Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

oncelık elbetteki iyileşmesi ben hakkını savunmak amaclı bılgı edınmek ıstemıstım cok tesekkur ederım..

bu konunun ilk mesajında neler yapılması gerektiğini ayrıntılı olarak yazdım sercan.ona göre zamanı gelince müracatını yaparsın

Selamün aleyküm,benimde bir soroum olacaktı bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.
2011 eylül ayında kardeşim motorla trafik kazası yaptı motorun bütün evrakları tamdı fakat kardeşimin ehliyeti yoktu?
arabaya vurdu motor ile polis suçu%90 araba sahibine verdi? biz şikayetçi olmadık adamdan adam bizden olmuş mahkeme kovuşturmaya yer olmadıgına karar verip kapatmış dosyayı?

kardeşimin diz üstünden ayağı kırıldı sağ ayağı iki defa ameliyat oldu çalışıyordu işini aksattı yaklaşık bir yıl olmak üzere motorun sigortası var ? karşıdaki aracın var mı bilmiyorum acaba tazminat alabilir miyiz sigortadan ?

İzleyeceğimiz yol hakkında bilgi verebilir misiniz rica etsem zahmet olmazsa şayet... teşekkür ederim bilgilendirmeniz için ayrıca.

öncelikle kaza tarihinden 1 yıl geçtikten sonra tam teşekküllü bir devlet hastanesinden durum tesbit raporu alacaksınız.bu raporla beraber kaza tutanağını, tedavi olduğu hastaneden kaza nedeniyle yapılan ameliyatlarla ilgili epikrız raporlarlarını, tedavi sürecinde başka harcama yaptıysanız bunların faturalarını,hepsini toplayıp KARŞI ARABANIN SİGORTA ŞİRKETİNE iadeli taahhütlü göndereceksi veya elden teslim edeceksin.evrakların incelenecek eksik evrak olursa senden isterler, inceleme sonucunda tazminatınız hesaplanacak ve size ödenecektir.
kaza tutanağında yazıyordur.karşı arabanın sigorta şirketi ve poliçe numarası.
kendi arabanızın sigortası size ödeme yapmaz.

Eyvallah teşekkür ederim allah razı olsun...

hocam oncelıkle tesekur ederımmm 2010 da kaza yaptım mahkemem kamyoncuyu suclu buldu tazmnat dawam dewa edıo hem maddı hem manewı sıgorta sırketıne ulassammı ıyı olur yoksa mhkeme sonucunum bekleyım %56 malulyetım war kuaforluk meslegımdı kolumdan dolyı buraktım meslegımı

ali öncelikle geçmiş olsun
senin işin kolay.dava açıldığına göre avukatın vardır.sen davayı arabanın ruhsat sahibine , şöfore ve kamyonun sigorta şirketine açmıştırsın. doğrumu.

ewet hocamm dogruuu sıgorta sırketlerı arıyo 15 gunde dawanı sonuclndralım fılan dıye sızce hangısı mntıklı

ali davan devam ederken sigorta şirketiyle anlaşma yoluna gidebilirsin,avukatın evrakları sigorta şirketine göndersin,onlar gereken hesaplamayı yaparak size ödenecek tazminatı söylerler.kabul ederseniz paranızı alıp sigrota şirketini davadan muaf tutabilirsiniz.kabul etmezseniz dava devam eder.herhangi bir kaybınız olmaz.bende aynı yolu denedim ve tazminatımı aldım, davam devam ediyor.
sizi arayan sigorta takipçilerine itibar etmeyin.
daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarsan buradan bilgi verebilirim.

Kazazede'nin yazmış olduğu bilgilerin büyük bir bölümü maalesef doğru, ancak herkes için ve her olay için kolay olduğunu söylemek mümkün değil. Sadece küçük bir örnek vermek gerekirse 82 yaşında vefat eden birinin yakınlarının da tazminat alması mümkündür. Şimdiye kadar takip ettiğimiz mağdurlarımızın hemen hepsinde çok farklı sonuçlar çıkıyor, hiç biri diğerine benzemiyor. Avukat tarafından takip edilmiş veya sigorta şirketine başvurulmuş ama hiç bir tazminat alamamış birçok mağdura yardımcı olduk ve olmaya devam ediyoruz. Bu tür mağduriyetlerde Sigorta Hukuku ile Borçlar Hukuku ve Ticaret Hukukunun birlikte yorumlanması ve bilinmesi gerekiyor.

