Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

sevgili arkadaşlar 2009 da alkollü bir sürücü şahsıma çarpıp kaçtı bu zamana kadar sigorta şirketi ve kişilerle mücadelem devam etti ve %50 devamlı iş göremez raporu aldım...bu halde sigorta bana ne kadar tazminat öder bilgisi olan varsa cevap verirse çok sevinirim..şimdiden teşekkürler

tazminat hesabı kolay bir hesap değildir uzman kişilerce yapılır.tahmini olmaz

bir de derler ki, bu işin uzmanlığı olmaz...vay beee...

sigorta takipçiliğinin uzmanlığı olmaz
tazminat hesabı uzmanlarca yapılır , mesleğin ismi de aktüer liktir.tüm tazminat hesaplamalarını Aktüer ler yaparlar.

teşekkür ederim kazazede..ne demek istediğinizi ben anladım...

Sevgili Kazazede;

Trafik Sigortasının genel şartları 4 sayfadan ibarettir, ancak kazada kusur tayini her bir olay için ayrıca belirlenir. Yaklaşık olarak şekillerle anlatılmış 100'e yakına "genel kusur tarifi" vardır. Bu genellemeler sayesinde tüm kazalara bilirkişi tarafından değerlendirmeler yapılır. Bildiğim kadarıyla bunun özel bir okulu yoktur, ancak sınavı vardır. Trafik Sigortaları diğer elementer sigortalar ile birlikte, sigorta şirketlerinin yetkili kıldığı sigorta acenteleri tarafından yapılır. Acentelik de belli bir eğitim ve birikim gerektirir. Sigortacılığın artık okulu da vardır ve sigorta şirketleri acentelerini belli özelliklere sahip kişiler tarafından seçmesine rağmen çeşitli dönemlerde eğitimler vererek acentelerini sürekli olarak bilgilendirirler.

Aktüerlik sadece sigorta hesabı yapmaz, esasen bir risk hesapçısıdır. Aktüerler bu konudaki bilgi ve birikimlerini arttırarak bir sınav sonucu aktüer olurlar. Birçok aktüer aktüerlik okulundan mezun değildir! Sigorta şirketleri her bir hasar konusunda aktüerlere danışarak kişinin tazminatının (vefatta destekten yoksun kalma tazminatı ve sakat kalmada ise İşgücü kaybı tazminatı) hesaplanmasını isterler. Sigorta Hukuku ayrı bir konudur ve bu konuda yetişmiş hukukçu çok azdır, ancak bazı sigorta tazminatların avukat vasıtasıyla takibi gerekebilir. Aradaki fark, dava açıldığı anda sigorta şirketinden alınacak tazminatın faiz hesabının başlamasıdır. Uzun süren davalarda bu bir avataj gibi görünmekle birlikte sadece paranın değerinin korunmasına yardımcı olur. Dava açılması mutlaka davanın kazanılacağı ve tazminatın alınacağı anlamına gelmez.

Daha önce de söylediğim gibi esasen bir avukatın yaptığı tüm işlemleri kişi kendisi yapabilir, ancak hukuk bilgisinin olmaması nedeniyle kişinin kendisini kanun önünde savunması çoğu kez imkansız olduğu için avukata ihtiyaç duyulur. Avukat kanun karşısında müvekkilinin haklarını savunmakla mükelleftir. Hukuk okumuş ve avukat olmuş bir kişinin her zaman müvekkilinin haklarını savunması mümkün olamaz, çünkü belli konularda daha uzman olan kişiler karşısında bilgisini her zaman savunamaz.

Hasar Danışmanlığı yapan bizlerin görevi de Trafik, Tüpgaz veya iş kazalarında Sigorta Hukukundan doğan hakların mağdur lehine takibidir. Sigorta şirketleri de her şirket veya birey gibi mağduru değil, kendi haklarını ön planda tutmak zorundadır! Bu aşamada mağdur savunmasız kalmaktadır. Mağdur, Sigorta şirketlerinin yorumları çerçevesinde belli bir tazminat alır, bazı durumlarda sigorta şirketi "tazminat alamazsın" derse de hukuk yoluna müracaat açarak dava açabilir. Dava açmayı bilmeyen, dava için gerekli parası olamayan ve zaten kazadan dolayı mağdur kalan kişileri savunacak bir merci yoktur. Bizim de yaptığımız iş budur.

