Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

Bilirkişi raporu alabilir derse alır.
Mahkeme bizim alabilir dememizi kale almaz.

bymoruk;

trafik kaza tutanagında kusur oranları bellidir.kusur oranlarına göre eğer kusurun tamamı tanıdığınızda değilse geride kalan mirascıları destekten yoksun kalma tazminatı alabilirler.
kaza tutanağına bak ona göre yönlendirelim.

arkadaşım burasının reklam yapılacak yer olmadıgını bende biliyorum vede reklam yapmıyorum. sadece birilerine yardım etmeye çalışıyorum. birde bu işten para kazandıgımı kim söyledi size.. ben öyle birşey yazdıgımı hatırlamıyorum. senin de bir sıkıntın varsa hukuki açıdan ara ücretsiz yardımcı olurum. birde hiç birzaman tanımadıgın kişiler hakkında ön yargılı olma. aksi halde Allah ın huzurun da hesabını veremezsin.

madem para kazanma peşinde değilsin , yaz o zaman bildiklerini buraya arkadaşım.neden telefon numaranı yazıyorsun.yaz buraya ,madem hayır yapmak istiyorsun işte sana imkan.bildiğin ne varsa yaz hep beraber faydalanalım.
forumların amacı budur.bilgi paylaşmaktır.bilgi paylaştıkça değerlenir.
ben her yerde hesabımı veririm korkma sen, eğer yazdıklaın gerçekse yani para kazanma derdinde değilsen ,al sana meydan yaz yazabildiğin kadar danışman efendi...

bak mustafa arkadasım bu iş öle buraya iki satır yazı yazmakla olmaz. sende çok iyi biliyosunki bu konu çok fazla detaylı yazmaya kalksam günler alır. benim telefon numaramı vermemdeki maksat. kazazede drumunu açıkça bana anlatsın bende ona hazırlaması gereken evrakları ve izlemesi gereken yolu detaylı bir şekilde anlatayım. sen takmışsın kafayı işin maddi boyutuna,reklamına. yine söylüyorum seninde bir sıkıntın varsa beni arayabilirsin. şayet bir sıkıntın yoksa bırakta birilerine bir faydamız dokunsun.

))))
sizi gayet iyi anlıyorum.mutlaka bu işin eğitimini almışsındır.hukuki yardımdan bahsettiğine göre hukuk fakültesi mezunusundur.
inan bi sıkıntım yok olsa ilk arayacağım kişi sensin)))

kazazede arkadaşım bende kendim işin peşine düştüm ve tazminatımı aldım yanlız burada enönemli olay zaman aşımı raporu aldıktan sonra 2 yıl zaman aşımı süresi var ona dikkat etmek lazım...

evet ahmet arkadaşım
buradaki mücadelemizde mağdur olan arkadaşların çektikleri acılrdan başkaları faydalanmasın diye.çok karışık değilse olay mutlaka herkes kendisi halledebilir.karışıksa eğer mutlaka yasal yollara başvurarak bir avukatdan hukuki yardım almaları doğru olandır.

mustafa bey hem bir avukattan hukuki yardım alınmalıdır diyosunuz hemde bize burada iftira atarak karalama politikası uyguluyosunuz. sizi anlamak gerçekten zor.

kazazede kardeşim benim çocogğa 6 ay önce okul bahcesinde çöp arabası iki ayağından geçti kazadan sonra 2 ay yattı kaza sonrası avukata davayı verdim ben sigorta şirketinden çocuktaki malülüyete göre para alacağimızı söyledim avukat öyle birşey yok kaza sonrası çocukta lenf ödem hastalıği olştu a vukat sigortaya dava açmamış benim ne yapmam gerekir

kaza tutanağı nasıldı
çöp arabasının kusur oranı nasıldı

kaza tutanağı yok sadece kazanın krokisi var kaza çöp arabası çöpü ladıktan sonra çocuk otururken ayakları üzrinden direksiyonun olduğu ön teker geçiyor

arkadaşım yaralanmadan sonra polis tutanak tutmadımı.ceza davası açılmadımı.yaralanma olduğu için kamu davası açılmıştır.ceza davasında kusur oranları kesinleşir.kusur oranı kesinleşince duruma göre sigortaya müracat ederek tazminat alınır.tazminat alabilmek için öncelikle çöp kamyonunun kusurlu olması gerekir ve çoçuğunuzda maluliyet oluşması gerekir.maluliyet tesbiti için tam teşekküllü kamu hastanesinden durum tesbit raporu alacaksınız.
sigorta şirketi sadece maddi tazminatı öder.manevi tazminat isteyecekseniz şöförden kamyonun ruhsat sahibinden şikayetçi olacaksınız.