Kazazede'nin sözünü ettiği bir konu fazlasıyla önemli, mağdurların vermiş olduğu vekaletnameler ile sizin adınıza para alınıp elinize bir kuruş bile geçmeyebilir. Bu nedenle gerekli başvuruların sizin adınıza yapılması ama paranın sizin adınıza yatırılması için özel bir vakaletname verilmesini tavsiye ediyoruz.

Trafik Sigortası olmayan araçlarda vefat edenler veya sakat kalanlar için "genel çerçevede" tazminat hakkı mümkün olabilmektedir, ancak kaza raporlarına ve vefat edenlerle / sakat kalanlarla ilgili ayrıntılara bakmadan net bir sonuç söylemek mümkün değildir. Bu nedenle her bir olay ayrı bir şekilde incelenmek zorundadır. Kişilere yanlış bilgi vermemek adına direkt olarak var/yok demek maalesef çok doğru olmamaktadır.

Trafik Sigortası ve Tüpgaz Patlamasında sakat kalanların veya vefat edenlerin yakınlarının tazminat hakları olabilir, ancak her durumda tazminat hakkı alınması mümkün değildir. Örneğin sürücünün alkollü olması veya 18 yaşından küçük olması ya da ehliyetsiz araç kullanması durumlarında tazminat alınması bazı özel durumlara bağlıdır. Her bir kazanın / dosyanın özelliğine göre ayrı bir şekilde incelenmesi gerekir. Bu bilgileri internetten toplamak mümkün olsa da mağdurların bu prosedürleri tek tek takip ederek "hak ettikleri" parayı almaları çok zor, hatta birçok durumda imkansız olmaktadır. Sigorta Şirketlerine müracaat edildiğinde çoğu zaman sigorta şirketinin "lütfettiği" para ile yetinmek zorunda kalınmaktadır. Avukat ile dava yolu seçildiğinde de hukuk süreci çok uzun zaman alabilmektedir. Bu nedenle sakat kalan veya yakını vefat edenlerin detaylı bilgi alabilmeleri için internet sitemizi incelemelerini, bizimle bağlantı kurmalarını ve ÜCRETSİZ bilgi almalarını tavsiye ediyorum.

Sinan BERKDEMİR
Sigorta Hasar Uzmanı

1999 Depreminden sonra devlet DASK (Doğal Afet Sigortaları Kurumu) diğer adıyla Zorunlu Deprem Sigortasını ortaya çıkardı ve "Bundan sonra tazminat ödemeyeceğim, deprem sonrası tazminat almak isteyen DASK yaptırsın" dedi. DASK Sigortası sadece deprem için geçerli olup sel ve diğer doğal afetler için ödeme söz konusu olmamaktadır. Ayrıca DASK Sadece bina bedelini öder ama eşya bedellerini veya depremde ölenlerin, sakat kalanların tazminatlarını ödemez. Devletin buradaki mantığı "parayı veren düdüğü çalar" mantığıdır. Eğer bir suçlama gerekiyorsa mimarın, mühendisin, müteahhidin, izin veren belediyenin suçlanması gerekir. Kişilerle uğraşsanız da devlet ile uğraşamayacağınız için en doğru yol deprem için DASK, sel, doğal afet vb. durumlar için de YANGIN SİGORTASI yaptırmaktır. DASK ile ilgili detaylı bilgiyi (DASK - BLNMES GEREKENLER - Doal Afet Sigortalar Kurumu) adresinden alabilirsiniz.

kazazede;
Şubat 2012'den sonra birçok sigorta şirketi (hepsi değil) tek taraflı kazalarda kişinin vefat etmesi durumunda da vefat edenin yakınlarına tazminat ödemesi yapmaktadır. Davanın uzun sürmesi çoğunlukla avukatların sigorta hukukunu bilmemelerinden, sigorta şirketlerinin ise bu konuya hakim olmalarından kaynaklanır.

