Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

VHKİ'de Bilgisayar sertifikası isteniyor mu?

numara kaç mesafe ?

444 67 96 sonu ösym olacak yani 444 ösym

Sen bi ara olmazsa bende ararım her halukarda ek bir liste oluşturun ki değişimi hemen yapasınız

aradın mı Bio

23.50 itibariyle 444ösym ile yaptığım telefon görüşmesi aynen şu şekildedir;

Ömss kılavuzunda vhki kadrolarında bulunan nitelik kodu sadece herhangi bir orta öğretim kurumundan mezun olmak yeterlidir yalnız bizler bu kadrolara atanırsak bilgisayar sertifikası istencek ?mi bu kurumların insiyatifinde mi atandıktan sonra ?
Görevli : Hayır kılavuzda olan niteliklerin haricinde herhangi bir sertifika isteyemezler bunlar devlet personelden istenmiş kadrolardır dolayısıyla isteyemezler , istemeleri halinde devlet personele , devlet personelinde bize bildirmesi gerekiyor.
Peki ilk atamada yaklaşık 800 kişinin ataması yapılmadı ve bazı atanamayanlar bunu söylediler bu kadrolar için ?
görevli:hayır ösym nitelikleri içerisinde harici bir belge isteyemez demiştir .
Yani vhki kadroları için 2001 kodu yeterli yazmamız için ancak yinede kafamda soru işareti kaldı o zaman o atanamayan 800 kişi içerisinde bu şekilde bir yanlış değilde farklı yanlışlardan dolayı atanamadılar düşüncesi yer etti umarım herkes için hayırlısı olur bende silmiyorum atanırsak kısmetimizde varsa ve böyle bir sorun oluşursa en azından ösymde ses kaydı var :D istenen nitelik kodu belli DP nin açıklaması belli gerisi Allah'a kaldı ....

Bio sağolasınn bende arayı konuşacağım sonuçta şu da var 800 kişi atanamadı diolar ama resmi bir bilgi belge yok gibi sanki kulaktn dolma bir bilgi bu.olsaydı oyle birsey en azından bir haber bir forumdan duyardık yani ben inanmıyorum atanamadıklarına

Vallaha kardeşim ne diyeyim ki herkes bir alangirli iş peşinde boş beleş işler peşinde olunca saçmalıkları duymak kaçınılmaz, evet hiç bir forumda memurlarnette v.s gibi forumlarda okumadım kimse bu yüzden mahkemeye gitti diye bir haber çıkmadı sen sağol kardeşim içim rahat etsin diyosan ara sende sor 1 dakika hemen çıkıyorlar telefona :D

simdi bende aradim cok kısa sürede telefona ciktilar ama verdikleri bilgi tamamen farklı
bununla ilgili dpb ve kurumla görüşün dediler :) aradan yarım saat geciyor bambaska bir bilgi veriyorlar onlarda bilmiyor ne yaptıklarını hersey allak bullak oluyo iyice

Hey Allahım yaaaaaa bune yahu ...

bence herkes arasın bu konuda bi yıgılma olursa en azindan daha hazır olurlar ve daha detayli bilgilendirilir cagri merkezleri

ama hayatımda dewletle ilgili bu kadar karısık bir durum görmedim
dpb vhki için ek belge istenemez diyor ama tkhk ilk atamada bunu istiyor
madem istenildi niye bu belge sahibi olmayanlar bu isi internete televizyona tasimadi sahsen benim basima gelse bütün organları kullanır ve mahkemeye kadar giderim hersey cok ilginc bir hal aldi

Evet gerçekten ilginç ilk atamada bu konuda mağdur olduğunu söyleyen hiç kimse yok ama net bir bilgide yok.İşin kötüsü zaman çok daraldı pazartesiye kadar çözülmezse işimiz zor.

ya arkadaşlar geçen atamalarda vhki olarak atanıp sertifikasız işe alınan yokmu 1 Allahın kulu yokmu yani ben anlamıyorum nasıl paylaşım yeri burası atananlar sır oldu gittilerimi yuh yani

arkadaşlar kesinlikle ek bir belge istenmeyecek kesin bilgidir... burda yorum yapan arkadaşların bir kısmı az puan çok laf ve kafa karışıklığı yaratmak isteyen çakallardır. içiniz rahat olsun tercih falan değiştirmeyin... saygılar...

