Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi başvurusu eksik evrak problemi..?

08.03.2019Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor
18.01.2019Hastaneden rapor bekleniyor
17.01.2019Raporunuz eksik bulundu tekrar Başkanlığımıza müracat etmeniz gerekiyor
17.01.2019Raporunuz eksik bulundu tekrar Başkanlığımıza müracat etmeniz gerekiyor
27.09.2018Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor

ne zaman gelir haziran oldu halen 2 ay var diyorlar

Eksik evraktan neden evrak gelir ?

Hastanede rapor alma sürecinde çıkan tahlil ve sonuçlar o hastanenin ortak veri alanına kaydedilir. Bu kaydedilen tahlil ve sonuçları sağlık bakanlığı bir tıklamada görebilmesi için ve hasta gizliliğinden dolayı yapılır. Vergi indirimi için giden raporunuz Sağlık Bakanlığında bu ortak alandan tahlillerinize bakılarak oran eşitlemesi yapılır. Eğer sizin sonuç ve tahlillerinizi o hastane girmediyse evrak EKSİK diye geri gönderilir vergi dairenize. Vergi dairesi ise hangi hastaneden aldıysanız o tahlil ve sonuçları hastanenizden ister ve tekrar vergi indirimi için Ankara ya yollar. Yani eksik evraklarınız hastaneden gelince yine 1-2 ay gibi bir süre yeniden başlamış oluyor.

Umarım yardımcı olur size arkadaşlar..

Yeni çıkan raporlarda bandrol sistemine geçildigi için eksik evrak olmaz .Cünkü her doktor heyette internet ortaminda her seyi giriyor girmezse tahlilleri sistem onaylamıyor.heyete girdiniz oran kırk ve üzeriyse ayni anda e devletde saglık bakanlıgi engelli rapor kisminda raporunuz gözükür slmlar.

HakanEs26

O zaman vergi dairesine yalnızca istenen belgeleri vermek yeterli,forum içinde gördüm ilaç dökümanları ,ilaç raporları filmler vb şeyleri de veriyorlarmış eksik evraktan dönmesin diye

Vergi indirimi aldım ve emeklilik için 3920 gün pirim istiyor 16 ay eksiğim var oran %62 vergi indirimi ile erken emekli olanlar 2022 aylığı alabiliyor mu?

slm arkadaşlar bende engelli raporumu tepecik eğitim hastanesinden aldım işitme kaybı ve tansiyon var işitme kaybı %34 tansiyon için %10 verdiler baltazar ile %41 sürekli raporu aldım 18.2.2019 aldım barkotlu sisteme hangi tarihte geçildi bilgi verebilirmisin vergi indirimden eksik evrak gelicek diye stres yapıyorum bilgi vermenizi rica ediyorum

8 ağustos cevap geldi 6 ay kontrol şartı yeniden değerlendirilme istendi 6/03/2020 yeniden heyete girdim %40 olan epilepsi raporum yeniden değerlendirme sonrası raporum %47 olarak onaylanmış e devlet üzerinden kontrol ettim onaylanmış şimdi ankara gitmesini bekliyoruz

OturanBoğa bey
Ufukalp bey

Selamlar vergi indirimi emeklilik için Devlet Hastanesinden aldığım rapor Vergi dairesi kanalıyla 15.10.2019 tarihinde Ankara Maliye Kuruluna ulaştı
ve rapor oranı %100 ve "hic bir işte çalışamaz" ibaresi bulunmakta bende işten ayrıldım sonucu bekliyorum bir kaç gün sonra 6 ay olacak
Sormak istedigim eksik evrak denilip benden ekstra tahlil istenirse şuan calişmadığımdan dolayı bir sorun çıkarırlar mı mesela vergi dairesi sen şuan calışmıyorsun seni tekrar hastaneye eksik evrak icin gönderemeyiz diyip başvurun geçersiz diyebilir mi nasıl bir yol izlemeliyim.

Emircan74
Hayır öyle bir sorun olmaz. Önemli olan başvuru esnasında sigortalı çalışan olmanız. Eksik evrak tamamlama yeni başvuru olarak değerlendirilmez.

