 insilün kulanıuorum gözlerimde görme kaybı var .%kaç rapor verirler..

selam arkadaşlar Tip 1 Mi Tip 2 mi diye baya uğraştım.Devlet hastanesindeki doktor ısrarla bana tip 2 diyabetsin dedi.Meğerse Tip 1 diyabetlimişim ve End.Hekimi bana E10.8 raporu verdi.ben izmirde yaşıyorum Tip1 mi Tip 2 mi diyabet olduğunuzu ANTİ GAD adlı bir tahlil belirtiyor.Bu tahlili ben izmirde Şifa Üni.Hastanesinde yaptırdım.Eğer sizde bu konuda başka söylemler duydu iseniz Anti GAD tahlilinizi muhakkak yaptırın.

Merhaba bende engelli memur sınavına girmek istiyorum bu yüzden rapor almam için ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.
1 bucuk aylık tip 1 diyabet hastasıyım. Şeker komasına girmem ile şeker hastası oldugumu ögrendik. 2 hafta hastanede yattım.
şekerim hala dengesiz arada çıkıyor arada düşüyor. Günde 4 kes insilun yapıyorum. herhafta doktor insülün dozlarımla oynama yapıyor. Rapor almaya kalksam yüzde kaç oranında verirler acaba?

İlaç raporumda yazan teşhis tanı kısmını pek anlamadım.
50-Diabetes MEllitus ( E10-E14) 07.02.1-
E10.6 İNSİLUN BAGIMLI DİYABETES MELLİTUS, TANIMLANMIŞ DİĞER KOMPLİKASYONLARLA BİRLİKTE
52-insilun kullanan Tip II Diabetes mellitusda strip kullanım raporu ( E11) 07.02.1.2-
E11.6 İNSULIN BAGIMLI OLMAYAN DİYABETES MELLİTUS, TANIMLANMIŞ DİĞER KOMPLİKASYONLARLA BİRLİKTE

TAM OLARAK BURADA NE DENMEK İSTENİYOR.?

ECZANEDEN İLAÇ ALIRKEN ECZACI BANA TİP 2 DİYABET DİYE YAZIYOR RAPORUNDA DEDİ,
AMA DOKTOR BANA TİP 1 DİYABETSİN DEMİSTİ.

YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

Tip 1de pankreas hic calismaz. Tip 2de az da olsa calisir. Yasiniz kac? Tip 1 genc yasta ortaya cikar. Ayrica komplikasyon dan bahsedilmis. Bunlar neler? Tip2 %20 tip1 %30 oraninda puan alir. Eger seker hastalığı sinir sisteminde ya bobreklerde hasara yol acmissa %40 ve daha ustu puan alirsiniz.

22 yaşındayım. Şeker komasına girmem ile şeker hastası oldugumu öğrendik. 2 gün kroner yogumbakımda yatmamla birlikte toplamda 2 hafta hastanede kaldım.
komplikasyonlar neler bende bilmiyorum. Sinir sistemi veya bobrekler için doktora görünmedim. Yaşadığım yerde endokrin bölümüne gidiyorum ama böbrek yada diğer rahatsızlıklar için birşey söylenmedı sadece açlık tokluk ve idrar tahlili yapıldı.

Teşekür ediyorum yorumunuz için.

Ilk öncelikle geçmiş olsun, üzülerek aramiza hos geldin diyorum. Bende tip1 seker hastasiyim endokrolonojide yapilan tahliller arasindaki idrar tahlilinde protein gibi degerler yüksek mi? Eğer yüksekse şeker komplikasyon yapmıştır. Idrar tahlilindeki yuksek çıkan degerleri yazarsan sana alabilecegin oran hakkinda yardimci olayim.

ben yeni rapor aldım yüzde 30 tip1 ,yüzde 10 tansiyon,yüzde 5 kolumda sinir lezyonundan sizde tavsiyem diyabette tansiyon olduğu için başvuru yapmadan önce tansiyon raporu almanız 10 puan ekleniyor tüm diyabetli rapor alacak arkadaşların bilgisine.

İdrar tahlilimde yüksek bir değer yok doktor sonuçların iyi olduğunu söyledi ama belki ilk yattığım hastane ile şimdiki gittiğim hastane farklı koma ya başka bir şehir'e asker ziyaretine gittiğimde girdim. o zaman doktorun aileme söylediği şekerim 500 ün üzerine çıkmış kaç yıllık diabet diye filan sorulmuş. doktorun bana dediği şanslısın şekerin bu kadar yükselipte komaya girmene ragmen diğer organların zarar görmemiş dedi. Belki o zaman yapılan tahlillerde komplikasyon olmuş olabilir. Sürekli tahlil yapılıyordu çünkü.

Rapor için nereye başvurmam yada ne diyerek almam gerekiyor. Siz almak için neler yaptınız ?

Teşekkür ederim.

Üst Alt