Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi Dairesi engelli araç alımında tahsil etmediği Ötv ve Mtv geri istiyor..?

ismailarslan
Daha önce hemodiyaliz hastası iken %90 rapor alıp, sonra böbrek nakli olan birinin nakil olmadan önceki raporunu kullanarak ötv muafiyetinden faydalanmasını mı savunuyorsunuz siz ?
Engellilerin haklarına erişmede önlerine çıkarılan her türlü zorluk ve gereksiz prosedürün sebebi tamamen bu istismarcılardır.
O zaman evde bakım aylığı almaya da devam etsinler, sen, ben çalışıp ödeyelim bunların aylıklarını da, ötv lerini de...

Ufukalp

Önceki raporu kontrol kayıtsız sürekli veren memurun haltını yüzlerce hakkı olmasına rağmen vergi borcu çıkartılan engelliye ödetmek devletin ayıbıdır. Kendi düzenlemesini adamakıllı mevzuat ile yapacak ve vatandaşını mağdur etmeyecek devlet. Net bu kadar

Ufukalp

Aynı mevzuatı delil göstererek ki yukarıda da o ikinci paragrafı özellikle vurguladım, davaları mahkeme kabul etti ve kararlar onandı.

2001 de 090 oraniyla aldiğım rapo iskur için
2014 şubat tarihli 82 oranyla vergi indirimi için
2001 deki raporumla 2014 haziranda otvsiz araç aldım simdi hem ötvyi izmir taşıtlar vd hemde mtvyi bergama vd geri istiyor ne yapabilirim yardımcı olabilirmisiniz lütfen

ozgurcakir

Bu durumda olan çok vatandaşın davasını kazandık ve tarhiyatlar cezalar iptal edildi. İncelik şurada: Dava ihbarnamenin gelişinden sonra 30 gün içerisinde açılmalı ve ilk raporda sürekli ibaresi olmalı ve sonra alınan raporlarda bu ilk raporu hükümsüz kılan bir ibare olmamalı. Durum uyuyor ise davanızı açmalısınız, yardımcı olmamı ister iseniz Av. İsmail Arslan 05070050480 tel numaram.

Lütfen dava açipta kazanan arkadaşlar burda paylaşsınlarki diğer mağdurlarada yardımı olsun

Engelli yurttaşların araç alırken verdikleri engel durumu vergi muafiyetine uygun sürekli kayıtlı rapor sonrası, e ama senin başka bir raporun daha varmış, o raporda engel oranın düşük olduğu ve bu raporu araç alımında ibraz etmediğin için öde şu vergileri cezaları ile ihbarnamelerinin iptal kararlarına Ankara İstinaf Mahkemeleri sonrası Samsun İstinaf da onama vermiş bulunuyor. Artık sıra Gelir İdaresi Başkanlığında. Tüm benzer tarhiyatların ülke genelinde yayımlanacak bir genelge ile kaldırılması talimatı isabetli olacaktır

X bayisinden.
Ocak ayinda X bayiye gittim iki. Rapor var dedim ilk 90 suresis ( daha once vergi odememek icin kullandim sorun cikmadi )digeri 84 dedim satis elemanina 90 arastiracagini soyledi orjinal rapor istedi maliye ve ankara gonderecekmis. Tamam dedim verdim. Arada 1 hafta gecti 90 rapor sorun yok arac alabilirsiniz dendi. Gittim bayiye 146 bin degerinde arac anlasim 40 bin indirim olacagini soyledi . 25 gun icersinde arac gelir dendi. Bende bu surede odeme yaptim. 2 ay oldu bayiyi ariyom gelmedi denildi 3. Cu ay oldu arac geldi . bayinin anlastigi sigorta cidan ruhsati ve plakayi alma gittim arac da haciz var denildi sasirdim sifir arac nasil hacizli olur kimseye borcum yok aradan 2 hafta gecti haciz kalkmis araci aldim bayiden bekdua ede ede. Aradan 16 gun gecti bir ceza geldi 40 bin odemedigim istiyor 40 binde ceza yazmis toplam 80 bin bayiyi aradim nasil arastirdiniz diye tartistim aldigim cvp calisani mahkemeye ver. Maliye gittim en son aldigin rapor gecer dedi. Avukata gittim. Dava acamiyoruz suclu ben gorunuyom.
Ben isten nasil kurtulurum odemedigim 40 bini odemeye raziyim.
Bileydim butceme uygun arac alirdim x bayisinin allah belasini versin magdur etti.
Eylul 5 uzlasma komisyonuna gircem

Ligt brahma geçmiş olsun hocam, hangi bayi acaba en azından alacak arkadaşlar daha dikkatli olur o bayiye karşı

Ve buyuk gun uzlasma komisyonunda cikan sonuc allah razi olsun cok yardimci oldular 80 bin lira.
38.500 dusurduler arti 4.cu aydan 9.cu aya kadari gecikme faizi varmis.

