Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim hakkı elde ettim. Emeklilikte yeni rapor istenecek mi?

Ama olmaz ki, böyle de yapılmaz ki :D Payımı yedirtmem ;)

Ankarada çamlıca mahallesi diye bir yer , kaldığım mahalle.

Arkadaşım hakkınızda hayırlısı olsun,
bende 25 aralık itibariyle hak kazanacağımı umuyorum(ssk lı olarak 3.5 yıl dolması için öncesi emekli sandığı 16 yıl)
geçen ay hizmet birleştirme için başvurdum cevap gelince emekli olabilir yazısı için başvuracağım,
merak ettiğim önceden 'şu tarihte emekli olabilir' şeklinde yazı verilip verilmediği.
şimdiden teşekkürler.

Teşekkürler garibanım arkadaşım.
Bir arkadaşım emekli öncesi gidip şu tarihte emekli olabilir yazısı alınabileceğini belirtmişti.
Ama ben işi garantiye almak adına emekliliği hak ettiğim tarihten sonra gidip aldım.
Sonuçta siz 25 Aralıkta hak edeceğinizi düşünüyorsanız 26 Aralık Pazartesi günü gidip emekli olur yazısını alırsınız ve o gün işyerinize verirsiniz.
İşyeride sizi o günde çıkış işlemlerinizi yapabilir ama hadi olmadı 27 Aralık Salı günü çıkış işlemlerinizi yapar o gün veya ertesi gün yani 28 Aralık Çarşamba günü SGK giderek müracaatınızı yaparsınız ve maaşınız 1 Ocak'tan itibaren hesaplanır.

Merhabalar..Hayırlı uğurlu olsun önclikle.. :) Darısı bizlere ben de yanıt bekliyorum.Bu bilgiyi e-devlet te nereden bakıyorsunuz? benım başvuru tarihim sizden önce idi belki benim deyazılmıştır :) teşekkürler..

Siz de sağolun :)
ben şimdi baktım henüz kayıt yok diyor. Ancak evrak takip linki vardı ya siz de onunla ilglil yazmıştınız , orada en son bugun akşam üzeri şu şekilde yazılmış :
Bu ne anlama geliyor?Kapandı derken bilen akadaşım varsa yardımcı olabilirse sevinirim.. Tekrar hayırlı olsun :) görüşmek üzere.. Saygı, Selam ve sevgiler..
120.10.2011ADANA SGİM TAHSİS YAŞLILIK SERVİSİELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
220.10.2011ADANA SGİM TAHSİS YAŞLILIK SERVİSİZİMMETTEN ÇIKARILDI
326.10.2011ADANA SGİM TAHSİS YAŞLILIK SERVİSİELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ & ÝADE KABUL EDÝLDÝ
403.11.2011ADANA SGİM TAHSİS YAŞLILIK SERVİSİDOSYASINA KONULDU
5EVRAK KAPANDI..

Sıra NoTarihBirimİşlem

Valla benim ki ilk 2 işlem şeklinde duruyor şu anda. yani zimmetten çıkarıldı.
Bu konuda bir şey biliyorum dersem yalan olur.
Ama tahmin yürüt derseniz sanki sizin işlemleriniz tamamlandı,bitti gibi.
Artık maaşınız hesaplanıyordur. turkiye.gov.tr ye girip takip ediniz.
Size de iyi akşamlar.

Tamam , çok teşekkür ederim.Haber alır almaz yazarım ben yine..Herlkese teşekkürkler ve selamlar.. :)

Günaydın Arkadaşlar,
Pendik SGK'dan zimmetten çıkarıldı yazısını üzerine yaptığımız araştırmalarda içeriğini bilmemekle beraber bir postanın gönderilmiş olduğunu öğrenmiştik.
Bu sabah Pendik SGK'yı arayarak bu postanın içeriğini öğrendik.
Benimle ilgili değilmiş. Meğer posta defterdarlığa gönderilmiş, defterdarlıktan "vergi indirimi" yazısını istemişler.
Bu durumda rahatladım yani.....
Demek ki prosedürler normal işliyor. Bir aksilik olmaz ise 30 gün içerisinde e-devlet te bir şeyler göreceğim gibi.