Eğer sözünü ettiğin şey hala "sigorta takipçiliği" ise benim şimdiye kadar yaptığım elementer ve bireysel sigortacılık, sigorta şirketlerinin mali tablolarının analizi, farklı şirketlerin mali sistemlerinin kurulması ve yanında iki tane yüksek lisans çalışmasını "sigorta takipçiliği" olarak değerlendirebilirsin! Tekrar söylüyorum, sadece bir konuyu çözmekle uzman olunmaz, bilgi sahibi olunur. "Bir konuyu çözdüm" diye konunun bütün detaylarını bildiğini düşünme. Ben hesaplama yapıyorum ama yaptığım hesaplar genel bir bilgi verebilir. Üstelik hesaplamalar tek tip değildir, farklı yöntemlerle hesaplama yapılabilir. Hesaplamayı bilirkişi olan bazı avukatlar veya mali müşavirler yapsa da, sigorta şirketleri ve sigorta tahkim komisyonu hemen her defasında bir aktüerin hesaplamasını kabul eder.

Bu aşamada mağdur bir sigorta şirketine karşı, bazen de başka kişilere, kazazedelere veya mağdurlara karşı hala kendi hakkını savunabilir mi? Hala "sigorta takipçiliğinin uzmanlığı olmaz" mı diyorsun yoksa "Her işi sadece ehil kişiler yapabilir" mi diyorsun? Bilgim ve bildiğim kadarıyla kazazedelere ve mağdurlara vakit buldukça yazmaya devam edeceğim. Bu, hasar danışmanları hakkında yazacağım son yazıdır, umarım anlamışsındır....

RTB Uluslararası Hasar Danışmanlığı
http://www.rtbhasar.com.tr

merhaba arkadaşlar yazdıklarınız için çok sağolsun benim %10 böbrek %32 de boyun kırığı ve omuz için raporun var trafik sigortasından yaklaşık olarak ne kadar para alırım teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar öncelikle yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Ben 05.06.2011 Tarihinde motorsikletimle bir kaza geçirdim Ehliyetim mevcut ve alkol yok. kaza yaptığım aracın şoförü aracı bırakıp olay yerinden kaçtı bu sebeple benim elimde sadece kaza yeri terk tutanağı ve benim o günki hastane raporum var. Sağ ayak bileğime iki platin takıldı ve kolumda buyuk yara izleri mevcut pisikolojimimde pek rahat olduğunu soyleyemem. 3 Ay raporlu olarak yattım. Ancak ayaktaki hareket kabiliyetim cıddı azaldı. Kamu davası açıldı 8 şubatta karar yazılacak bilirkişi incelemelerini yapmış ve 1. dereceden kusurlu olarak karşı tarafı bulmuş. Beni geçen hafta birileri arayıp belirli bir yüzde karşılığı işlemlerimi yapacağını ve trfaik sigortasından tazminat alabileceğimi soyledi. aynı zamanda kararı beklememıze gerek olmadığınıda soyledi. yazdıklarınızı okudum. Şimdi belki atladığım paylaşımlar vardır diye bende sormak istedim. Birbuçuk yıl oldu Dava sonuçlanmadan ben yinede trafik sigortasından tazminat talep edebilirmiyim. Ve Hangi trafik sigorta şirketinden isteyeceğim. Benim motorsikletimin sigortasındanmı yoksa karşı tarafınkindenmi şayet karşı taraf ise benim bildiğim sadece o aracın plakası ve kime ait olduğu. Teşekkür ederim.

