Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim hakkı elde ettim. Emeklilikte yeni rapor istenecek mi?

Evet Hakan bey sanırım bizde böyle yapacağız gibi. İlgi ve açıklamalar için teşekkürler.

Arkadaşlar ben mi yanlış yazıyorum yok ise bazıları, bir şey mi ispatlamak istiyor.
benim yazdıklarımı ya doğru okuyun veya kendi bildiğinizi yapın, ben size kıdem tazminatını alabilmeniz için yol gösteriyorum , ve hiç bir yerde emekli müracatı için işten ayrılmadan yapabilirsin demedim ve özellikle emekli olabilmen için işten ayrılış bildirgesini alman gerektiğini belirttim ( on gün içinde ).
ve kıdem tazminatını alabilmek için kıdem tazminatını alabilir yazısını veya emekli olabilir belgesini getirmen gerektiğini yazdım , nedeni kendin işten ayrılığın için .
bunları anlamak istemeyen arkadaşlar bildiği gibi harek edebilir .

Ben dediklerini anladım,sonuçta doğrusuda bu zaten. Ben iyicene emin oldum.
Aslında ortalık (benim açımdan) 1 Ekim itibaren hak ettiğim emekliliğimi Eylül sonu itibariyle başvurup 1 ay fazla emekli maaş alabilmek için yapılan önerilerle ortalık karıştı ve bende açıkcası afallamıştım.
Ama şimdi kafam rahat olması gerekeni iyicene anladım.
Bunun için herkese teşekkürler.Sağolun. (Kaldı 4 ay 24 günnnnnnnn ;););););););))

bende nekadar maaş bağlandı merakın içinde bekliyorum.
Aslında en büğük heycan bu deyebilirim,3000 tl maaş net alırken işten ayrılıp emeklilik beklemek çooook zoor.:confused::confused::confused::confused::confused::confused:

Ben 22.04.2011 (cuma) tarihinde kendi isteyimle ve iş yerimde anlaşarak kıdem ve ihbar tazminatını alarak ayrıldım , 25.04.2011 tarihinde emeklilik müracatı yaptım ve kısmetse haftaya emekliliğim bağlanarak emekli olma hayelleri içinde im :rolleyes::rolleyes:
nekadar maaş alacamı tahmin ediyaorum:eek::eek:
(yanlış anlaşılma olmasın ama emekli-maasi.com sitesini ilk ben önerdimi söyleyebilirim.)

S&S;

Bu durumda prim ve kazançlarınızı bildirerek ayrıca o sitede emekli maaşınızın kaç TL çıktığını söylerseniz, emekli maaşınız bağlandığında doğruluğunu hep beraber canlı canlı görmüş olurduk :)

Bağlandığnda yazacam, hele balansın ( 15 gün oldu daha çıt çıkmadı):(

Tamam arkadaşım hayırlı olsun şimdiden.

S&S;
En az 45 günde sonuçlanır il dışında ssk ödemeleriniz de varsa süre uzaya bilir...

İlker 02.09.2011 gün toplama yaptırdım, bütün dosyalarımı toplattırdım,diğer illerden evraklar da geldi, bağ-kur vardı onuda toplatırdım, vergi dayresinden yazışmalar oldu, anlayacan ben aralık ayında emekli olabilir belgesini almıştım.
Tekirdağ SGK'da hizmet standardı 15 gündür, ama burası Türkiye her zaman bir aksilik çıkabilir :(:(:(
İlker ilgin için teşekkürler umarım okadar uzamaz.

bilgisi olan varmı şirket tazmınatı 1 sefer yerıne taksıt taksıt ödeme gibi yasal dayanagı varmıdır

bulnes emeklı olacagın zaman sirket yazı isterse eger unkapanına gıdecen ordan emeklılıge hak kazanmıstır yazısı alacan sirkete verecen şirken senı ssk bildirim yapacak çıkış bildirimi sonra baglı oldugun subeye gidip emeklılık dılekçesını verıp tahsıs numarası alacaksın ben öyle yaptım şirket ona göre tazmınatını verecek
ben emeklı oldum konustum işime devam edicem

benım sorunum var emeklılık onaylandıktan sonramı maaş baglandıktan sonramı sigorta girişim olacak bilgisi olan varmı yoksa hemen destek primi ödenıp sigorta girişim yapılmasımı lazım çoçuklarım emeklı olaraktanmı sıgortamdan yararlanacak yoksa destek pirimi ödenırse devammı edecek
saygılarımla

exalans77;

Anladım Cihangir arkadaşım,bağlı olduğum Pendik olmasına rağmen "Emekliliğe hak kazanmıştır" yazısını Unkapanından alınması gerektiğinide öğrenmiş oldum.
O yazıyı alıp verdikten sonra gerisi çorap söküğü gibi gelir :)

