Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

slmlar kazazede umarım hatırlarsın beniiiiii özürlü raporumu 2 kez gönderdim sigorta şirketine dosyam doktor onayın dan gelmiş onaylanmış fakat şirket tekrardan doktor onayına sunmuşşş raporu ne yapmam lazım benim hazine müsteşarlıgına nasıl bir şikayette buluna bilirimmm.....şimdiden teşekürler...

sayın sungur acar bu durum tamamen dava acmamanızdan kaynaklanıyor. sunu bılınkı dava acmanız bır baskı unsuru olacaktır. sıgorta dava acmanıza rağmen yıne odmeyı teklıf edecektır en azından odeyeceği kısmın faiz ınden kurtulmak ıcın. su surecte davanızı ne kadar erken acarsanız o kadar hızlı sonuclanır süreç.

trafik kazası

slm
24 yaşındayım, öğrenciyim. 4 temmuz 2010 tarihinde büyük bir trafik kazası geçirdim. otobüsle taş yüklü kamyona çarptık. 11 kişinin öldüğü kazada yüzde yüz otobüs şoförü suçlu. benim ise ayağım kırıldı. psikolojik tedavi aldıktan sonra, bu yıl özür oranı bildirir kalıcı raporu aldım. raporum yuzde 30. koltuk sigortasında ve trafik poliçesinden alacağım paradan yüzde kaçı vergiye kesiliyor onu öğrenecektim. bi bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim, teşekkürler.

ya anlaştığım hasar sigorta şirketi bana yüzde 18i vergiye kesilecek dendi. yüzde 30unu o alacak vekalet vermedim. ama davada var. kafam çok karışık ne yapacağımı bilmiyorum. 130 binlira civarında para alacakmışım galiba yüzde 30 çok ciddi bi rakam. birde dediğiniz doğruysa vergi verilmiyor diyosunuz. ne yapmam gerek zamanım cok kısıtlı ?

anlaştığınız sigorta şirketi sizden alacağı komisyon üzerinden vergi verecektir. sizin alacağınız toplam tazminattan değil.çok yüksek bir orana anlaşmışsın sigorta şirketiyle.bari ortak olsaydılar.

yüzde 30a anlaşma-sözleşme imzaladım. dediğim gibi vekalet vermedim. rapor hala hastanede. raporu onlar alacaktı. şimdi ben gitsem hastaneye alsam raporu onlara vermesem bi sıkıntı olurmu ?

tabi raporu sen alacaksın.sözleşme olmadan, vekalet almadan bunlar senin işini neden takip ediyorlar. bunlar işi bilmiyorlar o zaman.% 30 u sözlemi anlaştınız.
devre dışı bırak istersen aranızda herhangi bağlayıcı bir şey yoksa bunları.
ister kendin takip et, istersen avukatla hareket et, avukatada sözleşme yap % 10 dan fazla verme.

evet bi aksilik olmuştu iş yürütme vekaletini vermedim, ama sözleşme imzaladım oda ayaküstü hastanede aceleyle oldu birilerine danışma fırsatım bile kalmadı. ayrıca sigortacı beni alacağımız paranın yüzde 18i vergi geriye bize yüzde 30dan yüzde 12 si kalıyor diye kandırınca imzalamış bulundum. anladığım kadarıyla vekalet vermeden onlar parayı alamaz değilmi ? bide imzaladığım sözleşme sıkıntı olabilirmi diye endişeleniyorum ?

üstad tazmınatlar vergıden muaftır. ayrıca yuzde 30 çok fahiş bır oran kaldıkı bız tum vergıler dahıl %10-15 gıbı rakamlara hem basvuru hem dava surecını takıp edıyoruz. %30 çok fahıs kesınlıkle vekalet vermeyın. ve fırma ıle de anlasmayın kesınlıkle tavan lımıtı alırsınız dava yolu ıle.

