Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim hakkı elde ettim. Emeklilikte yeni rapor istenecek mi?

İnşallah Bülent Bey inşallah,biraz önce baktım bir hareket yoktu.

OturanBoğa;

Bugünde akşam oldu ve bir gelişme göremedim :(

bulnes kardeş etme eyleme gel yarın bi ssk ya git ve araştır. telfonda söylenenle yüzyüze görüşmek arasında çok büyük fark oluyor.

benim bildiğim 1 sene önce başvuruyon.ssk maliyeye yazıyor.vergi indirimi var mı?.maliye varsa var deyip oda ssk ya yazıyla bildiriyor.ssk da sorun yoksa sizi emekli olmanızda bir sakınca yok deyip emekliğe başvurunuzu tarihi gelince evraklarınızı veriyor.1 ay kadar sonra işlemleriniz başlıyor.

Bulnes Arkadaşım ..ben emeklilik işlemim için direk gittim hem maliyeye hemde ssk ya ve 15 gün içinde hepside hallodu ama maliyeye ilk istek yazısını ben elden götürüdüm...onlar posta ile gönderdiler ama memurlarada rica ettim hemen gönderirseniz sevinirim..dedim...duyamdığım için tellefonla takip edemiyorum ve hep merak içinde mekliyorum diyede belirtim ....ssk yada evrak gelir gelmez gittim memuru bulup evrak geldi dedim ..o da kızdı sen nerden biliyon dedi yok daha dedi bende evrak takip sitenizde görünüyor evrak burda dedim..müdürün masasında buldu...banada ters baktı ...bende ne yapayım böyle takip ediyorum dedim....ben sizi arayacam dedi..bende bana uşlaşmasınız ben duymuyıorum dedim..oda git dışarda bekle dedi....ve 1 saat sonra bana bir dosya verip müdürlere imzalatmamı istedi.....imzalatım getirdim verdim.....hadi hayırlı olsun emekli oldun dedi...bende şaşkın şaşkın hadi ya inanmıyorum dedim....oda güldü bende...teşekkür ettim ve ayrıldım:....inanmamıştım gerçekten e devlette görünce inandım....gidin ve görüşün her iki taraflada..gitmeseniz dosyanızı açmazlar bile.....

Günaydın arkadaşlar,
Son anlattıklarılarınız oldukça ilginç durumlar. Bende duyamadığım ve bürokrasiden tırstığım için açıkcası oralara gitme taraftarı değilim.
Çünkü illaki o kurumlarda burnu havalarda olan tiplerden tutun, asık suratlı itici sözler söylemekten çekinmeyen tiplerde bulunmaktadır.
Bu durumda şöyle yapacağım, bugün öğlene doğru bir daha arattıracağım. Yine aynı lafı söylerlerse yarın Pendik SGK'a gidip bir de yüzyüze sorarım.
O zaman defterdarlıktan cevap bekliyoruz derse bu durumda haftaya defterdarlığa gitmenin yolunu bulmam lazım.

bulnes kardeş valla bu konuda seher35 kardeşe hakveriyor vede onun söylediklerine katılıyorum.bunlar gidip araştırmazsan hiçbir iş yapmıyorlar malesef onlar sadece her ay 15 i bekliyorlar iş ise canları isterse malesef.

Evet valla haklısınız.Bende inanmaya başladım.Biraz önce (İlker arkadaşımızın yönlendirmesi ile) İstanbul defterdarlığı aradık.
Baktı yazı çıkmamış dedi sonra bekleyin dedi. 5 dk bekledikten sonra ismini Serap Hanım olduğunu söyleyen kişi dahili numarasınıda vererek beni öğleden sonra arayın dedi.
Bakalım öğleden sonra ne olacak. Belkide bu arada hazırlayacak gibi yazıyı. Eğer hazır olursa İlker arkadaşımızın dediği gibi bende onlara bu yazıyı elden alıp ben Pendik SGK ya verebilirmiyim diyeceğim. Verirlerse ben elden alacağım.
Gelişmeler şimdilik böyle. Öğleden sonra bakacağız artık.

Engelli indirminden yararlanmış iseniz hak ediş var ise yeniden rapor alma söz konusu olamaz bülent kardeşiminde belırtıtgı gıbı ssk kabul etmiş dönüşü yok .

engelsiz bir yaşam için el el

Merhaba Ali Doğan Bey,
Evet belirtmiş olduğunuz gibi yeniden rapor alma durumu yok. SGK vermiş olduğum belgelere göre emekliliği hak ettiğimi söylüyor-söyledi zaten.
Sadece prosedür gereği Defterdarlığa soruyorlar vergi indirimi var mı diye. Defterdarlık tamam vardır derse SGK hemen işlemlerimi yapıp sonuçlandıracak.
Buradaki süreç defterdarlıkta tıkandı nedense. Bugün öğleden sonra arayıp durumu öğreneceğiz.