Günaydınlar ..,
Bulnes bey, peki sizin daha önce gördüğünüz bilgiler ne idi ? benim maalesef hala öremediğim :)

[FONT=Verdana]1[/FONT][FONT=Verdana]25.10.2011[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM PENDİK SGM EMEKLİLİK İŞLEMLERİ TAHSİS 1 SERVİSİ[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]2[/FONT][FONT=Verdana]27.10.2011[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM PENDİK SGM EMEKLİLİK İŞLEMLERİ TAHSİS 1 SERVİSİ[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI[/FONT]
[FONT=Verdana]Sıra No[/FONT] [FONT=Verdana]Tarih[/FONT] [FONT=Verdana]Birim[/FONT] [FONT=Verdana]İşlem[/FONT]

Benim şu anki durum bu.

Yok, hani siz yazmıştınız ya, türkiye.gov.tr de kaydım düştü diye.Onu diyordum ben

yborak;

Ben öyle bir şey yazmadım ama sanırım yanlış anlaşılma oldu.

Ben aşağıdaki notunuza istinaden sordum.Ben bu yazdıklarınızı başvurudan sonra gördünüz zannettim.Kusura bakmayın.. Hayırlısı olsun bekleyeceğiz.Bu arada ben de sordurdum tanıdık vasıtasıyla, dediğiniz gibi, İşlem şu anda vergi dairesinden Vergi indirimi yazısı teyid aşamasında imiş. Görüşmek üzere.. Saygılar..

Evet arkadaşlar turkiye.gov.tr den çıkışımı gördüm son durum aşağıdaki gibidir.
Emekli maaşımızı bu aşağıdaki verilere göre hesaplayacaklar.
Sonuç belli olduğunda sizlere bildiririm.

[SIZE=4]
[FONT=times new roman]
[/FONT]
[/SIZE]
  1. [SIZE=4][FONT=times new roman]Emekli olunan kurum: SSK[/FONT][/SIZE]
  2. [SIZE=4][FONT=times new roman]İlk sigortalı olunan yıl: 01.10.1994[/FONT][/SIZE]
  3. [SIZE=4][FONT=times new roman]Emeklilik talebinde bulunulan yıl: 24.10.2011[/FONT][/SIZE]
  4. [SIZE=4][FONT=times new roman]Erken emekliliği sağlayan toplam işgücü kaybı oranı: % 50[/FONT][/SIZE]
  5. [SIZE=4][FONT=times new roman]Malulen emeklilik mi yoksa Yaşlılık emekliliği mi: Yaşlılık Emekliliği[/FONT][/SIZE]
  6. [SIZE=4][FONT=times new roman]Çalışma süresince yatırılan toplam prim miktarı: 247.259,96 TL[/FONT][/SIZE]
  7. [SIZE=4][FONT=times new roman]Çalışma süresince yatırılan aylık ortalama sigorta primi: 3875 TL (son 1 seneye baktığımızda ortalaması bu)[/FONT][/SIZE]
  8. [SIZE=4][FONT=times new roman]Toplam prim gün sayısı (varsa Askerlik borçlanmasına dair bilgi): 5250 Askerlik borçlanması yoktur.[/FONT][/SIZE]
  9. [SIZE=4][FONT=times new roman]Şu anda aldığınız emekli maaşı: [/FONT][/SIZE]
  10. [SIZE=4][FONT=times new roman]Aylık Bağlama Oranı: [/FONT][/SIZE]
[SIZE=4]
[FONT=times new roman][SIZE=3]Yıl bazında prim gün ve miktarlarınıda aşağıda liste halinde veriyorum. Belki faydası olur diyerekten;

[/SIZE]1994= 77 gün 12,01 TL
1995= 174 gün 30,33 TL
1996= 299 gün 242,14 TL
1997= 283 gün 508,13 TL
1998= 360 gün 1.150,14 TL
1999= 360 gün 1.993,94 TL
2000= 358 gün 3.727,89 TL
2001= 291 gün 3.012,00 TL
2002= 300 gün 2.809,95 TL
2003= 0 gün 0,00 TL
2004= 304 gün 9.961,15 TL
2005= 356 gün 15.689,25 TL
2006= 354 gün 20.487,82 TL
2007= 360 gün 34.784,96 TL
2008= 360 gün 41.611,89 TL
2009= 360 gün 30.593,45 TL
2010= 360 gün 44.139,57 TL
2011= 294 gün 36.505,33 TL..........

