Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim hakkı elde ettim. Emeklilikte yeni rapor istenecek mi?

Sayın Bulnes,

Emekliliğiniz hayırlı olsun. Darısı umarım bizlerin başına.

Daha önceki yazınızda Unkapanı SSK'dan "Emekli olur" yazısı aldığınızı yazmışsınız. Eğer elinizde bir örneği varsa bizim gibi emekliliği yaklaşmakta olan kişiler için bir örnek olması açısından buraya koymanız mümkün müdür?

Bulnes
başvuru yaparken başbakanlık özürlü kartı demişsin benim yok bu kartı vermek şartmıDIR

Teşekkürler tolga70, inşallah darısı başınıza,

Tabi eklerim....

ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

sgkq.jpg

merveenes;

Merhaba,

Normalde şart değil, ben işi garantilemek adına elimin altında ne varsa hepsinden fotokopi hazırlayıp verdim.

Ama sana tavsiyem önce veya sonra bence bu kart için başvurunu yapıp al kartı derim.

Yani sizden bunu memur talep ettimi.yoksa fazla evrak göz çıkarmaz vereyim mi? Dediniz.

Memur talep etmedi, zaten tam olarak ne istediklerini arkadaş anlatmıştı.

Bende dediğim gibi elimin altında bulunan tüm kart, rapor, yazı vs. hazırlayıp verdim.

Ve evet göz çıkarmadı :)

Sağolun, hayırlısıyla darısı başınıza....

Napacan emekli olup bulnes, kış uykusuna mı yatacan? :D Şaka bir yana hayırlı olsun.

Yok be çamlıca nerdeeeeee, sağolasınız darısı başınıza,

Ev alma girişimlerine gireceğiz nick ismin gibi çamlıca civarında.......

Herkese Merhaba Arkadaşlar,

Bugün e-sgk üzerinden bazı sayfalara eriştim.
Birincisi aşağıdaki gibi dün "zimmetten çıkarıldı" diyor.
Bu iyi bir şey mi kötü bir şey mi anlayamadım.
Bu konuda bilgisi olan varsa sevinirim.

İkincisi ise yine e-sgk üzerinden maaş hesaplama bölümü vardı, ilk defa gördüm.

Buna göre maaş 1101,63 TL olacakmış. Yani böyle bir şey olabilir mi? Yani kendi sitesinden de yanlış hesaplıyor olamaz diye düşünüyorum ama işte ne bileyim ya...
Varmı bu konuda bilgisi olan.

Sanırım evraklarınız başka bir yere gönderilmiş. Zimmetten yani servisin sahipliğinden çıkmış.

çamlıca;

O anlama gelebilir değil mi belki de Pendik SGK'dan çıktı İstanbul veya Ankara SGK Müdürlüğüne gönderildi......

Teşekkürler ilgin için....

kardeş derim ki hayırlı olsun benim anladıgım kadarıyla sizin evrak işlemleri bitmiş ve şu an onay aşamasında sanırım. çünkü sizin zimmet olarak teslim ettiginiz evrak zimmetten çıktıysa ne olabilir ya sonuç size gelir yada onaya gider diye tahmin ediyorum. buarada onay için evraklar ankaraya deyil baglu bulundugu müdürlüğe gidiyor.bak söylemedi deme bilgilerin en geç salı günü e-devlette olacak. mutluluklar

Teşekkürler Kara1, ben her gün bakıyorum e-devlet'e bakalım ne olacak.

Evet arkadaşlar şu anda bilinen son durum şudur.
Bana emeklilik aşamasında yardımcı olan arkadaş içeriğini bilmemekle beraber Pendik SGK'dan bana posta geleceğini söyledi.
Bakalım ne talep edecekler ona göre hareket ederiz dedi ama yani 2 günde bana gönderilen posta hayra alamet değildir sanırım.
Benim ilk tahminim benim sürekli raporum olmasına rağmen yeni rapor istemesi geldi aklıma.
Offffffff offff strese girdik iyi mi?
Keşke aybaşında başvursaydım da SGK dan gelecek yıldırma harekatıyla ilgilenecek zaman kalırdı bana.
Bu gidişle kasım ayı maaşı gitti gibi :(

