Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi Dairesi engelli araç alımında tahsil etmediği Ötv ve Mtv geri istiyor..?

Arkadaşlar karar metinleri bunlar. İsmail bey bana sizi kandırmasınlar. Kesinlikle dava açın. Kazanırız dedi. Kendisi konuya çok hakim. Elinde kazandığı bir çok dava var. Örnekler var. Hiç sorunsuz kazandık. İstinaf kararı aşağıdadır arkadaşlar. Vergi dairesi kararı istinafa götürdü, onuda kazandık. Yani konu bizim için Haziran ayında kapandı. Kimsenin ne dediğine bakmayın. İsmail Bey numarasını vermiş. Önce arayın konuşun.

lQ68mp.jpg
[/url][/IMG]

kiraman
Sizinki tam anlamıyla saçmalığın daniskası bir durum. Dava açmanız halinde kesin olarak kazanırsınız evet ama yaşanan stres ve sarf edilen emek yanına kâr kalıyor insanın. Kaybettiği onca davaya rağmen maliye inatla bu konuda bir düzenlemeye gitmiyor.
Yusufkoc
Endişeniz yersiz.
ÖTV genel tebliğinde "süreli raporlarda rapor bitiş tarihine 6 ay kalana kadar ÖTV muafiyetli araç alınabileceği" açıkça belirtilmiş iken, araç alındıktan sonraki yeni bir raporda oranın düşmesi konusundan hiç bahsedilmemesi, bu konuda herhangi bir kısıtlama olmadığının göstergesidir. Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
ünal72
Hayır, ÖTV açısından raporu yeniletmek zorunda değil. Hiç bir şey de olmaz.

Ufukalp İsmaıl beyın yardımlarıyla bizde davamızı açtık.
Beklıyorum. Gelişmeleri paylaşırım. İnşaallah kazanacağız.

İyi günler bu konuyla ilgili bizimde basimizdan gecenleri anlatmak istiyorum kısaca.2012 yılinda kizım asina yüzde 92 raporla araç aldik. Bir yil sonra evde eğitim icin tekrar rapor aldik yüzde 80 daha sonra 5 yil dolunca araci sattik. Ve yenide 2018 eylulde araba aldik. Ocak ayinda mahkeme karari geldi 25 bin vergi cezasi 5 bin ceza hemen itiraz edip mahkemeye verdik .mahkeme bizi il dısı bi hastaneye yollayip yeni rapor istedi ve yüzde 96 rapor aldik.makeme bizi hakli buldu ancak vergi dairesi trkrar itiraz edip üst mahkemeye yolladi. Bugün onun sonucuda geldi ve kazandik. Örnek olur insallah

Araç alirken yeniden rapor almadik.biliyorsunizki hersey için ayrı rapor isteniyor. Eğitim için rapor aldik yuzde 80 verdiler orda kullandik onu.sonra 2. Arabayi alirken ilk aldiğimiz yüzde 92 olan raporu kullandik bu yüzdsn ceza geldi

Aralık 2019 tarinde Ismail beyin avukatlılıği aracıyla açmış olduğumuz davamızı kazanmış bulunuyoruz.
Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum.
Haklı olduğunuz davadan geri adım atmayın. Hakkınızı arayın.
Ismail bey herhangi bir ücret talep etmediler. Sadece dava açılması için dosya masrafi diye 250 veya 300 tl gibi bir masrafım oldu.

kiraman gözünüz aydın. Biliyorum zaten saçmalıktı ama laf da anlamıyorlar.
Bu arada hem de ücret talep etmeden hukuki destek sağlayıp vekil olarak konuyu yargıya taşıyan, emek verip davayı da kazanan sayın ismailarslan 'a tebrik ve takdir duygularımı sunuyorum.

2.rapor

Bnm zihinsel engelli bir kardeşim var biz daha önce 2008tarihli raporla 2015de araç aldık ama daha sonra bu sene süre dolunca yeni araç alacaktık ama 2009tarihli %82oranli bir rapor karşımıza çıktı daha önce özel eğitime Gittiydi orda çıkartılmış bnde şimdi yeniden rapor çıkarttım şimdi yeniden araç alacağım acaba geçmişe dayalı ÖTV benden istenirmi yeni aldığım rapor %94

Üst Alt