Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

kusur kimdeydi kazada
tutanakta ne yazıyor.

sen kaza tutanagını, hastane evraklarını ,kaza nedeniyle uğradığın maddi kayıpların varsa bunları belgelendirip , ayrıca tam teşekküllü bir devlet hastanesinden durum belirtir rapor(sigorta şirketleri kaza tarihinden 1 yıl geçtikten sonra alınan raporları kabul ediyor) alıp hepsini sigorta şirketine iadeli taahhütlü olarak gönder.yinede ödemiyeceğiz diye cevap verirlerse hukuk mahkemesinde sigorta şirketine, ruhsat sahibine ve şoföre maddi ve manevi tazminat davası açacaksın.eğer dava yoluna gideceksen mutlaka işi bilen bir avukatla hareket et.avukatsız zor takip edilir tazminat davaları.
ayrıca alacak olduğun durum bildirir rapordaki oran % 10 ve üzerindeyse sana sgk dan sürekli işgöremezlik aylığı bağlanacaktır, unutma

merhaba

kusur bizim serviste 8.8 kusurlu tutanak öyle tutulmuş

farketmez kusurun hepsi sizin şöforda olsa bile.sen yolcusun her halukarda tazminatını alacaksın.zaten şöforde alkol yoksa ve ehliyeti varsa sigortanın ödediği tazminat şöforden alınmaz.anladığım kadarıyla sen sadece sigorta ne verirse alayım, şirketten ve şöforden almıyayım diyorsun.
bence aracın ruhsat sahibine , şöfore ve aracın sigorta şirketine üçüne birden maddi ve manevi dava aç.sakın birileri zarar görmesin diye düşünme.yoksa geri kalan hayatında sen zorluk çekersin.
dava açtıktan sonra gerekli evrakları tamamlayıp sigorta şirketiyle anlaşma yoluna gidebilirsin.diğer davaların devam eder.

merhaba

verdiğiniz bilgiler ve uyarılar için teşekkür ederim.

sizinle bu konuyla yazışırken adamın biri aradı kaza geçirdiğimi öğrenmiş sigortadan tazminat alabileceğini yüzde otuz komisyon istedi.ben bir cevap vermedim bir düşüneyim sana cavap veririm dedim

bu vatandaş da aynı evrakları hazırlayıp sigorta şirketine gönderecek öyle değilmi .

başka bir bildiği veya yapacağı birşey yok değilimi

saygılar

evet aynen senin yapacağını o yapacak ve % 30 unu veya tamamını alacak tazminatın.

merhaba

herşey için teşekkür ederim. artık bundan sonra 1yı dolmasını bekleyeceğim ve sizin dediğinizi yapacağım

işlerinizde başarılar sağlıklı uzun ömür dilerim

saygılarımla

merhaba

kafama bir soru takıldı hastaneden rapor alınca diyeimki yüzde 30 kolunu kullamanaz raporu verdiler ben şuanda ssk lı olarak çalışıyorum ozaman özürlü mü oluıyorum

ssk özürlü olarak değiştirelecekmi

yaşım 44

saygılarımla

merhaba

1500 tl maaş alıyorum

saygılarımla

1453
özürlü olabilmen için % 40 ve üzeri rapor oranının olması lazım.ssk seni özürlü olarak kabul etmesi için % 40 ve üzeri rapor aldığında ankaranın bu raporu onaylaması gerekir.
rapor oranın belli olduktan sonra tazminatın hesaplaması yapılır, bu haliyle bir tahminde bulunmak sağlıklı olmaz.

Sevgili Murat Sarı;

Gerekli evrakları hazırlayıp gönderebilirsin, bunu herkes yapabilir. Bu açıdan bakıldığında avukatlara da gerek yoktur, avukat olmadan da dava açabilir, kendini savunabilirsin. Mesela doktora gitmeden de kendi alacağın ilaçlarla da iyileşebilirsin. Örneğin çok yakın bir tanıdığım boşanma davası için avukata gerek duymadığı için (6 ayda boşanabilecekken) ancak 7 yılda boşanabildi. Karşı taraf avukatıyla hareket ettiği için tüm haklarını sonuna kadar aldı ve bu yakınım hala çocuklarına ve eşine tazminat ödüyor!