bulnes;

bulnes içinizi ferah tutun bence eyerki sskda yada bagkurda her hangi bi borç söz konusu deyilse gelecek olan postada sizin emeklik bilgileriniz tarafınıza iletilecektir aksi takdirde sizin doldurmış oldugunuz tahsis talep formu tarihi mutlaka dikkate elınıp işleme konulacaktır zaten sizin evrak takibinde vermiş oldugunuz bilgilerede bakılırsa sizin işlemler bitmiş / evrak zimmetten çıkarıldı demelerinin açıklamasıda budur dosyanız incelenip kapatılmıştır hayırlı ugurlu olsun şimdiden

bulnes...benim evrak takibimindede zimmetten çıktı yazıyor..her işlemden sonra yapıyorlar..bakılıp onaylandığını gösteriyor..rahat olun size emeklilik belgeleriniz gelecektir....benim işlemi memur 1 saatde yaptı...emekli oldun dedi....bende postadan evrakları bekliyorum...ama e devlette tahsis numaram gözükmeye başladı....sen orayı takip et....bir kaç güne kadar görünür...hayırlısı olsun....

bulnes bu ne acelecilik arkadaşım çok endişeli ve telaşlı gördüm seni ,dur bakalım daha kaç gün oldu evrakları vereli ben bile senin kadar dert etmiyorum benim yarın itibarıyla tam 1 ay olacak henüz bana gelen giden bişi yok sen niye bukadar panik yapıyorsunki okadar sene bekledin 2 aymı bekliyemeyecen ben sana söyliyeyim nezaman maaşını alacağını yaklaşık olarak e devlette 38 gün sonra yada 1 ayın sonundaki ay başında bilgilerin çıkmaya başlıyor ,dolayısıyla emekli evraklarını verdiğin aydan sonra 2. ayda yani sen evrağını verdinya ssk ya ,emekliler maaşlarını aldılar ozaman değil bir sonraki ay tekrar maaş aldılar yine değil sonraki ay aldılar he tamam ozaman işte sende alacan kısmetse emekli maaşını buda yaklaşık olarak 3emekli maaşına tekabül ediyor toplu alacan yani 2 ay bekleme zamanı birde önceden verilen maaş toplam 3 aylık gibi maaş alacaksın. sakın panik yapma bende senin gibi hemen başlamıştım kontrole evraklarım ne durumda diye ama baktımki 1 ay geçmeden fazla biş gözükmiyecek bıraktım artık ayın 1i olmasını bekliyorum ondan sonra bakacam ,sende diğer ayın 1 inden sonra tahminimce emeklilikle ilgili bilgilerini e devlette bulabileceksin şuanda çok erken bunu unutmaaaaaa ve panik yappmaaaaaaaaa :)

Açıklamalarınız için çok teşekkürler arkadaşlar, ya ne bileyim 2 günde işlemler bitirilip zimmetten çıkarılmaz diye düşünüyordum.
Ayrıca dediğim gibi arkadaşta sana posta gelecek bakalım ne isteyecekler deyince haliyle otomatikman panik yaptım.
Neyse bekleyeceğiz bakalım ne çıkacak, moral ve açıklamalarınız için çokkkkk teşekkürler arkadaşlar.

[SIZE=3]
Evet arkadaşlar turkiye.gov.tr den çıkışımı gördüm son durum aşağıdaki gibidir.
Emekli maaşımızı bu aşağıdaki verilere göre hesaplayacaklar.
Sonuç belli olduğunda sizlere bildiririm.

