Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TSK / Hava Kuvvetleri Komutanlığı - 2018/2 Yerleşenler

Ben 17 sinde başlamıştım ilk haftam bitti. Askeriye beklentilerimin bir tık altında kaldı ilk haftada.

mkaratasyt
Hatice hanım dediği gibi beklentiniz neydi? Ne yönden beklentilerinizin altında kaldı?

Sorusturmamin bitmesinin üzerinden 3 hafta gecti ancak kurumdan haber yok kuvvet komutanlığını arıyorum gelen bir evrakınız yok deniyor. Başlayan arkadaşlar süreç nasıl işliyor bilgi verir misiniz?

Maalesef başlayan arkadaslarin bir kısmı hemen unutuyor kendi yaşadıklarını . ☹️

Sizlerin sorusturma bitmedi sanırım benimde sorusturma bitti ama komutanliga evrak gitmemis henüz

Taxı

Insallah yakında bizlerde başlamış oluruz. Komutanlık da soruşturma yapmıyorsa benim yakında haber gelir diye umuyorum

Yok onların soruşturma yetkisi yok bildiğim kadar.

Haticesen
Deyax
Beklentim normal memurluk gibi sıkıcı olmaması yönündeydi. Ama askeriye daha da sıkıcı gördüğüm kadarıyla.
Haticesen
Bulunduğunuz adrese bir posta gelecek ve o şekilde işlemleriniz başlayacak. Size posta geldiyse gideceğiniz yerede bilgileriniz hangi kadrodan girdiğiniz gibi bilgiler gidiyor ve sorumlu komutan sizin bilgilerinizi görebiliyor sanırım. Postayı aldıktan sonra da gidiyorsunuz görev yerinize. Sizden klasik memur olarak başlamanız için gereken belgeler ve belgeleri doldurmanız isteniyor. Sonrasında askeriyeye özel sivil memur olduğunuz için bilgiler isteniyor sizden. Personel kartı, lojman gibi şeyler için. Aileniz içinde kart almak istiyorsanız onların bilgilerinide veriyorsunuz yada kendiniz dolduruyorsunuz. Sizin ve ailenizin başına bir durum gelmesi olasılığına karşı sizden farklı bir adres isteniyor. Sizin başınıza bir durum gelmesi durumuna karşın maaşınızın kime kalacağını? yüzde kaçının kalacağını felan belgeye dolduruyorsunuz. Maaş kartı çıkarttırıyorsunuz anlaşmalı şubelerden. Size verebileceğim tek tavsiye engelli raporunuzun aslını bir süre yanınızda bulundurmanız. Maliye, personel şube, bilişim şubelere belgeleriniz teslim ediliyor sonrasında belki sizde teslim edebilirsniz. Eksik bilgileriniz için sizi arama durumları oluyor zaten sizi bilgilendirirler. Askeriye de sendika olayları varmış ama bence o olaylara direk atlamayın asaletinizi alın önce. Eğer sendika temsilcileri veya üyeleri varsa çalışacağınız yerde siz yeni olduğunuz için sizinle direk iletişim kurabilirler. Çok sivrilmeyin, çokta sönük kalmayın, varlığınızı da belli edin. Hangi kadrodon girdiğiniz çok önemli, göreviniz çok önemli, üstlerinize hitap şekliniz çok önemli. Bulunduğunuz yerden sorumlu kişi genelde albay binbaşı felan oluyor sorumlu kişiye komutanım diyorsunuz. Diğer askeri personele de önce ismi sonra da rütbesini söylüyorsunuz felan filan. Umarım görev yeriniz iyidir sorunsuz bir çalışma hayatınız olur. Unuttuğum şeyler olabilir, eksik veya yanlış bilgiler vermiş olabilirim siz daha dikkatli olun :)

Skolyoz23 Maaş durumuyla alakalı bilgim yok malesef. İlk maaşımı alınca öğreneceğim. ilk maaşımda çift maaş alacağım. Tahminimce 5500-7000 arası bir ödeme yapılacak.

mkaratasyt

Teşekkür ederim ben suanda sadece sorusturmanin bittiğini biliyorum pertem evraki komutanliga gonderdik demişti komutanlık gelmedi diyor sizin tavsiyeleriniz evrak geldikten sonra cok işime yarayacak zaten bir kurumun hukuk bölümünde resmi yazışma ve fiziki evrak isi yapiyorum umarım zorluk çekmem

@Taxı

Hava kuvvetleri Konya.

Kurumdan bilgi alabilen var mı ? Bu haftada bitti benim hâlâ ses yok.

Kurumdan haber geldi haftaya tebligat elime ulaşacağını söylediler. Benden baska haber gelen var mi

Ne mezunusunuz arkadaşlar ve kaç puanla atandınız hayırlı olsun inşallah ☺️🙏

@HATİCESEN hayırlı olsun Cnm ☺️🙏BNDE giricm tercih zamanı ne yazıcam bu TSK için bilgi verirmisin biraz

Şimdi 124. aramada perteme ulaştım. Güvenlikler hala devam ediyor. Son 10 günde güvenliği sonuçlanan yok boşuna aramayın.

Bugün güvenlik sonuçlansa bakanlık onayı atama vs 1 ay sürüyor. İşin özü güvenliği sonuçlanmayan bizler kurban bayramı sonrasına kaldık. 1 ay sonra görüşmek üzere.

Deyax hocam benim sıralamam ilk 50 deydi TSK yazacaktım sonra geçmişe dönük alımlara baktım soruşturması en uzun süren kurum olduğunu görünce vazgeçtim
ben bekleyemem o kadar sabırsızım hocam :)
Rabbim tez zamanda sizin de başlayacağınız o günleri nasip eylesin
5 ay bitti bizim başlayalı

bundan sonra alım olursa TSK kurumu en geç başlatan kurumlardan birisidir
okuyan olursa bir fikir sahibi olmuş olur en azından

Skolyoz23

Siz nereye atadiniz ? bende üniversite istemedim tayin sıkıntı milli egitimi de sonlara siralamistim çünkü en düşük maas milli egitimde ve soruşturmayı işe başladıktan sonra yapıyor bu dahada sıkıntı baska da tercih yapacak kurum yoktu hepimiz icin hayırlısı diyelim

Haticesen Meb'in maaşları düşük ama baya rahat kurum hocam o yüzden maaş eksikliğini kapatıyor bir şekilde :)
ben Anayasa Mahkemesine atandım Hatice Hanım.

Skolyoz23

ben şuanda meb hukuk biriminde çalışıyorum rahatlık açısından her kurumun kendi içinde zorluğu vardır. Anayasa mahkemesi istediğim bir kurumdu ama konya istediğim içi 3. Tercihe yazmıştım nasip hava kuvvetleriymiş

Haticesen benim hiç aklımda yoktu burası nasip olunca oluyor demek ki başka açıklaması olamaz bende meb istiyordum bütün tercihlerimi meb yapmıştım
ilk tercihe anayasa yazdım son saniye nasip işte ruh hali :)

Üst Alt