Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

VHKİ'de Bilgisayar sertifikası isteniyor mu?

Bilgisayar işletmeni kadrolarında pc sertifikası kodu var . Eğer VHKİlerde istenseydi pc kodu kılavuza eklemeleri lazımdı. Tamam normalde pc sertifikası olmalı , zaten ilk başta benimde tuhafıma gitmişti ama yok kod eklememişler VHKİlere . PC sertifikam yok , vhki de yazdım KHK ne yapacağız kafam karıştı ...

bem siliyorum isterlerse madur olmak istemiyorum düz memurlukları yazıcam

her kesin kafası karışık kimse net birşey bilmiyor ama arayıp öğrenmek gerek sonra yazık olur bu millete
ama nereye sorarasan sor adam bilgisayarcı adı üstünde isterler diyor işallah bir sorun çıkmaz da millet rahat eder yoksa vallaha yazık olacak bu kadar insana muammadan kurtulsak da rahat etsek

hlldr:

Hocam bence elemek demek görevi kötüye kullanmak demektir böyle birşey olamaz sanmıyorum.
Çocuk oyuncağı değil.
Onu geçiyorum.
VHKİ için kod istenmemiştir. Bunun için hiçbir kurum sertifika isteyemez çünkü bildirilmemiştir.
İsterlerse o bölümün personelinin bilgisizliğidir.
Eğer bir hukuk devletinde yaşıyorsak.
Ben yazdım VHKİ ve değiştirmeyeceğim atanırsam benden sertifika felan isteyemezler, her türlü hukuki yola başvururum ben vatandaşım devlet vatandaşı için var olur.

Bio;
buna kesinlikle katılıyorum

kurumlarında kendi yönetmeliği var kardeş

sanırım isterler pc donanım sertifikası vs istenir donanım masaüstü yaymcılığı çok yerde sertifikalı olmadan onay görülmedi.

Evet yönetmelikte var ama kıavuzda da olmalıydı 6225 VHKİ'lerin yanında.
Çok saçma.
DPB ÖSYM ve TKHK'yı arayıp soracağım Pazartesi.

Ya belkide şöyle yapılabilir daha önce yapılmışta olabilir.
Kurs verebilirler belli bir süre.

bende soracağım sende sor işallah sen haklı çıkarsında istemezler kardeş

Arkadaşlar bu duruma ben kendi yorumlarımızı katmanın yanlış olduğu düşüncesindeyim. Sonuçta kılavzda yazıyor Ed arkadaşımız eklemiş. Ayrıca memurlar.nette birkaç forum başlığında atanan kişilerin atandığı kuruma sorduğunu, kılavuzda kod yoktu dediğini ve kurumun da zaten onu şart koşmuyoruz gibi bir yanıt verdiğini okudum ama nerede hangi konuda hatırlamıyorum maalesef...

ED.;
Bende öyle düşünerek vhki yazdım . Eğitim verilir diye düşündüm...

Pazartesi kesinleştirelim arkadaşlar, zaten tercih vermede son gün pazartesi, inşallah lehimize çıkar sonuç aksi durumda kendi ilimde 4 tercihimi silmek zorunda kalacam :mad:

DPB Başkan Yardımcısı geçen gün NTV'deki açıklamarında aday havuzumuzu biliyoruz (ilk atamalarda bilmiyorduk çünkü sınavdan önce 2011 ekimde kadrolar bldirilmişti dedi) nitelikler bu sebeple adaylara göre düzenlendi gibi genel anlamda bir yorum yapmıştı.
Dedi ki: sadece öğrenim şartı (lise,ön-lisans,lisans gibi) aranan kadro sayımız çok fazla (sayıyı söyledi de unuttum) dedi. Sadece tek niteliğe sahip olan kadrolardan bahsetti.
606 kişilik (Sadece Ortaöğretim) VHKİ kadrosu var bunu boşa heba etmezler artık.

