Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

arkadaşlar ben şehirler arası otobüste kaza geçirdim beyin kanamasına bağlı tranva var daha3 ay oldu ama bir yıl sürecek gibi avukata verdim vermem gerektiğini söylediler daha dava açılmadı geri alayımmı ben anlamadım karşıdan gelen tır suçlu idi tır çarptı bizim araçça avukatlık bir işim yıksa geri alayım daha yeni verdim

arkadaşlar benim bir bilgiye ihtiyacım var;01 eylülde trafik kazasında annem ve babamı kaybettim trafik sigotasında ölüm tazminatı yazıyor bizbaşvuru yaptık.kaza çift taraflı kusurun %75 babamda biz hem karşı tarafa hemde kendi aracımızın sigortasına başvurduk red kararı geldi gerekçe;biz iki kardeşiz ikimizde engeeliyiz varisler evli yetişkin ve çocuk sahibi oldukları için tazminat hakkı tahakkuk ememiştir cevabı geldi.
tamamda ozaman bu trafik sigortasını niye yaptırıyoruz anlamadım

zmcoskun
avukatlada hareket edebilirsin, avukatsızda kendinde halledebilirsin sigorta tarafını.ama sigorta şirketinden hariç tır sahibinden ve otobüs sahibinden tazminat istiyorsan dava açman gerekir.bana sadece sigortanın ödeyeceği tazminat yeterli diyorsan tedavin bittikten sonra heyet raporu yani maluliyet raporu alacaksın ve diğer evraklarla beraber sigorta şirketine müracat edeceksin.
ama bu konularda bilgin yok galiba sen avukatla devam et.dava açıldıktan sonrada sigorta şirketiyle anlaşabilirsin.
sen hem tırın sigorta şirketine hemde otobüsün koltuk sigortasına müracat edeceksin.

xakmanx
öncelikle başın sağolsun
trafik sigortasını karşı tarafa verilen hasar ve maluliyetler için yaptırıyoruz.tabi buna destekten yoksun kalmada dahildir.ama sizin konunuz biraz karışık galiba.anne ve babanızla aynı evdemi oturuyordunuz,evlimiydiniz ikinizde, çalışıyormusunuz ikinizde, daha detaylı yazarsan daha net cevaplar verme imkanımız olur.
rahmetliler kaç yaşındaydılar, çalışıyorlarmıydı,
kaza nasıl oldu, kaza tutanağında tam olarak ne yazıyor,

bilgi

benim durumum kaza çift taraflı babam şahsı oto karşı taraf otobüs servvis otobüsü ben ve kardeşim evli ve çocuk sahibiyiz ayrı annem ve babamla ayrı yaşıyorduk o zaman sigortada niye ölüm tazminatı yazıyorlar kusurun %75 bizde %25 karşı tarafa verdi trafik karşı taraf ağı ceza mahkemesinde 22 şubatta yargılanacak

ben ve kardeşim çalışıyoruz annem 56 babm 59 yaşında babam emekli ama halk eğitim kurumunda öğretmenlikte yapıyordu kaza raporunda kavşaklardan geçerken geçiş önceliği kuralını ihlal ettiği için babam birinci dereceden kusulu karşı tarafta kavşaklara yaklaşırken hızını azaltmama kuralını ihlal ettiği için %25 kusurlu .otbüsteçarpana kadar38metre fren hızı var çarptıktan sonrada 19metre sürüklüyor yani hızınıu siz düşünün bizim ar5açta 3 ölü var arkadada teyzem oturuyordu oda öldü onun için sigorta tazminat verdi düşüncelerinizi bekliyrum

Arkadaşlar benim sorum şu..Geçenlerde bi yakınım trafik kazası geçirdi kamyon çarptı beyin kanaması geçirdi beyin ameliyatı oldu,sol bacağında hafif his kaybı bi gözü görmüyor,aklı arada bi gidiyomuş trafik suçları %50 akrabama % 50 ise kamyon şöförüne yazmış şöförün hatası yok ama kaza olan yer şehiriçi olduğu için kamyon giremiyomuş bu durumda sigorta şirketine tazminat davası açsak süre nasıl işler ayrıyetten araba şirket arabası şöförde çalışan arabanın üzerine kayıtlı olduğu şirkete herhangi bi dava açabilir miyim..?

