Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi başvurusu eksik evrak problemi..?

mstf4141

aynen belki de detaylı doktor acıklaması isteniyor ama bursa devlet hastanesinden aldığım raporla balıkesir devlet hastanesine hakem olarak sevkedildim hersey usulünce normalmıdır dava acmam gerekir mi? ne yapmak istediklerini anlayamadım neden bu sürec uzadıkça uzuyor?
ankara merkez saglık kurulu benim aldığım yüzde 48 raporumu kabul etmedi mi acaba?onların böyle sevketmeleri haklımıdır?

Isitmenin detayli aciklamasi neolabulirki odyo testine bakip karar vericek ben birsey anlamadin bundan

tarum 41

bende anlamadım detaylı acıklama olur mu olmaz mi işgüzarlıkmıdır nedir biri açıklayabilir mi?
dava acmam gerekir mi?
raporun sonunda 10 heyet doktoru raporu kaşeleyip imzalamış ankara neyi kabullenemiyor anlamış değilim oldukça sinirliyim

Valla kardes bende sadece isitmeden 46 aldim aynen onaylandi suan yapacak birsey yok evrak gelsin neymis eksik ogrenirsin bende merak ettim hayirlisi artik

tarum 41

seninki zorluk cıkarmadan onaylanmış hayırlı olsun darısı başımıza .
salı günü balıkesir yoluna düşeceğim bakalım ne olacak
bu arada balıkesirde heyete vereceğim rapor acaba yeniden mi nuayene olacağım veya vereceğim raporu onlar mı değerlendirecek ?

eksik değilde hastalık teshis tanı bulgularında karar verilemediği ve hakem hastaneye sevkedildiği yazıyor

Herkese hayırlı aksamlar,bende nisan ayinin 26 sinda başvurdum .Benin de ek bilgi istemiyle geri gönderilmiş henüz elime evrak gelmedi bekliyorum .İsitme ve kolesterol den toplam %43 rapor oranı

Arkadaşlar vergi indirim basvurum onaylanmış ankara yüzde 53 ile sonucunu ögrenmiş bulundum darısı bekleyenlere..
henüz elime işyerime gelmesi gereken belge yok yapmam gereken sırasıyla neler yapabilirim?
öncelikle belgeyi aldıktan sonra emekli olma prosedurunu mu işleteyim yoksa engelli kimlik kartı vs cıkarttıktan sonra mı başlatayım bilemedim?

Kardes hayirli olsun 2 kulak isitme kaybina enfazla %52veriyorlar sana nasil 53 vermisler baska hastaliktami ekledin

@tarum 41

göz tansıyonu glokom vardı onu eklettirdim sonuc böyle cıktı

Son düzenleme:
dephyr

Öncelikle hayırlı olsun.
Engelli kimlik kartı için vergi indirimini beklemenize gerek yok.
Elinizdeki rapor yeterli olacaktır.
Vergi indiriminiz tarafınıza ulaşınca,emeklilik şartlarını yerine getirdiyseniz hemen başvurun.

BuTcHeR

verdiğiniz bilgi çin teşekkür ederim bugün aile sağlık politikalar müdürlüğüne basvuru yaptım özürlü kimlik için bazı belgeler istendi onuda pazartesi tamamlayacağım insallah sgk da basvurdum sadece vergi indirim ve tc kimlik istendi hayırlısıyla bakalım

arkadaşlar emeklilik için basvurdum sgk 15 yıl 3600 le emekli olabileceğini belirtti ama benim 8500 iş günüm var işyeri çıkışımı yaptırıp emeklilik işlemlerini başlattım engelli kimlik kartımı da cıkarttırdım darısı bekleyenlerin başına

Hayırlı olsun

@dephyr

hakem heyetinde neler yaptığını da anlatsaydin bı zahmet benim raporda eksik bulgular var diye geri gönderilmiş ama rapor halen elime geçmedi

Bir de hakem hastanesi ilk baştaki gibi heyete mi giriyoruz

ilk raporum ankarada düşürüldü il sağlık müdürlügüne itiraz ettim .2 hastane ve daha sonra hakem hastaneye gönderdiler %55 verdiler baltazar hesaplamasıyla 47 ye düsürdüler ben bu raporu ankaraya vergi indirimine gönderdim emeklilik icin 2000 gün fazlam var ve bana eksik evrak var diye yazi geldi allah askina böyle bi sacmalik olurmu bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun ne yapmaliyim

Merhaba vergi indirimi icin basvuru yaptiktan 2 ay sonra engellilikle ilgili bulgular tam belirtilmediginden eksiklerin tamamlanmasi yada yeniden rapor duzenlenmesi diye geri geldi. Erciyes universitesinden aldiim icin tekrardan oraya gitmem soylendi. Hem rapor oranim duser diye endise ediyorum hem de yeni rapor icin bikac kere kayseriye gitmem gerekiyor. Vergi indirimini başvurusundan feragat etme gibi bir şansım var mi? Veya bana verdikleri evragi hastaneye goturmesem dosyam açık dursa tekrardan gitmem konusunda tarafima yazi yazilir mi?

