Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

kusur kime verildi bu olayda
önemli olan o
sigortanın olmaması sorun değil

neden şikayetçi olmamıştın o zaman .
şikayetçi olmadığın için para almışmıydın

Hiç bir para talebinde bulunmadık abi KİMSEDEN bilgimiz filan hiç bişe yoktuuuu

ilginç bi olay ya .peki bu olayda senin bir kusurun , suçun varmı.senin zararını kim karşıladı bunca zamandır.neden şimdiye kadar hakkını aramadın.
geç kalmış sayılmazsın.tazminat hakkın var tabi.ama olay bayağı karışık.avukata ihtiyacın olacak gibi.
.belki avukatsızda çözebilirsin olayı duruma göre hareket edersin.önclikle şurayı bir incele ve araGüvence Hesabı 0212 3244500
görüştükten sonra aldığın cevabı paylaş buradan
başka senin durumunda olanlarda faydalansın.

yeni bir avukat tuttum çok karışık benim işş kimse almadı davayı bu avukat aldı davayı sadece inş başaracak bu avukatta 2 hafta oldu tutalı bu avukatı da

zor bir tarafı yok bunun.
sonuçta olayla ilgili belgeleri temin ederek güvence hesabına müracat edecek.iş kazası olduğu için resmi işlem yapılmadımı bu olayda.sgk müfettişleri rapor tutmuşlardır.sgk seni maaşa bağlamadımı bu olayla ilgili.

ssk yokdu abim benimmmm

tutanak kroki filan çizildi abi hepppp belgeler var

avukatın halleder inşallah.avukata baştan herhangi bir ödeme falan yapma. tazminatı kazanıp tahsil edince yüzdelik ver.nasıl sözleşme imzaladın avukatınla

abi detaylı konuştumm avukatım başvuru yapmışş red edilmiş yazı göndereceklermiş keşke aramasamıydım napsaydım avukat bundan sonra ne yapacak acab mahkemeye gidilecek sanırım kazanmadıktan sonra ücret verilmeyecek abii

yok abi bildirilmedi sgk ya ssk yoktu oan benimmmm abii ne yapabilirim şuan kii

evet dava açmaktan başka yol kalmıyor artık.dava süreci uzun bir süreçtir. sabırlı olacaksın.avukatınla irtibatı kesmeyeceksin.sende bizzat takip edeceksin.
inşallah kazanırsınız.

[h=2]Trafik Sigortası Yaptırmamanın Sonuçları :[/h]
  1. Karayolları Trafik Kanunu 91/5 maddesi gereğince gerekli teminat tutarları üzerinden zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan araçlar trafikten men edilmektedir.
  2. Güvence Hesabı, Zorunlu Mali Mesuliyet(Trafik) Poliçesi bulunmayan araçların sebep oldukları trafik kazalarında, mağdurların bedensel zararlarını teminat limitleri dahilinde karşılar. Hesap ödediği bu tazminat için trafik poliçesi yaptırmayan işleten ve sürücülere yaptığı ödemeleri yasal faizi ile birlikte rücu eder.

inş abiii olsa iyi olur benim içinnnnn sağolasınn kanun bu abii

Arkadaşlar bir avukatın işnizi alır almaz , resmi bir makama sizin çıkardığınız vekaletnameyi sunması ile vergi ödeme borcu doğar. Ben bu iş sonunda alabilirse alsın kazansında alsın mantığını anlamıyorum. Sıcak örnek olsun diye hakkı beyi düşünelim. Geçirdiği kazada işin akabinde bi avukata doktor muayenehanesine gider gibi gitseydi ve emin olun danışmanlık almak istiyorum deseydi kaza geçirdiği dönem vereceği 250-300 lira sayesinde şimdi iş kazası tutanağı tutulmuş başka masrafa girilmeden aylığı bağlanmış olurdu.
Bizde avukat ne iş yapar mantığı kırılamadı. Bi avukat a şahsına yada b şahsına gönüllü tamamen ücretsiz Allah Rızası için avukatlık yapmak amacı ile mi 4 -5 yıl dirsek çürütüp her ay değişen mevzuatı takip edebilmek, müşterisini karşılayabilmek, boş çevirmeyip çay ikram edebilmek için bir sigortalı işçi çalıştırıyor.
Lütfen meslektaşlara olan bakışımızı değiştirelim ben bu şekilde konuşan herkese inşallah senin çocuğun da avukat olsun da bi gör diye dua ediyorum.
İnşallah sizin çocuklarınız da AVUKAT olur. ;)

