Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

VHKİ'de Bilgisayar sertifikası isteniyor mu?

Her zamanki gibi haklıyız inşallah bu hakkımız yenmez neden boş yere yansın o kadar kadro.

hastanede aynı görevde çalışan bir abiye sordum kpss atanmış atamadan önce nitelik yokmuş ama atana olduktan sınra ek belge olarak istemişler ama bu norma atama da engellidegil bizde nasıl olur ekte isterlermi bilmiyorum

her şey olabilir fakat :karamsar-lıgı bırakıp tercih formunu takip etsek ve orada yazanlar aslonan deyip yazsak cünkü ösym aslonan dır

Aradım henüz ulaşamadım.
Devlet kurumlarının telefon hatları hala eski sistem galiba sene 2013 hala açan yok.
50 kez aradım.

(2- Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı en az 120 saat süreli bilgisayar kullanım belgesine sahip olmak, okulların bilgisayar bölümünden mezun olmak veya okullardan iki dönem bilgisayar eğitimi aldığını belgelemek,)
Üniversitede okuduğunuz bölümde en az iki dönem bilgisayar dersi görmeniz yeterli, sertifika gerekmez. Ancak gördüğünüz dersleri gösteren bir transkript istenecek.

Klavuzda 6225 kodu yok.ASıl tartıştığımız sorun bu.Engelliler açıkta kaldı denerek nutuk atılıyor.Çok önemli noktalarda bilerek açık bırakılıyor.VHKİ'yi tercih edip sertifika yüzünden bir engelli açıkta kalırsa bunun sorumlusu bu kodu klavuza koymayıp isteyen kurumlardır.Her yerde günlerdir açıklanan bu soruna çözüm getirilmemiştir.Bu saatten sonra bunun bilinçli yapıldığından başka bir düşüncem kalmadı şahsım adına.Klavuza 6225 kodunu koyma atamada iste.Bu alibabanın çiftliği diye bir hikayeyi aklıma getiriyor.
Suçlu hazır yanlış tercih yapan engelli.Diğerleri çok masum.

Aradım ve görüştüm numara şudur: 0312 705 1127-28
Aynen sordum dedim. Geçen yıl ÖMSS atamalarında kılavuzda olmamasına rağmen TKHK sertifika istedi. Bu sene de öyle birşey olacak mı? dedim.
Sertifika istenir dedi. Devamında Devlet Personel Başkanlığının sitesinde
VHKİ için sertifika istenmeyecektir ibaresi yer alıyor dedim o zaman istenmeyede bilir dedi. Sonra yönetmeliğimizde var ama kesin birşey söyleyemem dedi yöneticilerimizin takdiridir dedi. Transkript geçiyor ama.
Neyse DPB'yi arayacağım şimdi

DPB'ye ulaşamadım ama TKHK'yı tekrar aradım.
Net bir şekilde söyledim.
DPB'nin sitesinde kurumlar için özürlü istihdam rehberi PDF dosyasının 21.sayfasında yazıyor dedim.
Burada arkadaşlarla istişare ettik.
İSTENMEYECEKMİŞ DEDİ

Sonuç İSTENMEYECEK

arkadaşlar kurumlar Ösym nin yayımladığı tercih klavuzunda belirtilen nitelikli kodlar dışında herhangi bir belge sertifika vb şeyler isteyemezler. bu kesin.

İstanbul Barosundan bir avukatla görüştüm.Klavuzun belirleyici olduğunu herhangi bir hak kaybetme durumunda yasal yollarla bu hakkın savunulabileceğini belirtti.

Diğer yandan devletin engellilere yönelik kadro çalışması çerçevesinde ,bazı hususları esnetebileceğini bu sebeple sertifika konusunda çok endişelenmeye gerek olmadığını belirtti.

İlerde kurumlar da klavuza aykırı bir belge istenirse yasal olarak hakkınızı arayabilir ve kazanabilirsiniz.

Vay arkadaş bilgi artık RESMİ...

İSTENMEYECEK

insallah istenilmez ama resmi bilgi derken telefon konusmasi disinda bir aciklama yapildimi

Arkadaş kurumdan bilgisini almış,yasal olarak ta durum net.Bu sebeple tercihlerinizi kimsenin etkisi altında kalmayarak yapın.

Şimdi kılavuz da 6225 yok, DPB'nin yayınladığı kurumlar için özürlü istihdam rehberin (sayfa 21) 6225 kodu özel koşul olarak memur, hizmetli, veri hazırlama ve
kontrol işletmeni ile benzeri kadrolar için talep edilmeyecektir yazıyor, aradığım TKHK istenmeyecek dedi.

Burada bana söylenen bu ben yazacağım zaten yazdım çünkü kılavuza göre yazabileceğim yerdi bu aramaları yapmadan önce tercihimi yaptım sadece kılavuza bakarak.

