Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

Evet şu ana kadar tedavi masraflarını kendimiz karşıladık.Belli başlı faturaları toparladık ama bazı faturalar yok tabi. Mesela Eskişehir'den İstanbul'a eve Ambulans ile transferinin faturası yok.
İşin manevi olayı var tabii bir de. Hala şehirler arası otobüse binemiyorum. Uçaklardan korkmazdım kazadan sonra ölüp ölüp diriliyorum artık. Psikolojimiz bozuldu tabi.
Hala tam olarak iyileşmiş değilim. İki bacağım da varis çorabı giymeden yürüyemiyorum. Yoksa şişme ve ağrı yapıyor. Kan sulandırıcı ilaç alıyorum.
Bu konuda avukatların çalışma şekliyle ilgili bilgi verirseniz sevinirim.

sayın kazazede;
ben şerife günaydın.benmde diğer herkes gibi yardımınıza ihtiyacım var.Babam şuan65 yaşında ve bağkur emeklisi tornacı.Bundan 5 yılönce trfk kazası geçird ve sol ayaına pilatin takıldı.Uzunca br süre tedavi gördü.mecburen dükkanını da kapattı .Tesadüfen dr gittiğide dr kendisine sormuş"amca sen sigortadan paranı aldın mı?"diye.biz o zaman öğrendik hatta babam sormuş nasıl oluyo diye yarısını bana verirsen yardım ederim demiş. biz böyle öğrendik dünden beri arastırıyorum şükürler olsun kı sizin yazınıza dolayısıyle sze ulaştım .lütfen bze de yardım edn.babam karşıdan karşıya geçerken araba çarpıp kaçmış lütfen ben br arayablr mısınız klavye bozuk olduğundan yazarken zorlanıyorum şmdden teşşekkür ederm Allaha emanet olun 05067093155

merhaba kazazede ve diğer tüm üyeler; yorumlarda danışman ile kazazede arasında bir zaruri muhabbet yaşanmış, olağandır. 100lerce yorum yazılmış 20-30 tanesini okudum içinde beni ilgilendiren mevzuya rast gelmedim ve bilgisi olan arkadaşların bu faaydalı paylaşım ortamında yardımcı olmasini rica ediyorum. bende siz gibi aracilara % 40 oranında maddi tazminatimi kaptırmak istemiyorum.

kaza: 7.7.7 tarihinde dağ yanı e 90 karayolunda ön sol lastigin gümlemesi sonucu tek taraflı 4-5 takla atma si ile gerçekleşmiştir. olaya ilişkin dava açılmadı. kaza suçluluk oranı-derecesi ne kadardir bilemiyorum. jandarma kaza tutanağı tutmuştu. 5 yl gibi bir zaman geçti. kazada ki araç arkadaşımıza ait ti. ehliyetim var ve 1963 doğumluyum. kaza araç ında toplam 6 kişi biri bebek bulunmakta idi. 18 inde bir evladim yaşamını yitirdi. bebegim ve ben yara almadan araçtan çıktık, karım ve 2 çocugumda hastanede 3-5 gün yatırıldılar yaralılardi, kızım olaydan 2 yıl sonra ayrıca özel bir hastanede ameliyat oldu estetik cerahisi. Ayrıca olaydan 20 ay sonra doğal nedenler ile 18 yaşındaki kazazede çocugum vefat etti.ve ben kamu çalışanıyım.

hatalarım: araca 6 kişi bindirmek, 100-120-140 gibi bir süraat te olmak. emniyet kemerleri baglı idi. bunun haricinde 5 yıl evvel de 2 küçük çapta kaza ya karıştım hatalıydım.