Bulnes hatırlarsan evrakları bir veya iki gün ara ile vermiştik benimkinden de hala haber yok 1 ay 3 gün oldu yazılarını okudum defterdarlık ta tıkandıgını gördüm.. derdimiz aynı . acayip sıkıntı yaptım kendime bilmiyorum . ya sabır ya sabır.. gelişmeleri bildirir sen sevinirim.. vergi indirim kagıdınıda verdik demek tekrar soruyorlar Alah Alah..

forsa;

Merhaba forsa,
Evet benim ki defterdarlıkta tıkandı, sorun olduğundan değil sanırım artık yoğunluktanmıdır bilemiyorum bir türlü sıra gelmedi. Her ne kadar vergi indirim kağıdı versekte prosedür gereği yine de kaynağına sormaları bence yerinde bir uygulamadır. Malum herşeyin suistimal edildiği bir dünyada yaşıyoruz

Evet arkadaşlar dün yazamadım işten fırsat bulup, şimdi son durumu bildireyim.
Denildiği gibi beni öğleden sonra arayın diyen Defterdarlıktan Serap Hanım'ı aradık, yazışmalar tamam, imza için masasında, bugün imzalanır o dedi.
Bizim posta günümüz cuma günü yarında postaya veririz dedi.
Evet arkadaşlar son durum bu imza aşamasında olup bugün için postaya vereceklermiş, biz yine de bugün arayıp postaya verilip verilmediğinide kontrol edeceğiz.
Günahlarını almak istemiyorum ama dün sabah aramasak iş bu noktaya gelmeyecekti belkide.

malesef bulnes kardeş malesef devleten yiyen çalışanların birkısmının hali bu salla baş al maaş. soru soruldumuda bir karış surat san ki idamlık suç işlemişiz gibi arkadaş arkasını bırakma öğleden sonra tekrar ara arayanın bir yüzü dogru cevap vermeyenin bin yüzü kara olsun.

Öyle sanırım KARA1, öyle yaacağız öğleden sonra arkadaşa yine arattıracağım.

Evet arkadaşlar defterdarlıktan Serap hanım ile görüştüm ve postaya verildi dedi.
Sanırım artık haftaya SGK dan takip edeceğiz.

Sayın bulnes,

hayırlı olsun.
Bu arada bağlı bulunduğunuz vergi dairesi ile mi görüşüyorsunuz? Yoksa Vergi İndirim yazısının geldiği İstanbul Vergi Dairesi başkanlığı ile mi?

Ben raporumu İstanbul defterdarlığına vermiştim. Emeklilik müracatımıda Pendik SGK'ya yaptım.
Dolayısıyla İstanbul defterdarlığı ile görüşerek bu neticeye ulaştım.

bulnes;
İnşallah Bulnes, Haftaya Olleey deriz senin için de :) Sıkıntılı da olsa beklemek inşallah sonu güzel olacak..
Selamlar..

Merhaba Arkadaşlar,

Sabahtan beri bakıp ettiğim olay nihayet biraz önce gelişme oldu.

İstanbul Defterdarlığının Pendik SGK'ya vergi indirimimle ilgili posta nihayet yerine varmış olup evrak giriş işlemlerini yapmış olup akabinde zimmetten de çıkış yaptılar.
Son durum aşağıdaki gibidir.
Sanırım bu noktadan sonra işlemler 1 hafta içinde sonuçlanır.

EVRAK BİLGİLERİ
VARİDE NO:[FONT=Verdana]22.302.426[/FONT]VARİDE TARİHİ:[FONT=Verdana]06.12.2011[/FONT]
GELDİĞİ YER[FONT=Verdana]T.C. İST. VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI[/FONT]T.C. KİMLİK NO[FONT=Verdana][/FONT]
SİCİL NO:TAHSİS NO:
ADI:[FONT=Verdana]BÜLENT[/FONT]SOYADI:[FONT=Verdana][/FONT]
EVRAK NO:[FONT=Verdana]30715[/FONT]EVRAK TARİHİ:[FONT=Verdana]02.12.2011[/FONT]
EK SAYISI:[FONT=Verdana]0[/FONT]GİZLİ:[FONT=Verdana]Hayýr[/FONT]
GELİŞ ŞEKLİ:[FONT=Verdana]TAAHHÜTSÜZ POSTA[/FONT]GELİŞ NUMARASI:[FONT=Verdana]RR02531501407[/FONT]
KONUSU:[FONT=Verdana]DİĞER[/FONT]