Ama illa tereddütte kalacaksanız kararınızı kendiniz verin ben mesuliyet kabul etmem.

[FONT=sans-serif]Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Ankara
0312 705 11 27 , 0312 705 11 28

[/FONT]
[FONT=sans-serif]TKHK içindir bu durum sadece bunu da belirelim. Kendiniz her kurumu tek tek arayın ve sorunuz artık son saatler.
[/FONT]
[FONT=sans-serif]Kararınızı kendiniz veriniz. Arayınız sorunuz aklınızda soru işareti kalmasın.

Tekrar yazıyorum tamamen kendi sorumluluğunuzdadır ben mesuliyet kabul etmem

[/FONT]
Burada yazdıklarımın etkisinde kalmadan kendiniz ARAYINIZ ve KARARINIZI KENDİNİZ VERİNİZ.
KENDİ SORUMLULUĞUNUZ KENDİNİZE AİTTİR..[FONT=sans-serif][/FONT]

Arkadaşlar aşağıda paylaşacaklarım bilgilendirme amaçlıdır. Hiç Kimse yazdıklarım doğrultusunda, tercih yapmasın ya da değiştirmesin. Bir kişinin geleceğinin şekillenmesinde, Çok Çok Önemli Rol Oynayan bir konuda kimse bana herhangi bir sorumluluk yüklemesin. Yazdıklarım sadece beni bağlar... " 10 Mart 2013 Pazar günü görüştüğüm kişi : ÖMSS 2012 Lisans Sınavında 100 küsur sıralarda olan ; Puanı 90 ' a yakın olan ve 1. Atamalarda Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu VHKİ kadrosuna ( Nitelik Kodlarında sadece 4001 kodu vardı ) atanmış bir arkadaşim. Başvuru Evraklarında istenen belgeler arasında Bilgisayar İşletmenlik Sertifikası veya Okulda Bilgisayar Dersi gördüğünü ispatlar bir belge vermesi mecburiyeti olmadığını ifade etti. Hatta atama sonrası böyle bir durum ortaya çıkmiş sitelerde filan, yapılan itirazlar sonrasında geri adım atildiğini söyledi. Ayrıca, kendisi üniversitede Bilgisayar dersi gördüğünü ifade eden belgesini de Ekstra olarak Başvuruda belgeleri arasına eklemiş " ... Ben sadece bu konuda bilgi amaçlı bunları paylaşıyorum. Çünkü sitelerde bu konu bir çok kardeşimizin kafasını karıştırdı, çok fazlaca Endişe oluşturdu. Birde ilk atamalarda 801 Engelli kardeşimizin ataması yapıldığı halde yerleştirmelerinin yapılamaması da ( DPB Yardımcı Sn. Enes POLAT'IN Resmi Beyanıdır ) , tuz biber oldu. Ayrıca, bazı uyanık arkadaşlar da çıkıp bu durumu avantaj sağlamak için kullanabilirler , DİKKAT EDİN !!! ... Son olarak bu konuda soru cevaplamayacağım, sorumluluk almak istemem... Bu paylaşımı yapan Ben : Lisans Mezunu olarak ilk atamada Atanamamış ve Hem MEB Onaylı Bilgisayar İşletmenlik Sertifikam, hemde Üniversitede Bilgisayar Dersini görüp , Transkriptimle ispatlayan birisiyim.

Saygılar ...

YassaX ...

Evet YassaX hocam sizin gibi benimde yazmam gerekirdi biraz hızlı ve acele ettim.

Baştan mesuliyeti atalım üstümüzden değil mi.
Artık son karar sizi bağlar.

15 tercihimin 9 tanesini vhki yaptım.Eğer atama şansım doğarsa sertifikanın sorun olacağını düşünmüyorum.Olursa da hakkımı yasal yollardan ararım.Klavuzda olmayan bir şart için kurumların atama yapmamak gibi yasal bir hakları yok.Umarım herkes istediği yere yerleşir.

Haber 10 - 851 engelli bu hatayı yaptı

Bu yerleştirme işlemlerinde de, belge isteyen kadrolar bulunmaktadır.