arkadaşlar bende yurt dışında trafik kazası geçirdim yüzde77 malül durumda özürlü oldum bununla ilgili trafik sigortasından herhangi bir hakkım varmı acaba sigortaya sordugumda yurt dışı oldugu için sigorta kapsam dışı kalıyor dendi ne derece dogru bilemiyorum

türkiyeden trafik sigortası olan bir arabaylamı yurt dışında kaza yaptınız

evet sayın kazazede nin sorduğu gibi detay vermelisiniz syn keskinay
- meslsğiniz şöförlük ise tır...vs bunu da paylaşın
- hangi ülkede gerçekleşti
- ne zaman
- araç türk plakalı mı?....vs detay almalıyız

meslegim iş makinası operatörü türk firmasının yurt dışı işinde gerçekleşti 2007 kasım ayında iş makınası gürcistan sınırları içinde türk firması azeride iş bitti dönüş yolunda gürcü ülke sınırları içinde firenlerin tutmaması sonucu iş kazası geçirdim yüzde 77 özürlü durumdayım çok şükür ikinci kişilerde hasar yok trafik sigortası yurtdışı oldugu için kapsam dışı kalır diye bir cevap sonucu sigortanın peşini bırakmak zorunda kaldım ama şu an detay arıyorum iş makinasının başak sigortayla yapılmış trafik sigortası mevcut

zorunlu trafik sigortasımı mevcut başak sigortadan.kaza yurt dışında olduğu içinmi kapsam dışı kalır dedi başak sigorta size

evet aynen o şekilde dedi belki başından savmak için ama yurt dışı oldugu için bana biraz mantıklı geldi sogudum araştırmaktan ama açık kapı bulabllirim umuduyla araştırıyorum

YEŞİL KARTIN AMACI

[FONT=Tahoma]Yeşil Kart Sistemi olarak bilinen uluslararası motorlu taşıt sigorta sertifikası sistemi, 01.01.1953’te yürürlüğe girmiştir. Bu sistemin amacı, ülkeler arasında seyahat eden motorlu taşıt kullanıcılarına yardımcı olmak ve ayrıca ilgili motorlu taşıt kullanıcılarının seyahat ettikleri ülkelerde neden oldukları kazaların sonucunda zarar görenlerin korunmasını sağlamaktır. Buna göre:
  • Trafik kazasının meydana geldiği ülke, kazaya neden olan motorlu taşıt kullanıcısının sürekli yaşadığı ülke olmasa dahi, verilen zarar karşılanacaktır.
  • Bir motorlu taşıt işleteni, ziyaret ettiği her ülkenin sınırında ayrı bir sigorta poliçesi yaptırma gereksinimi duymayacaktır.
Elli yılı aşkın süredir uluslararası düzeyde varlığını sürdüren Yeşil Kart Sisteminin başarısı tartışmasız olup, anılan sistem temel amaçlarına fazlasıyla ulaşmıştır. Şu an sisteme 45 ülke dahildir.

Yeşil Kart Sigorta Sertifikasının sigorta ettirene verilmesi, ilke olarak bir zorunlu motorlu taşıt sorumluluk sigortasının düzenlenmiş olması şartına bağlıdır.

Yeşil Kart Sistemi’nin işleyişini sağlamak, yani Yeşil Kart Sistemi dahilinde herhangi bir ülkeye kayıtlı motorlu bir taşıtın ülkesi dışında neden olacağı trafik kazası sonucu ortaya çıkan maddi ve/veya bedeni zararları karşılayabilmek amacıyla, sisteme dahil ülke hükümetleri tarafından tanınan Yeşil Kart büroları kurulmuştur.

Kendi ülkesinin Yeşil Kart bürosuna üye olmak kaydıyla, ulusal sigorta şirketleri kendi ülkelerinin dışına seyahat edecek araçlara Yeşil Kart Sertifikası düzenler.