sormak istedigim,merak ettiklerim:
1- dava açabilmem için tam ve eksiksiz hangi evrakları nasıl nerelerden nasıl temin edeceğim?
2- nereye ne ile dava açacam? (gerekli dosya dilekçe evrak gibi)
3- olayı oğlum üstelenip araştıracak sorgulayacak o kazada yoktu bunun için hukuken ayrı bir işlem yapmamız gerekiyormu vekalet vermek gibi vs.
4- bu evrakların hepsi temin edildikten sonra siğorta müdürlügüne tahatutlü pastalanmasından bahs edilmişti anlayamadım bu durumu izah etmenizi rica ediyorum.

umarım sorgulamam gereken eksik bir şey kalmamıştır. bu noktaya 10-15 siteyi inceleyerek geldim,ben eski üyelerdenim, forum çok verimlidir bu işi eskiden bende yapiyordum. paylaştıkça çoğalan tek şeydir sevgi... burda sevgi ile bilgi paylaşımı olmuştur. ayrıca tüm katılımcilari gönülden tebrik ediyorum çünkü hepsi alınterini akıtarak hakkını kolluyor,bazı yollari bildikleri için çabalayarak yaşam mücadelesi ve dik durş sergiliyorlar, tüm paylaşımcılara sevgi,saygı hürmetlerimi iletiyorum, kazasiz nice huzurlu ve merhametli günler yaşamak dilegiyle hoşçakalın.

mcan17
kazada ölen olmamış galiba, oğlunuz 20 ay sonra başka nedenden dolayı yaşamını yitirmiş, ölüm nedeni bu trafik kazası sonucunamı bağlıydı.kızınız kazada yaralandı ve 2 yıl sonra estetik ameliyatı olmak zorunda kaldı doğrumu ,yani kaza nedeniyle oldu bu ameliyatı.
kaza yaptığınızda alkol varmıydı sizde
evrak olarak bu kaza tutanağını, yaralıların hastane evraklarını, ameliyat evraklarını, ölen coçuğunuzun ölüm raporunu,
tazminat davaları hukuk mahkemelerine açılır,
oğlunuza vekalet vermenize gerek yok,
siz neden geç kaldınız tazminat için 5 yıldan fazla olmuş,
eğer çocuğunuzun ölüm olayı trafik kazasına bağlı bir nedenden olduysa o zaman zaman aşımı 10 yıl oluyor, sadece yaralanmalarda 5 yıldı kaza yaptığınız tarihte. umarım zaman aşımına uğramamıştır.

ayrıca forum için güzel dileklerde bulunmuşsunuz, ama eski üye olmanıza rağmen şimdiye kadar paylaşımda bulunmamışsınız.

şerife
size söylemiş olduğum yolu izleyiniz, tekrar bilgiye ihtiyaç duyduğunuzda irtibata geçebilirsiniz.

Merhaba Arkadaşlar,
Bir arkadaşla görüştüm,dediğine göre bacağımın eski performansı vermemesi (uzun süre ayakta duramıyorum, bırakın koşmayı hızlı bile yürüyemiyorum.Bacaklarım kasılıyor ve sonrasında ağrılar giriyor) nedeniyle iş gücü kaybına uğradığını ve bu sebeple SGK'dan iş gücü kaybı nedeniyle maaş bağlatabileceğini söyledi.
Bu konuda fazla bilgim yok.
Bacaklarımın eski performansı vermemesi-yaşam kalitesinin düşmüş olması nedeniyle iş gücü kaybı sayılır mı?
Sayılır ise tahminen ne kadarlık sayılır?
Bunun için yapmam gerekenler nedir?
Şimdiden herkese teşekkürler.

bulnes
işgücü kaybı nedeniyle maaş bağlanması iş kazalarında olur, seninki iş kazası değil, trafik kazası.

kazazede;

Merhaba, Eskişehir'e iş nedeniyle gidiyorum zaten.Ayrıca işverenim iş kazası olarak SGK 'na bildirdi ve iş göremezlik olarak 1 aylık maaş aldım.
Yani işverenim iş kazası olarak bildirdiğinden ve SGK bu nedenle iş görememezlik ödemesi yaptığından iş kazası olarak görülmez mi yani?

