Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi başvurusu eksik evrak problemi..?

cccemmm

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar..

Yaklaşık iki ay önce devlet hastanesinden aldığım %50 oranda sürekli olarak onaylanan heyet raporumla beraber vergi indirimi için başvurumu yaptım.
Bugün Ankara'yı arayıp bilgi aldığımda telefondaki kişi eksik evrak olduğunu (ekg vs.) başvurduğum yerden (istanbul vergi dairesi başkanlığı) takip etmemi orasının beni yeniden hastaneye sevk ediceğini söyledi.

Ne yapcağımı bilmiyorum ve neden böyle bi sorunla karşılaştığımı da. Böyle bi tecrübesi veya bilgisi olan bi arkadaş varsa yardımcı olup bilgi verirse çok sevinirim.

Bu arada rahatsizligim by pass ameliyati oldum 3 damarım değişti, şeker hastalığı ve kolestrol var. Heyet raporumda kalp ve hipertansiyona %37 şeker içinde %20 verilmiş toplam %57 yazıyo fakat, rapor toplamında %50 ve sürekli yazıyo.

Bu raporun oranının düşme ihtimali varmıdır acaba? Tecrübesi olan arkadaşlar bi fikir verirse çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler..

2007 de aynısını bana yaptılar eksik evrak deyip hastaneye sevkettiler sonra aynı hastanede raporumu 45 ten 28 e düşürdüler vergi indirimi alamadım .içini karartmak istemem ama bana oyle olmuştu inşallah aynısı başına gelmez

Anladim sizin rahatsizlik neydi peki? Bu heyetler bosunami veriyo bu raporlari cok sacma bi durum. Yani herseyi basa sarip yeniden hastanede randevular heyetler falan baya bi ugrasicaz sanirim?

Kardeş bende aynı duruma düştüm eksik dedikleri evrak örneğin raporunda diger hastalıkların güzel detaylı yazmışlar ama şekerde bi sıkınta var seni sadece şeker hastalığın için gönderiyor ve sadece o hastalıktan heyete giriyorsun dolaysıyla rapor oranın düşüyor aynısını ben yaşadım göz-kalp-tansiyon %45 raporum var beni sadece göze gönderdiler heyete girdimm %32 aldım diger evraklarla beraber yine ankaraya gönderdiler sana tavsiyem hiç girme bunlar bi kuruş fazla vergi indirimi vermemek için insanı mahfeder ama eger malulen emeklilik iicinse primin falan dolmuşsa üstünde dur

Malulen emeklilik degilde vergi indiriminden emeklilik hakkim var pirim gunum ilk ise girisim falan tutuyo o yuzden ugrasiyorum. Vergi indirimi onaylanirsa hemen emekli olabiliyorum ama zor gozukuyo bakalim ne olucak

arkadaşım bende vergi indirimine başvurdum 48 idi raporum eksik evrak diye geri gönderdiler tekrar heyete girdim gönderdim 68 olarak onaylamışlar 20 gün önce

Hayirli olsun arkadasim. Ne kadar igrastin peki zaman olarak? Yeniden heyet randevusu falan aicaz zannedersem surec nasil ilerliyo yani?

büyük ihtimal raporlarınızda verg iindirimi alır ibaresi olmadığı için eksik evrak muamelesi görmüş bu yoksa vergi indirmii için yollamayın bence

Anladim tesekkurler bari yeniden basvuru yaprken hastaneye soyliyim o ibrayi koysunlar. Yani yaparlarsa tabi

Cccmmm kardeşim yeniden filan başvuru yapmican bizimde başimiza geldi bak öncelikle hastanenin saglik kuruluna git ve eksik evrak yuzunden yazi geldigini söyle..tekrar giris yapmani söylicekler ve doyyayi eline verip hangi hastalik yuzunden eksik geldiyse mesela şekerden tahlil sonuclari filan dosyaya konulmadiysa işte eksik olan neyse sadece o doktora gidip düzelttiriyorsun...burada doktorlar hata kendilerinde oldugu halde ukala olabiliyor rica minnet duzeltiyor başima geldi..Sonra öyle heyet filan yok hemen saglik kuruluna verip onlar imzalatip tekrar dosyani gönderiyorlar müsterih ol bu kez onaylanir ve hemen emekli.olursun ins...

İnsallah bakalim. Hastanede aynen dediginiz gibi yapiyim. Cok tesekkur ederim sagolun

Benimde basima geldi eksik evrak yuzunden geri geldi tamamlatip gonderdim orani %43 ten %30 a dusurmusler simdi nereye itiraz etmem lazim bu konuda bilgisi olan varmi arkadaslar

Merhaba, vergi indirimi için basvurdum. Banada %20 astım için sft testi sonucu , %30 ürtiker için neye istinaden oran verildiğine dair tekrar hastaneye gitmemi eksik evrakları göndermemi istemişler. Yaklaşık iki ay önce geldi maliyeden yazı. Ancak , benim asıl amacim vergi indirimi değil ekpss ile pttden öğretmenliğe geçebilmek. Bu nedenle ve birde %44 oranım düşer diye korktuğumdan hastaneye iki aydir gitmedim. Ama bugün ekpssye basvurdum. yarin hastaneye gidip dr ile görüşmeyi düşünüyorum. Aradan iki ay geçti. Hastaneye hic gitmezsem ne olur acaba? Ne yapacağımi bilmiyorum. Zaten heyetle kaç gün uğrastık. Kafam cok karışık ne olur bilgisi olan varsa yardım etsin. Teşekkürler. ..

@cccemmm
Yorumların çoğunda yazan yok tekrar heyet, yok düşürüyorlar vs gibi şeyleri görmezden gelin en başta.
Yukarıda @saysaffet arkadaş mantıklı ve doğru cevabı yazmış, gidin ve eksik tetkik ne ise sadece onu yaptırın hastane gönderir o kadar.