Bizler Hasar Danışmanlığı yapan bir firma olarak şimdiye kadar trafik mağdurlarının çok sayıda dosyasını sonuçlandırdık. Bazı dosyalara red cevabı gelmesine rağmen mağdurlara ciddi miktarlarda tazminat ödettik, bazı dosyaların ödemelerine üç kez itiraz ederek gerekli tazminatları aldık. Bazı dosyalarda sadece müracaat ederek gerekli evrakları göndermek mümkün oluyorken bazıları için hukuki davalar açılması gerekebiliyor. Örnek olarak bir dosya için mağdura 60.000 TL ödendi ve ardından 40.000 TL daha fark alındı. Hala bazı hakları saklı kaldığı için şimdi de mağdurların diğer hakları için dava yolu düşünülüyor.

Ücretlere gelince, avukatlar genel olarak % 30, bizim gibi hasar danışmanları da % 20 komisyon ile çalışırlar. Bazı dosyalar hukuk yoluyla, bazıları da idari yolla dosyaları sonuçlandırır. Bazı durumlarda iki yöntem birden kullanılabilir. Birçok mağdurların genel vekaletname verdikleri için birçok dosyada özellikle "çantalı aracılar" tarafından tazminatın tamamı alınıp mağdurlara ya hiç veya çok az bir para ödediklerini de duyduk. Karşıdaki kişi avukat ise seni direkt olarak arayamaz (avukatlık yasasına aykırıdır), arayan eğer hasar danışmanı ise 'rakamı yüksek söylemiş' derim. Bizler tüm masraflar bize ait olmak üzere % 20+KDV ile çalışıyoruz.

Özetle kendin müracaat edebilirsin, ama işi bilen kişilerle doğru kişilerle çalıştığın zaman hem daha kısa sürede, hem de hakkın olan parayı alırsın. Takdir tabii ki senindir.

Geçmiş Olsun...

Sinan Berkdemir
RTB Uluslararas Hasar Danmanl

ben avukat değilim ama kendin başaramıcaksan bu işleri mutlaka avukatla hareket etmenizi öneririm.çünkü karşınızda yasal olarak bir muhatabınız olacaktır.ücret konusu farklılık gösterir davaya göre.avukatlar %10 ila % 20 arasında bir para isterler ama sen sıkı bir pazarlık yaparsın.mesela ben avukatla KAZANILIP TAHSİL EDİLEN tutar üzerinden % 10 a anlaştım.burada önemli olan kazanmak yetmiyor , kazanılan paranın tahsil edilmeside önemlidir.tahsil etmek için gerekirse icraya verilecek o zaman yine avukat gerekecektir.
bu gibi tazminat davalarında her zaman dava açılması iyidir.dava açıldıktan sonra sen istersen yine sigorta şirketiyle uzlaşma zemini hazırlayabilirsin, uzlaşırsan eğer sigorta şirketini davadan muaf tutar, diğer ruhsat sahibi ve şoför le davan devam eder.

