Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

VHKİ'de Bilgisayar sertifikası isteniyor mu?

Dostlar ilk kılavuzu tekrardan inceledim.
VHKİ açan kurumlar şunlar:
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu

ve Kara Kuvvetleri benzeri kurumlar, Özel İdareler, birkaç tane Belediye

Sadece büyük bakanlıklara baktım.
Sadece TKHK istemiş 3 bakanlığın içinde Sertifika

http://www.dpb.gov.tr/dosyalar/pdf/kpss/omsskurum.pdf

Burada DPB'nin yayınladığı Kurumlar için ÖMSS Rehberinde
Özürlülerin istihdam edileceği kadrolara
ilişkin nitelikler nasıl belirlenmektedir?
Kamu kurum ve kuruluşları özürlü alımı yapacakları
kadrolara ilişkin nitelikleri ve bu kadrolara ilişkin diğer
koşulları Devlet Personel Başkanlığınca hazırlanan Nitelik Kod
Kılavuzuna göre belirlemektedir.
Kamu kurum ve kuruluşları, özürlü memur yerleştirilmesini
istediği kadroları için Nitelik‐Kod Kılavuzunda belirtilenler
dışında ayrıca özel nitelik belirleyemez.

Başka brşey ise şudur:
Alan/dal/bölüm ve program eğitimi zorunluluğu
bulunmayan ve Nitelik‐Kod Kılavuzuna göre eğitime
ilişkin 2001, 3001 veya 4001 kodu talep edilecek kadrolar
için hizmetin yürütülmesinde zorunlu özel koşullar
dışında herhangi bir koşul talep edilmeyecektir.
Örnek‐ Bilgisayar işletmeni unvanlı kadro için Nitelik‐Kod Kılavuzundaki
2001, 3001 veya 4001 kodu ile 6225 kodlu özel koşul “M.E.B.’den onaylı
Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına Sahip Olmak Şartı” talep edilecektir.
Ancak, 6225 kodu özel koşul olarak memur, hizmetli, veri hazırlama ve
kontrol işletmeni ile benzeri kadrolar için talep edilmeyecektir.

DPB'de eğer sisteme giriş yapıyorlarsa kurumlar ve belirtilmemişse.
Daha nereyi örnek göstereceğiz.
Bence istenmemeli sertifika VHKİ için.

Forumda daha önce TKHK'ya atananlar başlığı altında.
Bir kişi forumcu kullanıcı adı: Lise'de bilgisayar dersi gördüğüne dair belge götürdüğünü yazmış kabul olmuş.

Yinede her halukarda Pazartesi kurumları arayalım.

Diğer ilginç bir noktada sertifika ya da eşdeğer görülen eğitim biçimleri.Eğer veri hazırlama elemanının işi veri girmekse 2013 yılında bunu yapamayacak kişi sayısı çok azdır.Diğer yandan okulunda bilgisayar dersi alıp evinde bilgisayar olmayanlar da vardır.Bu sebeple bu kural çok ta geçerli ve kuruma fayda sağlamayacaktır diye düşünüyorum.
Bu sebeple sertifika şartı ya da istenen yeterlilik kriterleri sağlıklı değil.Diğer yandan bunu açıkça klavuza koymamak ciddi bir hatadır,bu kadar çok vhki kadrosu varken.İşletmen için kod koyup vhki için konmuyorsa bu birçok sorun da çıkarabilecektir.İstersen sertifikasız eleman alabilirsin denilirken bir kuruma,diğer kuruma ise (örnek hastane v.b.) kendi kafasına göre hareket etme ortamı da yaratılıyor.VHKİ bilgisayar demek diyen arkadaşlar basit düşünüyor.Klavyesi olan herkes bu işleri yapabilir.

ED.;

Aslında bu yazıda çok net vhki için sertifika istenmeyeceği yazıyor.Teşekkürler ED. Yinede aramakta fayda var.

Klavuzda ne yazıyorsa o, 6225 var ise isteniyor,6225 yok ise istenmiyor.. Sonradan kimsenin sizden birşey isteyeceği yok. KESİN BİLGİ..!

Arkadaşlar her yerde belli bu halen belge istenecekse yuh derim başka birşey demem.