10UR;
Aynen pazartesi bilgileri burada paylaşalım . Umarım sorun çıkmaz , silmek zorunda kalmayız.

arkadaşlar ben memrum ama vhki için müracaat ettim. Benden istediler 190 saatlik sertifika verdim üniversitenin bazı bölümlerini bitirenlerden istemiyorlar

normal şartlarda bu kadro için bilgisayar sart ama neden konulmamıs buraya tercih kalvuzuna koymadıkları birşeyi isteyebilirlermi asla isteyemezler ama işte herkezin tek korkusu burasi türkiye ama birde soyle düsündüm ilk atamadada istenmiyordu belki ilk basta bazi arkadaslarimizdan istemislerdir ama sonra alinmamıs atamalari olmamis olsa burada yada baska forumlarda sayfa sayfa ugradiklari haksızlıklari anlatirlardi bizde sayfa sayfa okuyup yorum yapardik

İstenilen niteliklerde olmadığına göre şartlarınız uyuyor demektir. Burada yapılan yorumlara bakmayınız. Resmi belgelere bakınız... Resmi belgede kurum nitelik istememiş. Yani sınıflandırmaya ihtiyaç duymamış.

Bir belge şart bu diplamada olur sertifikada olur ama 160 saatlik olacak en az. atansanızda sizden istenecek kesinlikle. ben yeni memur oldum. tüm eğitim sertifikalarımı başlarken verdim. vhki için muracatımda bilgisayar bildiğini ispatlayan belge lazım dediler. ünivertedenaldığının bilgisayar ders saatleri için traskrip belgesinin aslını görüp fotokopisini alıyorlar. yada bilgisayar kursunun belgesini istiyorlar diploma ile birlikte

Atanalım da iş sertifikaya kalsın :)

Bio;
Kıyas edilemeyecek örnekler veriyorsunuz. Kişilerin aklını sulandırmayın. Askeriyenin şartları ve sorumluluklarıyla kamu kurumlarının şartları, sorumlulukları bir değildir.

evet arkadaslar acı gerceğe ulastım malesef kesinlikle isteniliyor
TKHK - Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu

http://www.tkhk.gov.tr/Eklenti/253,valilik-genelgesi.pdf?0

madde 4te acıkca yazıyor

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadrolarına yerleşenler için; örgün eğitim yoluyla [FONT=sans-serif]zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar dersi aldığına dair[/FONT]
[FONT=sans-serif] [/FONT]
[FONT=sans-serif]transkript’in aslı yada M.E.B. onaylı [/FONT]
[FONT=sans-serif]en az 120 saat süreli Bilgisayar İşletmeni Sertifikasının aslı,[/FONT]
[FONT=sans-serif] [/FONT]

657 de şartlar aynı değişen bişe yok 657 tabi olacaksan memur her yerde memur bende Sağlık Bakanlığının Özürlü Sınavı ile atamam yapıldı. ataman ne ise kadron o olur özür durumuna göre bir iş verirlerse onu yaparsınız. maaşınızıda ona göre alırsınız Allah Hakkınızda Hayırlısını Versin Arkadaşlar..

İnsanları yanlış yönlendirmemek çok önemlidir.Yukarda arkadaşın verdiği link 2012 yerleştirmelerinde yayınlanmış.Zaten hatırlayanlar bilir,o tercihlerde sertifika şartı vardı.Daha sonra birçok kadronun boş kalması ile birçok kural esnetildi.Örneğin bilgisayar işletmeni kısmında sertifika şartı görebilirsiniz.Ama VHKİ'de bu şartı göremezsiniz.Bu tamamen DPB ve bakanlığın kadroların engellilere hitap etmesi adına yapılmış bir uygulama olduğunu düşünüyorum.Bu sebeple kesin cevap almadan birçok kişinin tercihini etkileyecek yorumlarda bulunmamaya dikkat etmeliyiz.

Yasal olarak böyle bir şart bu tercihlerde istenmiyor.2012'de isteniyordu.Burda oluşabilecek bir hata engellilerin değil devletin hatasıdır.Bu sebeple iki kere düşünmeli herkes.