selamunaleykum. 11.05.2011 tarihinde motorsiklette yolcu iken tali yoldan çıkan bir araç bana vurdu. asli ve ağır oranda suçlu. geçen süreçte sigorta sirketine ve bana vuran araç şöförüne tazminat davasını avukat vesilesiyle açtık. bende diz altı baldır yüzeyinde açık çok parçalı kırık tibial sinir yaralanması mevcut. bacağımda platin var.
balıkesir/bandırmada oturuyorum. buradaki hastane yeterli olmadığı için (emg cihazı-kalp damar cerrahı), bursa uludağ hastanesinden özür raporu almak için başvurdum. beni fizik tedavi-nöroloji-kalp damar cerrahı-dermotoloji servislerine gönderdi.
her bölüm ayrı tetkikler istiyor (ultrasyon-röntgen-sinigrafi-emg) ilk olarak işim fizik tedavide bitti. ama beni şok eden bir olayla karşılaştım yada ben öyle hissediyorum. *sağ ayak bileği dorsifleksiyon %7 *invesiyon %2 *evesiyon %2 alt ekotranite özür oranı %11 kişinin özür oranı %6 gibi bir oran verdi. başıma böyle bir şey gelmediği için bilmiyorum ama bacağımdaki kemiklerin kırığına ve bilekten dize platinin olmasını göz ardı etti diye düşünüyorum. bana yakın durumda olanlar ne gibi oran aldınız acaba. ve bir ayrı sorum beni ortopedi servisine ısrar etmeme rağmen göndermiyorlar. fizik tedavi verecekmiş raporu ? enteresan geldi bana.
daha rapor alma sürecim devam ediyor. daha üç bölüme daha gideceğim (nöroloji-kalp damar cerrahı-dermotoloji) buralardan aldığım oranla birlikte bunların hesaplanması nasıl oluyor birbirine toplanıyormu? yoksa ortalaması mı alınıyor. birde rapor sonucunu düşük bulursam ki buluyorum 2. raporu belli bir süreçten sonramı alabilirim. bir diğer hastaneye gittiğimde benden tekrar ultrasyon-röntgen-emg vs istermi. yoksa mevcut olanlarla işim olurmu? vallahi ne zormuş arkadaş bu işlerle uğraşmak, Allah herkesin yardımcısı olsun, sağlıcakla kalın....

erol
üniversite hastaneleri genelde çok inceliyorlar.keşke devlet hastanesine gitseydin veya hala gidebilirsin.buradaki oran düşük çıkarsa , birde devlet hastanesine git .evet senin işin ortopedi doktoruyla.evet başka hastaneye giderken elindeki röntgenleri ve diğer evrakları götürürsen iyi olur

Sevgili Karaduman;

Öncelikle geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum. Heyet raporu sadece tek poliklinikten verilmez, normalde 8 poliklinik doktoru tarafından görülmeniz gerekir. (KBB, Psikiyatri, Dahiliye, Göz, Nöroloji, Fizik Tedavi, Ortopedi ve Genel Cerrahi) Genel bir bilgi olarak belirtmekte fayda görüyorum ki, bacağınızdaki platin daha sonra alınabilecek gibiyse ve uzun dönemde bacakta hasar kalmayacağını veya iyileşeceğini öngörürse, bu konuda doktor oranı sıfır bile verebilir. Motosiklet kazasındaki bir mağdurumuzun heyet raporu, ayağında platin olmasına rağmen sıfır çıktı (itirazımıza ilişkin ikinci heyet süreci halen devam ediyor, ancak onun sonucu da benzer çıkabilir). Sizin durumunuzu en iyi şekilde uzman doktor değerlendirebilir, bizim burada benzer olaylara bakarak yorum yapmamız çok çok yanlış olur. Mevcut 8 doktordan birinin veya birilerinin öngörmesi halinde başka polikliniklere de sevk edilebilirsiniz (Örneğin Plastik Cerrahi). Tüm poliklinik raporlarındaki oranlar bittikten sonra bulunan oranlar "Balthazar Tablosu" yardımı ile hesaplanır. Size verilen rapordaki oranları Balthazar tablosu ile kontrol etmenizde (veya ettirmenizde) fayda vardır, maddi hata yapılabilir (iki mağdurda başımıza geldi). Heyet raporunu düşük bulursanız süre beklemeden il sağlık müdürlüğü'ne itirazda bulunarak başka bir hastaneden heyet raporu da alabilirsiniz. Ancak sigorta şirketi farklı çıkan (iki, bazen üç) rapora itiraz etme hakkına sahiptir, dördüncü (ve son) heyete gitmeniz bu da sürecinizi daha fazla uzatır. Avukatla devam ettiğiniz hukuk süreci uzun sürer ama geçen sürenin gecikme faizini almanız açısından faydası vardır.

Çocukluğumun şehri Bandırma'ya sevgiler, selamlar...

Sinan BERKDEMİR
RTB Hasar Danışmanlık

kazazede ve sinan41 teşekkür ederim.