2013 ÖMSS/KURA İLE ÖZÜRLÜ MEMUR YERLEŞTİRME TERCİH REHBERİ - Memurlar.Net adresinden yapılacak incelemelerden de görüleceği üzere,

Lise düzeyinde;
- Santral memuru kadroları için "M.E.B.'Dan Onaylı Santral Elemanı Yetiştirme Sertifikası Sahibi Olmak"
- Bilgisayar İşletmeni için "M.E.B.'Dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikası Sahibi Olmak"
- Kaloriferci için "M.E.B.'Dan Onaylı Kalorifer Ateşçiliği Sertifikası Sahibi Olmak"
- Sekreter kadrosu için "M.E.B.'Dan Onaylı Sekreterlik Sertifikası Sahibi Olmak"
- Teknisyen kadroları için "M.E.B.'Dan Onaylı Sıhhi Tesisatçılık Sertifikası Sahibi Olmak"

Önlisans düzeyinde,
- Aşçılık kadroları için "M.E.B.'Dan Onaylı Aşçılık Sertifikası Sahibi Olmak",
- Bilgisayar İşletmeni için "M.E.B.'Dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikası Sahibi Olmak"
- Santral memuru kadroları için "M.E.B.'Dan Onaylı Santral Elemanı Yetiştirme Sertifikası Sahibi Olmak"

Önlisans düzeyinde,

sertifikası istenmiştir.

Bu sertifikalara ilişkin olarak kılavuzdaşu açıklama yer almaktadır:

"Örgün eğitim yoluyla zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar, sekreterlik, sıhhi tesisatçılık veya aşçılık dersini alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar, "M.E.B.'dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına Sahip Olmak", "M.E.B.'dan Onaylı Sekreterlik Sertifikası Sahibi Olmak" veya "M.E.B.'dan Onaylı Sıhhi Tesisatçılık Sertifikası Sahibi Olmak" veya "M.E.B.'dan Onaylı Aşçılık Sertifikası Sahibi Olmak" niteliğine sahip olarak değerlendirilecektir."

Buna göre, açık öğretim olmamak şartıyla, bu dersleri örgün eğitim sırasında almış olanlar sertifikaya sahip kabul edilmektedir.

şunun şurasında 4 saat kaldı tercihlerin bitmesine ama hala bu konuları konuşuyorsunuz şimdiye kadar nerdeydiniz demek lazım ama neyseeeeeeeeeee
klavuzu iyice okuyun madde 8/5

bu saaten sonra da tercih değiştirilmez

Ne olursa olsun değiştirmeyeceğim kardeşim kodu 2001 şartı var, 444ösym aradık isteyemezler dendi DP yi aradık telefona bakan yok , DP'nin açıklamasında da isteyemez diyor eğer isterlerse de ona göre yolumuzu belirleriz ona göre hareket ederiz bıktık bu çetrefilli işlerden soru işaretli keyfi davranışlardan herkesin hakkında hayırlısı olsun...

ben bu konuyu net olarak bilmiyorum ama işallah herkes için hayırlısı olur kimse zarar görmez ve boşta kadro kalmaz
çünkü artık iyi bir maaş elimize geçmesi lazım yoksa bu özel sektör de halimiz harap

Arkadaşlar içiniz rahat olsun vhki için hiçbir ek belge istenmemektedir. Millet tutturmuş bi 5. Madde diye orda yazan bilgisayar işletmeni için belge istenecek tkhk bugün yaptığı yönetim kurulu toplantısında bu belgenin 2013-1 ömss tercihlerinde istenmeyeceği konusunda karar almıştır. Ve bu kesin bilgidir. Rahatlıkla tercih yapabilirsiniz... Bu bilgiye nerden mi ulaştım ankara-tanıdık-türkiye dersem anlamış olursunuz herhalde... Herkes için hayırlısı olsun...

Bende değiştirmiycem tercihlerimi bakalım neler olacak illa sertifika derlerse bizimde diyecek birkaç lafımız olur elbet.

Tercih yapmayı bile beceremeyenlerin olmasıda dezavantaj arkadaşlar oda ayrı bir muamma olacak 851 kadro ne demek ya biz yırtınıyoruz kadrolar yükseltilsin diye ama arada mahsustan saçma sapan işler peşinde olanlar yüzünden kadrolar eriyor tabi gerçekten dikkatsizlik sonucu atanamayanları tenzih ediyorum birde yeniden rapor istenen arkadaşlarımızı özellikle askeriyeye ...

ne zaman açıklanır acaba dedikleri gibi 15 martmı yoksa 3 gün uzadı diye 18 martmı

rabbin herkesin gönlüne göre versin

20 ile 25 arası açıklanır gibi geliyor atamalarda nisan sonunu bulur ancak kurumdan kuruma değişiyor kardeşim...

kardeş atanalımda nisan değil inan haziranı bulsun yeterki atanalım kafayı yiyecem bu özel sektörde

Bugün 4/5 yerle görüştüm.Hastanelerdir,avukattır,daha önce atananlardır.Sonra tercihlerimi yaptım.Diğer yandan bu şekilde muğlak şartlar taşıyan bir klavuz engelliye reva mıdır.Ömrümüzden bir yıl gitti.

savaserdogan;

sen ne diyorsun kardeş benim saçım ağardı inan :)

Üst Alt