Arkadaşlar maalesef bizede hem mtv hemde ötv vergi ve cezası ile birlikte yüzbin liraya yakın geri ödeme isteniyor 2014 almıştık aracı, mahkemeye verdik sonuç ne olur bilemiyoruz öyle bekliyoruz en son alinan rapor oranı düşükmüş, aslında aracı aldığımız tarihte düşük oranlı raporun süresi bitmiş olmasına rağmen cezayı göndermişler, araç aldığımız rapor ise yuzde 90 ve sürekli ve şuanda bile hastaneden yüzde 90 oranlı raporun geçerli olduğuna dair resmi yazi aldık, ancak maliye kabul etmiyor ancak mahkeme diyor ne yapacağımızı şaşırdık

Yokmu mahkemeye veren sonuc ne oldu kaç ayda çıktı karar cevap bekliyorum arkadaşlar çok sikintidayiz

İlhan02
Önceki raporunuz sürekli imiş, ama siz o rapordan sonra tekrar rapor çıkarmışsınız ve bu süreli olarak çıkmış. Eski raporunuzun bir hükmü kalmamış oluyor. Yeni raporun süresi dolduğunda hükmü kalmamış olan eski rapor tekrar geçerli hale gelmez, siz hiç raporu yok hükmünde olursunuz.

Ufukalp bey Tamam da hastanede sürekli olan raporunuz gecerlidir diyor ve yeni rapor almaniza gerek yok dediler raporun geçerli olduğuna dair de resmî yazi aldık hastaneden ne olacak şimdi

Benim surekli 90 roporum vardi engelli sinavlarina girmek icin devamli rapor cikartim 2 yil gecerli 84.
Sonuc son aldigin ropor gecerli kanunlara gore alttakinin hukmu yoktur
Vergi dairesinde baskani
dedigi. Engelli vatandas ilk cikardigi surekli olan raporla arac bayisine basvuruyor. Son cikardigi raporu bazilari soyluyor bazilari soylemiyor. Bayi raporu alir arastiracagini soyler ama gercekte arastirmaz sisteme girer bunu goren vergi memur suresiz yaziyo oran kurtariyo diye onayliyor. Sonra vergi dairesi arastiryor raporun gecmedigini fark ediyor basiyor cezayi.

Zonguldak bayi

Bizde kurumlar birbiriyle çelişiyor hastane geçerli diyor maliye geçersiz diyor sizler ne dersiniz bu duruma

Zonguldak eregli dacia bayisini cimere sikayet ettim. Ben ceza aldiysam onlarinda almasi gerekir.

Bende durumu cimere yazdım bakalım ne cevap verecekler aynı zamanda mahkemeye verecem hakkımı sonuna kadar arayacağım inslh

Son rapor geçerlidir kanunu 18.04.2015 temi çıktı arkadaşlar bilgisi olan varmı ne yapalım mahkemeye mi verelim uzlaşmayası gidelim kesin bilgi lazım biz aracı 2014 te aldık kanunun bizi kapsamamasi lazım değilmi deneyimli arkadaşlar bilginize ihtiyacım var

Son alınan raporda önceki raporları iptal eden bir kayıt yok ise, sürekli yazan raporla alınan araçtaki ÖTV ve MTV bağışıklığına rağmen vergi idaresi son raporu sunmalı idin gerekçesi ile tarh ettiği tim vergiler ve vergi ziyaı cezaları yargı tarafından terkin ediliyor. Net bilgidir. Açtığım tüm davaları kazandım ve hep aynı gerekçe ile. Bir kuruş bile ödemeyin uzlaşarak. Yargıya taşıyın.

Sayın ismail arslan bey bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Yani yeni raporda bu önceki raporları hükümsüz kılar ibaresi olursami önceki rapor geçersiz kılar. Birde öyle bir hüküm yoksa mahkeme de bize hak verirse aynı raporla ve mahkeme kararı ile tekrar ötv ve mtv indiriminden faydalanıp araç alabilirmiyiz. Alırsak yine önceki durum gibi mahkeme ile uğraşırmıyiz şimdiden cevap için teşekkür ederim.

İlhan02

Rica ederim,
son alınan raporda önceki raporu hükümsüz kılan bir ibare yok ise önceki rapor geçerlidir evet
Eski raporla yeni araç alabilir misiniz derseniz yeni yönetmelik değişikliğini okumak lazum , bir sıkıntı yok ise, evet. Daire yine sorun çıkarır mı? Mümkündür.

arkadaşlar şimdi burumda birçok kişi var bende aynı durumdayım. ceza geldi ödedik tüm borçları kapattık aracı sattık.
peki yeni yapor aldık uygun şekilde araç almak için 5 yıl beklenecekmi. sonuç olarak biz bu ötv indiriminden fadalanamadık.
bu durumda prosödür nedir benbu konu çok önemli yüzlerce kiyiyiz burudumda