üstad tazmınatlar vergıden muaftır. ayrıca yuzde 30 çok fahiş bır oran kaldıkı bız tum vergıler dahıl -15 gıbı rakamlara hem basvuru hem dava surecını takıp edıyoruz. 0 çok fahıs kesınlıkle vekalet vermeyın. ve fırma ıle de anlasmayın kesınlıkle tavan lımıtı alırsınız dava yolu ıle.

ayrıca yuzde 18 dıye genel bır vergı yok avukat sadece sızle kaca anlasmıssa onun uzerınden Yuzde 18 oder. yanı yuzde 10 a anlasmısa yuzde 1.8 vergı oder kdv olarak ole bahsettığınız gıbı fahıs orsanlar soz konusu değil. sız muhtemelen sıgorta sımsarına verdınız bu sozlesmeyı vekalet vermedınız değilmi.

benim iş gücü kaybım %7. kaza olduğu dönemde bir yerde sigortasız çalışıyordum bunu belgeleyebilirim. ancak kaza sonrası iş yerinden ayrıldım. sigortasız çalışmam tazminat hakkımla alakalı olarak sıkıntı yaratırmı. sigorta bu sekilde iş yerine dava açarmı ?

sigortasız çalışmanız veya hiç çalışmamanız tazminat için engel teşkil etmez ama sigorta şirketi size tazminat ödemeyi büyük bir ihtimalle reddedecektir.arkadaşınızın alkollü olduğunu bu nedenle tazminat ödemeyeceklerini veya size ödeyecekleri tazminatı arkadaşınıza rücü edeceklerini beyan edeceklerdir muhtemelen.
tazminat öderlerse eğer asgari ücretten hesaplanacaktır tazminatınız.sigortasız çalıştığınızı dikkate almazlar,

ben gelir belgesini olay tarihli olarak diğer evraklarla göndericem değil mi ? bunun dışında ben bana ödenecek olan miktarın erkek arkadaşımdan rücu edilmesi söz konusu olur ve bu gerçekleşirse ben bu sekilde hak talep etmekten vazgeçicem. çünkü ben bu tazminatı rücu olarak erkek arkadaşımdan alıcaksam bçlye bir şey biraz tuaf olucak

evet göndereceksiniz, sigortasız çalıştığınız halde işyeri size maaş belgesi veriyormu.

evet veriyor. ancak sigorta sirketi sigortasız olmamı sorun ederse vermeyeceğim. işyeri sahibinin sorun yaşamasını istemem

siz işyerinize dava açabilirsiniz sigortasız çalıştırdığı için.sigortasız çalışmayı sizmi istiyorsunuz tam anlayamadım, işyerine zarar gelmesin demişsiniz.neyse bunların tazminatla ilgisi yok.işyeri belge veriyorsa bu belgeyi evraklarınızla beraber gönderin.
tekrar söylüyorum sizin tazminatınız büyük bir ihtimalle dava yoluyla alınabilir.yinede önce dava açmadan bir şansınızı deneyin.

slmlar kazazede ve tazminathukukçusu sigorta şirketi en sonunda beni aradı ve bana söylediği şu sizin özür oranınızın %28 zi psikolojik oldugu için gelip geçicidir sigortamız böle durumlara tazminat ödememektedir zaman la düzeline bilir diye istediğiniz şekilde dava acabılırsınız dedıler %4 lük oranınızda koku ve tat bozuklugu bu gıbı durumlarda ilerde düzelir dediler tazminat ödeyemiyecek şirketimiz dosyanız red oldu dedıler.....groupama sigorta şirketi..toplam özür oranı %32

size öncedende söylemiştim
sigorta şirketi gönderdiğiniz veya göndereceğiniz raporu kabul etmek zorunda değildir.
sigorta şirketini bağlayan sadece mahkeme kararıdır

size doğru yolu göstermiş, istediğiniz gibi dava açabilirsiniz demiş, doğru söylemişler.eğer malüliyetim var diyorsanız ,korkmayın hemen bir avukat eşliğinde davanızı açın temerrüde düşsünler.
dava sonucunda istanbul adli tıp kurumundan alınacak rapor katidir.sigorta şirketi bu raporu kabul etmek zorundadır ve mahkeme kararına uymak zorundadır.

evet ben öğrenci olduğum için part time çalıştım dolayısıyla sigorta istemedim. bu yüzden sorun olabileceğini düşündüm

