Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim hakkı elde ettim. Emeklilikte yeni rapor istenecek mi?

arkadaşlar ben uzun ve yorucu bir ugraşıdan sonra emeklilik başvurumu bu gün yapa bildim hepimizin hakkında hayırlısı

Hayırlısı olur inşallah. Hayırdır uzun ve yorucu olan nedir merak ettim şimdi bak....

ben kamuda memurum ve engelli olarak yerleştim ancak vergi indirimi için ne başvuruda bulundum ne de benden buna dair talepte bulundular yani vergi muafiyetim yok. şimdi benim emekliliğim nasıl olacak normal sağlam insan gibi mi emekli olacağım yoksa engelli için gereken süreyi doldurunca emekli mi olacağım. engelli olarak emekli olmam için illa vergi muafiyetim mi olmalı.

valla kardeş işin icinde bağ kur da olunca canımı çıkardılar yok eski dernekten evrak getir yok onaylat vergi dairesine git esnaflar odasına git dediler halbuki benim esnaflığım biteli 7 yıl oldu

Bulnes kardeş işlemleri ne aşamaya getirebildiniz paylaşırsanız sevinirim.

Merhaba KARA1 (Ben),
Valla açıkcası daha işlemlere başlayamadım.
Patrona durumu yazdım. Kendisi de benimle görüşeceğine dair cevap verdi.
Şu andaki işime devam etmek istediğimden ve patronu bertaraf etmek istemediğimden şu anda patronu bekliyorum.
Patronla olan görüşmemizden sonra SGK'ya gidip gerekli işlemleri başlatacağım inşallah.

Arkadaşlar bende birşey sormak isityorum. Benimde emeklilik 30/09/2011 de doldu ve 04/10/2011 de işyerine emeklilik nedeni ile istifa verip ssk ya başvurdum. Sizce ayın sonunu mu beklemek gerekirdi? Yoksa bir sıkıntı olmaz mı?

Emeklilik açısından sorun olmaz da. Hani emekli maaşı bir sonraki ayın 1'den sonra başlayacak ya işten çıkış alıp aynı çalışmaya devam edemezseniz yani 26 günlük bir maaş kaybınız olur.

Anladım. Peki sn. Bulnes cevap için tşk. Ederim. Sizce ssk dan alınacak maaşta 26 günlük kayıp olmaz değilmi. Birde cevap nezaman gelir acaba tüm çalışma aynı ilde tümü ssk

Şimdi benim buradan öğrendiğim şu, ay içerisinde ne zaman başvurursan başvur, ister ayın 1'de ister 30'da emekli maaşın gelecek ayın 1'den itibaren hesaplanır ve bağlanır.
O bakımdan 26 günlük emekli maaşı alamayacaksınız.
Eğer mevcut işinizde devam etmeyecekseniz çalıştığınız yerden 26 günlük maaş kaybınız olacak. Eeee emekli maaşından da zaten 26 günlük maaşı haketmiyorsunuz işte sıkıntı bu noktada. Ama yok sıkıntı olmaz idare ederim diyorsanız o zaman hiç bir şeyi düşünmeyin,hayırlısı olsun.
Cevap kimi 1 ay ama en geç 2 ay içerisinde gelir yani 2 aylık maaşınızı birden alırsınız en geç.

Merhaba Arkadaşlar,

Geçen cuma akşamı Pendik SGK'ya gittim. Dediler ki emekli olur yazısını biz veremeyiz sadece Unkapanı SGK verebilir.
Ben de bugün bu sabah İlker arkadaşımızın sayesinde tanışdığım arkadaşımızın yardımlarıyla Unkapanı SGK'dan "Emekli olur" yazısını aldım.
Benden uyarması giderken kimlikğinizin yanında sağlık raporu ve Ankara'dan gelen vergi indirimi yazılarının birer fotokopisini götürün.
Bundan sonraki süreç önümüzdeki Pazartesi günü muhasebeye verip çıkış işlemlerimin yapılması ve akabilinde emeklilik işlemlerim için gerekli girişimlerde bulunacağım.
O zamanda detayları yazarım.
Şu anda öğrenilen nedir.
"Emekli olur" yazısı Unkapanı SGK'dan kimlik,sağlık raporu ve Ankara'dan gelen vergi indirimi yazısıyla gidip almakmışşşş. :)

bişeyi açıklıga kavuşturalım saglık raporu dediğin özürlü raporun elinde olan millet birde gidip yeni çıkarmasın

Evet evet yenisi değil mevcut olan sağlık raporu yani benim 2006 da aldığım....Ama bu dediğim gibi emeklilik işlemleri için değil "Emekli olur" yazısı almak için.
Sanırım emeklilik işlemleri içinde yeni rapor istemeyeceklerdir.
Onu da haftaya paylaşacağım.

Abi ben sana şimdiden hayırlı olsun diyorum sorunsuz sıkıntısız bir şekilde emekli olacaksın....

Sağolasın, Allah razı olsun İlker kardeş,
İnşallah, eğer Senin arkadaşın olmasa ben hala uğraşırdım valla :)

[SIZE=3]Emekli maaşım bağlanıp gerekli konu başlığına yazana kadar belirli bilgilerimi buraya yazayımda elimizin altında bulunsun.
Hatta detaylı döküm yapayım da belki kıyaslama daha iyi olur sanırım.