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, iş kazaları ile ilgili düzenleme yaparken iş kazasının tanımını yapmak yerine iş kazası sayılacak halleri belirtmiş ve Kanun’un 13. Maddesinde; “İş kazası; sigortalının işyerinde bulunduğu sırada, işveren tarafından yürütülmekte olan iş nedeniyle sigortalı kendi adına ve hesabına bağımsız çalışıyorsa yürütmekte olduğu iş nedeniyle, bir işverene bağlı olarak çalışan sigortalının, görevli olarak işyeri dışında başka bir yere gönderilmesi nedeniyle asıl işini yapmaksızın geçen zamanlarda, bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamındaki emziren kadın sigortalının, iş mevzuatı gereğince çocuğuna süt vermek için ayrılan zamanlarda, sigortalıların, işverence sağlanan bir taşıtla işin yapıldığı yere gidiş gelişi sırasında,meydana gelen ve sigortalıyı hemen veya sonradan bedenen ya da ruhen özre uğratan olaydır.” diyerek bir olayın iş kazası sayılabilmesi için belirtilen beş bölümden biri içerisinde yer almasını bir anlamda şart koşmuştur.

sizin şehirler arası bir otobüsle yaptığınız seyahat nedeniyle yapmış olduğunuz kaza trafik kazasıdır, iş kazası değildir diye düşünüyorum.
yanılıyor olabilirim.

evet sgk ile görüştüm
yanılmışım, eğer işveren görevli gittiğinize dair yazı verdiyse iş kazası olarak bildirdiğinde iş kazası olarak geçiyormuş,
umarım işvereniniz görevli yazısını vermiştir kazadan itibaren 3 gün içinde.

Merhaba kazazade,
İlginiz için teşekkür ederim.
İşverenim yurt içi ve yurt dışı bir çok defa iş nedeniyle beni göndermiştir. Ve hiç birinde yazılı bildirilmemiştir.
Ayrıca şöyle düşünüyorum -bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum- kaza geçirdikten sonra 2 gün yoğun bakımda kaldım 3.gün çıktığımda muhasebeci sürekli beni-eşimi arayarak SGK ya iş kazası olarak bildirmem için bana raporları vs. göndermeniz lazım dedi. Biz ilgilenecek durumda değiliz vs. diye belirtsek de muhasebeci' nin ısrarı karşısında gerekli evrakları kendisine faks ile gönderdik -ki muhasebecide gerekli işlemleri yaptı.
Bu olaylar benim işveren tarafından görevli olarak gönderildiğimi göstermez mi?
Bilmiyorum bana söylemediler -şimdi sorsamda söylemezler- o zaman raporlarla beraber görev kağıdını da vermiş olabilirler mi?
Bununla ilgili bilgiyi tam olarak nereden ve nasıl öğrenebilirim. Telefon vermeyin çünkü işitme engelli olduğumdan dolayı telefon açamam, ancak e-mail yazabileceğim (Bimer olabilir mi?) veya yüz yüze görüşme ile sorabileceğim şekilde bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Hayırlı cumalar.

''Ben İstanbul'dayım. İstanbul'da önereceğiniz avukat olursa gerek e-mail ile gerekse yüz yüze iletişim kurmak isterim. (İşitme engelli olduğu için telefon olmaz)
Avukatlarla nasıl ve ne şekilde anlaşmak lazım. Bu konuda bildiklerinizi anlatmanızı rica ediyorum''
Bulnes
senin tüm bu işlerinle ilgilenecek, hakkını sonuna kadar alabileceğin istanbulda hukuk bürosu olan Çelik Ahmet ÇELİK hoca var. onun bürosuna git. tazminat konusunda 1 numara
TazminatHukuku.com İletişim - Tazminat Hukuku : Çelik Ahmet ÇELİK