Sigorta ettirene verilen orijinal kart, yeşil olmalıdır. İki kopya şeklinde düzenlenir ve üzerinde kazıntı veya silinti bulunamaz. Yeşil Kart Sistemi kapsamında kullanılan tüm Yeşil Kart sertifikaları, sisteme üye ülkelerin oluşturduğu Bürolar Konsey’i ( Council of Bureaux – COBx) tarafından belirlenen belirli bir şekilde olmak zorundadır.

(mutlaka tazminat hakkın vardır.pes etme.araştıralım.bu kazadan sonra hiç bir yerden tazminat almadınızmı.
bende araştıracam konunuzu.)
[/FONT]

kazayla ilgili herhangi bir yerden tazminat almadım açık kapı bulursam işin üstüne gitmeyi düşünüyorum zaman aşımı endişem var 54 ay olmuş kazayı yapalı hayırlısı inşallah bişeyler olur umutla bekliyorum

kullandığın iş makinesinin yeşil kartı varmıymış önce onu öğren.buna yoğunlaş

Sayın keskinay cevabınızı geç gördüm kusura bakmayın. geçirdiğiniz kazaya ilişkin gürcistanda bi tutanak tutulmuştur. sizin hastane kaydınız , araç bilgileri fotoğrafları mevcuttur. hatta tutanağın çevirisini yaptırmışsınızdır sanırım değil mi?
%77 özrünüz ile ilgili herhangi bir emekliliğiniz...vs var mı acaba . Var ise ne gerekçe ile hangi koldan maaş bağlandı?
Bize mümkün ise bu tür evraklarınız ile yurt dışında muhakkak sigortanız yapılmıştır var ise ona ilişkin birşeyler bulup paylaşabilirmisiniz. tüm kaza öykünüzü dinlemeliyiz.
aksi halde iş kazası olarak işlem yapmanız gerekir.

syn keskinay mesaj geçmişinizi inceledim işvereninizden geçirdiğiniz iş kazası ile ilgili ne kadarlık bir bedel aldınız bizimle paylaşırmısınız

gürcistan polisinin tunakları var elimde ama ayrıntılı degil yani yol polisinin. evet kaza işkazası olarak onandı ve 2009 da emekli oldum tazminat anlaşma yoluna gidelim dedik iki ay sonra anlaşmanın günü dolacak dananın kuyrugu ozaman kopacak.iş yeri kazayla ilgili hiçbir evrak vermiyor babamın kaza zamanı toparlayabildigi evraklarla iş görmeye çalışıyoruz çıkmaza girersede resmi yola başvurmak zorunda kalacagız tahminim makına sigortadan elbette parasını almıştır benim için istedigim zaman evrak vermemesini anlayamıyorum var buişte bişeylerde haydi hayırlısı

Bizimle tazminat tutarını paylaşırmısınız syn keskinay. çünkü iki ay sonra tzminat konusunda işvere vereceğiniz ibra sizin olması muhtemel diğer olası haklarınızı engelleyecek

merhaba babam 17.subat.2012'de trafık kazası gecırdı (yaya olarak) carpan sahıs olay yerinın 150 metre ılersınde polısler tarafından yakalanıyor olay yeri terk tutanagı var ve 24saat sonra tutuksuz yargılanıyor babam hala yogun bakımda ve bakım hastası olarak kalıcagını soylıyor doktorlar bilinci yerinde degıl gormuyor duymuyor konusmuyor anlık bı tepkısı var sadece sag tarafında.mahkeme daha baslamadı abim calısıyor ben işsizim annem ev hanımı sıgorta sırketı bızden malulıyet raporu ıstedı yalnız hastane kurulu 1yıldan once rapor verılmedıgını soyledı haklarımızı nasıl savunabılırız acil cvp verırsenız sevınırım.

geçmiş olsun,
tazminat için acele etmeyin.öncelikle babanızın tedavisini yaptırın.tedavi bitsin.evet 1 sene geçmesi gerekiyor.
tazminat hakkınız kaybolmaz.8 yıl zaman aşımı süresi var.

Üst Alt