Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim hakkı elde ettim. Emeklilikte yeni rapor istenecek mi?

üüüüüüüüüüüüüüüüüü yapma be sibella, bize sevinci çok görme beeee....

Öbür konu başlığındaki yazını okudum. Siz sanırım emekli sandığı ile emekli oluyorsunuz. Emekli sandığı ile tekrar rapor istendiğini ve biraz zorladıklarını başka yazılarda okumuştum.
Yazın geldiğinde bizide bilgilendir elbet bir çaresi vardır onunda

şist sıranı bekle benım emeklılık hazıran 01 gibi 42 gün kaldı :)))
16.4 ay tabıyım 4a statusunda önce ben uyrasayım sana prosoduru yazarım :))
ama baklavalar emiroglundan olsun :))

Ayıpsın ekselanslarııııı :)
Sen önde buyur güzel haberleri tez ulaştır bize.
Aman ha tüm bilgilerini önceden yaz maaşın ne kadar bağlandı karşılaştıralım.
Hatta sen şimdi yaz bilgilerinide (prim süresi ve kazancını) tahmin yürütsünler arkadaşlar :)

Üzülmeyin..:)
Evet ben emekli sandığından emekli olacağım. Hmmm demek ki memurlara çektiriyorlar:))
Neyse sağlık olsun uğraşacağız biraz daha mecburen. Acaba diyorum ikinci raporu aldığımda Ankara'ya elden götürebilir miyiz?
Resmi yollarla 1 ayda gidiyor da:)) Teknoloji çağındayız ya ondan. :eek: Yazım Ankaradan gelsin sizi yine bilgilendireceğim,
sevgiyle kalın

İnşallah tez zamanda her şey yoluna girer sibella arkadaşım.

ben hesapladım 866 tll felan dıyor emeklı maası hesapla.com

merhaba arkadaşlar emekli olacak arkadaşlar adına çok sevindim umarım hiç bir sorunla karşılaşılmadan tez zaman emekli olursunuz.
bende inşallah eylül ayında emekli olucam ilk önce siz olunda neler gerekiyor ve ne yapmak lazım öğrenin bakalım buradan paylaşırsınız.
ben gerçi emekli olduktan sonrada iş yerinde çalışmaya devam etmek istiyorum,umarım bi engel olmaz dimi devlet tarafından,yani hem emekli paramı alsam hemde işe devam etmemde bi sıkıntı olmaz heralde

1 ekim 2008 tarihinden sonra ssk ve vergi indirimine hak kazananlar içinde emekli olurlarken tekrar rapor istenmeyecek mi? Istenecek diye biliyorum..yeni bir gelişme varsa yazarsanız sevinirim.

Mehmetyilmaz;

Hayırlısıyla emekli olursun inşallah...

Hayırlısı ile emekli olursunuz inşallah
bende bir şey sormak istiyorum erken emeklilikte rapor istenmiyor deniliyor fakat malülen emeklilikte tekrar rapor isteniyormu %80 rapor ve vergi idirimim var şubat2011 tarihli

ben raporumla ilgili bir şey soracam ,raporumda çalışır ve çalışamaz diye kutucuklar var fakat bunların her ikiside boş emeklilik işlemleri sırasında bi sorun çıkartırmı acaba

Arkadaşlar 01.01.2010 tarihinde başlayan süreç tamamlandı ve 25.04.2011 tarihinde vergi indiriminde faydalanarak emeklilik müracatını yaptım.
Yardımlarını esirgrmeyen arkadşlara buradan teşekkürlerimi sunarım, öncelikle Oturan Boğa'ya.

Bulnes arkadaşım emekliliğine iki üç ay kala SGK'ya git ve tahsis talep hazırlık yaptır (gün toplama), bu işlemi yaptırısan hem iş yerinden çıkman (kıdem taminatını almak için) SGK'dan istenilen işten ayrılabilir evrağını hemen alırsın, hem de emeklilik müracatından sonra maaşın bir aydan kısa bir sürede bağlanır, özellikle değişik illerde çalışman var ise bu işlemi emekliliğn gelmeden öce yaptırısan daha iyi olur, (ben gün toplama müracatı 02.09.2010 yaptım 15.12.2010 ancak hazır oldu).

S&S;

Hayırlısı olur inşallah S&S arkadaşım,
Benim tüm hizmetlerim 4a statüsünden (yani eski deyimiyle SSK'dan) ve tüm hizmetlerimde İstanbul sınırlarındaki firmalardan.Ama farklı farklı ilçelerden bilmiyorum bu dediğiniz toplama için zaman alır mı?
Yani bu durumda yinede 2-3 ay kala SGK gidip tahsis talep toplama yaptırtayım mı?