öncelikle çok geçmiş olsun. kaderimiz yakın. bende 11,05,2011 tarihinde motorsikletle kaza geçirdim. bacağımda açık çok parçalı kırık sonrasında ameliyat ve bilekten dize kadar pilatin. ben motorsikletin arkasındaydım. bende senin gibi dava açtım. karşı taraf asli kusurlu. daha bir hafta önce karar çıktı, karşı tarafın hükmün açıklanmasının ertelenmesi yani ceza almadı. bir taraftan da tazminat davası devam ediyor. tazminat davasını açalı da bir sene oldu. tahminimce 6 ay daha sürecek. beni yönlendiren olmadı, direk ben avukat aracılığıyla dava açtım. süreç biraz uzun sürsede güzel bir sonuç alacağımı ümit ediyorum. bu arada tazminat davasını hem karşı tarafın araç sigortasına, hemde bana vuran aracın şöförüne(50,000) açtım.

senin öncelikle yapacağın ilk şey zaman kaybetmeden tam teşekküllü bir devlet hastanesinden özür raporu alman. özür raporunu aldığın vakit sana vuran araçın trafik sigortasına kendin başvuru yapabilirsin, sigorta takipçisine verebilirsin, yada uzun ve bana göre daha sağlam olan hem trafik sigortasına, hemde karşı tarafın sigorta şirketine dava açabiliirsin. bu işlemleri kendin yapmazsan sigorta takipçileri ve avukatlar senden para istemezler, yüzdelik olarak çalışıyorlar. %10 dan %20 lere varan rakamlar çıkıyor. ben %15 anlaştım avukatla. trafik sigortasından parayı hemen almak istiyorsan dava yoluna başvurma çünkü 2 seneye yakın bir zaman alıyor. kendin veya sigorta takipçisine verirsen 30 iş günü içinden alabileceklerini söylüyorlar. ama para az gelirse ve karşı taraftan manevi tazminat davası isteyeceksen ki iste o zaman dava yoluna başvur. bir kaybın olmaz.

Burada daha bilgili ve tecrubeli abilerim bu işi yapan arkadaşlarda var. bilgiler yanlış değil, eksik olabilir. onları da dinlemende fayda olur diye düşünüyorum. ama hemen hastaneye özür raporunu al.

erol__81;

Sevgili erol_81;
Ceza davasından hükmün açıklanmasının geriye bırakılması kararı çıkması ceza çıkmadığı anlamına gelmez. Bu şahıs suçlu bulunmuş ve cezalandırımıştır ancak suçun vasfı ve sabıkasızlığı nedeniyle cezası ertelenmiştir. Bu şartlarda seninbelirttiğin gibi ciddi bir tazminata hak kazanacaksın. Umuyorum adalet senin için olabildiğince hızlı tecelli eder.

Gökhan Bey;
Öncelikle çok geçmiş olsun. Sİzi olayı belirli bir seviyeye taşımışsınız. Artık buradan sonra devreye adli makamlar devreye girebilir. Ceza davasında alınan bilirkişi raporu senin sürecini daha da hızlandırır. Açacağın maddi ve manevi tazminat davası ile kaza nedeniyle gördüğün zararı bir nebzede olsa giderebilirsin. Ben sana naçizane tavsiyem iyi bir avukatla çalışman. Yapacağın avukatlık sözleşmesi ile maksimum % 25'lik bir oran karşılığında doğru sonuçlar alabilirsin. Tekrar geçmiş olsun.

Kererm Bey;
Öncelikle çok geçmiş olsun. Bu tür oranlarda tazminat hesabını bizler yapamayız. Konusunda uzman bilirkişiler(aktüerler) sizin kusur oranınız, yaşınız, işiniz, maaşınız vs. gibi durumları gözönüne alarak bir hesaplama yaparlar. Bu hesaplama neticesinde alabileceğiniz tazminat belirlenmiş olur.

14 yıl önce geçirmiş olduğum trafik kazası sonucu dalağımı aldılar. Karşı taraf % 100 kusurlu bulundu .Ben bu durumdan dolayı 14 yıl geçmesine rağmen tazminat alabilirmiyim.?

samet40;

Trafik kazalarında zamanaşımı süresi 10 yıldır.Sigortacı için belirlenen bu süre sigorta yükümlüsünü de bağlar.Ayrıca 14 yıl önceki poliçe tutarı şimdiki tutarlara göre çook düşük olacağından çok fazla bir şey alamazdınız.

Samet Bey;
Ceza soruşturması sonucunda ne tür bir sonuç çıktı. Ayrıca kazada ölüm oldu mu? Paylaşırsanız daha net yardımcı olabilirim.