şimdi ben hiç birşey olmamış gibi (özür raporu almamış) başka bir devlet hastanesine gidebilirmiyim. daha rapor tam olarak çıkmadı, bunu bu şekil bırakırsam bir sorun olurmu? yoksa tamamlayıp öylemi başka bir hastaneye gideyim. ama buda çocuk oyuncağı değil herhalde. olmadı oraya olmadı buraya, belli bir prosüdürü vardır diye düşünüyorum.

sinan bey, size bir sorum olacak. şimdi ben bursa ecza koopta şöför olarak çalışıyordum. işyerinin yaptırdığı özel sigorta vardı. aksigorta zannedersem grup sigortası öyle birşey. bu kazadan dolayı o sigorta şirketinden özür oranında tazminat isteyebilirmiyim. poliçenin örneğini felan soruyorsan maalesef yok. ama poliçe numarası var ....... hatta ameliyatım bursa acıbadem hastanesinde aksigorta kapsamında yapıldı. teşekkür ederim.

Erol Bey;

Özel Sigorta dediğiniz muhtemelen şirketin grup sağlık sigortasıdır ve sağlık sigortası tazminatı sadece tedavi giderlerinde kullanılır. Ayrıca vekalet olmadan bir başkası adına sigorta sorgulaması yapmamız mümkün değildir.

İyi Günler

Sinan Berkdemir
RTB Hasar Danışmanlık

arkadaşlar 1 yıl önce trafik kazası geçirdim. geçen gün devlet hastanesinden % 55 özür raporu aldım. evli ve 3 çocuk babasıyım. devlet memuruyum maaşım 2700 tl, yaşım 39, kazada tali kusurluyum. Trafik sigortasından ne kadar tazminat alırım.

Merhaba Ünal Bey;

Öncelikle büyük geçmiş olsun. Kaza tarihinde 38 yaşında, 2011 aylık geliriniz net 2,500 TL ve kusur oranı yarı yarıya BİLE OLSA (Kusur oranı 4/8) % 55 heyet raporu ile 2011 yılı trafik sigortası limiti olan 200.000 TL alırsınız. Esas tazminatınız (kusur oranı 2/8 olarak ele alındığında) 380.000 TL civarında olmakla birlikte trafik sigortasında 2011 üst limitinden fazla tazminat alamazsınız. Aradaki fark için karşı tarafa hukuki yollarla tazminat davası açma hakkınız da vardır. Çocuklarınızın sayısı ve medeni durumunuz (evli veya bekar) bu hesaplamada dikkate alınmaz. Eğer kusur tamamen karşı tarafta olsaydı (tali kusurunuz olmasaydı) 500.000 TL civarında tazminat HESAPLANABİLİRDİ ama trafik sigortasından yine 200.000 TL alabilirdiniz. Yukarıdaki tazminatlardan çok farklı rakamlar söz konusu olursa veya süreci sizin yerinize takip etmemizi isterseniz bizi aramanızı özellikle tavsiye ederim.

Bu bilgiler sadece genel bilgi vermek amacıyla (verdiğiniz bilgilere göre) hesaplanmış olup dosyanızın BİR AKTÜER tarafından hesaplanması durumunda net rakamlar söz konusu olur. Verilen bilgilerin sadece size özel olarak hazırlandığı, her bir olay için ayrıca hesaplanması gerektiği, farklı yöntemlerle hesaplama yapılması mümkün olduğundan hesaplamalarda farklılık olabileceği, yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermemek adına kesin rakamlar verilmediği UNUTULMAMALI, başka olaylarla ilgili olarak oran yöntemiyle kesinlikle hesaplama YAPILMAMALIDIR.

İyi Günler

Sinan BERKDEMİR
RTB Uluslararası Hasar Danışmanlığı

arkadaşlar ben 5 ekim 2010 da kaza yaptım yolcu konumudaydım tek taraflı kaza idi % 40 engelli raporum var bu oranla tahmini ne kadar tazminat alırım kaza yaptığım tarihte 36 yaşındaydım ve iş yerim vardı oyuncak üzerine tahmini 1250tl gelirim vardı aylık

tazminat tahminle hesaplanmaz.aldığınız oran çok iyi.alacağınız parayı tahmin etmek biraz zor ama çok iyi bir tazminat alacağınızdan kuşkunuz olmasın.dava açtınızmı, yoksa anlaşma yolunamı gittiniz sigortayla.