Sağlıklı günler diliyorum Arkadaşlar

Trajıkomik bir vergi cezası da bende isteniyor.
Konuyu kısaca özetlemeye çalışacağım.
31-07-2016 tarihli %62 oranlı Engelli Sağlık Raporum ile yaklaşık 06-09-2019 tarihinde Ötv indirimli araç aldım.
Aracı Aydından aldım.İlkönce Afyondan almak istedim.Afyon vergi dairesi özelge talep etti.
Özelge istedim.3 ay içinde özelgem geldi.Olumlu cevap geldi.
Bu arada ben ortopedik engelliyım.Her iki kalçamda da protez var ve bacaklarımda hareket kısıtlılığı mevcut.
Raporumda da bu durum belirtilerek gaz ve fren el tertibatlı araç kullanır. Ötv indiriminden faydalanır ibaresi var.
Ehliyetim eskı ehliyet idi.Araç almadan ehliyetimi yeniledim. 32.01 gaz fren el tertibatlı aparak ile kullanır.kodu işlendi.

Özelge gelene kadar Afyondaki araç satılmış bizde Aydından aldık.Bayiiye raporumu ve ehliyet raporunu gönderdim.Bayi vergi dairesi sormuş sıkıntı olmaz.Alabilir cevabı gelince biz işlemleri başlattık.09-06-2019 tarihinde aracıma aparat taktırarak noterden satısını aldım.
ve işlemler bitti.

30-10-2019 tarihinde Aydın vergi dairesinden mail geldi.Aracı usulsuz aldığımı ve Ötv ve Ötv kdvsini ödemem gerektiğini bildiriyor.
Gerekçe olarak 12-07-2017 tarihinde en son aldığım vergi indirim raporunda buraya dikkat "tertıbattan bahsedilmediğini" belirtiliyor.
Konya SGK kurumunun vergi indirim raporlarında inceleme yapmış ve beni meram tıp fakultesine sevk ederek yeni rapor almamı istedi aksi takdirde emekli maaşımın kesilleceğini belirtti.Bende SGK kurumunun sevkıyle gidip Vergi indirim raporumu yeniledim.
ve %44 oranında rapor verdiler.

Vergi dairesi bu raporu gerekçe göstererek benim son raporumu kendilerine beyan etmediğimi ve son raporumda tertibattan bahsedilmeğini belirtti.

Aydın Güzelyazı vergi dairesi Ötv servisi şefi ile yaptığım görüşmede kendisine aldığım raporun resmi kurum sevki ile olduğunu ve konusunun Ötv indirimi değil vergi indirimi olduğunu raporda araç ve tertibattan bahsedilmesinin abesile iştigal olduğunu ki bizim rapora müdahele ederek tertibattanda bahsedilsin demi gibi bir şansımız olmadığını belirttim.

Şef benim haklı olduğumu ama kanunun en son raporu dikkate aldığını söyledi.
Benim mahkemeye verirsem kesın kazanacağımı fakat kendilerinin yapacak bir şeyleri olmadığını belirtti.

Şimdi ben ne yapabilirim.

Aynı sizin durumunuzda olanlara vekaleten açtığım tüm davaları kazandım. Arayın görüşelim, yardımcı olmak isterim. 05070050480

Merhabalar benim 3 yaşındaki oğlumun 1 yılllık ökgv(%90 üstü) raporu var ötv muafiyetli araç almak istiyorum seneye engel oranı düşerse ötv ve mtv geri istenirmi teşekkürler..

Yusuf bey aracı aldıktan sonra oranın düşmesi sizi etkilwmez ötv açısından.

Mevzuatı bastan sona okudum bunla ilgili bilgi yok ondan sorayim dedim bakanlığa özelge yazdim cevabını bekliyorum tam olarak emin olmak icin.

Selamün aleyküm.bir konuda bilgi almak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.bir arkadaşim babasının üzerine araç aldı.babasi %90 üzeri engelli.fakat raporu 1 yıllık tı ve süresi doldu.yeni rapor çıkartmak için başvuru yapmadı.peki bu kişi yeni rapor çıkartmak zorunda mı? çıkartmaz ise ne olur?

Aynı durum bizimde başımıza geldi. 2005 yılında sürekli olarak alınan %91 raporla 2015 yılında aldığımız araça 2018 yılında ceza geldi. Gerekçe 2012 yılında engelli maaşı için gidilen hastanede %67 rapor verilmesi. Vergi dairesi ile uzlaşmaya çalıştık.Sonra internette yaptığımız araştırma sonucu avukat İsmail Arslan'la irtibata geçtik. Ben izmir'deyim o Kayseri'de. Belgelerimizi gönderdik ve dava açtık. Yaklaşık 7 ay içinde tüm süreç bitti ve dava lehimize sonuçlandı. Kesinlikle ödeme yapmayın, dava açın. Kazanırsınız.

Üst Alt