Merhaba Kerim Bey;
Öncelikle büyük geçmiş olsun. Verdiğiniz bilgiler Özürlü Raporunda ayrı olarak değil, "Baltazhar Tablosu"na göre toplanarak raporda yazılır. Örnek olarak bu iki oranın doğru olduğunu varsayar ise sizin özürlü raporunuzun oranı % 42 değil, % 39 olur. Ancak alınan heyet raporunda bunun açıkça belirtilmesi gerekir. Bazen tabloya bakarak yanlış yazıldığı da oluyor, bu nedenle raporunuza dikkat edin. Bunun yanında yaşınız, kaza tarihinde belgelenebilir geliriniz, kaza tarihi, kaza tespit tutanağı (kusur dağılımı) olmaksızın bir hesap yapılamaz. Özelden bu bilgileri paylaşırsanız sizin için genel bir hesaplama yapabilirim.

Merhaba Gökhan Kahya;
Öncelikle geçmiş olsun. Şimdiye kadar davanın sonucunu boşuna beklemişsiniz, kazadan bir yıl sonra alacağınız rapor ile müracaat edilebilirdi. Trafik Sigortasında karşı tarafın sigortasından tazminat alabilirsiniz. Erol Karaduma'ın da belirttği gibi dava açılması sadece süreci ciddi şekilde uzatıyor. En kısa sürede bir özürlü heyet raporu veren devlet hastanesinden raporunuzu alın ve bu rapor trafik kazasından kaynaklanan özürlülük oranınızı göstersin. Heyete giderken özellikle kazadan sonraki tüm tıbbi kayıtlarınızı yanınızda götürün ve herhangi bir eczaneden de ilaç ve tıbbi dökümlerini alıp gitmenizde fayda var. Heyet raporları oldukça sıkıntılıdır, derdinizi çok iyi şekilde anlatmanız gerekir. Birçok mağdur maalesef aldıkları raporlarda ciddi sıkıntılar olmaktadır. Aklınıza takılan diğer sorular için direkt olarak beni arayabilirsiniz.

Sinan Berkdemir

Erol Bey sizede büyük geçmiş olsun. Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim

Sinan Bey: Ben karşı tarafın trafik sigortasının hangisi olduğunu bilmiyorum sadece aracın plaka numarası mevcut Hastaneden alacağım raporlar hangi şirkete göndereceğimi nerden öğrenebilirim veya başka bir alternatif yol varmıdır. Ve bu evrakları gönderirken bir dilekçe ile'mi yoksa belirli bir form ile' başvurmam gerekecek. Teşekkür ederim.

Gökhan Bey;

Öncelikle aracın plakasından hangi sigorta şirketi ve hangi poliçe numarası olduğunu bulmak gerekiyor. Açıkçası bu da pek kolay bulunacak bir bilgi değildir. Eğer plakayı (özelden yazarsanız daha iyi olur) verirseniz sizin için araştırmaya çalışırım. Gittiğiniz hastanenin "özürlü raporu" verip vermediğini bilmiyorum ama bu raporu veren bir hastaneden rapor almanız gerekir. Bu raporu alırken özellikle trafik kazasından dolayı kalıcı sakatlıklarınızın ve hasarlarınızın belgelenmesi önem taşımaktadır. Bugün aldığım bir mağdurumuzun raporunda mealen şu ifadeler vardı; "Kişi, % XX oranında sakat olup, ancak bu sakatlığın trafik kazasından kaynaklanıp kaynaklanmadığının tıbben belirlenemedi" şeklindeydi. Özetle böyle bir raporla sigorta şirketine başvursanız da kesinlikle ödeme alamazsınız. Benim tavsiyem öncelikle, anlatmaya çalıştığım şekilde bir "kalıcı özür oranınızı belirten bir rapor" almanızdır. Sadece rapor konusunda bile yazacaklarım çok fazla ama burada yazdıklarımın şimdilik yeterli olduğunu düşünüyorum.