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, sayenizde yaptığım araştırmada vekalet vermediğim için işi kendi lehime çevirebildim. yalnız bir sıkıntım daha var. bu sigorta şirketiyle anlaşmadan önce yani kazadan hemen sonra bi avukat bana ulaşmıştı. bende zor durumdaydım 4 ay yattım ve açıkcası uğraşamam diye bana ulaşan avukata 2010 yılında vekalet verdim, 21 bin liralık tazminat davası açmıştı ve %15e anlaşmıştım. yaklaşık 3 yılda avukat sadece davayı açmış o şekilde kalmış. sigortacı bana davayı yanlış açmış dedi. önce trafik sigortasına açması gereken davayı koltuğamı açmış yada tam terside olabilir. cidden 3 sene boyunca ben avukatı bile görmedim, yolda görsem tanımam. ben aksaraydayım kaza osmaniyede olduydu avukatta osmaniyeden ulaştı bana. benimle hiç ilgilenmediği kanaatindeyim. sigortacı avukata azilname çekeriz dedi. peki ilerisinde avukatla ilgili bi sıkıntı olabilirmi? ben avukata yaptığı masrafı vermeye razıyım.

dostum sen işleri iyice karıştırmışsın.avukata vekalet vermişsin, takipçiyle sözleşme imzalamışsın.dava ne durumda haberin varmı, eğer avukatın davayla ilgilenmediğini düşünüyorsan , ve bunu ispat edebilirsen avukata herhangi bir para ödemeden azledebilirsin. ama avukatlar uyanıktır bunun tedbirini almıştır.herhangi bir geçerli nedenin yokken avukatı azledersen sana sıkıntı yaşatır.sözleşme yapmıştırsınız avukatla , onu iyice okuyun.

evet avukatla sözleşme yapmıştım, vekalette vermiştim, ama takipçidende haberi var ona danışmıştım zamanında kendisi onay verdi. şimdi ise takipçi (hasar sigortacı), avukat davayı yanlış açmış öyle kalmış başka hiç bişey yapmamış diyor. avukat bana şoföre firmaya sigortaya dava açtığını söylemişti.. soföre 12 yıl hapis cezası verilmiş. diğerlerinin (sigorta ve firma) akıbeti avukatın nezlinde ne durumda bilmiyorum. peki avukatı azletmeden takipçi bu işi sulh yoluyla halletse bu iş nasıl sonuçlanır ?

birde takipçinin elinden sözleşmeyi aldım. o konuda sıkıntı yok. ama avukatla ilgili şüphelerim var. hakaten bu işi takip etmediğini düşünüyorum. işin aslı rapor almamda yardımcı olan hasar sigortacının bu işi tamamlamasını istiyorum. bu kadar ciddi bir mevzuda avukatın yerinde sayması, benim bu durumumda hiç hoşuma gitmiyor açıkcası. ben bu kaza sebebiyle okulumu 1 yıl uzattım ve bursum kesildi, maddi olarak zor durumdayım bu iş ne kadar kısa sürede biterse o kadar iyi olacak benim için..

burhan
senin işin dava yoluyla halledilecek bir olay, bırak takipçiyi, takipçinin sana ne kadar faydası olacak,hadi sigorta ayağını sulh yoluyla anlaşarak hallettiniz, şoför ve şirket ayağını ne yapacaksın,
kararsız bir yapın var, hemen biraz para alayım diye acele ediyorsun, ama böyle davranırsan hak kaybına uğrarsın, aceleci davrandığın için takipçininde , avukatında vasatına denk gelmişsin.
her ne kadar avukatın olsa dahi davanı kendin takip edeceksin elinden geldiği kadar, yoksa böyle dava hakkında fazla bilgin olmaz, avukatın tek işi

senin davanı takip etmek değil ki.senin almış olduğun % 30 luk rapora güvenme, sigorta şirketinin bu raporu kabul etme zorunluluğu yok.

