Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim hakkı elde ettim. Emeklilikte yeni rapor istenecek mi?

erşin;

Merhaba erşin arkadaşım,
Malesef hala bir gelişme yok.
Ne posta geldi ne de turkiye.gov.tr de bir değişiklik var.
Her şey aynı anlayamadım gitti.

Merhaba herkese günaydın arkadaşlar,
Dün akşam eşim arayıp postanın geldiğini haber verdi.
Şehir dışında olmam nedeniyle postayı ve içeriğini göremedim ama anladığım kadarıyla 1325+45= 1370 TL gibi maaş bağlanmış.
İstanbul'a döndüğümde detaylı bilgileri hem burada hemde maaşlar bölümünde veririm.
Darısı diğer tüm arkadaşlarımızın başına.

Günaydınlar,
Çok şükür Bülent Bey :) :) Nihayet yaa.. :) Gözünüz aydın..Darısı tüm arkadaşlarımızın başına hayırlısı ile..Miktar biraz az gibi geldi ama siz yeniden çalışmaya başladığınız için kesinti yapılıyor bildiğim kadarı ile ondan da olabilir sanırım.. Neyse hayırlısı olsun , bakalım evrakta detay yazar.. Tekrar gözünüz aydın..Görüşmek üzere...

hayırlı olsun bulnes senin adına sevindim.

Merhaba Uğur Bey ve asi prens, çok teşekkürler temennileriniz için.

Uğur bey, miktar maaş hesaplayan siteye göre hemen hemen aynı, evet çalışıyorum ama SGDP ödenerek onun için emekli maaşından herhangibir kesinti olamaz haliyle.
Başta İlker ve Ufuk Beyler olmak üzere arkadaşlarda en az 1500 TL alırsın demişlerdi.
Kimiside 3 farklı dönem nedeniyle bu hesaplamaların değişebileceğini söylediler.
Yani doğru cevabı bende bilmiyorum.
Doğru cevap nereden veya kimden öğrenilir onu da bilmiyorum.
Yoksa sizin belirtmiş olduğunuz gibi güncelleştirilmiş kazanç miktarından bakar ve kıyaslarsak evet doğru maaş düşük kalıyor.

Evet haklısınız, Enteresan tarafı benım de sızın de aynı sıtede hesaplanan miktara neredeyse tam uyması..Ancak yınede guncellenmıs yatırılan prım onemlıyse enteresan..Yıne de çok şükür enazından bu bekleme süresi bitti..Hayırlı olsun bakalım yıne de ıncelersenız kagıdı belkı bır bılgı gözunuze carpar..Tekrar hayırlı olsun , sık sık görüşmek üzere.. :)

Teşekkürler Uğur Bey, bende sabırsızlıkla bekliyorum, biran önce İstanbul'a dönüp incelemeyi.
Tabi ki görüşeceğiz Uğur Bey, muhabbetler he daimdir.

Bülent bey hayırlı uğurlu olsun, uzun yıllar güle güle harcamanız dileği ile :)

bulnes hayırlıolsun maasında supen varsa yenıden hesaplatırsınılk masını aldıktansonra ben ması alınca 3 kere hasaplattım herseferınde 30 tl fark ettı hayırlıolsun sımdıden bırde toplam kazancınız kacparaydı hayırlı aksamlar

bulnes hayırlıolsun maasında supen varsa yenıden hesaplatırsınılk masını aldıktansonra ben ması alınca 3 kere hasaplattım herseferınde 30 tl fark ettı hayırlıolsun sımdıden bırde toplam kazancınız kacparaydı hayırlı aksamlar
Teşekkürler,
5250 gün ve toplam kazancım 247.259 TL
Yani arkadaşların dediği gibi toplam güncellenmiş kazanç mantığı ile ters orantı var.
Şöyleki benim güncellenmiş kazancım arkadaştan yüksek olmasına rağmen bağlanan maaş düşük.
Benim ki şöyle,
5250 gün toplam kazanç 247.259 TL güncelleştirilmiş kazanç 291.000 TL bağlanan maaş 1.370 TL
Arkadaşın ki ise şöyle,
5235 gün toplam kazanç 201.000 TL güncelleştirilmiş kazanç 271.000 TL bağlanan maaş 1.490 TL
sizce tezatlıkyok mu?

