Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi başvurusu eksik evrak problemi..?

Umut kardeşim verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.Allah ne muradın varsa versin.sağlıcakla kalman temennisiyle.

Önemli deil abi raporun onaylandığı nda burdan bizimle sonucunu paylaşırsın.

umut2135

Tabikide paylaşırım Umut kardeşim.Ne Zaman geldi işlem Nasıl işledi hepsini yazarım.emeğine sağlık güzel insan.

Arkadaşlar mrb. Bende de aynı problemden başvurunda Ankara'dan dönüş oldu bi iki ek test istendi bende raporumu aldığım hastanede yaptırdım gerekli şeyleri (engelim boy kısalığı yüzde 84 oran) onlar biz göndereceğiz dediler işlem yapılan evrakları Ankara'ya. Ankara'dan tahmini ne kadar da dönüş oluyor bilgisi olan varsa paylaşabilirmi?

Şimdiden teşekkürler

Sağol arkadaşım peki bu sonuç iş yerimemi geliyor yine yoksa ben vergi dairesinden mi alacağım 1.5-2 ay sonra?

_PoSEİDoN_

Vergi indirimin onaylandığı takdirde sonucunu iş yerine göndereceklerdir gelen evrağın fotokopisini al sakla ilerde lazım olur ayrıca vergi indirimi sonucunu ankara merkez sağlık kurulun da şu numaradan takip edebilirsin 03124153205.

Burda benim durumda olup evrak bekleyen arkadaşlarda süreci paylaşırlarsa çok güzel olur.çünkü açılmış konularda hiç bir arkadaş eksik evrağın sonucunda geri dönüşün nasıl olduğunu ve ne sürede geldiğini yazmamışlar.eğer süreci biz düzenli paylaşırsak bundan sonra bu durumu yaşayan arkadaşlara bilgi olur.saygılar.

Yardım eden arkadaşlar teşekkürler . Sürecide paylaşacağım.

Astım oranı hakkında yardım lütfen.

iyi günler arkadaşlar.
26.01.2016 tarihinde heyete girdim(vergi indirim yazısı için) . Astım :20 Şeker :20 Göz:10 toplam 50 baltazar formulüne göre sonuç %42 oran verildi.
24.03.2016 tarihinde merkez sağlık kurulu SFT testimin olmasına rağmen tekrar SFT testi istedi.Vergi dairesi beni yine heyete sevk etti tekrar heyete girdim.Gögüs hastalıkları SFT testi yapıp Solunum Maluliyeti %20 dir diye tekrar onaylayıp gönderdi.
Benim Kafama takılan SFT testine göre Ankara Sağlık kurulu Astım oranım olan %20 yi düşürebilirmi benden neden tekrar SFT istedi Emeklilik için başvuru yapacaktım kafama çok takıyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Not: doğuştan ırsi aileden geçme astım hastasıyım raporum var ve devamlı ilaç tedavisi görüyorum.

şimdiden çok teşekkür ederim.

Slm arkadaslar ben astim icin 53 aldim istmede icinde tabiki calisiyorum ozel sirkettr vergi dairedine gittim dedi ankaraya gidecek ve bakanlikta dusururmu dereceyi acaba ve dusurse kac olur.ve rapor surekli rapor.tsk

caarslan

Öncelikle geçmiş olsun vergi dairesine giderek itiraz dilekçesi verin ankara sağlık kurulu astım yada şeker oranları nız dan birini vermemiş düşürmüş kaç yıldır diyabet astım hastasısınız fev fvc değerleri niz neydi sft testinde neydi

Benimde tam tersi oldu rapor hastane 42 olarak onayladı ve Ankara ya gönderildi ankara yanlış lik var diye farkına varıp geri gönderdi tekrar girdiğim heyet raporu m göz 32 nefes darlığı 35 olarak ankaraya gönderildi ankara % 59 olarak onaylanmış itiraz edersen hakkını alırsın hata olasılığı fazla

umut2135

Sevgili Umut kardeşim Sft oranım fev1fvc 79.90 galiba normal değerlerde olduğu için astımdan olan %20 yi vermediler.oysaki 10 yıldır ilaç raporum olup ilaç kullanmama rağmen.
Şimdi izlemem gereken yol nedir acaba.saygılar.