iyi günler arkadaşlar benimde bir sorum olacak 2008de bende bir trafik kazası geçirdim elimde %8 engelli raporum var kazadan ötürü tam 5 sene sonra ise dava karara bağlandı bilirkişi raporunda bana beraat kazaya sebep olan sanık hakkında 5 sene hapis cezası verildi .. şuanda elimde bu kararın onaylı birer sureti mevcut bulunduğum ilde kaza işlerine bakan bir sigorta şirketi var çok önceden konuşmak ve bilgi almak için gitmiştim ancak görüşmelerden sonra işlemleri başlattık hastaneden maluliyet raporu aldım 1 nüshasını onlara verdim dava dosyasının tamamını fotokopileyip ve onaylatıp kendilerine teslim ettim birde bağlı bulundukları sigorta şirketine vekalet verdim (sadece davaya bakmaları için vekalet) ve şimdi son olarak benden mahkemenin gerekçeli kararını beklediklerini bunu güvence hesabına verdiklerinde parayı 8 gün içinde alacaklarını söylemişlerdi ve alınacak orana %20ye imza attım .. şimdi bu sizin yazdıklarınızdan sonra hata yaptığımı anlıyorum yani bana öyle geliyor yani ben uğraşmak istemediğim için bu işte onları görevlendirdim şimdi ben ne yapabilirim bana yardımcı olabilecek birisi varmı ? teşekkürler

nasıl hata yapmışsın, neden pişman oldun,
% 20 yi mi vermek istemiyorsun , sorun ne,
verdiğin vekaletnameyi yine noterden azilname ile iptal ettirebilirsin, aranızda yapmış olduğunuz sözleşmeyi iyi oku.seni bağlayan bir madde vardır,

yok yani bu yazılanlara göre işi sigorta şirketine vererek hatamı yaptım diye sizlere soruyorum vekalet iptalini sordum 100 lira fiyat verdi noter .. sözleşmeyi hatırlamıyorum ne yazıyordu sadece %20ye imza attığımı biliyorum hepsi bu .. yani ben şimdi bu sigorta şirketinden vazmıgeçeyim iş bitme aşamasındayken sözleşmeyi feshetmek ne derece etik olur ?

etik olmaz
artık iş bitme noktasına gelmiş,verdiğin vekaletde AHZU KABZ ifadesi varmıydı

he evet hatırladım ama o şekilde değilde vekaleti hazırlayan bayan sordu bana neye yetki vermek istiyosun banka hesaplarına falan erişebilsinmi dedi bende hayır sadece dava dosyasıyla ilgili işlemleri yürütmesi için vekalet vermek istiyorum dedim .. bu şekilde vekaleti hazırlattım .. bunu değiştiremezler dimi benden gizli ?

neyse birazdan bulunduğum ile döndüğümde gerekçeli kararı vermeden önce herşeyi açık açık soracağım kendilerine bakalım atmosfer nasıl olacak ..

merhaba

19.11.2011 günü bir kaza geçirdim. Kaza sonucu L1 omurda kırık meydana geldi. 2 ay kadar yatarak tedavi gördüm. Ben sigorta için gerekli belgeleri topladım ancak kazayı erkek arkadaşım yaptı. Frenler tutmadı ve kaldırıma çarptık. Tutanakta asli kusuru bulunuyor. alkol oranı 0,32. Ben kazadan sonra emniyette hiç bir şekilde şikayetçi olmadım. Böyle bir durumda tazminat hakları nasıl olur ?

Merhaba gözde hn. Öncelikle geçmiş olsun. Yolcuların kazada herhangi bir kusuru bulunmadığı için tazminat alabilirsiniz. Geliriniz, sağlık raporunuzda yazan özür oranında tazminat alabilirsiniz. Arkadaşınızın alkol oranı yasal sınırların içerisinde olduğu için herhangi bir rücu olacağını sanmıyorum. Tazminat almanız için şikayet şartı aranmamaktadır. Tahminimce tazminat alabilmeniz için herhangi bir sorun bulunmamaktadır.

[FONT=Verdana]evet alkol düşük olduğu için alabilirsiniz ama sigorta şirketi ödememek için zorluk çıkaracaktır.büyük bir ihtimalle dava yoluyla alabilirsiniz.