İtirazda bulunmanızda fayda var diye düşünüyorum.

Sevgili Bulnes Merhaba,
Ben sürekli senin için soruyorum tanıdıklarımdan SGK da çalışanlardan,
bu gün bir abimizin dediğine göre, eski prim ödemelerinde , güncelleştirmede daha az çıkıyor gibi görünse de o dönemlerdeki maaş bağlanma oranları ile alakalı , ve bizim kontrol edemediğimiz sistemde yüklü donelerden kaynaklanabılır dedı.Bende senın prım gun ve odemelerınle benımkını karsılastırdım gercekten de benım prımlerın eskı olanları senden daha fazla ve yuksek.HAa, bana sorarsan sacma..! Çunku guncellestırme denen bıse yapıorsun, totalde fazla olan az alıyor ??? ama enteresan olanı zaten SGK nın kendı sıstemı dısında bır hesaplama sıstemı de aynısını cıkarıyor, demek kı bugun bana yaptıkları acıklama tarzında bır acıklaması var..Ama dedıgım gıbı akla uygun gelmıyor yıne de..HAyırlısı bakalım.. Selamlar..

Uğur Bey, açıklamalarınız ve zahmet edip buraya yazdığınız için ellerinize sağlık.
Benim bütün amacım fazla almaktan ziyade yanlışlık var ise hakkımın verilmesi içindir.
Aslında ben başta fark etmemiştim, sizin güncellenmiş kazanç vurgusu ile olay dikkatimi çekti.
Sizin mantıken aklınıza yatmayan olay ister istemez bizim de aklımıza yatmadı.
İstanbul'a dönüp gelen postayı iyicene bir inceleyip açıklamaları buraya yazarım.
Onun üzerinden tartışırız artık.
İlker arkadaşımızı "Mart ayını bekle o zaman net olarak görürsün maaşını,gerekirse o zaman itiraz edersin" dedi.
Aslında düne kadar maaş bağlansın dedik, şimdide maaş bağlandı acaba az mı diye düşünmeye başlayınca bu seferde kendi kendime nankörlük mü ediyorum acaba diye düşünmeden de edemiyorum açıkcası......
Allah hakkımızda hayırlısı ne ise versin.

Yok kesinlikle ben de başvurmanızdan yanayım..Çunku acıklamaları ne olursa olsun bana yeterlı gelmedı zaten..Fazladan ziyade eger hakkınızsa, hakkımızsa elbette sorgulamamız lazım yoksa güme gider..Hem kaybedecek bişi yok,hem de asla nankörlük deil..Zaten maaş da , miktarı da elbette en doğal hakkımız kımse baba hayrına vermıyor zamanında calısıp dıdındıgımız emeklerımızın karsılıgı..Zaten Yeniden hesaplama cok daha basıt bır işlemmiş dedıklerıne gore..Bence evragı alıp ınceledıgınızde cok da vakıt kaybetmeyın derım.Cunku orada acıkca maas mıktarı dıye belırtıyor..Haydi hayırlısı.. Haberleşiriz Bülent Bey..

Hayırlı olsun :)

Bence de emekli maaşının yeniden hesaplanması için başvuru yapmalısın.

Teşekkürler Bülent Bey, sanırım yeniden hesaplanması için başvuracağız gibi.

yborak;
Çok teşekkürler Uğur Bey, yüreğime su serptiniz.
Tamam ben kağıtları inceler incelemez, gerekli bilgileri aktarırım.
Ondan sonra da ne zaman ve nasıl hareket etmemiz gerektiğine dair gereğini yaparız.
Haberleşiriz. Tekrar teşekkürler.

Hayırlısı olsun arkadaş ..
tekrar hesaplatma işlemi nasıl oluyor .. takip edilecek sistem nedir?.

zorbıseydegıl dılekceverdıgınyere dılekceverek yapılıyor

forsa;
Teşekkürler arkadaşım, tekrar hesaplatma işlemi nasıl oluyor bilmiyorum ama cavusae arkadaşımız gereken cevabı vermiş.

bulent bey dılekceyı pendık sgk sicıl numaranı tahsısnumaranı yazarak adsoyat sgk mudurlıne geregınıarzederım dıyerek dılekce verırsın ben tek rar bugun yenıden verdım gıne aynı gelırse cevap unkapanına vercem dılekce

Emeklilğiniz hayırlı olsun güle güle bir ömür gecirmeniz dileklerimle.