avukatınla konuş, davanın seyri hakkında, eğer davayı bırakmak istiyorsa karşılıklı olarak sözleşmeyi fesedin.devam edeceğim diyorsada şartlarınızı tekrar görüşün ve beraber takip edin davayı, iletişim halinde ol yok bu avukatla bu iş olmuyacak diye düşünüyorsan o zaman başka bir avukatla anlaş ve dava yoluyla tazminatını almaya bak.dava açılmış olması sigorta şirketiyle anlaşma yoluna gidemicen anlamına gelmez.sigortayla anlaşırsan, sigortayı davadan muaf tutarsın, diğerleriyle olan davan devam eder.

beende tek taraflı madi hasarlı ve yaralanmalı tırafik kazzası geçirdim
yüde 57 rapor aldıl kaskom yok tırafik sigortası bana tazminat ödermi
araç amçama ait
ne yapacam bilgi verirseniz sevinirim
numaram bu 05066677164

geçmiş olsun
bu konuyu en baştaki mesajı oku oradane yapacağın yazıyor, kaza yaptığında ehliyetin varmıydı, alkol varmıydı, kazayı hangi tarihte yaptın,

ehliyetim var alkol yok raporu aldım yüzde elli yeti heyet raporum var 8ayın 29 unda kaza yaptım
tedavileimi yaptım raporu da aldım
tazminat alabilirmiyim
tektaraflı kaza

evet alabilirsin, evraklarını sigorta şirketine ulaştır, kaza tarihinden 1 yıl geçmeden alınan raporları uzuv kaybı yoksa eğer sigorta şirketleri kabul etmiyorlar.

tazmınat

burhan bey işi yeterince karıştırmıssınız hala takipçinin peşindesin bir an önce sigortadan anlayan bır avukat aracılığı ile davanı açman gerek.

http://www.engelliler.biz/forum/ula...irdik-firma-yolcularla-hic-ilgilenmedi-2.html

Yukarıdaki linkte 28 Şubat 2012 de geçirmiş olduğum kaza ile ilgili bilgiler bulunmaktadır.
Geçen gün turkiye.gov.tr den baktığımda savcılık tarafından 28 Ocak 2013 de dava açılmış. Bir sonraki dava 2 Mayıs 2013 e gün verilmiş.
Ben ve başka bir yolcu müşteki olarak görülüyoruz. Diğer yolcular ise tanık (diğer yolcular şikayetçi olmadıklarından dolayı-bende bu konuda tutanakları var) Bu ayın 28 de yani 3 sonra kaza olalı tam 1 sene olacak. Daha önce bir avukat ile görüşmüştüm 2 sene içinde dava açma hakkım olduğunu söylemişti.
Müşteki olarak benimde mahkemeye gitmem gerekiyor mu?
Birde arkadaşlar benim şahsi olarak maddi-manevi tazminat davası açmam için avukat lazım.
Bu konuda yardımcı olabilecek bildiğiniz-tanıdık bu tür davalardan anlayan avukat var mı?
Ben İstanbul'dayım. İstanbul'da önereceğiniz avukat olursa gerek e-mail ile gerekse yüz yüze iletişim kurmak isterim. (İşitme engelli olduğu için telefon olmaz)
Avukatlarla nasıl ve ne şekilde anlaşmak lazım. Bu konuda bildiklerinizi anlatmanızı rica ediyorum

tazmınat

merhaba bülent bey.
öncelikle geçmiş olsun. siz şuan açılmış bır ceza davasında şikayetçi konumundasınız. sadece 1 kez gıdıp ıfade vermenız yeterlı daha sonra kı surec sız olmasanızda işler merak etmeyın.
Ayrıca okuduğum kadarıyla tedavi masraflarınız da kendınız karsılıyormussunuz, kesınlıkle tum faturalarınızı ve epikrizlerınızı kaybetmeyın. bunları metro dan metro nun araç sıgortasından kurusuna kadar tahsıl edebılırsınız.
Kaldı ki ayrıca eğer bır işgücü kaybınız varsa, bu dönem çalışmamanızdan kaynaklı bır kaybınız varsa bunlara ilişkin maddi tazmınat ve ayrıca yaşadıklarınıza ilişkin manevi tazmınat davası da açabılırsınız. yardımcı olmamızı istediğiniz baska konu varsa sorabılırsınız.
Tekrar geçmiş olsun.

Üst Alt