Fthclpkl Mrb
geçmiş olsun
Endişe etmenize gerek yok vergi dairesin den sevk alarak
Elinizdeki evrakla hastaneden istenilen ölçüm veya testi yapıp yada elinizdeki sonuçların bir nüshasıyla raporu tekrar ankaraya gönderilmesi gerek tekrar rapor çıkartmanıza gerek yok
Erken emeklilik için vergi indirimi şart almanız
Vergi indiriminiz onaylansada onay almasada
Diğer engelli haklarınız devam eder raporunuz etkilenmez
Vergi indiriminiz olmaz ise sadece erken emeklilik hakkınız
Olmaz.

sadece vergi indirimi icin basvurdum benim sıkıntım onca yolu cekme konusunda tekrardan mr istenir mr icin gun verilirse sonucu bekleme vs. Ogretmen oldugum icin ogrencilerim konulardan geri kalır onlari da magdur etmis olurum. Sevki aldigim halde gitmesem yada vergi indirimini basvurusundan cayma hakkim gibi herhangi bir imkanim var mi?

Son düzenleme:
Aynı şeyi bende yaşadım arkadaşlar. 24 Nisan da Eskişehir Vergi Dairesine teslim ettim. Temmuz 27 de evrak eksikliği nedeniyle geri döndü. Vergi dairesi 8 Ağustosta hastaneden gelen evraklarla birlikte tekrar ankaraya gönderdiklerini söylüyorlar. Şu ana kadar kaç kere aradıysam eylül sonu ekim başı dediler aradım bu sefer de ekim sonu kasım başı gelir diyorlar. Ekim bitiyor ne evraktan ses var ne de başka yerden :( Emekliliğim için günüm ocak ayında doluyor. bakalım ne olacak...

Fthclpkl hocam
Gitmez iseniz hiç bir sıkıntı olmaz
Dosyanız açık kalır yarı dönemdede didip işlem
yapa bilirsiniz eski mr sonuçlarınız işinizi görür kurula girdiğiniz mr testler zaten isteniyor sizden
Vergi indirimi hakkı kazansanız daha kamu da olduğunuz için erken emeklilikte sizi kapsamaz kurum sevki ile yeniden rapor almanız gerekecektir sadece maaşınıza bi miktar gelir sağlar şu an için vergi indirimi size.

verği indirimi için başvuran arkadaşların dikkatine..
1. Engelli raporu aldıysanız..verği dairesine başvuru yaparken tahlil, rapor, film .ne varsa verği dairesine verin ankaraya öyle gitsin.
2. Hastane direk gönderiyorsa saglık kurulunda çalışan memurlara hastalığınızla hangi rahatsızlıkla rapor alıyorsanız onların sonuçlarını beraberinde verği dairesine göndermelerini isteyin.
verği dairesinin eksik evrak diye ankaradan geri gönderdiklerini söyleyin..
BU KONUDA CİMER'E ŞİKAYETİM VAR VERĞİ DAİRESİ HASTANEYİ SUÇLUYOR.ÇÜNKÜ BİZ ÜST YAZIDA YAZIYORUZ ÇIKAN SONUÇLARI TAHLİLLERİ İSTİYORUZ DİYOR..HASTANEDEKİ İŞGÜZAR MEMURLAR BİR FOTOKOPİ ÇEKİP RAPOR İLE GÖNDERECEKLER BAŞKA BİR ŞEY YOK YANİ....
Ne yazık ki verği dairesi bu konuda HAKLI.. verği dairesinin sizi hastaneye sevk ettiği yazıda rapor ile çıkan tahlil v.s ne varsa bereberinde gönderin diyorlar

Ben calışır ken engeli raporu aldım

ben karşı yaka devlet hastanesinden yüzde kırk bir aldim çalıştığı işyerinden işveren tarafından
dilekce yazarak ve 4 fotaraf ikemet asresinden raporun aslı nı veredim izmir vergi defdarlığına verdim iki ay içi de işyerime yüzde kırk bir onaylanmış

raporun aslı ğibi yaptırdım HASTANEDEN İSTİ YORLAR

2017 tarihli%40 epilepsi raporum var vergi indirimi için müracaat ettim 27 Eylül müracaat ettim 17 Ocak günü geldi eksik evrak var diye anlamadım

benim rapor epilepsiden eksik evrakları tamamladım sağlık kurulu tamamlayıp gönderdim kan tahlilleri eeg ve nöbet sayısı ve ilaç raporları
2 gün önce postalandı cevap ne zaman gelir

Üst Alt