Önümüzdeki hafta içinde savcılığa gidip son dosya içeriklerinin fotokopisi alacağım. Çünkü adli tıp raporu ve diğer evraklar daha girmemişti.Şimdi dava açıldığına göre dosya çoğunlukla tamam demektir.
O dosya fotokopilerini alıp ondan sonra avukatlarla görüşmek daha iyi olur sanırım.
Bu arada SGK 'daki dosyanın bir kopyası alınabilir mi nasıl alınır acaba yani SGK 'na iş kazası olarak bildirildiğine dair dosyayı.....

avukatla hareket et ,gereken belgeleri onlar sgk dan ve mahkemelerden temin ederler.

selamunaleyküm. arkadaşlar bugün heyetten almış olduğum raporla şoke oldum. benim kafam mı basmıyor, yoksa engellilere karşı duvar mı örmeye çalışıyorlar. 5 aydır uğraştığım 6 defa bandırma-bursa arası mekik dokudum. raporumu sizinle paylaşmak istedim. öncelikle 2011 mayıs ayında motorsikletle trafik kazası geçirdim. ben arkadaydım. gerekli hukuki süreci hemen başlattım. karşı tarafa 12 ay ceza verildi. o da ertelendi. tazminat davası süreci devam ediyor. bursa fakülteden almış olduğum rapora gelince; 4 branş üzerinden başvurdum. cildiye, kalp damar, fizik, nöroloji .....
cildiye %5
kalp damar 20+10 %28
fizik tedavi %6

nörolojiye gittiğimde emg çekildi, beni muayene etmediler ve biz sonucu heyete göndeririz dediler. emg sonucu tibial ve peroneal sinirlerin kronik dönemde ileri derecede aksonal hasarlanmasını destekler niteliktedir.
bugün heyet raporunu aldığımda, fizik tedavi ve nöroloji doktorunun birleşip saçma bir oran yazdığını gördüm. öğlenden akşama kadar derdimi anlatmaya çalıştım ama neye fayda. notu şöyle
dorsifleks 0 (%7), invers 20 (%2), evers 10 (%2), EMG; paraneal sinir hasarı %10, motor kayıp %4, Alt ekst özür oranı %15, kişi özür oranı %8
fizik tedavinin %6 vermiş olduğu özür oranının üzerine ileri derecede aksonal hasarlanmasıyla nasıl %8 oluyor anlam veremedim. sonuç itibariyle oranlar 28+8+5 balzaltla toplamda %37
şimdi benim ne yapmam gerekiyor, hastaneden il sağlık müdürlüğüne itiraz edebilirsin dediler. müracatım kendi isteğim doğrultusundaydı, trafik sigortasına sunmak için raporu almıştım, daha sonrada vergi indirimi için başvuracaktım ama bugün şoke oldum. nasıl bir yol çizmeliyim......... sağlıklı günler dilerim.......

% 37 sigortadan tazminat almak için iyi bir oran ama sen galiba vergi indirimi alamıyacağım diye bu kadar kızmışsın.sen tazminat davasını kimlere karşı açmıştın.

sevgili kazazede, tabii öncelikle amacım vergi indirimi alıp, erken emeklilikten faydalanmak. ama ümidim biraz tükeniyor, pes etmeyeceğim ama nasıl bir yol çizeceğim onu da pek fazla bilmiyorum.
tazminata gelince, bana vuran aracın trafik sigortasına hdi, ve bana vuran şahsa 50.000 lira manevi tazminat davası açıldı.

sen istersen % 37 lik raporu anlaşmak için sigortaya gönder, kabul ederlerse sana teklif ettikleri tazminata bak kabul edersen sigortayı davadan muaf tutar şahıs davan devam eder.
sigorta kabul etmezse zaten açılmış olan bir davan var, devam eder ve mahkeme seni nihai karar için adli tıp kurumuna gönderecek , adli tıpın kararına göre tazminat hesaplanacak.
dava ne zaman açıldı