Belge ilk VHKİ atamalarında istenmiş açık ve net.
Ancak başka bir açık ve net olan DPB'nin yayınladığı kurumlar için rehberde VHKİ için sertifika istanmeyeceği.
Yarın ayrıntılı şekilde soracağım sırayla kurumların en ilgili birimlerine, uygulamada yanlışlık olabilir.
Çünkü eğer istenecekse açıkca yazsınlar istenecek diye bu kadar basit.

arkadaşım ilk atamanın nitelik kod bilgileri burda ek bekge falan istenmediği açık net atandıktan sonra bir tane belge isteyen kurum yok açıkta kalan 800 kişi kılavuzda yayınlanan istenen nitelikleri taşımadığı kadrolara tercih yaptığı için atanamadı bu onların kendi dagalaklıkları bir kişinin çıkıpta benden ekstra belge talep ettiler dedğini gördün mü? bırakın insanların kafasını karıştırmayı dere geçerken at değiştirilmez
kx0hv.jpg

Enederya dün aradım gece paylaştım ve değiştirmiyeceğim bakalım ne olacak gelir mi gelmez mi bilmiyorum ama iyice midem bulandı bitane atanan çıkıp bilgi paylaşmıyor ki arkadaş :( ruh olup uçtumu bu atananlar...

Direkt son sayfadan konuyu okumaya başlamayın biraz önceki sayfaları okuyun.

Kılavuz'da zaten yok VHKİ için 6225 Sertifika kodu.
Ancak TKHK ilk atamalarda VHKİ için Sertifika istedi.

Şuanda yine kılavuzda sertifika niteliği yok.
DPB'nin kurumlar için hazırladığı rehberde de VHKİ için sertifika istanmeyeceği yazıyor.

Ama TKHK yine istenen belgeleri açıkladığında sertifika isterse seyredin komediyi.

Önceki sayfaları bir okuyun her önüne gelene anlatmaktan sıkıldım.

bio kardeşim bu zamanda böyle basit bir bahane ile atanıpta ek belge yüzünden yerleşemeyen olsa muhakkak duyulur görülür bilinir. çünkü böyle birşey çok güzel siyaset malzemesdi olur bunu kaçırmazlar. o yüzden sonradan ek belge nedeniyle atanamayan kimse yok... yanlış tercih ve eksik bilgi nedeniyle atanamayanlar var...

ed:
tkhk istediği belgeleri daha öncede yayınladı onda da belge isteniyordu fakat belgesi olmayanları da yerleştirdi.( kesin bilgi ) bu sebebten yerleştirmesi yapılamayan hiç kimse yok eğer varsa bana bi ulaşsın gereğinin yapılması kunusunda destek olacağıma ve düzelttireceğime söz veriyorum...

Erkan bizde zaten bu komedide rol almamak için çabalıyoruz kardeşim sen yarın arıyacağım demişsin burada paylaşmayı sakın unutma gerçi bende arıyacağım bakalım ösymyi dün gece aradım isteyeme hakkına sahip değil dediler yarın dp ve kurum ne diyecek bakalım birde onları arıyalım....

Yarın sabah kesinleşir umarım. Normal atamalarda bu belge istenir. Ömss için istenmiyor da olabilir .

Hakikaten nerede bu atanan vhki arkadaşlar ? Arkadaşlık ve paylaşım köprüyü geçene kadar mıydı? Ömss ile atanan arkadaşlar neredeseniz?

Enederya kardeşim inşallah yazıp atanan hiç kimse sıkıntı yaşamaz amacımız bu kimse sıkıntı çekmesin herkes için hayırlısı olsun...

ben de yine aradım 444 li hattı bana söyledikleri vhki işletmenliği zaten bilgisayar demek yani bunu en iyi dpb bilir dedi ben bu 84 puan ile atamazsan yanarımmmmmmmmmmmmmmmm
zaten belgeyi buldum artık isterlerse veririm allah hepimizin yardımcısı olsun
bende 120 saat meb onaylı bilgisayar işletmenliği sertifikası var
allah hepimizin yardımcısı olsun kardeşler

bio: Bakalım kardeşim yarın bi olsun sabahtan arayacağım sırayla söyleyeceğim rehberi böyle böyle.
enederya: kılavuzu sen tekrar gösterince biraz şaştım kusura bakma sert yazmış olabilirim.
Zaten konuyu baştan sona okudum yazdım.
Eğer kesin bilgin varsa iyi haber
Zaten akılma gelen bir ihtimalde buydu zaten istenmediği açıkken sertifika verneler olmuştur ama vermeyenlerde atanmış olabilir.
Zaten Lisede bilgisayar dersi gördüm veririm transkripti girerim sıkıntı değil
Ama belirsizlik olması mantığıma uymuyor.

ÖSYM ile ilgisi yok bu konunun.
Burada ÖSYM aracıdır direkt DPB hazırlamıştır kadroları. Bu zaten ÖSYM'ye giden kılavuzun kadrolar yazan bölümünün renk düzeninden bellidir.
DPB direkt ilgilidir.

