Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Widex mi, Oticon mu?

Hear senin hangi seri kodunu atarmısın widex beyod dedin nezamn aldın ne kadara

Unicoda denersen farkını yazarmısın buraya

Dışarda anluyabiliyomusun konuşmayı hastane cafe gibi yerlerde onuda belirtirsin denince

Widex Unique 50 RIC bu cihaz için o fiyatı verdi bana çok geldi olmadı resaund da bakacam

Pluvia

Kulak arkası Widex beyond 440 b2 fushion hoparlör hp rite recevier dışarda hastane cafe gibi yerlerde artık anlıyorum eskisi kullandığım clear 220 serisi gibi değil artık bildiğim kadarıyla dream da clearın çıktığı zamanlara yakın modellerdir.

FATİH ÇAYLAK
bence markani degistirme. benim cok sevip kullandigim resounddan sonra phonak alip duymayan tarafa crosla iki kulak duymak istemistim. phonaki 3 ay odyiocu odyocu dolasip bi begenemeyince oticon alip onu kullaniyorum 6 yila yaklasik. severek kullansamda resondu ariyorum.

marka degistirmek cok isitme kaybina iyi olmayabiliyor galiba.

FATİH ÇAYLAK
Az önce baktım Ekim 2018 güncel liste fiyatı 4750tl üzerinden %20 değil %15 indirim yapmışlar. Belki daha uygun fiyata fazla indirimli yapan bir yer bulabilirsen iyi olabilir özellikle ankaradaysan Ankara’daki Mithatpaşa caddesindeki bayileri dolaş derim.

GRAHAM BELL
İşitme kayıplarınız kaç db de oticondan memnun musunuz, dışarıda gürültülü yerde masadakileri kolay anlayabiliyor musunuz. Resound dediniz hiç denemedim nasıl bir cihaz oticondan da mı çok iyiydi.

GRAHAM BELL
Katılıyorum ileri derecede işitme kaybım olduğu için kolay kolay marka değiştiremiyorum, Fatih çaylak arkadaşımız kadar az işitme kaybım olsa widex Oticon bir iki markaya daha bakardım.

Hear kulak içi benimki konuşmada anlamıyom pek

Kulak arkası daha iyi diyolar

2hoporlör var onda

Kulak arkasında olduğu için konuşma daha iyimiş
Hear cihazı bu senemi aldın kç numara pili

Kulak arkası daima ileri derece kaybı olanlar için uygundur. 312 nolu pil kullanıyorum. 2013 yılına kadar hep 13 nolu pillerle çalışan kulak arkası cihazlar kullanıyordum. 2013 yılında Widex clear almamla birlikte hava hortumlu cihazlardan kurtuldum, estetik yönünden de rahatlamış oldum, ancak hortum yerine telli olduğu için hassastır eğer o telde bir temassızlık olursa tellerden bir tanesi 75tl, ama 5 yıl içinde sağdaki cihazın telini 3 defa, soldaki cihazın teli hiç değişmemişti burada kullanma tipine bağlı olarak değişiyor çocuk yada yaşlı biri düzgün takıp çıkaramayacağı için ara çengelli telli kabloyu bozabilir :)

Hear

yahuu kalin hortum kullanirken bazen kulagim kesilcekmis gibi acitirken senin teller hepten kesicek bizim kulaklari.

saka saka.
eski tip cep cihazlarindaki gibimi bahsettigin teller. almiyayim kalsin o hortum yerine gecen teller. bazen hortum parasina bile kil olurum ben
bu arada ben dudak okuyorum. kaybim 95 db tek kulakliyim. sesleri dudak okuma yardimiyla bicimlendirerek kendime yetiyorum.

Minik kulak arkasının hortumu incecik:)

Kulak arkası ileri kayıplarda takıyı orta kayıplarda ben görünnesindiye kulak içi aldım

Widex'in ana sayfasında cihazların güncel fiyatlarını ve özelliklerini gösteren pdf dosyasını bulamadım. Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz https://www.duyses.com.tr/wp-content/uploads/2018/11/widex-fiyat-listesi-2018.pdf
Buradaki cihazları inceleyecek olursanız S Hoparlörlü (hafif), M Hoparlörlü (orta), P Hoparlörlü (güçlü) ve HP Hoparlörlü (çok güçlü) şeklinde 4 hoparlöre ayırmışlar odyo grafiğine dikkat edecek olursanız, HP Hoparlörlü (çok güçlü) odyo grafiğinde koyu gri renge boyanmış kısım 50dbden 110dbe kadar boyanmış bu grafik şunu gösteriyor ileri derecede işitme kayıpları için uygun olduğunu gösteriyor. hangi modelde iki hoparlör var, 2 hoparlör var dediğin belkide hortumlu olan UNIQUE FA POWER 13 nolu pille çalışan cihazda vardır.

Hear hepsi 2hoporlölümüş kulak arkalarının kulakiçi tek

widex benim pes ses kaybima yetmiyormus. tesekkurler. artik deneme widex.