Sigorta girişi konusunda tam bilmiyorum ama ailen için emeklilik statüsünden yapılıyor ve yapılmalı diye biliyorum. Biliyorsun çalışanlardan alınan kesinti emeklilerden daha düşük hatta alınmıyor.

evet unkapanına gönderiyor benım baglı oldugum müdürlük göztepeydi unkapanına gönderdi birde unkapanında sıra yok sabah erken gıtmeye sırya girmen lazım q matık yok acayıp karmaşa var sabah gıtmen lazım ögleden sonra işlem yapmıyorlar..

exalans77;

Hadi yauzun zamandır hiç girmemiştim böyle keşmekeşe :S
Bu olay can sıkıcı işte.Ne yapalım yapacak bir şey yok.

bulnes merhaba .
emeklilik işlemleri ile ilgili en son neyaptın diye merak ettim bi gelişme varmı yoksa bu ayın sonunumu bekleyeceksin

Merhaba Mehmet Yılmaz,
Tam 1 ay kaldı. Bu hafta için SGK'ya gidip emekliliğimi hak ettiğime dair kağıt için başvuruda bulunacağım.
Eh bu da 1 aya kadar hayda hayda gelirse gelecek ayın 2. veya 3. haftasında emeklilik dilekçesini vermeyi planlıyorum.
Gelişmelerden haberdar ederim burada.

benimde bu ayın 21 inde doluyor ama, şu emekliliği hak ettiğine dair olan kağıt nedir onu bilmiyorum bak. çünkü ben bundan 4-5 ay önce gittiğimde sgk ya bana bu ayın 21 inde gelmemi söylediler yani emekliliği kazanacağım tarihte gelecekmişim ,daha öncesinde bu senin dediğin kağıdı çıkartabiliyormuyuz ki
çıkartabilirsek bende baktırıım ozaman.

Siz çalışıyormusunuz bilmiyorum.
Eğer çalışmıyorsanız tabi ki bu kağıda gerek yok, emekliliğinizi hak ettiğiniz zaman gidip başvurunuzu yapabilirsiniz.
Ama benim gibi çalışanlarda işyerinden gerekli tazminat ve haklarını alabilmesi için bu kağıdı vermemiz lazım yoksa işveren sanki kendi kendimize istifa etmişiz gibi işlem yapıp tazminat ve haklarımızı vermezler. Çalışanlar için bu kağıdı alıp işverene dilekçe eşliğinde verilirse haklarımızı alırız.

bulnes kardeş senin tarih02/09/2011 deyilmiydi

Hayır KARA1 arkadaşım. SSK başlangıç tarihim 01/10/1994, 17 yıl şartı ile emekliliğe 01/10/2011 de hak ediyorum.

yok bulnes bende senin gibi şuan çalışıyorum ,benim demek istediğim emekliliği hak etti kağıdı tam emeklliği hak edince verilmiyormu ben bunu söylemeye çalıştım ama biraz yanlış anlaşıldım daha doğrusu ben yanlış yazdım , bu durumda sende 01.10 tarihinde gitmen gerekmiyormu emekliliği hak ettiğine dair kağıdı almaya,yoksa daha dolmadan nasıl verecekler bunu aslında öğrenmek istedim

ben ALLAH nasip ederse yarın baş vurumu yapacagım inşallah işlerim salı gibi sallanmaz.

Mehmetyilmaz;

Merhaba arkadaşım kusura bakma toplantıdaydım şimdi çıktım.
Şimdi şöyle bende tam olarak bilmemekle beraber duyduğum şu; SGK sana şu tarihten itibaren emekliliğine hak ettiğine dair kağıt veriyor sanırım.
Ve eskiden bulunduğun ildeki SGK bu yazıyı verirken artık ANKARA veriyormuş bu cevabı, dolayısıyla yaklaşık 1 ay'ı bulabiliyormuş bu cevap. Dolayısıyla bana emekliliğine 1 ay kala bu konuda talepte bulun dediler.

merhaba arkadaslar vergi indirminden faydalanmayan engelli bir kişi malulen yani 1800 gün den emekli olamıyormu??

bana pek cazip gelmedi madem 1 ay buluyor cevap vermeleri benim böyle bir şey sormama gerek yok ozaman çünkü 15 günüm kaldı zaten benim emeklliğimi vermeme

Bu durumda Mehmet Bey biz sizi takip edeceğiz :) ne aşamadasınız diye

iş yerinde çalışan arkadaşlara sordumda ay sonu vermem daha uygun oluyormuş o yüzden bende ayın 27 veya 28 ini bekliyecem

Üst Alt