Bunun dışında sigorta şirketinin istediği evrakları temin etmeniz lazım. Daha önceki yazışmalarda bununla ilgili bilgi olduğunu sanıyorum, burada tekrarlamayayım. Evraklarınızdan birisi bile eksik olsa sigorta şirketi ödemeyi yapmaz. Çünkü bazı sigorta şirketleri çoğunlukla prosedürleri kullanarak ödememeyi veya en azından geç ödemeyi tercih etmektedirler. (İnternet sitemizde teşekkür ettiğimiz sigorta şirketleri dışında bir şirket ise sıkıntınızın artacağını söyleyebilirim). Ayrıca ne alacağınızı bilmediğiniz için sigorta şirketinin ödediği parayı kabul etmek durumunda kalırsınız. Gereken evraklar konusunda özellikle kazazedenin yazmış olduğu bilgilere bakmanızı öneririm.

Bizler bile bu konuda çalışmamıza rağmen gerek sigorta şirketlerinin uygulamaları, gerekse alınan tıbbi raporlar konusunda çaresiz kaldığımız zamanlar olabiliyor. Son olarak, isterseniz internetten aldığınız bilgilerle kendi başvurunuzu yapabilirsiniz, isterseniz sizin yerinize dosyanızı takip edebiliriz. Tercih tabii ki sizin...

Tekrar geçmiş olsun

Sinan Berkdemir
RTB Uluslararas Hasar Danmanl

Bu arada araştırırken bir hukuk sitesinde avukatların sadece "Trafik Sigortası" ile ilgili olarak 557 soru ve bunlara karşılık sayısız yorum olduğunu söylesem yorumunuz ne olurdu?

merhaba arkadaşlar ben 5 ay önce motorla trafık kazası gecırdım motorda arkada oturuyodum ve kazada yaralandıgım ıcın ayak bılegınde parcalı kırık olustu amelıyat olup platın taktılar benım sorum ben karsı tarafın trafık sıgortasından herhangı bı tazmınat alama gıbı bı şansım varmı... bılgısı olan yardımcı olursa sevınırım

herkese merhaba

özellikle şehirler arasında seyahat edenler lütfen biletlerinize adınızı soyadınızı mutlaka yazdırın otobüs firmaları genelde özellikle kalabalık grupta bazen isim yazmıyor eğer isim yazmassa kazadan sonra sigorta ile yolcu karşı karşıya geldiğinde sorunlar çıkabiliyor bir cümlede kazazede arkadaşa söyleyim bu ülkede okuma yazma bilmeyen çok insan var kötü niyetli insanda var aklı başında insanda var herkezi aynı kefeye koymamak lazım diye düşünüyorum.. kazasız belasız günler...

deniz
evet maluliyet oranında tazminat alabilirsin.yolcu konumunda olduğun için kendi bindiğin motorun sigortasındanda tazminat alabilirsin
erguna
uyarın için teşekkür ederim.ben zaten ne anlatmak istediğimi anlıyanlar anlıyorlar

karşı tarafın sıgortasından alıcam ama kaza 5 ay önce oldu elımde yüzde 25 kalıcıdır dıye heyet raporum var sıgorta sırketı kazadan 1 sene sonrakı heyet raporunu kabul edıyomus dogrumudr??

madem raporu almışsınız, bu raporla sigorta şirketine müracat ediniz, zaten istanbulda oturuyorsun, sigorta şirketlerinin hepsinin merkezi orada elden teslim edebilirsin evrakları.eğer raporu kabul etmezlerse 1 yıl dolunca tekrar rapor alırsın, tekrar müracat edersin.
sigortacılar genelde 1 yıllık süreyi iyileşme süresi olarak görüyorlar, kesin kabul edilmeyecek diye bir kural yok.
diğer evraklarını hazırla ve şansını dene

cok tesekkur edrım verdıgınız bılgı ıcın saygılarrrrr

1 sene tedavi süreci geçmeden firma ödeme yapmaz.eğer devamlı olan yani tamamen uzulun kopması durumunda hemen başvuru kabul ediliyo.

merhaba oncelıkle gecmiş olsun. basvurunuzu sımdı yapmanızda sakınca yok. hem basvurarak sigorta sırketını de temerrude dusurmus olursunuz faız bu tarıh ıtıbarıyle işleyecektır.
bu tarz durumlarr.da ıyılesme surecı ozur oranının değişme ıhtımalıne bınayen beklenır ancak basvurmanıza engel deıldır. talep edersenız yardımcı oluruz. bizde istanbuldayız ıyı gunler.