[FONT=sans-serif]@[/FONT]OturanBoğa[FONT=sans-serif] bey[/FONT]
[FONT=sans-serif]@[/FONT]Ufukalp[FONT=sans-serif] bey selamlar,[/FONT]

[FONT=sans-serif]ben 06.12.2019 tarihinde % 35 ağır osas,%30 işitme baltazar %55 raporumu maliyeye gönderdim.04.09.2020 tarihinde ankarayı aradım bana eksik evraktan geri döndüğünü söylediler.PSG evrağını istediler.PSG (ilk yatış) cpap (2.yatış) bipap s(3.yatış ) bipap st (4.yatış) raporlarım elimde mevcut.Bunlarım hepsini bağlı bulunduğum vergi dairesine vermem yeterli midir?ne yazık ki bu belgeleri ilk dosyaya beklememiştim .Bu arada halen özel bir şirkette çalışıyorum.ne yapmam gerektiği konusunda bana yardımcı olabilirmisiniz.
saygılar.
[/FONT]

cengav
Merhaba e tebligat olarak bir yazı gelecek ve vergi dairesinden bir sevk yazısı almanız gerek. Uyku psg raporu için heyet raporu aldığınız hastane sağlık kuruluna gidecekseniz. Uyku sonuçları bu hastaneden ise kurul bölümden sonuçları isteyecektir. Eğer bu hastaneden değilse elinizdeki psg sonuçlarının bir kopyasını sağlık kuruluna bırakın. Sağlık kurulu vergi dairesine resmi yazı ile gönderecek. Vergi dairesi de gib e gönderecek. Sanırım tekrar uzun sürecek bu durum. Tekrar sıraya baştan sokuyorlar.

merhaba atilla3500

bir başkası da işyerinden çalıştığına dair belge ve eksik olan elimdeki psg raporunu bağlı bulunduğun vergi dairesine vermenin yeterli olduğunu belirtti.vergi daireside bunu sistemde tarayıcısından gib e gönderiyormuş işlemler tekrar baştan başlıyormuş dediğin gibi .hafta içinde bağlı olduğum vergi dairesi ile görüşeceğim bakalım.

En kısa sürede vergi dairesine uğra onlar yönlendirecek seni

Eksik evrak ne oluyor arkadasim uyku apnesinden girdi psg falanda gondermedi sadece heyet raporu gitti..hersey e raporda görunuyo eksik evrak falan gelmedi maliyeye sordum bu durumu bende gondercem belli olmuyo bazen istiyolar diyor hersey sistemde zaten siz psg yi ozeldemi yaptirdiniz..

Agop45
Psg ölçümü eğitim araştırma hastanesinde yaptırsanda birçoğunda ilk yatış testi sevkli olup hastane tarafından veya kişisel başvuruda vergi dairesince gib e gönderimemiş ise sağlık kurulu raporunda yeterli açıklama olsa bile Ankara'daki merkez Sağlık kurulu görmeyince büyük çoğunluğu eksik evrak olarak geri dönüyor. Ve evrak açıklamasında psg isteniyor.
Ben sana kendimdem örnek vereyim. Kişisel başvuru ile vergi dairesine başvurdum. Uyku apnesi de hastalıkların arasında. Psg raporunu vergi dairesine teslim ettim. Vergi dairesi tüm evrakları mı interaktif vergi dairesi sistemine yükledi. Gib sitesinde uyku psg si bile görünüyordu. 5,5 ay sonra eviste bir gün eksik evrak tan onaylanmadı, vergi dairesine başvurun diye ibare çıktı. Vergi dairesinde gittiğimde psg raporu isteniyor dediler. Cimer, maliye ve vergi dairesine itiraz ettim, ellerinde olmasına rağmen psg istediler diye. 1 hafta sonra başvurumu onayladılar.
Yani ellerindeki psg ye bunu yapanlar, olmayana neler yapar.

Ben bugun maliyeye sordum heyet raporundan baska hicbir cikti istemiyor saglik kurulu harici hicbirsey istemiyor..hatta hastaneye sordum biz sadece maliyeye heyet raporunu veriyoruz dediler..arkadasim uyku apnesinden rapor aldi oda ayni sekilde yolladi hic problem olmadi yalniz soyle bi nokta var rapor aldiginiz hastanenin bölgede hakem hastane olmasida önemli..