tazminat davasını 2012 şubatta açtık. ama ceza davasının sonüçlanmasını bekliyordu. ceza davasıda 2 ay oldu sonuçlanalı. 12 ay verdiler. davanın son durumu, ameliyat raporları istendi, beni adli tıp kurumuna bedensel kazanma gücünün kaybı bulunup bulunmadığı hususunda rapor alınmasına,sigorta şirketineden ödeme yapılıp yapılmadığına dair, sgk dan olay tarihinde hangi işyerinde işçi olarak göründüğü ve aldığı ücret miktarı sorgulamasını bekliyor. bu işlemler 07/05/2013 tarihine kadar eksiksiz gerçekleşirse, dosyayı aktüeryaya göndereçekmiş.
şimdi ben avukatla tazminat davası için %15 e anlaştım. trafik sigortasına ben şahsen başvurursam olurmu. avukat sonra pay istemesin, ben başvurup avukata vermesem olurmu acaba:)

Merhaha Erol bey, öncelıkle gecmöıs olsun.
malulıyet ranınıza göre bırhaylı tazmınat çıkacaktır. tabı yas ve gelir durumunuz da onemlı bu husustu. manevi tazmınat ise tamamen ayrı bır olay olup sadece sahıslardan tazmın edebılırsınız.
Kendınız basvurma konusuna gelınce avukatınız davayı acarak ucrete hak kazanmıs zaten surecı avukatınızla surdurmeye devam edınız. Dosyanın bır an once eksıklerını ıse mahkemeden elden takıp yetkısı alarak hızlandırabılırsınız aksı takdırde malesef teblıgat ve resmı yazısma ıle ıstenme durumu çok uzatıyor.

İlginiz için teşekkür ederim. peki %37 orana göre yaş 32+asgari ücret net olmamakla beraber, kaç para teklif ederlerse kabul etmeliyim. yani tahmini bir miktarı bileyim ki, tongaya düşmiyeyim. miktar düşük gelirse duruma göre mahkeme devam eder. şöyle bir durumda var. raporu şimdi sigorta şirketine sunarsak kaza tarihinden itibaren bu miktarın faizini vermez herhalde, ama mahkeme kararı faiziyle beraber olur zannedersem, hem mahkeme üst sınırdan verir diye düşünüyorum. nasıl bir yol çizmeliyim....

kesınlıkle anlasmayınız tavan lımıtı alırsınız

kusuru tamamen karsı tarafta varsayar soyluyorum.

Merhaba arkadaşlar

En baştan sona tüm yazılanları okudum fakat maalesef ki anlatılanların içerisinde doğrularla birlikte yanlışlar ve eksik hususlar mevcut.. Her türk doğuştan ya başbakan yada milli takım teknik direktörü olarak doğar :D Bu işin espri kısmıydı tabi ki. Herkesin her hususta bir bilgisi var ne hikmetse. Değerli kardeşlerim, Fatih Terim bu işe hayatını vermiş, yeri gelmiş sabahlara kadar çalışmış tabiri yerinde olursa çimleri yemiş.. HİÇKİMSE kesinlikle BEN BİLİYORUM diye ahkam kesmesin, mağdurların mağdur yakınlarının kafasını sulandırmayın yazıktır, vebal altında kalıyorsunuz.. Doğru TEK tir. Bu noktaya kadar yazanlara soruyorum, KARAYOLLARI TRAFİK KANUNLARINI BİLİYORMUSUNUZ ? ÖZÜRLÜLER YÖNETMELİĞİNİ BİLİYORMUSUNUZ ? YARGITAY KARARLARINDAN HABERİNİZ VAR MI ? Bilginiz yoksa boş beleş konuşmayın güzel kardeşim.. Avukatla anlaşmanız  evet, dosya masrafları noldu ? Avukat ilk önce dosya tutarının tamamından tüm masraflarını keser, kalan miktarın da  ni kesti mi ne etti oldu sana 0.. bu en az miktar.! Trafik kazası aracı firmaların da bazıları 0-40 civarında komisyon alıyor bu da fazla evet haklısınız.. Yok olmadı kendiniz evrakları hazırlayın kendiniz başvurun SİGORTA ŞİRKETLERİ SİZİ PARMAĞINDA OYNATIR. Tabi kendi işinizi kendiniz görme sürecinde bilgi adı altında birçok asılsız bilgiyle dolup taşacaksınız bunu da unutmayın.. Daha düşük rakamlarla çalışanlar var ararsanız bulursunuz.. Bu arada ÇANTACI tabir edilen şahsi bazda dosya takibi yapanlara kesinlikle güvenmeyin... SONUÇ OLARAK gördüğüm kadarıyla burada kardeşlerimizi doğruya yönlendirecek bir uzman bulunmuyor.. HİÇBİR TRAFİK KAZASI BİR DİĞERİNE BENZEMEDİĞİ İÇİN her kaza kendi içerisinde değerlendirilir. İLMİN YOKSA BİLGİN DE YOKTUR, KONUŞMAYA DA HAKKIN YOKTUR, SUSACAKSIN...