merhabalar benım ufak bi sorum olcakdı bende 11,12,2011de ust gecıtın altında 5 6 arkadaş karşıya geçerken bana araba carptı carpma esnasında ust gecıtın altında oldugum ıcın sucluyum biliyorum ama bana vuran kışıde yol bom boşken ve yolun 4de 3unu gecmışken en son şerıddeyken frenede basmayıp 100 km bi hızla carptı bana karşı taraf bı arayıp sormadı gecmış olsun bile demedı. ayagımda parcalı kırık cenemde ve kolumda iz kaldı benım derdım ayagım bi sene oldu kaynamadı kemık, tekrar bu ayın 20sınde amelıyat olcam davacı olmuştum 1 ay olmadı sonuçlanalı bana vuran kişiye hapis cezasından cevrilirmiş para cezası verıldı 3700 tl ve bende bi avukata gıttım durumu anlattım bana vuran şahısın arabasının sıgorta şirketıne dava acmak istiyorum felan dedım çunku bi senedir calışamadım ustune bı amelıyat daha olucam borcum harcım bırıkdi maddi sıkıntıyada gırdım saglıgımda duzelmedı benım sızden ısteğim bu avukat bıraz boşluyo pek ustune duşmuyo davanın oncelıkle ben bu sigorta şirketınden para alabılırmıyım kusurluyum ama adam para cezası aldığı ıcın umutluyum ve ayagımın durumundan dolayı tam 1 sene 1 ay kadar olcak kaza olalı napabılırım avukata dıyebılcegım bışey varmı sonucları az cok sız bılırsınız o yuzden sıze sormak ıstedım

cevabınız beklıycem cok teşekkur ederım okudugunuz ıcın (

cevap

merhaba Yunus bey,
Öncelikle geçmiş olsun. bahsettiğiniz üzere çarpan şahıs bir ceza almış ise tali de olsa bir kusur verilmiş demektir. kaldıkı o hızla şehir içinde gitmek tali kusur için yeterli.
Çok büyük meblağlar olmasa bile karşı tarafın kusuruna göre aracın zorunlu mesulıyet sigortasından olusan bi iş gücü kaybınız varsa buna göre tazminat alabılırısınız.
Ayrıca bu bir senede yapılan tedavi masrafları da karsı tarfın kusuru ölçüsünde aracın sigortasından alınabılır.Bu konuda evraklarınızı (kaza raporu vb benzeri) gönderir iseniz konusu yardımcı oluruz.
Tekrar geçmiş olsun.

öncelikle bilgileriniz için teşekkurederim kaza oldgunda calışıyordum işsizlık maaşı aldım 6 ay kadar 6 ayda hiç bi işe giremedim toplamda bi sene oldu ve bikez daha amelıyat olucam bunların dışında baktım elımdeki kazanın oldugu gun polis tarafından tutulan kaza tespit tutanağına ınceledim karşı tarafın kusur dagılımı bolumunde 52/1 B maddesi yazıyor ama davanın sonucunda adama verılen 3700tl para cezası tutanagında ne yazdıgına daha bakmadım ordada bi kusur oranı verildiğini düşünüyorum onada bakıcam

para cezasına takılmayın

Üstad para cezası almasına takılmayın ceza hukuku farklı bısey. tali kusur verılmıstır. durusmalarda ıyı hal göstermıstır, sabıkası yoktur tum bu etkenler bırlesir ceza düşer düşük ceza da paraya cevrılır. Ceza davası esnasında trafık bılırkısısınden rapor ıstenmısıtr. bu raporu veya kaza tespit tutanağını paylaşırsanız daha rahat yardımcı olabılırım. Saygılarımla

ya benım anlamadıgım benım yüzde 25 kalıcı raporum var devlet hastanesınden sımdı bu trafuık sıgortasının neden 1 sene sonra ıstemesının sebebını hala anlamıs degılım bence bunlar caydırmak ıcın yapıyolar gıbı gelıyo yanlısmıyım?

Üst Alt