ceza davası henüz açımadı ve polis tutanak tutmadı acil vaka olduğu için sadece kazanın krokisi var sigortadan tazminat alabilmek için ne kadar süre geçmesi gerekir bizim ceza davasının açılmasına daha 6 ay var şöföre ve belediyeye tazminat davası açıldı sen sigortadan manevi tazminat değil maddi tazminat isteyeceksin diyorsun bu durumda biz sigorta şirketinden malül olduğu zaman para istemiyecekmiyiz

arkadaşım neye göre şöföre ve belediyeye tazminat davası acıldı.tazminat davasının açıldığından eminmisin.kaç paralık dava açıldı.
ceza davasının açılmasına neden 6 ay var.ceza davası otomatikmen açılır.
evet sigortadan manevi tazminat isteyemezsin.malül olduğu zaman sigorta malüliyet oranına göre hesaplama yapar ve bunu alırsınız.bu zaten maddi tazminattır.manevi tazminat ayrıdır.hangi şehirdesin.
sigortadan tazminat alabilmek için uzuv kaybı yoksa eğer 1 yıl geçmesi gerekiyor ve bu 1 yılın sonunda hastaneden durum tespit raporu alacaksınız ve bu raporda ki oran ölçüsünde tazminat alabileceksiniz.
anladığım kadarıyla avukatınız sizi tam bilgilendirmiyor.

kazazede kardeşim avukat 71 bin liralık dava açtı ceza davasını ilk mahkemesi 11.ayba bu edevlette görünüyor ben izmirde oturuyorum çöp arabası belediyeye ait oldüğü için belediyeye dava açıyor uzuv kaybı olarak çocüğun ayağında çarpmadan dolayı fil hastalığı oluşmuş bu hastalığin çaresi yokmuş rapor almak için bir sene geçmesi gerekiyormuş benim avukatın söylemesine göre kaza okul bahçasinde olduğu için şöför katiyen suçludur diyor

mustafa bey aracınızın kaskosu var mıydı? bazen kaskoya imm sigorta klozu eklerler

hikmet bey çok geçmiş olsun. sözkonusu kaza çocuğunuzun okulunda gerçekleşti sanırım. meydana gelen kaza trafik kazası değildir, öyle nitelenmez. avukatınız arkadaş yapılması gerekeni yapmış. takıldığınız yerde kendisinden detaylı açıklama isteyiniz paniklemenize gerek yok.

yardımcı olursanız sevınırım

sevgılı kazazede ve dıger arkadaslarım oncelıkle basımdan gecen olay araba(polis arabası) ile gıderken tıcarıbı taksı ıle carpıstık trafık kaza tutanagında oranlar yazmıyor olay yerınde mobese kamerası vardır denılıyor kusur belırlenememıstır denılıyor. ama suc bızde tahmınım 8/8 bıle olabılır oncelıkle arabayı ben kullanmıyorum ben arkada oturuyordum soforun alkolu yok ehlıyetı var bıraz arastırma yaptım trafık sıgortasından para alabılecegımı ogrendım kaza sonucunda benım boynumda kırık oluştu ve yerıne platın takıldı sakatlık raporu almam gerekmıs tahmınım sakat raporu % 15 gıbı bı rakam olacak ve ben 25 yasındayım polis memuruyum. tazmınat alabılırmıyım alabılırsem ugrastıgım da meblag benı tatmın edec ek bır rakam olurmu?
ilgi ve bilgilerinize....

