Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim hakkı elde ettim. Emeklilikte yeni rapor istenecek mi?

Merhabalar..,
Ben 170 e kayıt vermiştim.Cuma günü aradım, işlemlerin bitip son aşamaya geldiğini, ancak maaş hesaplama sisteminde beklediğini, sebebinin de SGK sisteminde maaş bağlamada problem olduğu bu sorunun giderilmesi için uğraşıldığını, kısa sürede emeklilik bilgilerimizin bildirileceğini söylediler..O yüzden önemli nokta, eğer maaş miktarımızın düşük olduğunu düşünürsek bence müracaat etmeliyiz hemen, çünkü yanlış hesaplanmış olabilir..

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.
Maaş konusunda inşallah bir sıkıntı çıkmaz diyeceğim ama diyelim ki size 2000 TL maaş bağlandı. Sanırım bu rakama ses etmeyeceksiniz ama belkide 2500 TL olacaktı yanlış hesapladılar :)
Onun için maaşımızın ne olacağını bilmemizi gerektiren bir şeyler olmalı.

:):) Sevgili Bulnes, haklısınız, 2,000 TL ye kimse itiraz etmez sanırım :) şaka biyana daha önce farklı sitelerden hesaplattığımız ve birbirine çok yakın miktar çıkan hesaplamalar var.20-30 TL şaşarsa elbette başvuramayız, ancak örneğin o hesaplamalardan 50 TL ve üzeri hele hele 100 TL gibi fark varsa ozaman anca başvururz gibime geliyor.Hayırlısı bakalım

:):) Peki Uğur bey o sitelerden birinde biliyorsunuz maaşımı hesaplattırdım güncel maaş yaklaşık 291.000,00 TL çıkmasına rağmen emekli maaşımın 1387,00 TL olacağını söyleyen site için sizde yanlış kesin 1387 den fazla alırsınız demiştiniz :))

Şöyle sizin bilgilerinizden sonra ben araştırdım, çünkü bende aynı sitede hesaplattırdığımda güncel priminiz benden az da olsa fazla olduğu halde neden size daha düşük miktar çıktığını.Yazdığına göre, ki karşılaştırdığımda yanılmıyorsam öyle görünüyordu 2000 öncesi primler çok daha önemli imiş gibi bişeler yazmıştı ( bu bana çok mantııklı gelmese de..çünkü toplam güncellenmiş prim ortada )bir ihtimal o nedenle olabilir ama bukadar farketmemesi lazım diye düşünüyorum.O yüzden de aynı fikirdeyim, eğer ki reelde de sizin maaşınız aynı şekilde çıkarsa kaybedeceğiniz bişe yok ben size naçizane mutlaka itiraz etmenizi öneririm.Elbette dediğim gibi öncelikle gerçek resmi miktarları görmek lazım

Anladım, o zaman bir rakamlar ortaya çıksın bakalım.

Sevgili Arkadaşlar:)
ben şimdi www.türkiye.com.tr de maaşı hakettiğimi gördüm :) :) :) darısı sizlere inşallah...
Ancak maaş bilgisi henüz yazmıyor..
Sizlerden bilgisi olan varsa,
Emeklilik bağlanma oranı %52,9
Gösterge : 14225 diyor. Maaşı nezaman , nasıl görebiliriz acaba ??
Görüşmek üzere..

Ooooooooo hadi hayırlısı Uğur Bey,
İnşallah şöyle güzel bir maaş bağlanır.
O dediğiniz kriterleri bende bilmiyorum ama sanırım en geç önümüzdeki hafta ortaya çıkar maaşınız.

:) Teşekkür ederim Arkadaşım..Darısı size de inşallah bugun yarın :) Bakalım araştırmaya çalışıyorum ne demek bu oranlar dıye

Merhabalar,
Ya bu oranlar hakkında kimse adam akıllı bişe yazmamış..Neyse , az kaldı göreceğiz bakalım.Enazından bu hesap sitesi nekadar gerçeğe yakın hesaplıyor anlayacağız :) Haa , bu arada www.türkiye.gov.tr de resmen emekli olduğum , banka ( şu an ptt şubesi var bizim değitirmemiz lazım sanırım )vs bilgileri, hatta müstehaklıkta emekli olduğumuz ve sağlıktan emekli olarak faydalanacağımız vs hepsi yazıyor artık.Ama maaş miktarı hariç..!!! :):) bilgi geldikçe yazarım..Selamlar...