[/FONT]
[FONT=Verdana]
[/FONT]

slmlar burdan kazazedeye bir sorum olacak ben bir trafik kazası geçirdim ve tutulan trafik tutanagında haklı oldugum ortaya cıktı 1 sene tedavi gordum ve tıp fakültesi hastanesınden özürlü raporu cıkardım %28 özür oranı aldım evrakları mı tam olarak sigortaya gönderdim 1 ay gıbı bır süre sonra sigorta rapora itiraz etti il saglık mudurlugune saglık mudurlugude benı hakem heyet hastanesıne gonderdı ordan takrardan özürlü saglık raporu cıkardım orasıda % 32 verdi evrakları sigortaya gönderdim bana tekrardan eksik evrak çıkardı onuda gönderdim sigorta şirketine 1 ay gibi süre oldu sürekkli benii oyalıyorlar ne yapa bilirim yoksa şirket tazminat vermeyecekmi bana hımmm şimdiden cvp için teşekürler....

geçmiş olsun
büyük bir ihtimalle kabul edecektir raporunuzu.evraklarınız inceleniyordur ve büyük bir ihtimalle dosyanız şu anda AKTÜER dedir, yani hesap bilirkişisindedir.dosyanızın durumu hakkında telefonla sigorta şirketinden bilgi alabilirsiniz.
acele etmeyin, en kısa sürede size cevap verecektir sigorta şirketi.
şunuda söylüyeyim, sigorta şirketi raporu kabul etmeyebilir, kabul etmek zorunda değiller. sonuçta bu her iki tarafın tam anlaşmasıyla olcak bir durum.yani raporunuzu kabul etmiyorsa size tazminat ödemiyecek diye bir durum yoktur. tazminatınızı dava yoluyla alırsınız.bağlayıcı olan mahkeme kararıdır.
ama genelde sigorta şirketleri anlaşma yolunu tercih ediyorlar.gönderrmiş olduğunuz rapor SÜREKLİ ibareliyse genelde kabul ediliyor.
kendinizmi başvurdunuz,

kaza tarihinden sonra belli bir sure varmi başvurmak için ben 2005 yilinda kaxa gecirdim hala tedavim devam ediyor. 2010 yilinda%60 oraninda heyet raporum var ama dediğim gibi tedavim bitmedi daha olman gereken amaliyat var trafik sigortasindan tazminat almak icin gec kaldimmi . hemen basvuru yapmammi gerek yoksa tedavimin sonunumu beklemeliyim....

Normalde suresı tabıkı vra beyefendı ancak neden bu kadar gec kalındı hala duzelme ıhtımalı varmı malulıyet oranınızın?

sungur bey öncelıkle gecmıs olsun. MAlesef sigorta şirketlerının tavrı bu. İşi sigorta hukukunda uzman bır avukatla takıp etmenın faydası burda cıkıyor ortaya. Tabıkı bu surecı kendınızde takıp edebılırısnız ancak şahsı basvuru olunca oyaladıkça oyalıyorlar. Ayrıca size hakettiğiniz ödeme de yapılmayacaktır kesınlıkle tam anlamıyla ıbraname vermeyın kısmı ıbraname verın kı dava acmaz hakkkınız saklı kalsın çunku 10 hakedıyosanız sigorta 5-6 odeme yapar. sakın hak kaybına uğramayın.

slmlar kazazede bi sorum olacak 2009 yılının 12 cı kaza gecırdım 1 sene tedavi gördüm sonrası üniversite hastanesinden özürlü raporu çıkardım %25 verdiler sigortaya evrakları tamamlayıp gönderdim45 gün sonra rapora itiraz etti sigorta şirketi il sağlık müdürlüğüne il sağlık müdürlüğüde beni hakem heyet hastanesine gönderdi raporu ordanda çıkardım %32 verdiler evrakları tamamlayıp raporla beraber şirkete gönderdim 1 ay bekledim eksik evrak cıkarttılar o eksik evrağı almak için de 1 ay bekledim hastaneden evrağı hastaneden teslim aldım şirkete geri gönderdim yaklaşık 45 gün geçti nedense hale bi cvp gelmedi şirketten halen şirketi aradığımda evraklarınız incelemede demekten başka verdikleri bir cvp yok sence ne yapabilirim.....

ewet bizzat kendim başvurdum ve rapordada sürekli yaziyordu...... birçoook aracılık hizmetleri beni haddinden fazla rahatsız ediyorlar ama bu işi kendiminde yapabileceğini sizin gibi insanların sayesinde ögrendim teşekürler diyorummmm .....

yani ibraneme imzalamayın derken zaten bu tazminat benim direk banka hesabıma yatmayacakmı nasıl birşeyler imzalaya bilirimki hım.. ortalama %32 raporla ne kadar tazminat ödeyebilir şirket.......

raporunuz kabul olduktan sonra sigorta şirketi tazminatınızı hesaplatıp size şu kadar tazminatınız var kabul ediyormusun diye soracak, kabul edersen ibraname imzalayacaksın ve tazminat senin hesabına yatacak.
ibraname konusuna fazla takılma, tazminatı aldıktan sonra ödenen tazminatın az olduğunu düşünürsen dava yoluyla takrar talep edebilirsin.

tazminat hesaplaması yaşınız, geliriniz, işinizle alakalı olarak hesaplanacağı için tahminde bulunmak zordur.