Merhaba Cemal Bey;

Öncelikle geçmiş olsun. 2010 Yılı Trafik Sigortası tazminat limiti kişi başına en fazla 175,000 TL'dir. Yolcu konumunda olduğunuz için kusurunuz söz konusu değildir. Kaza tarihindeki gelirinizi belgeleyemezseniz asgari ücret üzerinden gelir hesaplanır ve bu durumda 36 yaş, asgari ücret ve % 40 heyet raporu ile 100,000 TL civarında bir tazminat söz konusudur. Eğer kaza tarihindeki aylık gelirinizi 1,250 TL olarak belgelerseniz üst limit civarında bir tazminat yani 175,000 TL söz konusudur. Yukarıdaki tazminatlardan çok farklı rakamlar söz konusu olursa veya süreci sizin yerinize takip etmemizi isterseniz bizi aramanızı özellikle tavsiye ederim.

Bu bilgiler sadece genel bilgi vermek amacıyla (verdiğiniz bilgilere göre) hesaplanmış olup dosyanızın BİR AKTÜER tarafından hesaplanması durumunda net rakamlar söz konusu olur. Verilen bilgilerin sadece size özel olarak hazırlandığı, her bir olay için ayrıca hesaplanması gerektiği, farklı yöntemlerle hesaplama yapılması mümkün olduğundan hesaplamalarda farklılık olabileceği, yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermemek adına kesin rakamlar verilmediği UNUTULMAMALI, başka olaylarla ilgili olarak oran yöntemiyle kesinlikle hesaplama YAPILMAMALIDIR.

İyi Günler

Sinan BERKDEMİR
RTB Uluslararası Hasar Danışmanlığı

Arkadaşlar bugün dava sonuçlandı ama düşük miktar çıktı ve hakim yasal faizin ödenmemesi yönünde karar verdi. bu kararı temyize göndermeyi düşünüyorum. temyizden bu karar bozulurmu ? bozulursa tekrardan mahkememi olur bilgisi olan arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var.

Merhaba arkadaşlar... Sn. Kazazedenin dediği gibi ben bu işin takipçiliğini yapıyorum. Hiç kimseye uzmanlığım olduğunu vs. söylemiyorum. Tabi ki insanlar kendi haklarını kendileri de koşturabilir. Fakat uğraşmak istemeyen, amaan olan olmuş boşver diyenler, haberi olmayanlar vs gibi kişilere ulaşmaya çalışıyorum. Ben de bir yakınımı trafik kazasında kaybedene kadar bunları bilmiyordum. Bu işe başladığımda aynı ilçede oturduğumuz bir kaza mağduru ile görüştük. Sizin bahsettiğiniz dolandırıcılar o mağdura da gitmiş. Vekaleti almışlar komşuya 10.000 TL vermişler kendileri 40.000 TL yi kapmışlar. Şirketi de iflas göstermişler ve kayıplardalar. Dava açıldı fakat muhatap olmadığı için sürüncemede sürekli. Tabi ki siz burda insanları uyaran, hatırlatıcı ve kolaylaştırıcı bilgilendirmeler yapıyorsunuz. Bunun için kimse size kızamaz (sigorta takipçileri dahil). Fakat beni üzen konu herkesin aynı kefeye konmasıdır. Herkese dolandırıcı muamelesi yapılmasıdır. Avukatlar da bu işlerin aynısını yapıyor ve aynı ücreti alıyorlar.Fakat dava açıldığı için tazminat süreci 2 yılı buluyor. Ben de bir site kurup avukatlara vermeyin mi demeliyim:)) Benim çalıştığım şirket 8 seneliktir. İsteyen olursa iletişime geçmek isteyen olursa özelden mesaj yazabilirler.