Asıl konu şu: DPB'nin kurumlarla ilgili ÖMSS rehberinde açıkca yazmasına, kılavuzda açıkca 6225 kodu olmamasına rağmen neden TKHK sertifika istedi konu budur.

Öncelikle vhki bilgisayardır zaten demenin elle tutulur bir yanı yok.Engellilerin girdiği bir sınav söz konusu.Herkesin memur tanıdığı yok.Herkesin bilgisayarı yok.Yani bilgisayar=vhki demek sadece o işi bilenler için geçerlidir.Bu sınava ilk defa girmiş vhki'yi ilk defa duymuş birinin haksızlığa uğradığında vhki zaten bilgisayar diyen bir anlayışa içinden güzel şeyler söyleyeceği gerçektir.

Doktor zaten doktorduru anlarız.Öğretmen zaten öğretmeni anlarız.Vhki bilgisayardır demeyi anlamayız.Bilindiği halde birçok meslek şartları kılavuzda bununla ilgili şartlar yine de konur.Çünkü kimse bilmek zorunda değildir.Bir kişi bile bu yüzden işini kaybedecekse o sistem şaibelidir.Demezler mi adama bilgisayar işletmeni zaten bilgisayar 6225 i neden koydun.E madem oraya koydun vhki ye neden koymadın.Hatta onun isminde bilgisayar bile geçiyor.

Benim ilk defa duyduğum bir kadro vhki.Bana kimse bunun bilgisayar demek olduğunu anlatamaz.Klavuzda yok böyle bir şart.Bunu isteyen kurumda DPT'nin şartlarına uymayan kurumdur.

en çok konuşulan konu yarın son gün ve çözüm yok lütfen yarın tkhk ve dpb yi arayıp konuşanlar ne görüştüklerini buraya yazsınlar takip ediyor olacağım

O değilde madem VHKİ Bilgisayar demek.
O zaman madem kadro sayısını yüksek tutmak önemli yapsaydılar onları Memur kadrosu VHKi hiç olmasaydı.

hayır arkadaşım madem sertifika istiosun 6225 dersin dpb ye onlar da ekler sen vhki bilgisayar demek bunu bilmeyen olmaz dersen mahkemede hesaplaşırız

yahu benim anlamadığım bu tepedekiler bizim gördüğümüz bu eksiklikleri görmüyorlar mı onca okul okumuş işin ehli denilenler bu işlerin komisyonlarında görev alıyorlar altlarında yardımcıları var onca kişi Türkiye genelinden hem arayıp hem mail atıp sıkıntılı ve soru işaretli olan yerlerin tespitini yapıp uyarıda bulunuyor bune dandik iştir ya vallahide billahide engelliler.biz den 25 kişilik komisyon kur bütün sıkıntılar kalkar ortadan bune kokuşmuşluk ya....

Yarın arayalım kesin bilgiyi alalım.
Ben çıkıyorum dışarı hava alacağım stresten öldüm.

Zaten Bilgisayar bilgisayar diyoruz da çok bir iş değil 2 aylık kurs versinler zaten eğitim verecekler Aday Memurluk döneminde.

VHKİ işi Office programlarına hakim olmak ve kurum database/veri tabanı programlarına hakim olmak nasıl kullanıldığını bilmek.
Internet tarayıcılarını bilmek arada sırada resmi kurum sitelerinden sorgulama yapmak için kullanılacak işte.
Birkaç ekstrada olur.

Ben 15 yıldır bilgisayar kullanıyorum ama sertifikam yok sertifika hocasından ders almam ders veririm :D
Ama belge olmadan olmuyor. Ama belgesi olanda iyi biliyor denmez merak işi bu. Yabancı dilde ister biraz.
Okulda gördüğüme dair belgem var ama niye 600 kişilik bir kadro boşa gitsin ki bir sürü insan iş sahibi olacak.
İstemesinler olsun bitsin sertifika.

Asıl zor bilgisayar işi nedir biliyormusunuz:
İşi yapan kurum içi yazılımı yazan programcılar, veri tabanına bakan bilgi işlemciler asıl onların görevleri zor.

Erkan bende stres oldum çıkamıyorum ofiste çalışıyorum son yorumuna harfiyen katılıyorum tabi diğerlerinede kardeşim fikirler ve düşünceler mantık ve pratik aynı doğrultuda özellikle aday memurluk döneminde verilebilecek eğitimler ve memurun verimli olabilmesi için zaten öğretilmesi gerekli ne kadar kokuşmuş bir sistem yaa ...

Üst Alt