HAYIRLI OLSUN UĞUR BEY
Bende henüz gözükmüyordu bilgiller sizin yazınıza istinaden hemen aradım unkapanı nı tamam dediller 1 hafta sonra elinize mektup gelir dediler internette de bilgiler anca 1 hafta sonra gözükür dediler ,demekki internette her zaman bilgiler tam anlamıyla gözükmüyor benim nerdeyse 1 ay 20 gün olacak hala 4 sıra işlem gözüküyor o yüzden arada sigortayı aramak lazımmış.

:) Sağolun Yılmaz Bey,
Haklısınız ben de çok dürttüm her yeri, yüzüme telefon bile kapattılar bile hatta :)
Şükür ama maaş miktarı hariç işlendi , bakalım o ne zaman işlenecek..Darısı cümle kardeşlerimize olsun inşallah..
Haberleşiriz yine ,
görüşmek üzere..

Hala tık yok :)
Bu gün yeniden 170 i aradım, hala hesap aşamasında imiş, her an telefona mesaj ıle bildirebilirlermiş..Anlıyacağınız aksiyon olsun diye uzatıyorlar sankı.. Gösterge belli, Aylık bağlanma oranı belli, ne bilimprim gün vs belli, bilemiyorum ki neden bukadar uzatıyorlar..heyecan yapıyoruz :)

Mehmet bey merhaba,
Siz www.türkiye.gov.tr de, emekliliğinizi, gösterge , aylık bağlanma oranı vs görüyor musunuz ?
Bulnes arkadaşım, siz de aynı şekilde görebiliyormusunuz ?

hayır ben hala çalışan gözüküyorum ne hikmetse çok ilginç

Bence 170 i arayıp takip numarası alarak sorgulayınn başvurmadıysanız..Enazından ne aşamada olduğunu söylüyorlar..

Günaydın Uğur Bey,

Ben turkiye.gov.tr hiç bir şey göremiyorum.
Sadece çıkışımın yapıldıpı hizmet dökümünden görüyorum.
Ayrıca bizim muhasebeci SGDP primi ile çıkışımın yapılmasından ertesi günü girişimi yaptı.
Sanırım bu girişi gelecek ay görmüş olacağım.

Ben bizim arkadaşa Pendik SGK'yı arattırdığımda Defterdarlığa yazı yazıp vergi indirimini sorduğunu öğrenmiştim.

Tabi şu anda ne aşamada bilemiyorum. Tahsis numarası aldığımdan beri tam tamına 22 gün oldu.
Sanırım daha erken herhalde.

Günaydınlar..,
Benım de 24. günde Emekli aylık bilgisinde maaş miktarı haricinde , gösterge, bağlanma oranı vs müstehaklık : emekli şeklinde görmeye başladım..Bir de emeklilik aylığı almaktadır : 01.11.2011 tarihinden itibaren yazıyor.Hatta dün aradığımda normalde maaş hesaplama sisteminde arıza olmasaydı size bildirilmiş olurdu maaşınız dediler.Gecikme arızadan kynaklanıyormuş.Bekliyelim bakalım..Hayırlısı olsun :)

Hayırlısı olur inşallah Uğur Bey,
Siz yavaş yavaş http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/16143-kac-gun-sigortalilik-ve-prim-gunu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html
d
oldurmak için gerekli hazırlıklara başlayınız :)

Biraz önce Pendik SGK'yı arkadaşıma arattırdım.
Telefondaki memur, "emekli olabilmesi için bir eksiği yok.Defterdarlıktan verilen raporun gerçek olduğuna dair yazı istiyoruz.Yazı cevabı geldiğinde işlemi başlayacak. Ayın son haftası bir daha ararsınız" dedi.
Yani işimiz 20 gündür defterdarlığın vereceği cevaba kaldı.Defterdarlık bu kadar yavaş mı çalışıyor anlamadım.
Defterdarlıktaki durumu takip edebileceğimiz site varmıdır. Nasıl takip edebiliriz. Cevabını bilenler var mı?