Aşağıdaki bilgiler 30.09.2011 sonu itibariyle olup kesin bilgilerdir.Ayrıca buna 24.10.2011 tarihinden itibaren çıkış işlemlerim yapılacağından 24 günlük prim gün ve miktarı eklenecektir. Bu rakamlar belli olduğunda aşağıya ekleyeceğim.
[/SIZE]
[SIZE=4][FONT=times new roman]
[/FONT][/SIZE]
  1. [SIZE=4][FONT=times new roman]Emekli olunan kurum: SSK[/FONT][/SIZE]
  2. [SIZE=4][FONT=times new roman]İlk sigortalı olunan yıl: 01.10.1994[/FONT][/SIZE]
  3. [SIZE=4][FONT=times new roman]Emeklilik talebinde bulunulan yıl: 24.10.2011[/FONT][/SIZE]
  4. [SIZE=4][FONT=times new roman]Erken emekliliği sağlayan toplam işgücü kaybı oranı: % 50[/FONT][/SIZE]
  5. [SIZE=4][FONT=times new roman]Malulen emeklilik mi yoksa Yaşlılık emekliliği mi: Yaşlılık Emekliliği[/FONT][/SIZE]
  6. [SIZE=4][FONT=times new roman]Çalışma süresince yatırılan toplam prim miktarı: 243.690,53 TL (30.09.2011 sonu itibariyle 24 günlük prim daha eklenecek)[/FONT][/SIZE]
  7. [SIZE=4][FONT=times new roman]Çalışma süresince yatırılan aylık ortalama sigorta primi: 3875 TL (son 1 seneye baktığımızda ortalaması bu)[/FONT][/SIZE]
  8. [SIZE=4][FONT=times new roman]Toplam prim gün sayısı (varsa Askerlik borçlanmasına dair bilgi): 5226 gün prim (24 gün daha eklenecek) Askerlik borçlanması yoktur.[/FONT][/SIZE]
  9. [SIZE=4][FONT=times new roman]Şu anda aldığınız emekli maaşı: Şu anda bilemiyoruz. Ama bir siteden ek ödeme dahil 1380 TL alacağımı hesaplıyor,ama bazı arkadaşlarımız sağolsunlar çok bonkörler en az 1500 TL alırsın diyorlar :) Yokmuuuu artıran :):)[/FONT][/SIZE]
  10. [SIZE=4][FONT=times new roman]Aylık Bağlama Oranı: Bunuda bilemiyoruz.[/FONT][/SIZE]
[SIZE=4][FONT=times new roman][SIZE=3]Yıl bazında prim gün ve miktarlarınıda aşağıda liste halinde veriyorum. Belki faydası olur diyerekten;

[/SIZE]1994= 77 gün 12,01 TL
1995= 174 gün 30,33 TL
1996= 299 gün 242,14 TL
1997= 283 gün 508,13 TL
1998= 360 gün 1.150,14 TL
1999= 360 gün 1.993,94 TL
2000= 358 gün 3.727,89 TL
2001= 291 gün 3.012,00 TL
2002= 300 gün 2.809,95 TL
2003= 0 gün 0,00 TL
2004= 304 gün 9.961,15 TL
2005= 356 gün 15.689,25 TL
2006= 354 gün 20.487,82 TL
2007= 360 gün 34.784,96 TL
2008= 360 gün 41.611,89 TL
2009= 360 gün 30.593,45 TL
2010= 360 gün 44.139,57 TL
2011= 270 gün 32.935,90 TL..........

[/FONT][FONT=times new roman]Toplam= 5226 gün 243.690,52 TL[/FONT][/SIZE]

1600 tl maaş bağlanacak abi sana çünkü verilen veriler onu gösteriyor...

Hadi bakalım şimdiden hayırlı olsun emeklilik..

Evet arkadaşlar biraz önce çıkışım yapıldı.
Yukarıdaki 5226 prim gününe 24 gün daha eklenerek tam 5250 gün prim,
prim tutarına da 6709,71 TL ekleyerek toplam prim tutarı 250.400,23 TL olarak emekliliğe başvuruda bulunacağım yarın.
Hakkımızda hayırlısı olur inşallah. Darısı herkesin başına.

hayırlı olsun kardeş darısı başımıza :)

Ooooo Bülent Bey :) koku oralara kadar geldi mi :):)

Valla Mersine kadar geldi o koku...:)

Canın sağolsun kardeş sen yeter ki iste :)

Bende 1 saat önce Pendik SGK'ya emeklilik için müracaatımı yaptım arkadaşlar.
Benim götürdüklerim aşağıda sıraladıklarımın fotokopileriydi.

1) İşyeri ayrılma bildirgesi,
2) Unkapanı SSK'dan alınan "Emekli olur" yazısı,
3) Nufüs cüzdanı,
4) Başbakanlık Özürlü Kimlik kartı,
5) Sigorta Kartı,
6) Saplık raporu, (yeni değil 2006 da aldığım)
7) Vergi indirim için Ankaradan gelen yazı,

Bütün bunların fotokopilerini hazırlayıp zımbaladım.
Emeklilik müracaat bölümüne gittim, inceledi baktı tamam dedi bana Tahsis Talep Formu verip doldurmamı istedi.
2 dk da o formu doldurduktan sonra deftere işleyip bana küçük matbu bir kağıda yazarak talep numaramı verdi ve hayırlısıyla bitmiştir.

Bu yukarıda saydığım belgelerin aslınıda götürdüm tabi.. Ha bunların hepsine gerek varmıydı belki yoktu ama ben işi garantiye almak adına bu konuyla alakalı her belgeyi hazırladım.
Sonuçta belgeler elimin altındaydı bana kalan sadece fotokopilerini çekmek.

Darısı herkesin başına.

Şimdiden emekliliğin hayırlı olsun abi darısı bize diyelim..

Hayırlı olur İnşallah bi de benimkini hesaplayalım vergi indirim mim var%49 sigorta başlangıcı 03.04.2002 ödenen prim gün sayım 2200 bu verilere göre ne zaman emekli olabilirim?

Teşekkürler arkadaşım,
Sizin emeklilik şartlarınız 19 yıl 4240 prim gün dür.

Üst Alt