Sen bilirsin, fakat dediğim gibi şu an çalışıyorsan, işten çıkarken kıdem tazminatını alabilmek için işveren sgk'dan emekli olur belgesi istiyor ve bunu almak için en azından bir ay önceden sgk'ya müracat edersen iyi olur.
Bu arada doğru söylüyorsun aynı ilde ve aynı statüde çalıştığın için senin işlem çabuk olur, benim hem farklı iller ve farklı statüde (4a ve 4b) çalışmam süreci uzattı. ( artı olarak postanenin çok hantal çalışması)

Anladım S&S, dediğin doğru kıdem tazminatını alabilmek için önceden başvurmak lazım. Ben emekliliğimi 1 Ekim'de hak ediyorum.Yani 3 Ekim pazartesi günü SGK'ya gidip dilekçemi vereceğim. Sonuçta emeklilik dilekçemi ayın 3'ündede versem 30'undada versem gelecek ayın 1'nden itibaren maaş bağlanacağı için herhalde 20 günde emekli olur kağıdını rahat verirler diye düşünüyorum.İlgin ve cevabın için teşekkürler.

bulnes kardes bende nısan ayında emeklıoldum ama bendılekcemı 3subattaverdım maasımı nısanın rırmısınde aldım bırınde alıcamdıye bıseyyok tahsıstalepnumanabaglı sen aybasında degılsonundaverın 3ekım degıl 28 veya 29eyluldeverın kıbır ay gerı atmasın benımkıoyle oldu dılekce verırkenben memur keske 3degılgecenayınsonundaverseydınız dedı bır ay gerı attıgını soyledı bunu dıkkate alın

cavusae;

Ama emeklilik şartlarından olan sigortalılık süresi 17 yılı tam 1 Ekim 2011 de dolduruyorum. Buna rağmen emeklilik dilekçemi Eylül ayında verebilirmiyim. Bu kısmını tam anlayamadım.
Çünkü dilekçede Eylül tarihli olacak ama emeklilik şartlarını tamamlamamış olacağım.Bu konuyu netleştirmek lazım.

sorunyok benım arkatasım 10 once verdı dılekceyı aldılar hemde bızden bırayonce emeklıoldu ben maası almakıcın toplam75 gun bekledım o 45gunde

Anladım teşekkürler cavusae, uyarın sayesinde bende o zaman 20-30 Eylül arasında dilekçemi vereceğim.1 ay bir aydır di mi:D

sgk dolmus yıl ıcınde bırkacgunu aramıyor dılece verırkensahten ogunu surecgecerken doluyor dılekceyıverınce hemenısleme koymuyorlarbr hafta ongun gecıyor ordakı dılekceyı alan memura baglısurattsızmemur oursa senıngundolsabıle sanazorlukcıkarıyor gulecbırıolursa ıslmıallelıyor benınkı bırsenegectıgıhalde bana daha 2senenvardesısdı be budurunecıkıp memurı sıkayetedıp ılekcemı almısdı ayrıca memuru sıkayet edıp ısınısuyıstımatettıgınıdıye ceza almasını saglamısdım vede ıkıay yarı masınıestırmısdım ısallah dılekce verıcenyer ist pendıkkaynarca sgk degıldır buranın butun memurları ınsanlara ınsanca davranmıyorlar ozellıkle bızımgıbılere

tabıkı bırgun bırgundurhakkımzolanbıseyı nıye kollanmayalım

cavusae;

Amaniiiii
Benim işyerim Samandıra'da ve bağlı olduğum SGK'da malesef Pendik Kaynarca :(:(:(:confused::confused::confused::confused:

kaderıne kus sana bıt tafsıyem olsun dılekce verınce dosyanabakan memuru ogrenın dılekceverınce bır hafta ongun sonra ogrenırsın ısallah mustafa soyadını bılmıyorum ısallah olmaz oylebır memurkı saytan ondan daha ıyıdır benım maasıbıle eksık hesaplamıs ısını sallama yapıyor saatım dolsun da gıdım tıplerdenadama soru bıle sorulmuyor sgknın telı 490 91 47 evrak takıp yerı dahılısı 199 dosyana bakanların dahılısıde 185 adamlar dahılılerını vermıyorlar bızlerle muhattap olmuyorlar benbunları calısma bakanlıgından aldım yazın bulunsun lazım olacak her ayın basında ararsınız dılekceyıverınce

sevgili bulnes ben raporumla ilgili bir şey soracam ,raporumda çalışır ve çalışamaz diye kutucuklar var fakat bunların her ikiside boş emeklilik işlemleri sırasında bi sorun çıkartırmı acaba ve sende nasıl yazıyor o kısım

şimdi malulen emekli müracatı yapsam 2010 trhli.raporum kabul edilir mi yoksa yeni rapor isterler mi? raporumla aynı oranda vergi indirim belgemde var..?? yardımcı olursanız sevinirim..

cavusae;

Anladım arkadaşım teşekkürler.

şu benim sorduğum soruyuda bi cevaplayabilirsek iyi olacaktı ama

Mehmetyilmaz;

Benimkinde yanlış hatırlamıyorsam işitme ile ilgili işler dışında çalışabilir diye not vardı.

saol bu arada senin rapor yenimi yoksa eski rapormu,benimki eskide

vergı ındırım varsa eskısı yenısı farketmıyor benımkı 1997 tarıhlı rapor vergı ındırımde 1999 tarıhlı benemeklıoldum

Üst Alt