İnşallah Arkadaşım en erken tarihde sitede gerekli yerleri doldururum :)
Benim size nacizane tavsiyem, 170 i de arayıp kayıt verin emeklilik işlemleri takip için.Sizebir numara veriyorlar ve 3 gün sonradan itibaren her an arayıp durum sorgulaabılıyorsunuz.Enazından çok daha ilgili davranıyorlar.Ben hep oradan takıp ettım.

Pardon nasıl yani 170 sizin bağlı olduğunuz SGK nın dahili numarası değilmi. Yani benim Pendik SGK dahili 199 dan öğrenebiliyorum.
Nedir bu 170, bilgi verebilirseniz ona göre arkadaşı yönlendireyim. Malum ben telefonla rahat iletişim kuramıyorum.

Yok hayır benim bildiğim Alo 170 Türkiye geneli olması lazım.BEnce hemen bi arayın derım.Ben daha önce rapor işlemleri için de aramıştım.

İnşallah haftaya güzel haberler duyarız.

Merhabalar..
Bu gün nteresan bişe oldu paylaşmak istedim..;
Emeklilik , maaş hala aynı şekilde duruyor, bi gelişme yok gibi.
ama, Çocuğumu doktora götürdüm.Normalde emeklılıgıme 6 ay kaldıgı ıcın ıszılık ödenegıne başvurmustum ve emeklı olana kadar işkur dan sağlıktan yararlanıyorduk,ama bugun provizyon alınca gıttıgım hastaneden odeme kısmında %10 ödeyeceksınız dedıler..!!!! şok oldum..Henuz maaş vermedıler , bıldırmedıler ama sağlık kısmında emeklı görünüyorum :) çok entersan geldı..

Eeeeee artık resmen emekli olmuşsunuz işte :)
İş sadece alacağınız maaşı belirleyen rakamda kalmış.İnşallah bu hafta çıkar ortaya meret :)

:) sormayın yaa..şimdi daha çok heyecan yaptım..demek gerçekten çok az kaldı :)

Merhaba Uğur Bey,
Valla inann anlıyorum sizi.
Ben emekliliğime 22 ay kala tek tek saymaya başladım ve çok çabuk geçti.
Şimdi ise emeklilik sonucu görmek için topu topu 1-1,5 ay beklememiz lazım valla ömür gibi geliyor günler.
İnternette her gün bakmayıda bırak öğleden önce ve sonra diye 2 defa bakıyorum.Yakında saat başı bakar duruma gelirsem şaşırmayın :)

Hayırlısı inşallah.

Valla aynen öle, yılları bekledik te 1-1,5 ay gözlerimiz bozuldu bakmaktan ekranlara.. Ama hayırlısı tabi..Ama Muhasebecı bır abımın soyledıgıne göre emeklı gorunuyorsan sıstemde ozellıkle yaparlar haklarından faydalan ama maasını 1 ay devlet kullansın dıye .. Yanı ozellıkle dıger aya bırakırlar dedı anlayacagın..Hayırlısı bakalım sizden de hayırlı haberler beklıyorum :)

Merhabalar..,
Her gün buraya bişeler yazabilem güzel :)
Bu gün sgk evrak takibine internetten girdiğimde, Maaş karar örneğinin Adana Tahsis Yaşlılık servisinden Adana SGİM evrak kayıt servisine gönderildiği yazıyor.!!
Sanırım artık cidden son düzlükteyim , 2-3 güne bana da gönderirler sanıyorum.. Darısı size..Haber geldikçe yazacağım..Selamlar.. :)

Valla ne güzel.
Ben günde 3-4 defa girip bakıyorum ama hiç bir hareket yok.
Bu defterdarlıkta bir türlü cevap veremedi nedir.

Üst Alt