Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Widex mi, Oticon mu?

Respect4
Şimdiye kadar hep bu kabusu yaşadık hala hala göz göre göre gerçek kulak testi yaptırmadan bu aynı kabusu da yaşatmak istiyorlar, o pcden ayarlanan program ve boynumuza takılan basit blueutooth aparat elime bir geçsin, dünyalar benim olurdu en az 5yıl cihazla idare edecekmişiz, her 5-10yılda bir cihaz değiştire değiştire yok cihaza alışırsınız gibi bahanelerle ömrümüz bitecek.

Pluvia
Gerçek kulak ölçümünden REM den mi bahsediyorsunuz, normal odyo ölçümü mü?

Respect4

odyo islerini egitimini alanlara birakirsak daga iyi.
en acemi odyometrist bile bilmeden yapilan hatalari yapmaz.
unutmayalim isitme duyumuz cok hassastir. hic hata kabul etmez. coluk cocuk elinde odyometristlik yapilirda geri donusumsuz zarara yol acilir.
bu sevdadan vaz gecerek isi egitimini alanlara birakalim.

GRAHAM BELL

Kesnlikle bilen eğitimini alan bilen biri olmalı ki, kimse yapamaz dediğiniz gibi kötü sonuçlar ve zararlar olur. Ancak teknik ve teknoloji konusunda bilgi sahibi olanlar sıradan olanlara göre bir tık üstündedir. Yanlış anlaşılmasın Ben sadece kendime has almayı düşünmüştüm tabi ki böyle pcden ayarlarını kesinlikle odyo bölümünü okumayan veya eğitimini almayan birine hiç önermem. Ben şahsen eğitim almak isterdim :D paralı olsun farketmez hem bilgi sahibi olmuş olurdum nelerde eksik nelerde fazlası olduğunu hisseder öğrenirdim.

Hear işitme testi

Gerçek kulağı sormadım yprmi bana selis ypti neyin fesi pekte bilemedim kağıt verdi

GRAHAM BELL

Orası tabi ki öyle. Ama kötü ayar yapan bir sürü odyocu var. Mesela bazı cihazlarda ekstra özellikler var. O ayarı yapmayanlar var. O özelliği sorduğunda ise sana gerek yok diyen oluyor. Halbuki bir başka yerde o ayar açıldığında, daha net ses duyuyorsun. İyi bir odyologa denk gelmek bu nedenle çok önemli.

Respect4

Kesinlikle katılıyorum mesela bir widexin modellerinden birini seçelim 440 serisinde 15tane kanal, 330 serisinde 10tane kanal, 220serisinde 6 kanal ve 110 serisinde 4 kanal var. Kanal sayısı program sayısı anlamına gelmiyor. Örnek veriyorum bir resim yapacaksın ama elinde 4 tane boyalamak için renkli kalemin var (kırmızı, sarı, yeşil, mavi) olsun, birde başka bir kağıda resim yapacaksınız elinde 15tane renkli boyalama kalemin (kırmızı, sarı, yeşil, mavi, siyah, beyaz, lacivert, turuncu, mor, daha bir çok ara renkler) olduğunu düşünün hangi ne kadar çeşit kalem varsa o kadar iyidir. İşte burada 440 serisinde fabrika 15 kanal vermiş ama odyometris uğraşmamak için renkli kalemlerle örnek verdiğim gibi ara renkleri açmıyor uğraşmıyor, sanki 330 serisi cihazının içine 10tane kanalla uğraşacağıma, 110 serisi gibi 4 kanal açıyor hastayı postalıyor. Bunu ben bir odyometristle konuşurken şahit oldum, 440 serisi cihazıma önce 6 kanal açmış, şikayetimi iletince anladı ki 2.ayar için 10 kanal açtım dedi bende olmaz öyle teknik özelliklerde cihazım tam 15 kanal yazıyor o zaman hepsini aç doğru düzgün, eski cihazımdan memnundum bu son model cihazımda niye öyle değil yapacaksın bunu deyince biraz şaşırdı ve benim için zor bir hastammış ya teknik özelliklerini bile detayına kadar fena öğrenmiş diye içinden düşünmüştü. İşte bazı odyocular uğraşmamak için örtülü ayar yapıp sallayanlar az değil çok.