GRAHAM BELL

haha :) doğru hatta ince tel olduğu için kıvrılan kısmının oturduğu yer iz bile yaptı :)) sürekli gözlük takanların yan taraflarında iz bırakılmış gibi ama hiç sorun değil böyle daha iyi karşımdan bakan kulağında cihaz yokmuş gibi bilemiyor. Ama bir kişi gerçekten estetik önemli değil derse bana kalsa dediğin gibi hortumlu olan FA power hortumlu daima çok güçlüdür neden dersem odyo grafiğinde 10db den 90dbe kadar griye boyanmış bu şu anlama geliyor, bahsettiğim başka modelde hp hoparlör 50dbden 110dbe kadar griye boyanmışsa geriye kalan 10dbden 50dbe kadar griye boyanmamış işte orada ufak bir eksiklik var bu yüzden griye boyanmış alanın dışına çıkan sesler yüzünden yine toplumda evde tv izlerken %20-30 kadarını anlayamamış oluyoruz diye düşünüyorum. Eğer ki danimarka malı widex olsun oticon olsun marka önemli olmasa da gelecek yıllarda 10dbden 120dbe kadar griye boyanmış çok çok güçlü hoparlör geliştirirse işte o zaman belki yaşadık ve ileri ve çok ileri derecede kayıplı olanlar için coclear implant önerilenlere bile belki faydası olabilecek diye düşünüyorum.

Bana da son çıkan modeller bile tahmin ettiğim kadarıyla genel hayatta %25lik kadarını karşılayamıyor. Forumda bahsettiğim gibi Firmalardan biri 10dbden 120dbe kadar komple griye boyanmış bir odyo grafiğini ortaya çıkaran hoparlör geliştirirlerse üretirlerse belki senin için de hepimiz içinde faydası olacak. Böyle üstün hoparler elimize geçse her dbden gelen her frekansın seslerini alıyor olabileceğiz. Benim kullandığım hoparlörde 10db ile 50db arası ve 105db ile 120db arasında kalan frekansları net alamadığımız için hala o kısımlar yetersiz.

@Hear hepsi 2hoporlölümüş kulak arkalarının kulakiçi tek

Kullandığınız widex dream hangi serisini kullanıyorsunuz, Ankarada hangi bayiden almıştınız kulak içi mi kullanıyorsunuz? Ankarada kendim için kulak içi olsun demiştim sesleri duyarsın ama kulak arkası kadar faydasını göremezsin demişti, çünkü widexin paylaştığı grafikleri bana gösterdiğinde mantıklı gelmişti gerçekten doğru demişti.

@Hear şimdiki beyondu hangi sene aldın

birini geçen yıl diğerini daha yeni aldım

Hear dream cic modeli ufak hep kulakiçi taktım ben ama cafe gibi yerlerde yetersiz

Eski cihazda unitrondu alman markası

Aldığım yeri boşver gıcığın teki

Başka bir yer buldum ordan alcam aldığım vakit serviside kendisi

Sanırım başka forumlarda yazdıklarınıza göre coclear implant ameliyatı olup çıkarttırmışsınız çok geçmiş olsun, diğer kulağının kaybı 90db mi doğru mu biliyorum, bu siteye işlerim olduğunda pek girmediğim için takip edemiyorum kusura bakmayınız.

Eskiden cihazsız anlıyodum evdeken şimdi hiç:) nediyon diyom annem konuşup duruyoda bekle takımda öle söle diyom:D

Sesi geliyoda ne dediği belli olmuyo cihazsuz

Cihazı çıkarınca kafam rahatlıyı

Pluvia

Doğru sesler duymamak evde bazen güzel oluyor kafa dinler gibi ama topluma çıktığında kulakiçi cihaz fayda etmiyorsa ne anladık bence kulak arkası ince telli olanı dene belki faydasını göreceksiniz. Ben şimdiye kadar avmye gidipte ailemle aynı masada oturmaktan sıkılırdım ama yeni cihazımla avm gürültülü yerlerde masamda olanları anlamaya başlayınca şaşkına döndüm ya. araba kullanırken kesinlikle camlar açıkken arabadakileri pek anlamazdım, yeni cihazımla camları açık unutmuşum sürüyorum gürültünün içinde sanki evin bir odasında 3-5 kişi varmış gibi annemle kardeşimle rahat konuşabildim tabi bunları bahsetmem yeterli değil çünkü çok farklı yerlere de giderek zamanla toplum içindeyken tek tek farkını öğreneceğim artık.