Doğru DPB açık açık yazmış buna rağmen istenirse sertifika hakkımızı ararız, teşekkürler arkadaşlar.

bilen birkaç kişiye sordum adamlar zaten vhki bilgisayar demek bunu açıkça bilgisayar sertifikası istemeyebilir ama kanunlarda açıkça belirtilmiştir vhki için sertifika şart diyorlar nereye sorarsanız sorun dediler geçen alımlarda istediler bu sefer de isteyecekler diyorlar
vhki bilgisayar olduğu için adamlar sertifika yazmaya belkide gerek duymadılar diyor vhki nereye bakarsanız bakın meb onaylı sertifika istiyor diyorlar

ama bende kesin ve net bilgi yok bunlar söylenenler

simdi biz burada tartisiyoruz iyi güzel karsılıklı birseyler düsünüp bazende eskileri araastirip cikartiyoruz ama hiç kimse vhki nin bilgisayar isi oldugunu bilmek zorunda degil bunu osym bildirmek zorunda bildirmiyorsa gerekli sartlari tasiyan herkez basvurabilir ama kurum özel olarak isterse mahkeme yolu sonunda kazanması garanti olarak acık hepimiz icin

vhki için bilgisayar işletmenliği sertifikası isteniyormuş tercih edecek arkadaş dikt

slm arkadaşlar geçen alımlarda 800 küsür kişinin boş kalmasının sebeblerinden biriside buymuş veri hazırlama ve kontrol işlemleri ne başvuracak arkadaşlar bilgisayar işletmenliği sertifikası zorunluymuş oksa atamanız olmaz dikkatli olun derim

kesin bilgidir dbp dan alınmış bir bilgidir sakın klavuzda öyle bir nietlik yok demeyin olmayabilir ama atandığınız kurum sertifikayı istiyormuş haberiniz olsun

Net birşey yok.
Ama net yorum yapmışsın yukarda.

Pazartesi belli olacak arayın sizde sorun.

ben boşverdim ne olursa olsun artık ne yapayım aradım klavuzda ne yazıyorsa o dediler

ösym santrali 35 aramada çıktı bana santral söyledi belkide beni salladı ama bilmiyorum artık takmıyorum iş olacağına varır tercihlerimi yapmışım zaten daha da kurcalamanın ne faydası var yok sa yok kardeşim ne yapayım isterlerse isterler kıcıma baka baka dönerim artık

ender 28;
800 kişi bu yüzden aaaçıktaysa neden sertifika istiyolar

valla kesin isterler bende 8 tane sertifika var hangisini isterlerse onu vericem bilgisayar-daktilo-proğramcılık- teknik bakım v.s. bonservis bile var

İstenmesi kadar saçm bir durum olamaz Klavuzda o nitelik yerleri görüntü olsun diye konulmamış.İsteniyors bildireydin bizde bşka yeri seçeydik.Eğer isterse ordan adliyeye gidip suç duyurusunda bulunalım.

reklamarasi3.jpg

ÖMSS'de Kamu Hastaneleri Kurumu'na atananlar bu başlık altında atandıkları kurum K.H.K. ile ilgili;
-Hangi evrakları isteniyor,
-Başvuru sonlanma tarihi ne zaman?
şeklinde sorularına cevap arayabilir,bilgi paylaşımı yapabilirler...