[/FONT][FONT=times new roman]Toplam= 5250 gün 247.259,96 TL

[/FONT]
[/SIZE]

Amin arkadaşım.. :) beklemek çok zor ya, heyecan yapıyorum, maaş miktarı ve sorun çıkmadan bağlanması konusunda özellikle :)

Valla bende de aynısı var,işte millet sakinleştiriyor beni :D

Aslında evraklarımızda vs sıkıntı yok ama işte sistemimiz heran sürprizlere açık olduğu için insan strese giriyor :) siz maaş hesaplama sisteminde hesaplattınız mı maaşınızı ? orada bu 247,000 olan primiznizin güncellenmiiş toplamı ne kadar ? çunku sızınle çok yakın görünüyor bılgılerımız..

emekli-maasi.com dan hesaplattırdığımda ek ödeme ile beraber 1387 TL maaş çıkıyor bilmiyorum artık ne derece doğru

Allah Allah..Benım hesaplatınca 1513 cıkıyor ek odeme dahıl..Ama benım normalde odeme toplamı 201,000 ama o sıtede hesaplama tablosndan topladıgımızda guncellenmıs toplam 275,000 TL çıkıor yatırılan prım.sız de oradakı prımlerı bır toplayın ıstersenız , eger toplamı 275,000 ve uzerı ıse bı yanlıslık var.Kı bence kesın var sızın bılgılerınızde bence de 1500 ve uzerı olmalı dıye dusunuyorum.HAyırlısı olsun elbet ama o toplam prıme ( guncellenmıs ) bır bakın ıstersenız..Görüşmek üzere

yborak;

Bilmediğim ve merak ettiğim bir konu var.Yıl bazında prim denen alandaki tutarlar ödenen sigorta primleri mi? Eğer öyleyse son yıl aylık 3.042 TL sigorta primi ödenmiş doğru değil mi?

Ödenen prim değil, prime esas brüt aylık o rakam

evet arkadaşlar bende bugün unkapanı ssk yı aradım deftardarlıktan cevap bekliyorlarmış,bu ayın 20 sine maaşım çıkar diye hesap ediyordum ama bakalım ne olacak uğur bey siz nezaman vermiştiniz evraklarınızı sigortaya benim şuanda 1 ay 5 gün gibi oldu yani 09.29.2011 tarihinde başvurdum bekliyoz bakalım sevgili bulnes te benden sonraydı zannedersem.

Mehmet Bey merhaba,
Ben 20.10.2011 de yani yaklaşık 15 gün oldu henüz..Bu demek ki sizden gelecek haberi 4 gözle bekleyeceğiz :) :) bakalım kısmet tabı, hayırlısı olsun... Görüşmek üzere..

:) zaten şirketler o miktarı prim olarak ödese, hiçbirimizi barındırmazlardı şirketlerde :) dimi ama :)

yborak;

Valla şimdi dediğiniz gibi güncel kazanç toplamı (3936,69 + 161223,31 + 125829,63) 290.989,63 TL çıkıyor.

Ama işte hesaplama mantığı nasıl ise 1333,84 TL maaş 53,35 ek ödeme ile toplam 1387,19 TL alacağımı yazıyor site.

Mehmetyilmaz;

Merhaba Mehmet Yılmaz,
Ben emeklilik müracaatımı 25 EKim 2011 'de verdim.
Şu ana kadar tam tamına 11 gün geçti. :D Eskiden emeklilik için gün sayardık şimdi işlemlerin sonuçlanması için :):)

Bence kesinlikle oradakinden fazla çıkar, çunku hemen tum bılglerımız, işe başlangıç, çalışılan süre, prim gun vs bırebır aynı, hatta sızın toplamda 15,000 fazla da priminiz var.. bence bıyerde bı aksılık var ama bakalım hayırlısı :) belli olunca haberleşiriz karşılaştırma yaparız..Sık sık görüşmek üzere.. :)

Hayırlısı olsun Uğur Bey, evet tabi ki görüşürüz inşallah.
İyi akşamlar.

Üst Alt