Yargıtay Genel Hukuk Kurulu'ndan kazazede ailelerine iyi haber.

kusursuz-tazminat-3609322_o.jpg

Trafik kazasında ölen kişi tam kusurlu bile olsa yakınları sigortadan tazminat alabilecek.Türkiye de her yıl 5 bine yakın ölümlü trafik kazası gerçekleşiyor. Bu kazaların yüzde 50 ye yakınında ise ölen kişi kusurlu.Mercan danışmanlık'ın haberine göre, Ölümlü trafik kazalarında destekten yoksunluk tazminatı için 'kusurlu', 'kusursuz' ayrımı kalkıyor. YargıtayGenel Hukuk Kurulu, açılan bir dava üzerine trafik kazasında ölen kişi tam kusurlu olsa da yakınlarına tazminat ödenmesi kararına vardı. Yakınını trafik kazasında kaybeden binlerce kişiye umut olan karar, "Ölen kişi kusurlu olsa da yakınlarının bir kusuru yok" gerekçesine dayandırıldı. Ölümlü trafik kazalarının yüzde 40'ının kusurlu olduğunu belirten uzmanlara göre, sigorta şirketleri büyük bir tazminat yükünün altında kalabilir. Genel Hukuk Kurulu'nun önünde benzer dava konusunu içeren 300'e yakın dosya bekliyor.
GEÇMİŞE DÖNÜK OLABİLİR2008'e kadar trafik sigortası kapsamında trafik kazasında hayatını kaybeden kişi kusurlu bile olsa yakınlarının destekten yoksunluk tazminatı alma hakkı vardı. Ödenecek tazminat, kusur oranına göre değerlendirmeye açıktı. Ancak 2008'de tazminat alma hakkı ortadan kalktı. Şirketler dört yıldır kusurlu ölümlerde tazminat ödemiyordu. Son 4 yıldır yerleşik içtihattan dönülerek 'yansıma kusur-yansıma suç' gibi bir kavram yaratıldığını belirten hukukçular, bu gerekçe ile kusurlu kazalarda ölen kişinin yakınlarına destekten yoksun kalma tazminatı ödenmediğini belirtiyor.
Hukukçular, "2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 92/b maddesi işlemez hale getirilmişti" diyor. Kararın emsal teşkil ettiğini belirten hukukçular, kararın geçmişe dönük de uygulanacağını açıklıyor ve ekliyor: "'8'de 1 ya da 8'de 8' kusur olsun. Bu karara göre kusur oranı ne olursa olsun aracın sürücüsü ve işleteninin yakınları destekten yoksun kalma tazminatı talep edebilecek. Çünkü karar 'ölen kusurlu olabilir ama geride kalanların bu olayda bir kusuru yok' gerekçesine dayalı."KUSURLU İLE KUSURSUZUN TAZMİNATI AYNIZorunlu trafik sigortası kapsamında trafik kazasında ölüm durumunda tazminat hakkı var. Buradaki en üst limit 225 bin lira. Sigortadan alınacak tazminat kazada hayatını kaybeden kişinin geliri, eğitimi, bakmakla yükümlü olduğu kişi sayısı gibi kriterlere göre belirleniyor. Hukukçulara göre kusurlu ve kusursuz hallerde tazminat hakkı aynı olacak.İŞTE O KARAR"Davacıların ölenin salt mirasçısı sıfatıyla değil, destekten yoksun kalan 3. kişi sıfatıyla dava açtıkları, ölüm nedeniyle doğrudan davacılar üzerinde doğan destekten yoksunluk zararının oluşumundaki kusurun davacılara yansıtılamayacağı, dolayısıyla tam kusurlu araç şoförünün ve onun eylemlerinden sorumlu olan işletenin kusurunun işletenin isteğinden yoksun kalan davacıları etkilemeyeceği, Motorlu Araçlar ZorunluMali Sorumluluk Sigortası genel şartlarına göre aracın Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortacısı davalı sigorta şirketi işletenin üçüncü kişilere verdiği zararları teminat aldığına ve olayda işleten tam kusurlu, destekten yoksun kalan davacılarda zarar gören 3. kişi konumunda bulunduğuna göre davalı sigorta şirketinin zararının tamamından sorumlu olduğu ve davacıların davalı sigorta şirketinden destekten yoksun kalma tazminatı isteyebilecekleri oy çokluğu ile kabul edilmiştir."SÜREÇ NASIL İŞLEDİ* Halime Aktaş ve Ömer Aktaş, sigorta şirketinden destekten yoksun tazminatı alamadıkları için Kadıköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne dava açtı.
* 2009'da açılan davaya davalı sigorta şirketi, davacıların zararının sigorta teminatı kapsamında olmadığını savunarak itiraz etti.
* Bunun üzerine mahkeme, iddia, savunma ve bilirkişi raporuna göre dava konusu zararın araç işletenin değil, davacıların zararı olduğu gerekçesi ile toplam 100 bin TL'nin sigorta şirketi tarafından ödenmesine karar verdi.
* Bu karar sonucu sigorta şirketi temyiz yoluna gitti.
* Dosya, Yargıtay Genel Hukuk Kurulu'na geldi. Kuruldan oy çokluğu ile tazminat ödenmesi kararı çıktı.