Bulnes Bey ; Emeklilğiniz hayırlı olsun güle güle bir ömür gecirmeniz dileklerimle.

Bulnes Bey ; Emeklilğiniz hayırlı olsun güle güle bir ömür gecirmeniz dileklerimle.

cavusae;
Açıklama için teşekkürler, gelişmelerden bizide haberdar ediniz lütfen.

alperbf;
Çok teşekkürler alperbf arkadaşım, darısı başınıza....

Günaydın Arkadaşlar,

Nihayet yuvama döndüm.

Kağıtlarımı inceledim.Maaş konulu yere gerekli bilgileri girdim. Buraya da yazayım dedim.
  1. [SIZE=2][FONT=verdana]Emekli olunan kurum: SSK[/FONT][/SIZE]
  2. [SIZE=2][FONT=verdana]İlk sigortalı olunan yıl: 01.10.1994[/FONT][/SIZE]
  3. [SIZE=2][FONT=verdana]Emeklilik talebinde bulunulan yıl: 24.10.2011[/FONT][/SIZE]
  4. [SIZE=2][FONT=verdana]Erken emekliliği sağlayan toplam işgücü kaybı oranı: % 50[/FONT][/SIZE]
  5. [SIZE=2][FONT=verdana]Malulen emeklilik mi yoksa Yaşlılık emekliliği mi: Yaşlılık Emekliliği[/FONT][/SIZE]
  6. [SIZE=2][FONT=verdana]Çalışma süresince yatırılan toplam prim miktarı: 247.259,96 TL[/FONT][/SIZE]
  7. [SIZE=2][FONT=verdana]Çalışma süresince yatırılan aylık ortalama sigorta primi: 3875 TL (son 1 senenin ortalaması)[/FONT][/SIZE]
  8. [SIZE=2][FONT=verdana]Toplam prim gün sayısı (varsa Askerlik borçlanmasına dair bilgi): 5250 Askerlik borçlanması yoktur.[/FONT][/SIZE]
  9. [SIZE=2][FONT=verdana]Şu anda aldığınız emekli maaşı: 1.324,76 TL + 52,98 TL (ek ödeme) = 1.377,74 TL[/FONT][/SIZE]
  10. [SIZE=2][FONT=verdana]Aylık Bağlama Oranı: 53 / 60 / 30[/FONT][/SIZE]

Genel olarak şöyle kabaca bir baktığımızda maaş tutarına itiraz edilmesi için gerekçemiz var gibi geldi. Bu konuda maaşın yeniden hesaplanmasıyla ilgili olarak ne zaman, nereye ve nasıl yapmam gerektiği konusunda bilgisi olan arkadaşların açıklama yapmalarını ve yönlendirmelerini bekliyorum.

Merhaba bende 1999 yılında vergi indirimi belgemi aldım...acaba maaş hesaplaması yapılırken prim ödemelerinde son kaç yılla bakıyorlar..benim son 3 senedir,brüt maaşım 3200 tl şu şartlarda emekli olsam ne kadar alırım...Bu soruyu biraz garipseyeceksiniz ama nedeni şu bu sene öğretmenlik ataması olursa girip girmeme konusunda teredütlerim oluştu emekliliği beklemek sizce doğru bi yaklaşım olur mu fikirlerinizi önemsiyorum...öğretmenliğe girip kalan seneleri doldurup emekli olsam daha iyimi olur kötümü olur maaş konusunda....

Sayın designer_07 arkadaşım,
Artık öyle son 3 yılmış 7 yılmış olaylarına bakmıyorlar.
Artık her yatırılan prim hesaplamaya dahil ediliyor.
3 farklı dönemler için farklı farklı hesaplamalar yapılıp bugüne güncelleştiriliyor.
Onun için son 1-2 senenin tavandan yatırılması öyle aman aman bir şey farkettirmiyor. Onun için bu konuda rahat olunuz.

Anladım hayırlı olsun buarada emekli maaşınız güle güle harcamyı nasip etsin allahım...valaha senin yazını görücüncem bende öğretmenliği girmeyi düşünüyorum şuaralar atama olursa kafamda teredüt oluşmaya başladı emekliliği beklesem öğretmenliğemi girsem diye....

Üst Alt