ali711;
Bilginize güveniyorsanız ve tazminatınızı tam olarak alabileceğinize inanıyorsanız kendi başınıza dosyayı takip edebilirsiniz. Sigorta şirketinin istediği evrakları gönderirseniz sigorta şirketi talebinizi işleme alıp inceledikten sonra Zorunlu Trafik Sigortası şartlarına göre "7 gün içinde" ödemek zorundadır. Ancak uygulama bu kadar kolay olmuyor, bazen evraklarınızı tamamlamanız (örneğin sağlık kurulu raporunu almak) bir yılı aşıyor. Sigorta şirketi rapora itiraz ettiğinde yeni bir rapor almanız gerekebilir. Bütün bunlara rağmen sigorta şirketinin hesapladığı tazminatı alırsınız. Bu tutar hak ettiğiniz tazminatın altında bir tutar olabilir.

mbozbas;
Konuyu raporlarınızla değerlendirmeden net bir şey söyleyemeyiz ama hastane ve trafik raporlarınızı gönderirseniz ücretsiz olarak bilgi verebiliriz.

Sinan Berkdemir
RTB Uluslararası Hasar Danışmanlığı

arkadaşlar benm durumum biraz farklı ben 2003 yılndda mermer ocağında işmakinasıyla kaza yaptım şuan engelliyim beni bazı siğortacılar aradılar ve işmakinası siğortalı olduğundan siğortadan tazminat alma hakkaın doğuyor dediler. benden vekalet valan istediler korktum işin içine hiç girmedim bu konu hakkında bilgisi ollan varsa yazarsa sevinirim şimdiden teşekkrler

Kazazede'nin yazmış olduğu bilgilerin büyük bir bölümü maalesef doğru
sinan41

buradaki maalesefi anlayamadım.doğru olduğu içinmi maalesef, yoksa üzüldüğün içinmi maalesef.

operatör
bak sigorta hasar uzmanı arkadaş gelmiş ona havale et sorununu)))

oparatör;

İş Kazası ile ilgili olarak aşağıdaki linke bakarak kendi durumunuzu anlatır mısınız? Bu kazayla ilgili olarak herhangi bir tazminat aldınız mı? Gerekli bilgileri gönderirseniz olayınızı inceleyip size bilgi verebiliriz.

Bu arada 10 yıl süreyle dava açma hakkınız olduğundan sürenin 2013 yılında dolacağını hatırlatalım..

kazazede;
Kullandığım "maalesef" ifadesini sektördeki olumsuzlukları anlatmak adına "Keşke doğru olmasa ama ne yazık ki doğru" anlamında kullandım. Sigorta şirketlerinden, sigorta acentelerinden, "hasar danışmanıyım" diyenlerden ve hukukçulardan, mağdurları daha çok mağdur edenler olduğunu bildiğim için bu ifadeyi kullandım. Özetle hem doğru olduğu için, hem de sigorta hukukundaki boşluklar nedeniyle mağdur olanların acılarını bildiğim için, "keşke doğru olmasaydı ve insanlar haklarını daha kolay alabilselerdi" anlamında kullandım. Yazının bütününden bu anlamın kolayca çıkartılabileceğini düşünmüştüm ama anlaşılan tam olarak ifade edememişim :(((

sinan41 ben bu kazadan sonra iş verenden tazminat aldım zaten benm kaza yaptığım kepçe kiralıktı kepçenn akıbetini bilmiyorum siğortalımı degilmi nerden kiralandığınıda bilmiyorum o bilgilere nasıl ulaşırım onuda bilmiyorum yanlız bu olayda benm korkum tazminat aldığım şirketin eğer benm işmakinası sigortalıysa bemde bunu mahkemeye verirsem iş verren burda tekrar tazminat ödermi ?

Tüm kazazede arkadaşlara geçiş olsun.Arkadaşlar,ben 2011 yılı Ağustos ayında,kaldırımdan karşıya geçmek isterken adımımı attığım anda ters yönden gelen özel oto bana ve yanımdaki oğluma çarptı.Benim bacağım iki yerden kırıldı.Şu anda kalıcı platin var.Öğretmenim ve elli yaşındayım.Yürürken bacağım aksıyor ve dizim acıyor.Heyet raporumda % 8 özür var.Oğlumun özür oranı 0,Ben üç ay,oğlum ise bir ay yattık.Şahitlerin ifadeleri,bilirkişi raporu,adli tıp kurumu raporu ve mahkeme kararı ile tüm kusurun karşı tarafta olduğu,bizim alabilecek hiçbir tedbir veya ihlal ettiğimiz hiçbir kuralın bulunmadığı belirlendi.Karşı tarafın trafik sigortasından ne kadar tazminat alabilirim?Ayrıca kaç liralık manevi tazminat davası açabilirim?İlgilenen arkadaşlara reşekkürler.