Yİne de yaptığınız hizmet ve verdiğiniz bilgiler için teşekkürler....Kazasız belasız günler dilerim...

tek taraflı tarafık kazası samimi oldugum arkadasımla bırlıkte bır eglence merkezınde bıraz alkol aldık evlerımıze gelırken ana yolda bır kaza gecırdık arabamız takla attı arkadasım sofordu ve alkolluydu ben yolcu konumunda ıdım takla attıktan sonra 78 metre arabamız surundu ben dıreksıyon ıle yol arasında surundum kafa derımın bır kısmını surunme esnasında yol aldı yanı yok bu gecırdıgım 3 cu genel anestezı ızle amelıyatım va hala sorunum duzelmedı aracımızın sıgortası var benım yakın arkadasım oldugu ıcın hıc bır sekılde hak talep etmedım kendısınden etmemde daha dun hastanede bırı bu sigorta konusunda yardımcı olabılecegını soyledı anlattıklarını daha once duymamıstım ve bana caıp geldı 0 luk bır anlasmayla bana yardım edebılecegını soyledı bana bende suan arastırıyorum kazamız tek taraflı aracımızın sıgortası var su kı ben arkadasıma kulfet olmasın dıye aracın masraflarını bıle beraber odeyelım dedım sımdı sıgortadan para alma ısını benım kafama soktlar ya ben arastırıyorum benım veya arkadasımın maddı manevı bı zarar gormesını ıstemem yanlız sıgorta dan bısım bırseyler alabılmmız mumkunmu arkadasım zarar gormeden suan aklıma gelenler bunlar genel foruma yazmamamın sebebı bıraz karısık olması

yardımlarınız ve verecegınız bılgıler ıcın tesekkur ederım iyi gunler gecırmenız dılegıyle

melanpoli
kaza tutanağı tutuldumu kazadan sonra.tutanakta arkadaşınızın alkollü olduğu yazıyormu.

evet yazıyor ilk tutanakta yazmasada sonrakı tutanaklarda yazdıgını bılıyorum

tutanakta veya ifadelerde arkadaşınızın alkollü olduğu yazdığı takdirde, sigorta şirketi size ödeyeceği tazminatı arkadaşınıza rücu eder.siz yolcu olduğunuz için maluliyetiniz oranında tazminat alabilirsiniz.size ödenen bu tazminat sigorta şirketi tarafından arkadaşınıza ve ruhsat sahibine rücu eder ve onlardan tahsil edilir.
ödenen tazminatlar şu şekillerde araç sahibine veya şoföre rücu eder.
1- ehliyetsiz veya yetersiz ehliyetle araç kullanmak
2-alkollü araç kullanmak
3- kazayı bilerek yapmak yani ağır kusurlu yapmak

arac sahıbı babam ruhsat sahıbı kendı aracımız arkadasım alkollu ve cok samımı dostum oyuzden bu tazmınat olayından vazgecmek bence en dogru karar cunku arkadasımla doslugumuza arkadaslıgımıza bır keder gelmesını ıstemem

yardımın ıcın tesekkurler gerı donulmez bır olayn ıcıne gırıyorduk nerdeyse ıyıkı yardımcı oldun bana eger ben bu olayı aracıya verseydım ılk etapta arkadasımın ılıgıne kadar alacaktı artı kendisi de avlamıs olacaktı bızı

eger numaranız varsa konusmak aramak ısterım sızı ozelden yazarsanız numaranızı cok memnun kalacagım

acele etmeyin
tedavinizi tamamlayın ,aracıları boş verin, onlar sadece alacakları komisyonları bilir gerisine karışmaz.rücu edeceğini söylemezler
eğer bir hakkınız varsa mutlaka alınır acele etmeyin, önce sağlık

Kazazede; Verdiğin bilgiler genel olarak yerinde, bunu da takdir ediyorum. Bizler de mağdurları öncelikle bilgilendirip neler olabileceğine dair olasılıkları sıralıyoruz. Ancak aracılar için sürekli yanlış bilgiler veriyorsun! Bazı çantacılar veya aracılar bunu yapsa da herkes için bu genellemeyi yapman hiç doğru olmuyor. Şimdiye kadar bu şekilde aldattığımız veya yanlış verdiğimiz bir mağdurumuz bile olmadı. Tam tersine, bize gelen bu şekildeki dosyaları bilgilendirerek almadık ve başlarına gelecekleri tek tek açıkladık. Bildiğini söyle ama bilmediğin konularda lütfen danışman şirketler için varsayımlarda bununarak genelleme yapmaktan vazgeç...

Üst Alt