Eski taktığın widekste kötü değildir

Clear dedin modeli neydi onun hangi seri

Bana vermesi lazım işte dışarda denemem için yoksa alamam cihaz

Ordaken demo cihaz denedi camı açtı oda konuştu ufak ufak anladım

Unicoyu denetti dışarda verse 5dakka iyi olcak:D

Pluvia

Clear artık danimarkada üretim bandından çıkmıyor o model taa 5 yıl öncekiydi. bence clear alma neden dersem mikrofonu vesaire parçası bozulursa istanbul teknik serviste yedek parça olmayacağı için danimarkadan temin etmek zorunda kalacaklar uzun iş hem parça değişince de cihazın ilk hali gibi sıfır gibi çalışmıyor maalesef. Mesela Oticonun danimarka sitesini derinden araştırdım ingilizce yazılıydı cihazın ömrü 3 ile 7 yıl arasındadır diyor bunu oticonun danimarka sitesinde yazıyor :))

Hear ben aldığım vakit bütün serisi vardı adam dream denetti

Özelliklerden anlamam ben

Senin beyonttende vardı

Öle denetmeli vermedilerki bana hiç

Alsında kurtulak derdindeler

Benim şikayetim hep aynı kaldı

Kalabalık yerde Konuşmayı anlamadıktan sonra napcamki

Fuzuli sesler

Pluvia
dert isitme kaybi olunca dunyayi yikalim ama bunu yaparken cebimizdeki parayada goz atalim.
2018 liste fiati 7 binle islevine gore 17bin lirayi goz onune getirince daha mutevazi markalara talim edicekmisiz widexe uzaktan sulanacakmisiz gibi....
bide senin kaybin kucuk cihazlara kucuk pillere oluyor. ileri isitme kayibinda cihaz zaten buyuk olmak zorunda. 13 nolu pil biraz hafif olmali diye dusunurken daha , agir pilli cihaza bu kadar paralar vermek dusundurucu....

bana olmuyo bu widexler. tilki erisemeyecegine pis dermis gibimi oldum ne......

GRAHAM BELL sanada olan modeli vardır bakman lazım

Bahsettiğim yere git dene orda testinide götür

GRAHAM BELL
Aynen 675 nolu koca pillerle çıkan yeni model cihazlar ile küçücük pillerle çalışan cihazlar arasındaki fiyat farklarının az olması çok garip bir şey zaten. 675 nolu pilli cihaz nerdeee, 10 nolu pilli cihaz nerde hakikaten aynı kefeye koymuşlar.

Hear

ee ama widex luksu kullanmak iste. marka bu. genede guven duyulan danimarka gibi isin usatasi, tabii.
artisi siz bu paraya kulak icinde hoperlor luksu kullaniyorsunuz.baska markalarda bu luks varmi bilmiyorum.
alirken acitsada mutlu mesut duymalar diliyorum heves ettigim tip cihazinizla. gule gule kullanin cihazinizi. dilerim koklear implanta muhtac olmayin.

arkadaşlar bugün gittim test yaptı işitme kaybım biraz ilerlemiş bana evoke 220 f2 modeli önerdi orada biraz denedik iç mekanda herşey güzel ama dış mekan da denemedim liste fiyatı 9040 tl bana söylediği rakam 6000 tl iphone uyumlu çihaz sizce nasıl ? kullanan varmı bu modeli benim kayıp şuanki teste göre 70 ds bel

isitme testindeki egriye bak. kalin seslerde kaybin coksa bunlardan uzak dur benim bildigim kadari. bunda hortumlar ince.
VALLA ALABILENLERE IYI ama.

FATİH ÇAYLAK
Bence de birkaç günlüğüne hatta bir hafta olsa bile yoğun aktif olarak deneyin dışarda toplumda ailecek avmye gidin avm yemek bölümlerinde gürültülü yerde aynı masada bir şeyler yerken konuşun, arabada iken trafikte en az 40-50km hızla gidecek şekilde asfalttan tekerlek sesleri ve diğer arabaların gürültü sesleri gelecek şekilde camları açın konuşun bir de öyle deneyin. Ben Widex beyon 440 f2 kullanıyorum Widex Evoke 440ı da denesem arada pek bir fark bulamadım, odyocudan tek öğrendiğim şey örneğin beyond 600milyon işlem yapıyorsa, evoke 800 milyon işlem yapabiliyor bu yüzden arada pek fark yok burada evoke de denesen beyonda denesen başka en önemli unsurda hoparlörün gücü de önemli senin işitme kaybına göre sanırım hafif (s), orta (m), güçlü (p) ve çok güçlü (hp) hoparlörlerden işitme kabına göre ortadakileri önermişlerdir, hangi hoparlör kullandın onu da sordunuz mu?

GRAHAM BELL
Benimde ince sesler kalın seslere göre kaybım çok çünkü her ayarladıklarında kalın burnum tıkanık gibi sesler geliyor diyordum en sonunda iyi bir odyocuyu bulunca ince ses belirgin olacak ince seeess dedim ki öyle oturdu valla :D Bu ayarı beceremeseydi E yi A gibi, i yi ı, ö yü O gibi, ince sesli ünlü harfleri, kalın sesli ünlü harf gibi anlıyor olacaktım.

Üst Alt