Hirasinem

Acaba sizin sft oranları neydi.benimkisi normal değerdeki astım oranımı düşürdü.daha doğrusu astımdan hiç oran vermemiş.saygılar.

caarslan benim fev1 değerim genelde 70 60 gibi çıkıyor sizin fev1 değeri kaç sadece sft testi yapmadan 15 gün önce ilaçları kesmedir gerekti

umut2135

Umut kardeşim fev1 84.15
İlaçları kesip girme gibi bir şansım olmadı daha doğrusu aklıma gelmedi vergi dairesine müracaat ettim ertesi gün heyete girdim.sağlık olsun.
Şimdi nasıl yapayım oranlar normal ise yapacak birşey yok.sizce itiraz etmen bişey değiştiririm.eğer vergi indirim alsam hemen emekliliğe müracaat edecektim.normal şartlarda emeklilik günümü çok fazlasıyla tamamladım.52 yaşımı beklemem gerekecek şimdi oda 8 yıl demek.herşeyde bir hayır vardır.

caarslan bence itiraz et tekrar seni farklı bir hastaneye sevk etsinler ilacı nı kes sft yaptırırken verdiğin değer ler normal fev1 80 altı olursa %20 veriliyor

umut2135

Umut kardeşim vermiş olduğun bilgiler için çok teşekkür ederim.o zaman dediğin gibi farklı hastaneye sevk etsinler.kaybedecek bişeyim yok zaten.ilaçları kesme konusunda da çok haklısın Onuda hastaneye gitmeden keseceğim.gelişmelerden forumdaki arkadaşlarda bilgi sahibi olsun diye paylaşacağım.saglicakla kal.hersey İcin tesekkurler.

Benim fv1 57 çıkıyor ilaçlı sft girdiğini doktora söylersen kararını ona göre verir ilaç kullanıp sft ye girdiğini bilmez doktor sen söylemez sen sonuca görede karar verirse normal çıkıyor oran vermez

Hirasinem

Hirasinem Kardeşim.zaten devlet hastanesindeki göğüs hastalıkları doktoru %20 veriyor film ve muayeneden sonra.sorun merkez sağlık kurulu vergi indirimi için oranı düşürdü.saygılar.

Tabiki düşürür çünkü sft normal görünüyor doktor ilaçlı girdiğini bildiğin de not düşüyor o zaman sağlık kurulu düşüRemi yor oranını küçük hatalarla hakların kaybolması ni doğru bulmuyorum tekrar gir şansını dene

Ankara %42 raporumu %28 düşürdü nasıl bir yol izlemeliyim.

İyi günler arkadaşlar.
Ankara sağlık kuruu %42 olan raporumu %28 düşürüp gönderdi.Doğuştan Astım hastasıyım ama %20 astım oranımı düşürmüş.Nasıl bir yol izlemem gerek.Emekliliğime 8 yılım var.İtiraz etmelimiyim.Yoksa İl sağlık kurulundan rapor için tekrar müracatmı edeyim.Birde Rapor için tekrar müracaat vergi dairesine müracaat tarihinden sonra 6 aymı yoksa yazının elime ulaştığı tarihten itibarenmi.Saygılar.

astim rapor orani

Hirasinem

Merhaba fev1%57 ile aldığınız oran nedir ben fev1%59 ile %40 aldım suan rapor ankarada. Oran düşerse emekli olamıyorum.

Son düzenleme:
eksik evrak

ilk once belirteyim martın 7 sinde başladigim seruvenim temmuzun 1 inde mutlu sonla bitti*
istanbul deftardarligina basvuru tarihim 07.03 .2016
rapor bakanliga gonderildi cevap bekleniyor
17.03.2016
eksik evrak yazisi (sft)
12.05.2016
vergi dairesinin sft yi gonderisi*
08.06 2016*
ankara merkez saglik kurulunu aradim gorevli memur raporumun %71 le onaylandigini ve vergi dairesine gonderildigini soyledi
01.07.2016
benim gibi sonuc bekleyenlere allah gönüllerine göre versin
NOT: bazi arkadaslar okudugum kadariyla tekrardan kurula giriyor eksik evrekta ben oyle yapmadim raporu aldigim hastaneye sevk alip saglik kuruluna yaziyla gidip dosyamdaki sft yi istanbul defterdarligina posta yoluyla gonderttim

Vergi indirimi için başvurdum, eksik evrak diye geri geldi..?

arkadaşlar bursada oturuyorum bir işyerinde calışmaktayım mart ayında her 2 kulağımdan yüzde 47 raporla vergi indirimi için başvurumu yaptım bursa vergi dairesine ankaraya iletilmek üzere teslim edildi lakin mayıs sonunda eksik evrak gerekçesiyle tekrar hastaneye sevkedildim tekrar sürec başladı bana bugün gelen bursa vergi dairesi evraklarımın geri geldiğini tekrardan bursadan balikesire sevkedildiğini öğrendim canım cok sıkıldı ne yapacağımı bilemiyorum bu kadar uğraştığıma mı yanayım işim gücüm yoğun tekrar balıkesire yollara düşmeme mi yanayım bu sürec nedir ne alakadır anlayamıyorum

Eksik evrak neymis isitmenin eksik evragimi olur odyo testine gore karar vermiyorlarmi

Detaylı doktor açıklaması istiyordur benimkide geei döndü detaylı aciklama yazdırdım sonra kabul oldu

Üst Alt