Vergi indirim evrağım Ankara'dan Eksik Evrak olarak geri döndü..?

İyi günler Arkadaşlar.
Vergi indirim evrağım Ankaradan eksik evrak var diye geri döndü.Gelen yazıda Merkez sağlık kurulu incelemesi sonucu kesin karara varılamadığı raporların incelendiğini fakat raporda sakatlıkla ilgili bulgular tam ve ayrıntılı olarak belirtilmediğinden herhangi bir karara bağlanamamıştır yazıyor.Eksik evrak olarakta "Uyumlu volume duyarlı spirometrik solunum foksiyon testinin gönderilmesi" yazıyor. Raporumda Gözden %10 diyabetten %20 Astım dan %20 yani %42 olarak gitmişti Ankaraya.
Bugün vergi dairesi tekrar hastahaneye sevk etti.Hastanede gögüs hast.polikiliğine sevk etti orda Tekrar solunum testi ve Rontgen çekildi.Yarin tekrar saat 1 de heyete girmem gerektiğini söylediler.Benim Kafama takılan ise solunum testimin FEV1/FVC bölümünde yazan oran 79.95 onun yanınada Normal değer yazdı.Ancak kendi verdiği evrağa ise Solunum testi Normal Solunum Maluliyeti %20 olarak yazdı.Şİmdi siz değerli arkadaşlardan akıl almak istiyorum.Yarin heyete girdiğimden bu %20 oranı düşürürlermi.Eğer düşürmezlerse bile Ankaraya giden bu evraklarda ankara red verirmi çünkü doktor solunum normal yazdı fakat altına Kayıp %20 yazdı.Şimdiden hepinize çok teşekkür eder.hayırlı ve mutlu günler temenni ederim.

Kardes bende solunum testine girdim elim de sonuc var hoca bi ilac verdi sabah aksam icine cekiyon bunun sonucu nasil anlasiliyor fev1fvc 81 82 102 bunun hangisi normal

selo_selo07

Bende bilmiyorum inan bilen arkadaşlardan yardım için yazdım.bizim gibi aynı durumu yaşayan arkadaşlar varsa yardımcı olacaklardır eminim.saygılar.

caarslan
Öncelikle geçmiş olsun ankara sağlık kurulu rapor aldığın hastaneden sadece sft testi istemiş eksik evrak olarak tekrar kurula gir men gerekmiyordu sadece sft testini vergi dairesine vermen yeterliydi bendede aynı şey olmuştu ankaraya sft testini gönderdik onaylandı doktorunla konuş sft testi yeterli de durumu bildir.

selo_selo07
arkadaşım yazdığın değerler gayet iyi 20 bile zor alırsın .Çünkü, fev1 ve fvc değerleri en az 70 olursa 20 oran dan başlıyor.

Sevgili Umut Arkadaşım vergi dairesi telefon açtı buraya eksik evrak için gelmeniz lazım dedi bende gittiğimde hastane sevkini elime verip devlet hastanesine gönderdi onlara eksik evrak almaya geldim dedim onlarda önce doktora sevk yapacaksın tahlillerini yaptırıp heyete gireceksin dedi.bende her ihtimale karşı muayene sırasında doktora evrakım eksik tekrar heyete girmeme gerek varmı diye sordum oda bu sft sonucu ile tekrar gireceksin dedi.yarin saat 1 de heyete gireceğim Umut kardeşim benim kafama takılan heyette onaylanırmı onaylanırsa Ankara bu verilere göre onay verirmi yoksa vermezmi.şimdiden çok teşekkür ederim.saygılar.

caarslan

hastanenin çalışanının prösö dür bilmiyişinden kaynaklı aksama diyelim için rahat olsun sft testini gönderdiğiniz de onaylanacak tır raporun.

Çok teşekkür ederim bilgileriniz için Umut kardeşim.işin rast gelsin.hayırlı geceler.

Bugün eksik evrak için tekrar heyete girdim.Tamam sen çıkabilirsin dediler.ordaki memur arkadaşlara sordum şimdi ne olacak diye.onlarda bu evrağı maliyeye göndereceğiz onlarda Ankara gönderecekler Ankara evrağını inceleyip ona göre karar verecekler dedi.kafam karıştı yani oranı düşürürlermi.düşürmezlerse bile yine elime ulaşması 3 ay sürecek gibi.

caarslan iyi aksamlar hemso ilk muracatini ne zaman yapmisin da eksik evrakda olarak sonuclandi bende heyete gireli bir bucuk ayi gecti sonuc ne zaman gelir merakla bekkiyorum

kayserili3838

Sevgili hemşerim 28.01.2016 heyete girmiştim.eksik evrak olduğu haberide 23.03.2016 geldi.yani yaklaşık 2 ay sürüyor demekki.ama eksik evrak için maliyeden telefonla arandım evrak eksik olmasa vergi dairesinden işyerine posta ile kaç günde gelir bilmiyorum.2 aya o süreyide eklemek lazım.saygılar.

caarslan
Dediğim gibi olmuş aslında heyetlik bir durum yoktu sft testini hastane vergi dairesine gönderecek onlarda maliye merkez sağlık kuruluna 1.5 ay sonra cevabını alırsın merak etme onaylanacaktır hastanede zaten oranını düşürmemiş aynen onaylanacaktır.

selo_selo07
Selo arkadaşım yazdığın fev değerleriyle en fazla 20 alırsın oda sürekli ilaç kullanıyorsanız vede bu ilaçların raporu varsa eğer ama kesin bilgiyi sürekli seni takip eden doktor a sora bilirsin net bilgi verecektir sana.

Üst Alt