Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim hakkı elde ettim. Emeklilikte yeni rapor istenecek mi?

Alo 170 i aradınız mı? ben nezaman orasını arasam 2 günde bi gelişme oluyor.Bence enazından orasını arayıp zorlayın.Çunku sız de benden 5 gün sonra basvurdunuz coktan gelısme olmalıydı .Enazından bılgı alırsınız.

Alo 170'i arkadaşa arattırdım. Pendik SGK'nın verdiği aynı bilgileri veriyor orasıda.
Ve yine Pendik SGK 'nında söylediği gibi ay sonunda tekrar arayınız dedi.
Bu hafta geçsin tekrar arattıracağım.

Anlıyorum..belki bizim Adana olunca işlem nispeten az oldugundan daha seri sonuc cıkıyor olabılır..Hayırlısı olsun..

Merhabalar,
yeni bir kayıt işlenmiş, sanırım bugun deılse de yarın postaya verıyorlar evraklarımı, yanlıs anlamadıysam :) darısı cumlemıze inşallah ;
121.11.2011ADANA SGİM GELEN-GİDEN EVRAK SERVİSİELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
221.11.2011ADANA SGİM GELEN-GİDEN EVRAK SERVİSİZİMMETTEN ÇIKARILDI
322.11.2011ŞAHISTAAHHÜTSÜZ GÖN. ÜZERE İŞLENDİ

Sıra NoTarihBirimİşlem

Oleyyyyyy tebrikler, gözünüz aydın.Darısı başımıza :)
Benimki hala ilk 2 kalemde duruyor.

:):) Sağolasın kardeşim..!! Evet darısı herkesın basına inşallah..YAzmaya devam edeceğim geldikçe bilgi :) Görüşmek üzere , Selamlar..

uğur bey tebrik ederim.
benim aşamaya gelince benim evraklarda bulnes gibi durmuştu olduğu yerde sonra bana sgk dan mesaj geldi 4. bölüme başvurun diye hemen aradım sgk yı tekrar başvuru yapmam gerekiyormuş çünkü ben emekli kağıdımı 1 ay erken vermişim nedeni ise ben emekli kağıdımı 17 sene dolmasını işe başlangıça göre hesapladım halbuki yaş tanda tam 17 sene olması gerekirmiş haliyle benim mekliliğim 10 kasım dan itibaren başlamış oldu ,hemen gittim yeniden bir evrak doldurdum ve yeni bir yaşlılık kartı aldım şimdi bakıyorumda işlemlerim 6. sıraya gelmiş ,yani yaklaşık 1 aydır aynı yerde duran işlemler 4 günde hemen 6. sıraya geldi zannedersem ayın 20 sine uğur beyle birlikte yetişicez sevgili bulnes sende sgk yı arayıp sorsana evrak durumunu 534 69 30 u çevir oradan dahili 1210 çevir senin için büyük ihtimalle başka bir dahili numara verecekler onu çevirirsin çıkan kişiye tahsis nonu söyle sana hemen evrağın durumunu söylüyor

Seninde gözün aydın Mehmet Bey,
Ya ben şansızım işte. Ben Pendik SGK'yı arattırdım biraz önce arkadaşıma.
Sağolsunlar Pendik SGK yardımcı oluyor, açıklamayı yapıyor.Ama işte tezatlıklar canımı sıkıyor.
Şöyle ki hala defterdarlıktan cevap gelmemiş.
Gecikme olmadı mı diye sorduk.
Verilen cevap şu, biz 25 Ekimde yazmışız. Postayı eklerseniz 30 Ekimde onlara varmıştır.Normal süresi içinde gecikme yoktur. dedi.
Yani yarın tam 1 ay olacak ve defterdarlık bir türlü cevap veremedi.

Defterdarlıktaki işi takip edebilecek bir yer var mı?

Mehmet Bey merhabalar..
Hem teşekkür ederim, hem de size de şimdiden hayırlı olsun diyorum :)
dediğiniz gibi zaman zaman oluyor aksamalar, hayırlısı olsun..
Bana en son mesajda :
121.11.2011ADANA SGİM GELEN-GİDEN EVRAK SERVİSİELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
221.11.2011ADANA SGİM GELEN-GİDEN EVRAK SERVİSİZİMMETTEN ÇIKARILDI
322.11.2011ŞAHISTAAHHÜTSÜZ GÖN. ÜZERE İŞLENDİ
423.11.2011ŞAHISZİMMETTEN ÇIKARILDI
5EVRAK KAPANDI..

Şeklinde mesaj ged.. Sanırım bugun yarın bana kargo mu gelmesi gerekiyor , öyle anladım ben :)
Yine haberleşiriz,
Görüşmek üzere, selamlar..

hayırlısıyla birde ben sizin aşamanıza gelseydim az kaldı ama bende bittim

Ya aslında Sevgili Bulnes ile de konuştuğumuz gibi, beklerken geçmiyor yoksa kaç yıldır bu süreci yaşamanın ve beklemenin hayalini kurduk:) şimdi ona eriştik 1 ay beklemek zor geliyor.Sizin de hayurlısı ile nihayetlenir umarım..

İnşallah., işte bekliyoruz mecburen, hayırlısı ......

Sevgili bulnes deftarlıktan cevap gelmesi 1 ayı buluyor gerçi çok saçma bilgisayar çağında hala posta kullanıyorlar mail denen bişi var ama raporun aslını istiyorlar heralde o yuzden gecikme oluyor neyse bence seninkide bizim gibi ayın 20 sine yetişir olmadı diğer ayın 20 sinde kesin alırsın hem paranda birikiyor üzülme bence

Sanırım bu konularda bazı kurumlarımız çağı yakalayamadı.
Neyse mecburen bekliyoruz zaten. Yeterki sorun çıkmasın,yeni rapor filan demesin de....