[SIZE=-1][FONT=Times New Roman]
[FONT=Verdana]1[/FONT][FONT=Verdana]06.12.2011[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM PENDİK SGM EMEKLİLİK İŞLEMLERİ TAHSİS 1 SERVİSİ[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]2[/FONT][FONT=Verdana]06.12.2011[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM PENDİK SGM EMEKLİLİK İŞLEMLERİ TAHSİS 1 SERVİSİ[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI

[/FONT]

[/FONT]
[/SIZE]

Merhablar...
Bülent Bey,
Bence çok şükür 3-4 gün sonra posta size ulaşır.Çünkü kanımca yarın işleyerek postaya verirler, en gec de Cuma ya elınıze ulasır dıye umut edıuyorum.. En aznından zor kısmı bıttı şükür :) Gözünüz aydın , heyecanla sonucu bekleyeceğiz artık..
Selamlar..

Merhaba Uğur Bey,
İnşallah hayırlısıyla 1 hafta daha bekleyeceğim bakalım.
Teşekkürler, ilginiz için.
İnanın burada yazdıklarıma karşılık almak, yönlendirilmek, moral verilmesi vs. hepsi için o kadar kıymetli şeyler ki.
Çok çok teşekkürler tüm arkadaşlarıma.

Elbette Bülent Bey, çok haklısınız..
İnanın bu platform olmasaydı bu süreci birçok arkadaşımız, ben de dahil :) kalp rahatsızlığı ile bitirirdik :)
Ama duyguları , bilgileri paylaşmak rahatlatıyor insanları.. Ben de siz ve sizin gibi bütün arkadaşlara , varoldukları ve burada oldukları için çok teşekkür ediyorum.. Sevgi ve Selamlar..

Bugün evrakları yine kontrol ettim internetten.
Aşağıdaki gibi tablo çıktı.

[SIZE=-1][FONT=Times New Roman]
[FONT=Verdana]1[/FONT][FONT=Verdana]06.12.2011[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM PENDİK SGM EMEKLİLİK İŞLEMLERİ TAHSİS 1 SERVİSİ[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]2[/FONT][FONT=Verdana]06.12.2011[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM PENDİK SGM EMEKLİLİK İŞLEMLERİ TAHSİS 1 SERVİSİ[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI[/FONT]
[FONT=Verdana]3[/FONT][FONT=Verdana]07.12.2011[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM PENDİK SGM EMEKLİLİK İŞLEMLERİ TAHSİS 1 SERVİSİ[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]4[/FONT][FONT=Verdana]07.12.2011[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM PENDİK SGM EMEKLİLİK İŞLEMLERİ TAHSİS 1 SERVİSİ[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI[/FONT]

[/FONT]
[/SIZE]

[SIZE=3]Bu son durum Uğur Bey'in bahsettiği gibi acaba bana gönderilmek üzere postaya verildi anlamına mı geliyor acaba????[/SIZE]

Kesinlikle evet Bülent Bey.. :)):::)
Hayırlı uğurlu olsun , Sanırım Yarın elinize gecer olmadı cuma günü..Hayırlı günde hayırlı haberlerinizi alacağız inşallah :) :)
Herşey gönlünüzce olsuninşallah.:Darısı diğer arkadaşlarımızın başına..
Bu arada Edevlette Yani www.turkiye.gov.tr de Bilgileriniz görünmesi lazımdı şimdiye kadar görünmedi mi ? maaş bağlanma oranı vs ??

Teşekkürler Uğur Bey,
Malesef baktım turkiye.gov.tr ye ama daha bir şey yok.

merhaba arkadaşlar benimde sonunda mektubum geldi ,bu arada bülent bey sizinde hayırlı olsun artık uzun bir yol katedmişsiniz sonuna gelmişsiniz 1 hafta içinde çok daha iyi haberler ulaşacaktır eminim merak etmeyin. bu arada uğur bey ben mektupta bu katkı payını göremedim acaba nerede oluyor benmi göremedim telofonumu vereyim sizinle konuşmak isterim bu konuda çağrı bırakırsanız sizi hemen ararım 0542 537 3491

Teşekkürler Mehmet Bey, sizinde gözünüz aydın, güle güle harcayın.
Artık maaş bilgilerinizi yazmanızı bekliyoruz ama daha da önemlisi maaş hesaplayan sitelerden ne kadar farklı olup olmadığını da belirtirseniz seviniriz.

başak şehirdeyim bende 4 zimeten cıkarıldı yaklaşık üç haftadır ekranda negelen var ne giden Mehmet sana ulaşmaya calıştım telefonun açık degil ne sabır gerektiren bi iş bu ..

Üst Alt