ender0606
komik duruma düşmüşsün ya, bildiğin bişi varsa yaz buraya, burayı sadece telefon numarası ve mail adresi vermek için kullanma.nekadar çok yardımcı olmuşsun )))

kazazede kardeşim, kendi trafik kazan hakkındaki araştırmanı yapmışsın tazminatını almışsın anladık. hiçbir trafik kazası bir diğerine benzemez, bir miktar bilgi edinmişsin doğruların var fakat bazıları eksik bazıları ise yanlış, çünkü başka kazalar senin kazana benzemez.. Az buçuk öğrendiklerinle ahkam kesmek gibi hatadan çık güzel kardeşim.. İLMİN YOKSA FİKRİN DE OLAMAZ.. git adam gibi kanunları öğren öyle konuş.... karayolları trafik kanunu, karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası, yolcu taşımacılığı zorunlu ferdi kaza sigortası, özürlüler yönetmeliği, sosyal sigorta sağlık işlemleri tüzüğü, yargıtay kararları... daha çok sayarım, sen önce git bunları yut da gel ilmini öğren güzel kardeşim.... burdan ahkam kesip insanların bazılarını yanlış yönlendiriyorsun AYIPTIR YAZIKTIR ...

ender
senin doğruların ne , hiç bir şey yazamamışsın buradaki insanlara faydalı olacak bir cümle bile yazamamışsın.
sen yutmuşsun herhalde kanunları, yuttuğun için hiçbirşey hatırlamıyon herhalde )))
hepsi midene inmiş kanunların )))

Bu konuda yasal bir boşluk var. Ben güvence hesabına basvurdugumda mahkemede acılan davanın maddesıne gore basvuru süresinin 5 yılla sınırlandıgı bu nedenle hakkımı alamayacagım söylenmişti. Yolcu olarak kaza yaptıgım aracın sonraları batacak olan sigorta firması o zamanlar yaptıgımız basvuruda hıcbır sekılde tazmınat alamayacagımızı soyledıgınden bız de basvuru yapmamıstık. Sonraları aslında yolcu olarak sakat kaldıgım ıcın tazmınat hakkım oldugu ama basvuru suresının ılgılı mahkeme maddesi nedenıyle on yıl degıl bes olduması yuzunden sure asımıyla hakkımın yıtıp gıttiği söylendi. Boyle sacma sapan dangalakça bir kanun olabilir mi yahu? Sakat kalmısım sigortalı aracın ıcınde ve ben tazmınat alamıyorum. Şimdi zaten olmuş 12 sene. Tamamen devletın ve yabancı sıgorta sırketlerının devlet içindeki lobilerinin kazıgı bu. Devlet yaralanan surucuyu otomatıkman ılgılı sıgortaya yonlendırmelı boyle durumlarda. Yoksa vatandaş sıgorta şirketlerinin işguzarlıgı sonucu magdur olabılıyor. Bu ulkede en buyuk dusmanımız bizzat devletin kendisi. Çünkü devlet vatandaşını değil sermayeyi koruyor...