KARA1;

Teşekkürler, SGK da prbolem yok şimdilik. Hep arıyorum, onlar standart prosedür gereği defterdarlığa soruyorlar bu şahsın vergi indirimi var mı yok mu? diye.
Cevap gelir gelmez işlemlerine başlayacağız,bizim açımızdan sorun yok diyorlar hep.
Benim durumun şu anda defterdarlıktan dolayı beklemedeyim.
Cevabı verdiği anda SGK nın hemen işlemlerime başlayacağına inanıyorum.
Neyse bunda da vardır bir hayır.Sorunsuz halledilsinde.

Büyük bir ümitle bugünü bekledim bir gelişme olur diye.
Şu an itibariyle internetten bir şey göremedim. Yani bir gelişme yok.
1 Aralık'a kadar bekleyeceğim. Ondan sonra bakalım tekrar arkadaşıma arattırırım.
Bütün mesele defterdarlığın bir an önce cevap vermesi, ondan sonrası için işlemler hızlı ilerleyecek gibi.

Çok enteresan , bence çoktan gelişme olmalıydı.Enazından Sistemde emeklilik müstehaklık bilgisi olmalıydı.Neyse hayırlısı , geç de olsa hayırlısı olsun inşallah.. Bence bu 2 gün içinde çözülecek inşallah.. :)

Yok be Uğur Bey, ne müstehaklık ne emeklilik kaydı , hiç bir şey yok.

İnşallah memurlar işgüzarlık yapıp işlemiyorlardır da tüm gelişmeler birden girip sürpriz olur size..

İnşallah inşallah, bilemiyoruz ki artık :confused:

bulnes kardeş demişsinya işyerim tekrar ssk girişimi yaptı bu konudan dolayı bir sorun olmasın bence araştırmangerekiyor derim.

Girişimi TC kimlik numarası ile yaptı. Ve SGDP ödeyerek yani emeklimi olmuşum gibi yaptılar.
Aslında muhasebeciye bekle dedim ama Holding'den TC kimlik numarasıyla girişini yap dediler. Malum gayri resmi olarak adam çalıştırmıyoruz.

konu dışı olacak ama helal olsun o seni çalıştıran holdinge bilmem demek istedigimi anladınız mı yani adamlar bizim ssksıslıgı hala kar biliyorlar.adalete bak ya

Yok bu konuda Holding ve şirketimiz çok hassastır. Az maaş verebilir ama yasal haklar konusunda asla taviz vermez. Çoğu firmalarda bunun olmadığını biliyor ve görüyoruz.
Bu konuda firmamız bir tanedir. :)
Ama sanırım yıl sonu ile firmamızda da değişiklikler olacak gibi.Hayırlısı bakalım.

bulnes kardeş valla diyeyim mi maaş demişsinya adamlar 12 saat çalıştırıp mesai dahil işe yeni girene asgari üçret veriyorlar biliyormusun zati özürlüde çalıştırmak istemiyorlarda mecbur olmasa varyainsanın kanını emecekler. kardeş bilirmisin 6 ay önce 450tl ye bayan çalıştırıyorlardı ALLAHtan ceza yedilerde onları bile asgari ücret yaptılar

Korkunç bir şey ya :( 450 TL nedir ya. ayıptır söylemesi kiram bile bundan fazla.
Allah sabır versin. Allah yardımcıları olsun.
Çok zor ya.Hele hele İstanbul gibi büyük şehirlerde daha da zor.
Bizde Allah'a şükür haftanın 5 günü sabah 8 akşam 6 çalışırız. Bunun dışındaki her saat %50 mesailidir. Pazar günlerine, resmi ve dini bayramlara denk gelirse %100 mesai verirler.
Allah'ıma şükür iyi bir yerde çalışıyorum. İşte bizde de yıl sonu itibariyle bulunduğumuz yerden taşınma olayı var ve büyük ihtimal İstanbul dışına taşınacak :(

bulnes

bulnes arkadaşım öncelikle kolay gelsin ve inşallah en kısa zamanda hayırlı haberlerinide yazarsın burdan gelişmeleri hep takipteyim bende çok koşturdum bu emeklilk safhasında benimde sizin durumunuz gibi maliyede takılmıştı işlemlerim ssk bu bilgi yi bana söylediginde ben hemen vergi indirim belgemin oldugu vergi dairesine şahsım olarak bizzat irtibata geçip evragımın sizin tarafınızda neden ssk ya gönderilmedigini sormuştum bana verilen cevap biz sizin işlemleri yaptık yalnız son olarak müdür beyin imzası gerktiginden ve müdür beyde şu an izinde oldugundan tamamlayıp kuruma yollayamadık dediler bende o rada biraz gerginligimi belirtip yokmu başka bu imzayı atacak bi yetkilidiye biraz sitemimizi belrtik sagolsun maliyedeki memurlar 20 gündür kurumda bekleyen yazımı 10 dakika içinde bir üst yetkili müdüre imzalatıp hallettiler işlemlerimi benim önerim sizde direk vergi dairesiyle irtibata geçip bilgi alın derim :) olurya senin işlemlerinin oldugu bölümdede müdür izinde felan olur orda öyle bekletirler yazınzı

Bilgi için teşekkürler nazisam,
Bu akşam Holding merkezine İstanbul dışına çıkıyorum.
Döndüğümde bakacağım neler yapabiliyoruz diye.

Acaba diyorum BİMER'e yazsam faydası olur mu?

olmuyor bulnes kardeş malesef diyorlar ki baglı bulundugunuz vergi dairesi veya ssk müdürlügüne başvurunuz diye cevap veriyorlar.

Üst Alt