O zaman burda kurumlar hatalı,işletmenlere şartı koyup vhki'lere koymamak şaşırtmacadan başka birşey değil.

sorun çok büyük daha önce atanan lise mezunu arkadaslar neler yasadi onlarida bilmek lazim

Kesinlikle katılıyorum,eğer bu uygulama pratikte uygulanıyorsa birçok engelli yanlış yönlendirilerek hak kaybına uğramıştır.

srhtylmn; benim kişiliğimi ve bazı noktalarda yaptığımı ettiğimi bilmeden ,tanımadan etmeden akıl sulandırdığımı söylemen gayet normal o yüzden sana bir şey söylemek istemiyorum söylersem acı söylerim benim yorumlarımı okuyan gayet iyi okur bilen gayet iyi bilir takip edenin aklına takılan bir konu husus olur ise özelden mesaj yazar açıklamasını alır bu siteye üyeliğimden bugüne kadar bu hep böyle olmuştur, o yüzden böyle hoş olmayan harfleri yan yana dizerek benim yorumlarımı eleştirmek söz etmek sana düşmez işine gücüne bak istersen burdaki arkadaşları en az senin kadar en fazla kendim kadar düşünen bir insanım sen rahat ol relax ol heycan yapma neyin ne olduğunu sürecin ve kurumların yönetmeliklerinin neler olduğunu bilirim ben gazi çocuğuyum askeriyeninde kamu kurumlarınında nasıl ve ne şekilde olduğunu çok iyi biliyorum ....

Bio;

Geçmişin beni ilgilendirmez, ben senin şu an ki yazdığına bakarım, herkesin mesaj seceresini araştırarak tek tek şahıslara cevap veremem kusura bakma. Yazdığın cümlede yanlış yönlendirme mevcut. Herhangi bir bilgiye dayanmadan insanlara "şu olurmu acaba, bu olur mu acaba, şunu yaparlarsa ne yaparız, bunu yaparlarsa ne ederiz" gibi açıklamalar yapmak tesadüf olmayabilir.
Yazdığın cevaba göre engin ve bilgili bir şahıs olduğun kanısına varmaktayız, öyleyse araştırır öğrenir şahısları bilgilendirirsin bizlerde "rahata kavuşur,relax oluruz", sende muradına erer kafandaki soru işaretlerine cevap bulursun.
Umarım art niyet yoktur yazdıklarında ve umarım ben kötü düşünmüşümdür, sonuçta insanlar kötü. Devir daha da kötü.

İnsanların kötü düşüncelerine ve art niyetlilerin çok olmasından dolayı söz etmedim zaten tanımadan bunları söylemen gayet normal dedim, bildiklerimi elbette paylaşırım ve paylaşıyorum ancak siyasi sistemin işi şova dökmesi kurumlardaki şahısların kendilerine bir farklı edalar vererek yasal uygulamaları çiğnemeleri böyle soru işaretli bir yorum yazmama sebep olmuştur, Askeriyenin rapor istemesi gibi zaten engelli kadrosuna eleman alacaksın daha rapor peşinde koşmak neyin nesi , bu eski milli eğitim bakanı ömer dinçerin engellilerden öğretmen olmaz demesi gibi bişey, ama baktığımızda engellilerden hizmetli olabiliyor gibi... Uzun lafın kısası her şeyi soru işaretli dikkat etmek gerek bu şekilde yazarak bazı arkadaşların dikkatini çekmeyi başarmışım mesela sen tepki koyarak dikkat verdin ve bir karşılıklı yazışmaya sebep oldu engellilerden kendilerine engel koymasınlar araştırsınlar ve haklarına sahip çıksınlar amaç budur burdaki iki sözle hareket edecek insan zaten memur olmasın arkadaşım kendisine faydası olmayanın millete ne faydası olabilir kendimizdeki engelleri aşmalıyız diye düşünüyorum dediğim gibi bilgi ve araştırma hususu artık herkesde olmalı saygılar...

VHKİ kadrosu zaten bilgisayar kullanmasını bilen seftifika kadrosu ile alakalı birşey. kılavuzda VHKİ denmişse 6225 nitelik kodunu o yüzden yazmamış olabilirler.kanunlarda açık olarak belirtilmiş zaten VHKİ ayrı bir sınıf anlayın arkadaşlar.

Üst Alt