senin doğruların benim doğrularım diye birşey yoktur DOĞRU 1 TANEDİR.. bunca yıllın çalışmasını emeğini sana ispatlamak gibi mecburiyetim yok. sen ukalalığı bırak yalan yanlış konuşup da insanların kafasını karıştırma yeter...

ender
seninle tartışmaya girmeye niyetim yok
öncelikle terbiye sınırlarını aşmamaya çalış, burası sen ve senin gibi komisyoncuların reklamını yapabileceği bir site değildir.reklamını yapacaksan kendin bir site açarsın orada istediğin kadar reklamını yaparsın.
bu sitede buradaki insanların çektikleri acılardan kimse para kazanmaya çalışamaz, reklamını yapamaz.
konuyla ilgili yazacağın birşeyler varsa burada yazarak yardımcı olmaya çalışırsın , buraya sadece telefon numaranı ve mail adresini yazarak yardımcı olmaya çalışamazsın.

Merhaba Forum üyeleri.Bende Trafik kazası geçirdim bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
18 Mayıs 2011 yılında, yaşadığım il dışında minibüs kazası geçirdim ben yolcuydum. Minibüsün devrilmesi sonucu sol kolumda; dirseğim ile el bileğim arasında parçalanmalar oldu kafamda da ufak sıyrıklar oldu. İlk etapta hemen en yakın hastaneye kaldırıldım,ilk müdahale yapıldı.Kolumun durumunun kötü olması ameliyat gerektirdiği için ben kabul etmedim ve ertesi gün epikriz raporunu alarak yaşadığım İl'e ilk uçakla uçtum hemen devlet hastanesine yattım. 15 gün içerisinde 2 defa ameliyat oldum. Sol kolumda doku-his kaybı ve kötü görünümlü dikiş izleri var. kazadan sonra sol kulağımda kesintisiz çınlama kaldı.İlaç kullandım ama fayda etmedi. Bir sürü sigorta şirketleri numaramı nereden bulduysalar beni aradılar.Sigortadan para almak için yardımcı olacaklarını söylediler.Mayıs ayında 2 yıl olacak.Şuan dava açabilirmiyim, sigortadan para alabilirmiyim?? Nasıl bir yol izlemem lazım bu konuda yardımcı olurmusunuz lütfen şimdiden çok teşekkürler...

evet tazminat alabilirsin
bu konunun en başında yani ilk mesajda neler yapılacağını yazdım, ona göre hareket et.takıldığın bişi olursa buradan sor.buraya yazdın ya buradada peşini bırakmazlar senin komisyoncular, hiç birine eyvallah etme.
yine söylüyorum bu çok basit bir olay, soracağın bişi olursa buradan veya özel mesaj yoluylada sorabilirsin.
senin işini takip ederim diyenlere eyvallah etme.

LEON67 kardeşim, sen bu kazazedenin söylediklerini ciddiye alma. kendi kazasını kendi yaptığı araştırmalarla kendi başına halletmiş kendini bişi oldum zannediyor. Öğrendiği birtakım doğru bilgiler var ama burada trafik kazaları hakkında verdiği bilgilerin çoğu yanlış. Bana komisyoncu diyor, öyle bir şey söylemedim varsa delili ispatlasın. Bana söyleyenin kendisi komisyoncudur, kazalardan rant sağlayan sahtekar doldu ortalık.. Senin kazandaki durumuna gelince, kazanın üzerinden 1 yıl geçmiş, hakem hastaneden özür % dilimini belirtir rapor alman gerekli fakat, kolunda çalışmanı engelleyecek veya aksatacak kalıcı bir hasar yok ise rapor vermezler, kırıklar iyileşir geçer, ameliyattan dolayı kalıcı izler de sigorta tazminatı için bir anlam ifade etmez.. yapacağın en doğru hareket, heyete giren doktorlardan biriyle ön görüşme yapmak olsun ki boşuna çabalamayasın.

Üst Alt