Ayrica butun raporlar psg e imzali sistemde ulasmasa haklisin ben yarin heyet raporumu maliyeye teslim ediyorum sonucunu burdan paylasicam..arkadasimda ayni uyku apnesinden raporu vardi oda sadece heyet raporunu verdi ek bisey yok onaylandi bakalim benimki ne olucak burdan yazicam..

Yüzde 40 engelli raporu olan öğretmen vergi indirimine başvurursa, vergi indirimi başvurusu kabul görmediği takdirde raporundan doğan haklarını kaybeder mi? Diyelim ki tekrar heyete girmesi istendi, heyete girmese ne olur? Yani en azından elimizdeki rapordan olur muyuz?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi günler.

İlhan43
Engelli sağlık raporu ve vergi indirimi birbirini sadece gelir vergisi ve emeklilik işlemleri için bağlar. Onun dışında engelli sağlık raporu süresi bağlamında kullanımı bağımsızdır. (Engelli kartı, ulaşım, su telefon İnternet indirimi gibi)

Yani hocam tekrar heyete girmelisin derlerse ve girmezsek sıkıntı olur mu? Hem oran 40 belki düşer diye korkuyoruz hem de iyi kötü işimize yarıyor eldeki bulgurdan olmayalım. En fazla kabul görmez, zararınız olmaz ,raporunuzun oranı ve süresiz özelliği devam eder derseniz başvuralım.

@İlhan43
Engelli sağlık raporu süresiz ise haklarından ömür boyu yararlanırsın. Süresiz rapor için tekrardan al kimse demez. Ama bundan 10 yıl sonra özürlülük ölçütleri değişir de bu raporla vergi indirimi almak zorlaşırmı, onun için tekrar isterler mi bilinmez.

@Twilight06
Hakem hastane olayı şu, rapor itirazlarına kurumlar ve kişiler için son sözü söyleyen hastane olduklarından, buradan alınan engelli raporunda bizlere göre sorun çıkmayacağı, güvenli olduğu düşünülür. Aslında öyle birşey yoktur, buradan alınan raporlarda bile süresize süre konur, eksik evrak tan döner, yetersiz açıklama olmadığından tekrar istenir veya oranı düşürülebilir. 😀

Evet hocam rapor süresiz. O zaman biz başvuralım, eksik evrak var diyorlarmış tekrar hastaneye randevu diyorlarmış, biz o seviyeye gelirse gitmesek sadece dosya açık mı kalır, raporumuz baki yani

İlhan43
Rapor süresiz baki 😀
Eksik evrak olayı şu, hastalığınız ile ilgili tüm tanı ve bulgu evraklarını da vergi dairesine teslim edin. Ne bileyim psg, solunum testi, mr tahlil gibi hastalığı belirleyici ve oran miktarını belirten bulgular içeren evraklar da teslim edilsin. Bu evrakları görmek istiyorlar çoğunlukla.

Vergi indirimi yeterli oranda alamamak, engelli raporunu etkilemez.

Atilla hocam şunu tekrar yaptır derler ve biz tekrar o sıkıntıları yaşamamak için gitmezsek bu vergi indirimi işinden vazgeçersek ne olur? Arkasını ararlar mı, yoksa o bizim bilecegimiz iş mi.

Vergi indirimi kullanımı vazgeç, kullanma ne yaparsan yap o senin inisiyatifin de. Herhangi olumsuz yaptırımı yok

Vergi indirimi maliye nin konusu. Engelli sağlık raporu ise sağlık bakanlığının konusu. Maliye nin engelli sağlık raporuna herhangi bir etki ve yaptırımı yoktur. Sadece vergi indirimi isteyenler için en az %40 engelli sağlık raporunu olmasını şart koşar.

Ben Ankara eğitim ve araştırma hastanesinden aldım. Ankara in hakem hastanesi. %45 ile rapor aldım. Umarım dediğin gibi olurda sorun çıkmaz

Üst Alt