@Hear işitme testi

Gerçek kulağı sormadım yprmi bana selis ypti neyin fesi pekte bilemedim kağıt verdi
REM mehmet aksit hocamizin dedigi gibi tecrube gerektiriyormus.
bana hacettepede docent doktor yapti. selisin bir elemanini cagirmis. ondan sorarak ogrencekmis. bana yaparken. yani ben kobay oluyormusum.
dier taraftan kimbilir hangi derse giren docentin ogrenmek icin yaptigi REM aleti onun istedigi benim isime yariyacak faydayi degil saatlerce gerilip sessiz bi cihazla eve donerken araba altinda kalmama sebebiyet veren hayal kirikliligi oldu.

Ben fark görmedim gerçekolcumden sonrada ayar ypti teste göre o ölçüm neyse artik

Widex mi Oticon mu diyecek olursak bir kaç yıl önce Oticonun hoparlör çıkış güçlerini de araştırmıştım. Şimdi tekrar bilgisayarımdan internet üzerinden araştırması yaptım, Oticonun opn 1, 2, 3 serileri için minirite kulak arkası için paylaşmış olduğu hoparlör seçenekleri Speaker 60, Speaker 85, Speaker 100, Power Mold speaker 105 şeklinde gruplandırmışlar burada Speaker 100 demek 100dB kayıpları için anlamına gelmiyor, Technical Data miniRITE 60 model cihazın maksimum ses kazancı "Peak Full-on Gain" 35dB dir, İleri derece işitme kayıpları için Oticonun sunmuş olduğu minirite için en güçlü hoparlör 105 serisinde 64dB maksimum ses kazancı sağlayabiliyor, bu demek oluor ki sağ kulağımda 70dB işitme kaybım olduğuna göre Oticonun en güçlü minirite hoparlör bana yetmiyor demektir. Bu yüzden önceki forumlarda bahsettiğim gibi Widexin S(hafif) max kazanç 62dB, M(orta) ise 69dB, P (güçlü) 70dB ve HP(çok güçlü) 84dB max kazanç sağladıklarından bahsetmiştim. Çok şükür Widexin sunmuş olduğu HP hoparlörün maksimum ses kazancı 84dB olduğu için memnunum. Dolayısıyla Widexin sunmuş paylaşmış olduğu en güçlü hoparlörü Oticonun sunmuş olduğu en güçlü hoparlöründen daha güçlüdür. İyi ki de Oticona bulaşmadım zaten 2 yıl önce odyotesti sonucunu oticon bayisine gösterdiğimde bana oticonun en güçlü hoparlörü bile sana yeterli olmaz demişlerdi. Şimdilik benim için Widex'e devam, ancak sizler için işitme kaybınız benimkinden az ise mutlaka her markaya da Oticona da bakınız, çünkü kulak arkası çalışma sistemi widexten daha iyi olabilir size daha net gelebilir. Ancak benim ileri derecede kaybım olduğu için bu yıla kadar Widexten başka Oticonun hoparlör gücü bana yetmiyor, eğer Oticon Widexe yakın rekabet içinde 84dB e yakın çıkışlı güçlü hoparlör sunsaydı her ikisini de denerdim.

Hear

Bahsettiğin oticon opn serilerinde, maksimum kazanç gücünden bana bahseden olmadı. Çok güzel bir ayrıntı yakalamışsın. Evet en güçlü hoparlör 105 db dendi bana da. Ama kazanç olayının ne kadar etkisi var bilmiyorum.
Oticonun bir de minirite ile beraber rite ve bte modelleri de var opn serilerinde. Tam araştırmadım ama bte pp(plus power) denen en güçlü hoparlör de 105 db'e kadar. Ama dediğim gibi maksimum kazanç, ses netliğini ne kadar etkiliyor bilmiyorum.