danısman yazıyı sonuna kadar okudum fakat "
Çünkü karar 'ölen kusurlu olabilir ama geride kalanların bu olayda bir kusuru yok' gerekçesine dayalı" cumelsınden anladıgım akdarıyla ölümlü olaylarda gecerli anlıyorum ama kapsam ıtıbarı ıle yaralanmayıda kapsıyor olabılır eger kapsamassa kusur oranına goremı suclu kısılerden tazmıant alınıyor

birde mesela ben olaydan once vakıfemeklılıkten emeklılık planı almıstım bunun ıcınde ferdi kaza sigortası da var sımdı ben hem trafık kaza tazmınatı hemde ferdı kaza sıgortasından tazmınat alabılıyormuyum yahut sadece bırındenmı ıkısnınde dava surecı aynı mı oluyor davaları farklı sureclerı aynı mı oluyor

Selam Sergeç Kardeşim Olay Yaralanmalı Oldugu İçin Taraflar Ambulansı Beklemeden Çocugunuzu Hastaneye Götürdüyse Eger Kaza Tesbit Tutanagı Yoktur Sadece İfadeler VE Basit Kroki Vardır Mahkemeye Başvurup Olay Yeri Bilir Kişi Raporu İçin Keşif İsticeksin Kaza Yerine Bilir Kişi Gelip Suç Oranını Belirliyecek

farukaltunel kardeşim. vakıf emeklilikten yaptırdığın sigorta ayrı kaza yaptıgın aracın trafik sigortası ayrı değerlendirilir. ayrıca tazminat 8/8 kusurlu olsan dahi almış olduğun heyet raporundaki sakatlık % sine göre hesaplalır ve ödenir. yeni kanun kusur aramıyor. ancak RÜCU luk durumlar hariç.

slm iş kazası geçirdim benn ve biçerdöverin sigortası yoktu kimseden davacı şikayetçi değilim bütün suçu üstüme aldım yinede sigortadan para alabiliryim _?? sedyenin üzerinde imzaldım polis dedi suçlu kimse varmı yok dedim kasten kimse bişe yapmadı biçerdöverin servisleeri yapadıkları için oldu bu kaza 14 aralık 2007de oldu kaza

biçer seninmiydi
senmi kullanıyordun
iş kazası olarak kayıtlara geçtimi
sende kalıcı bir rahatsızlık , özür durumu oluştumu.

%92 ağır engelli bakıma muhtacım omurilik felçlisi kaldım abi . başkasının üstüneydi biçerdöver firmasının üzerineydi sanayide arızası var diye yapmaya gitmiştik altındaydım hidrolik boşaldı üstüme düştü tablası tutanaklarda sanyide olmuş diye yazıyor biçerdöver zaten iş makinası olarak kayıtlı abi

kaza tutanağı tutuldumu olayda.iş -trafik kazası olarak kayıtlara geçmiştir.kusur oranı bellidir.biçer döverin kaza olduğunda kaskosu veya sigortası varmıydı araştırdınızmı.
şimdiye kadar hiç tazminat girişiminde bulundunuzmu.

biçer döverin sigortası yoktu tazminatta başvurmadık da herkes bişe çıkmaz dediler

Üst Alt