Üstad vatandaş hukuki süreci bilmediği için sürekli uzarda uzar bu süreç. ödeme surecınde sakın tam anlamıyla ıbra etmeyın. kısmi ibra verin. ama evrak tamamlanmasına rağmen 45 gün çok uzun bır surec. hangi sigorta şirketi. özellikle bazıları çok uzatıyor sureci.

Herkese Merhaba

Öncelikle kazazedeye çok teşekkür ederim, böyle bir konu açtığı ve bilgiye ihtiyaçı olanları bilgilendirdiği için.

2008 yılında arkadaşımın kullandığı motosiklet ile kaza geçirdik(arkadaşım A sınıfı ehliyete sahip). Bize çarpan büyük bir beyaz eşya firmasının dağıtım aracı. Kaza sonucu bize çarpan minibüs(karşı taraf) 8de 8 kusurlu çıktı. Motosikleti kullanan arkadaşımda kusur bulunmadı, kendiside kazadan yara almadığı için davacı olmadı. Ancak benim ayak bileğim kırıldı ve 3 tane platin(bilğiniz çivi) ile tuturuldu. Avukatla anlaştım(%15) ve karşı tarafdan davacı oldum. Bulunduğum ildeki Devlet hastanesinden rapor aldım ve bana %2 engelli raporu verdiler (içime oturdu çünki; ben bu raporu almaya kazadan 1 yıl sonra topallıyarak gitmiştim). Bu rapor beni yıldırmadı ve avukatımın da onayı ile Antalya Devlet hastanesinden rapor almaya gittim ve onlarda %3 dediler. Gene yılmadım başka bir hastaneye gittim oradanda %3,5 raporu verdiler.

Bunlarla uğraşırker birde baktım kazadan 2buçuk yıl geçmiş. Mahkeme de durumu anlamış olacak ki beni İstanbul adli tıpına sevk etti. Ve 12/2011 de gittigim adli tıp raporu 1 ay önce gelebildi. Oran %10 a yükseldi ve 3 aylıkda iş göremez raporu da eklenmiş ve maluliyetim Grup1 e göre hesaplanıcakmış. Tabiki engelli oranım arttıgı için avukatımda dava tazminat tutarını artırdı(maddi tazminatı 50bin tl den 150bin tlye çıkardı). Ayrıca kaza tarihinde itibaren yıllık %9 da faiz yani yaklaşık 5 yıllık faizde belirlenen tutar üzerinde hesaplanacak(tabi sigorta şirketinin avukatı temyize gidip yaklaşık 1 yıl daha uzatmazsa).

temyiz

temyiz edip süreci uzatacaklarından ve tehiri icra kararı alacaklarından emın olabılırsın.

sayın yüzde10
öncelikle bende teşekkür ederim
hiç önemli değil zaten işin sonuna yaklaşmışsınız,temyiz etselerde farketmez, temyiz ederlerse yine faiziyle ödeyecekler.siz sadece sigorta şirketinemi dava açmıştınız, karşı arabanın sahibi şirketede dava açmamışmıydınız.
istanbul adli tıp dosya üzerindenmi % 10 verdi, yoksa sizi çağırdımı istanbula , heyete girdinizmi, adli tıp ayağı ne kadar sürede sonuçlandı.
iyi bir oran almışsınız, yaşınız kaç bilmiyorum ama genç iseniz iyi bir tazminat alacaksınız

yaşım 25
adli tıp aralık 2011 de çağırdı dosyalarla gidip heyete girdim. sonucu ocak 2013 de yolladılar.
aracın sahibinede açtım manevi tazminat ama onu az tutdum. şöfor olan arkadaş benim yaşlarda ve asgari ücretle çalışıyor. annesi ben ameliyattayken gelmiş durumlarını anlatmış aileme bende o yüzden onları etkilemesin diye minibüs bedeli kadar (10bin ) açtım.

benim askerlik görevini nasıl yerine getiribileceğim soru işareti olarak kalıyor aklımda?
çünkü; ayağımdaki platin tam olarak bilekte bulunuyor ve hala daha bir şişlik var. ayrıca bot giyemiyorum bilegimi sıkıyor ve çivileri hissettiriyor. uzun süre ayakta duramıyorum(2-3 saatden fazla) eğer durursam topallıyorum.

Üst Alt