geçmiş olsun
size çarpan arabanın trafik sigortasına müracat ediniz.gerekli evrakları toplayıp şirkete gönderin dosya açılacak.evraklarınız incelenip size ödenecek olan tazminatı hesaplıyacaklar ve kabul ettiğiniz takdirde ödeme yapılacak.tüm bu işleri kendiniz yapabilirsiniz.aracıya gerek yoktur.ödenecek miktar aynıdır.
alacağınız tazminat miktarını buradan tahmin etmek doğru olmaz.rapor oranınız iyi.yaşınıza ve maaşınıza göre hesaplama yapılacaktır ve iyi bir tazminat alacaksınız hocam.kesinlikle bundan iyi bir tazminat çıkmaz diye vazgeçmeyin.
manevi tazminat olayına gelince, manevi tazminat davasını araç sürücüsüne ve ruhsat sahibine açabilirsiniz.trafik sigortası manevi tazminata karışmaz.

Sevgili Öğretmenim;

Öncelikle geçmiş olsun. 2011 Yılındaki aylık maaşınızı (emekli iseniz emekli maaşınızı) bana bildirirseniz tazminatınızı hesaplayabilirim (Telefonla bu bilgiyi verirseniz daha sağlıklı olur. 532-7276367) Oğlunuz için ve kendiniz için yapmıl olduğunuz özel masrafları belgelemek koşuluyla karşı taraftan yine alabilirsiniz. Trafik Kaza Tutanağında kusur tamamen karşı tarafa verilmesi veya size de belli bir kusur verilmiş iswe tazminat hesabı değişir. Kusurun tamamı sürücüye mi verildi? Kazazedenin belirttiği gibi isterseniz kendiniz müracaat edebileceğiniz gibi, isterseniz sizin adınıza dosyanızı takip edebiliriz.

Sevgili Kazazede (Mustafa);

Aldığın tazminatı merak ediyorum. Bu konuda telefonla bana bilgilerini ulaştırırsan senin tazminatını yeniden hesaplamak istiyorum. Gerekirse aradaki fark için tazminat isteme hakkın saklıdır. Telefonla görüşmemizde fayda var!

Sayın MBozbaş;

Sizin durumunuz maalesef biraz farklı ve bilirkişi raporu ile kazanın lastikten kaynaklandığını belgelemeniz gerekiyor. Eğer elinizdeki belgelerle bunu kanıtlayabilecek durumdaysanız dava açabilirsiniz. Dava sürecinde ve sağlık durumunuzda bir değişiklik var mı? Detayları bana bildirirseniz ayrıntılı olarak incelemeye çalışırım.

Sinan Berkdemir
RTB HASAR MERKEZİ
www.rtbhasar.com.tr
+90 532 727 63 67
+90 262 331 12 00

maluliyet

2 taraflı trafikkazası karşı taraf tam kusurlu maluliyet tazminatı icin sigorta sirketine gereken evraklari eksiksiz yolladim 15 gun oldu hastane raporu yuzde %50 sag el parmakları kesilmisti yaş 57 acaba ne kadar tazminat cıkar bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim..memet

çocuk sayısı çocukların 18den küçük mü ne işle meşgulsünüz eşiniz sağ mı olay tarihi hesaplamalarda bunlar göz önünde bulundurulur

sigortadan para alırken imzaladığınız kağıda iyi bakın
eğer kağıtta ileride doğacak haklarımdan feragat ediyorum diye bir cümle var ise imzalamayınız
eksik ödemeden dolayı ileride dava açma yolu kapanır
ancak şunu diyebilirsiniz tazminatı alıyorum ilerideki haklarım saklı kalmak şartıyla
bu cümleye dikkat edin çünkü şirketimize bu nedenle çok sayıda başvuranlar oluyor
sigorta sizi uzlaşmaya çağırabilir ilerideki fark davası yolunu kapatmayınız

57 bayan yasinda bayan- 3 oglu var 18 yaş ustu eşi emekli kaza 10 ay once oldu

Sinan41;

merhaba
henüz hiç bir yere dava açmadım çünkü herkes tek taraflı olduğundan dolayı alamassın dediler. sağlık durumum aynı T6-7 ve 11 de herhang i bir düzelme olmadı , prablejik durumdayım.siz sormak istediklerinizi yazarsanız ben hepsini cevaplarım.
iyi çalışmalar.