[/SIZE]
[SIZE=4]
[FONT=times new roman]
[/FONT]
[/SIZE]
  1. [SIZE=4][FONT=times new roman]Emekli olunan kurum: SSK[/FONT][/SIZE]
  2. [SIZE=4][FONT=times new roman]İlk sigortalı olunan yıl: 01.10.1994[/FONT][/SIZE]
  3. [SIZE=4][FONT=times new roman]Emeklilik talebinde bulunulan yıl: 24.10.2011[/FONT][/SIZE]
  4. [SIZE=4][FONT=times new roman]Erken emekliliği sağlayan toplam işgücü kaybı oranı: % 50[/FONT][/SIZE]
  5. [SIZE=4][FONT=times new roman]Malulen emeklilik mi yoksa Yaşlılık emekliliği mi: Yaşlılık Emekliliği[/FONT][/SIZE]
  6. [SIZE=4][FONT=times new roman]Çalışma süresince yatırılan toplam prim miktarı: 247.259,96 TL[/FONT][/SIZE]
  7. [SIZE=4][FONT=times new roman]Çalışma süresince yatırılan aylık ortalama sigorta primi: 3875 TL (son 1 seneye baktığımızda ortalaması bu)[/FONT][/SIZE]
  8. [SIZE=4][FONT=times new roman]Toplam prim gün sayısı (varsa Askerlik borçlanmasına dair bilgi): 5250 Askerlik borçlanması yoktur.[/FONT][/SIZE]
  9. [SIZE=4][FONT=times new roman]Şu anda aldığınız emekli maaşı: [/FONT][/SIZE]
  10. [SIZE=4][FONT=times new roman]Aylık Bağlama Oranı: [/FONT][/SIZE]
[SIZE=4]
[FONT=times new roman][SIZE=3]Yıl bazında prim gün ve miktarlarınıda aşağıda liste halinde veriyorum. Belki faydası olur diyerekten;

[/SIZE]1994= 77 gün 12,01 TL
1995= 174 gün 30,33 TL
1996= 299 gün 242,14 TL
1997= 283 gün 508,13 TL
1998= 360 gün 1.150,14 TL
1999= 360 gün 1.993,94 TL
2000= 358 gün 3.727,89 TL
2001= 291 gün 3.012,00 TL
2002= 300 gün 2.809,95 TL
2003= 0 gün 0,00 TL
2004= 304 gün 9.961,15 TL
2005= 356 gün 15.689,25 TL
2006= 354 gün 20.487,82 TL
2007= 360 gün 34.784,96 TL
2008= 360 gün 41.611,89 TL
2009= 360 gün 30.593,45 TL
2010= 360 gün 44.139,57 TL
2011= 294 gün 36.505,33 TL..........

[/FONT][FONT=times new roman]Toplam= 5250 gün 247.259,96 TL[/FONT]
[/SIZE]

bulnes kardeş hayırlı olsun 2 günle yanıldım ama herşeyin hepimizin diledigi gibi olması dileklerimle

bulnes kardeş hayırlı olsun 2 günle yanıldım ama herşeyin hepimizin diledigi gibi olması dileklerimle

Teşekkürler KARA1 inşallah hayırlısı olur.
Şu anda Pendik SGK'dan bana gönderilmiş postayı beklemekteyim. Bakalım ne çıkacak içinden. İnşallah bir aksilik çıkmaz.

İnşallah bir aksilik olmadan emekli olursunuz..
Yazdığınız açıklamalar hepimize yol gösterecek teşekkürler

Temennileriniz için çok teşekkürler Ceren arkadaşım.
İnşallah hayırlısıyla darısı gerek sizin gerekse diğer tüm arkadaşlarımızın başına,

Hayırlı olsun bulnes. İlk maaşınla bir boğaz sefası sürelim :) İçkisiz tabii, bol balık mangal falan :)

Teşekkürler çamlıca, evet olabilir ama ben sadece yerim, mangalı ve balığı getiririm. Ama çiğ olarak elimi sürmem bile :) Ama salatayı güzel yaparım bak :)
Var mısın bu durumda :)

Gelebilsem olur ya bulnes :) Ben Ankaradayım ama, artık kargoyla yollarsınız benim payımı. ;)

Hadi ya bende nick'in çamlıca diye İstanbul'da zannediyordum.
Neyse sağlık olsun, biz kargo ile iş yapmıyoruz, senin yerine ben yerim gözün arkada kalmasın :):):):):):)

Üst Alt