İstenen Evraklar

SAĞLIK BAKANLIĞI
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu
Sayı : B.10.1.TKH.0.22.00.00
Konu : Özürlü Personel Alımı
……………………VALİLİĞİNE
(İl Sağlık Müdürlüğü)
657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 53 üncü maddesi ve bu maddeye dayanılarak 03/10/2011 tarih ve 28073 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları İle Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik” hükümleri doğrultusunda, ÖSYM Başkanlığınca yapılan 2012 ÖMSS/Kura yerleştirme sonuçlarına göre Kurumumuzun taşra teşkilatı kadrolarına yerleştirilmeleri yapılan adayların atanmalarına esas teşkil etmek üzere;
Başvuru için gerekli belgelerin Müdürlüğünüzce aşağıda belirtilen hususlar doğrultusunda; 15 Ağustos – 06 Eylül 2012 tarihleri arasında teslim alınması gerekmektedir.
1. İnternet adresimizde yayınlanan 2012-ÖMSS/Kura Başvuru Formunun (Bilgisayar ortamında, tükenmez ya da dolma kalemle doldurulmuş ve silinti, kazıntı olmayan) aslı,
2. Yerleştirme Sonuç Belgesinin internet çıktısı,
3. En son öğrenim durumunu gösterir diploma aslı, diplomalarının düzenlenmemiş olması halinde geçici mezuniyet belgesinin aslı, eğitimini yurt dışında tamamlayanlardan diplomalarının denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylananların denklik belgesinin aslı,
4. “Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre alınmış veya bu Yönetmelikçe Kabul edilen en az %40 oranında özürlü olunduğunu gösteren sağlık kurulu raporunun aslı veya raporun verildiği hastane başhekimliği tarafından onaylanmış sureti.
5. Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadrolarına yerleşenler için; örgün eğitim yoluyla zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar dersi aldığına dair transkript’in aslı yada M.E.B. onaylı en az 120 saat süreli Bilgisayar İşletmeni Sertifikasının aslı,
Nasuh Akar Mah. Ziyabey Cad. 1407 Sok. No:4 Balgat /Çankaya/ANKARA
Tel: (312) 705 10 00
6. 2 (iki) Adet Fotoğraf (4,5 x 6 cm Ebadında),
7. Mal Bildirim Beyannamesi.
NOT : Yerleşen adayların 3. ve 5. madde çerçevesinde teslim edecekleri belgeler; İl Sağlık Müdürlüklerince Birim Amiri tarafından tasdik edilerek asılları iade edilecektir. Noter tasdiki yaptıranların evrakları da kabul edilecektir.
Bu çerçevede teslim alınan belgelerin liste ve tutanak ile birlikte 10/09/2012 tarihi Çarşamba günü saat 18:00’e kadar Müdürlüğünüz bünyesinden bir personel ile Kurumumuza bizzat elden teslim edilmesi gerekmektedir.
Bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim
Uzm.Dr.Hasan ÇAĞIL
Kurum Başkanı Nasuh Akar Mah. Ziyabey Cad. 1407 Sok. No:4 Balgat /Çankaya/ANKARA
Tel: (312) 705 10 00 www.tkhk.gov.tr

A
rkadaşlar ilk atamada vkhi nitelik kodunu hatırlayan var mı ?
Burda ilk atamadaki istenilen evraklar mevcut 5. maddeye dikkat !!!

Şimdi siz 5. madde diyorsunuz ama DPB son noktayı koymuştur.Ben yazdıklarımı değiştirmeyeceğim.Bu klavuzda açıkça 21 sayfayı TKHK NUN GÖZÜNE SOKARIM ORDAN DA İDARİ YARGIYA GİDERM.değiştiren kendi bilir benim işime gelir.

Mesafe kardeşim ilk atmada 800 kişinin niteliklere uymadığından atanamadığı söylendi onların kaç tanesi mahkemeye müracaat ettiki hiç bir bilgimiz yok amaç sadece burada kimseyi yanıltmak değil doğruyu bulmak haksızlılığa uğramamak?

bio dün gece ilk yolladigin tkhk ait istenen belgelerle ilgili yazının linkinide vermistim bugunde dpb de bunu buldum oradada acık acık istenilemez diyor

kafam karisti gercekten cok zor bir durum tercih süresi osym nin hatasi yüzünden uzamasaydi ne yapacaktik dün bitmis olacakti tam muallakla bitmis olacakti

Soyer bende yazdım şaştım kaldım:( niteliğe bakıyoruz bize uyuyor, geçen atamaya bakıyoruz istenmiş ve 800 kişi atanamamış hatalardan dolayı , iki ucu boklu değnek ben yarın hem ösym hem dp hem aile ve sosyal politikalar bakanlığına bir alo diyim en iyi bu olur sanırım ?

Bence ilk atamada öyle bir dangalaklık yaptıkalrı için o kadar kişi atanamadı yerleşemedi ve dpb bunı klavuzda açıkça belirtti. Büyük harfle vhki için 6225 kodu istenme ye cek yazdı ben rahatım

inanın kafam allak bullak keşke cuma son olsaydı uzamasaydı tercih süresi

Mesafe ilk atamadaki vhki kadrosunun nitelik kodunu hatırlıyormusun ?

ilk atamadada istemiyordu ben yazmıstım o yüzden eminim ilk atamadada sadece 2001 yeterli idi

Buldum ilk atamadada kod sadece 2001 abi sinir oldum ya...

gıda tarımda v.s vhki kadrolarının kodları 2001 ama vhki göremedim ilk kadrolarda :( ben mi göremedim acaba...

bio eklediğim resimde ilk atamadakı vhki nitelik koduna bakabilirsin burada da sertifika istenmemiş.

Eee ne yapmalı ösym nın 444 lü hattını arasak mı 7 24 çalışıoar

Üst Alt