Sayın MBozbaş;

Kazanız her ne kadar tek taraflı olsa da, başka sebeplerden dolayı (özellikle imalat hatası olan lastikler, tamircinin kusuru, araçtaki imalat kusurundan kaynaklanan diğer sorunlar vb) kaza olması durumunda ilgili nedenlerle dava açılabilir. Araçtaki lastiğin patlaması bildiğiniz gibi, çeşitli nedenlerle olabilir. Patlamanın üretim hatasından kaynaklanması sonucu lastik firmasına hukuki bir dava açabilirsiniz. Bunun dışında yeni araçlarda lastikler garanti kapsamı dışındadır. Lastik(ler) ile ilgili olarak, lastiklerin üretim hatası nedeniyle patladığına dair bir "Bilirkişi Raporu"nuz var mıdır? Lastikler hala duruyorsa böyle bir raporu alma yoluna gidebilirsiniz. Ancak bu raporun nereden alınabileceğine dair maalesef bir bilgim yok, yurtiçi veya yurtdışı bu şekilde bir rapor almanız gerekiyor. Mutlaka biliyorsunuzdur ama "örnek olarak" Lassa'nın garanti şartnamesini (diğer firmaların da şartları benzer niteliktedir) göndermekte fayda görüyorum. (Lassa | Garanti Koşulları)

"Geçmiş olsun" demekten başka şu anda elimden fazla birşey gelmiyor.

Görüşmek Üzere

Sinan BERKDEMİR
www.rtbhasar.com.tr

merhaba babam 17.subat.2012'de trafık kazası gecırdı (yaya olarak) carpan sahıs olay yerinın 150 metre ılersınde polısler tarafından yakalanıyor olay yeri terk tutanagı var ve 24saat sonra tutuksuz yargılanıyor babam hala yogun bakımda ve bakım hastası olarak kalıcagını soylıyor doktorlar bilinci yerinde degıl gormuyor duymuyor konusmuyor anlık bı tepkısı var sadece sag tarafında.mahkeme daha baslamadı abim calısıyor ben işsizim annem ev hanımı sıgorta sırketı bızden malulıyet raporu ıstedı yalnız hastane kurulu 1yıldan once rapor verılmedıgını soyledı haklarımızı nasıl savunabılırız acil cvp verırsenız sevınırım.

onceden bahsetmıstım babam subat ayında kaza gecırmıstı sımdı eve cıkardık durumunda pek bı degısıklık yok yataga bagımlı kaldı ve hala mahkememız baslamadı bilirkişi asli kusurlu olarak babamı gostermıs ama kımse nerde nasıl ne oldugunu bılmıyor daha ıddaaname bile hazırlanmamıs carpan sahıs hala elını kolunu sallıyarak dolasıyor budurumda ne yapmam gerek bana yardımcı olurmusunuz bukadar sure beklememız normalmı lutfen bilgilerinizi eksık etmeyın herkese tesekkur ederım

merhaba

05.12.2011 tarihinda firmamızın servsiyle işe giderken otobüs biz çarptı. Benin sağ kolumun dirseği dağıldı platin protez takıldı.Kafamda vücudumun değişik yerlerinde yaralanmalar ve iki kaburgam kırıldı.Servis arabası kiralık idi.Şu ana kadar hiç bir yere tazminat için başvuruda bulunmadım.

Şuandan itibaraen tazminat almak için ne yapmalıyım?

Beni yönlendirirseniz sevinirim

saygılarımla

Hatay- Dörtyolda oturuyorum

1453
iş-trafik kazası olarak tutanak tutuldumu.tazminat için sana çarpan arabanın sigortasına müracat edeceksin.ayrıca iş kazası olduğu için sgk dan sürekli işgöremezlik aylığı alabilirsin
ayrıca arabanın ruhsat sahibine ve şoföre maddi ve manevi tazminat davası açabilirsin.

iş kazası ve trafik kazası olarak tutanak tutuldu.sadece arabanın sigortasından tazminat almak istiyorum.hangi evrakları nasıl hazılayacağım.arabanın sigortasını aradım bizimle ilgili deği ssk ya başvuracaksın dediler.tabi başlarında savdılarda. şu anda ben ne yapmalıyım

saygılarımla

Üst Alt