Respect4

Bu bahsettiğim hoparlör çıkış güçleri hava hortumlu olmayan aşağıdaki linkten detaylı incelerseniz anlarsınız, kulak içinde hoparlörlü kulak arkası cihazlar için geçerlidir.

Aşağıdaki link Oticonun paylaştığı hoparlörler çeşitlerini incelemek için 39 sayfasından sadece 34, 35, 36 ve 37.sayfalarına bakınız.
https://www.hearingtracker.com/media-files/formfactor_263_172944us_ifu_opn1-2-3_minirite-pdf.pdf

Aşağıdaki link ise Widexin Evoke son modelinde paylaşmış olduğu hoparlörler, 28 sayfanın sadece 24.sayfasına bakınız.
http://webfiles.widex.com/WebFiles/9 502 4770 001 01.pdf

Dolayısıyla bahsettiğim her iki markanın da başka güçlü hoparlör var mı? Vardır ancak ileri ve çok ileri derecede işitme kayıpları için ince telli olmayan hava hortumlu olan cihazlar için uygun olabilir, bu şimdiye kadar bahsettiklerim hortumlu kulak arkası cihazlarını düşünmeyenler, daha çok estetik amaçlı daha küçük kulak arkası ile beraber kulak içinde hoparlörlü kulak arkası düşünenler için geçerlidir.

Hear

bisey merakimi cekti mazur gorun.
ne bu kulak ici hoperler aski dicm ama olumune heves ederdim eskiden kulakta hoperlorlu cihazlara.bunlarla isitmek daha kolaydir diye. ama benim kaybima hic olmaz bunlar.l
sizin kalin sesler iyi galiba.
250de 90
500de 95
1000de 100
2000de 90
4000de 80 benim tek kulak. zaman zaman 100 geciyor odyo olcumunde kalinlar 110 bile ciktigi oluyor.

sizde yazin kalin sesleriniz ne kadar. bu hoperlorun ne kadar ise yaradigini merak ettim kulak icinde.

kalin sesler bitik gibi. 70 80 db kayip diyorsunuz ama kalin sesleriniz iyi olmali sizin ga

Respect4

Dediğiniz gibi ses netliğini iyi anlayabilmek için eğer ki işitme kaybım 60dB gibi olsaydı aynı gün hem Oticonu hemde Widexi ilk deneme ile başlar ikisini birden arada bir değiştirerek bir hafta kullanıyor olurdum ki işte ses netliğini en iyi böyle anlayabiliriz.

Hear

Ben cihaz araştırması yapmadan önce, şimdiki zamanın teknolojisi gelişmiş dedim. Bu nedenle Receiver dediğimiz İnce hortumlu kulak içi hoparlörlü kulak arkası alayım diyordum. Ama hem bozulma ihtimali olmasından, hem de yeter ki iyi duyayım dememden dolayı görüntüyü ikinci plana attım. Benim iki tarafta da işitme kaybım var. 90 desibele yakın.
Oticon opn serilerinin Bte pp olan modeline, full on gain olan bölümüne baktığımızda(2. sayfa) onda da en yüksek değer olarak 73 db görüyoruz.

https://www.google.com/url?sa=t&sou...FjADegQICBAB&usg=AOvVaw0rzVP9V3olAQMvnIIZU4MQ

Bu da önemli ayrıntı. Neden ileri derece kayıplara göre opn serilerinde daha güçlü model çıkarmamışlar merak ediyorum. Öte yandan Oticonun sensei ve dynamo modelleri de var. Acaba onlar var diye mi çıkarmamışlar. Çünkü sensei ve dynamo modelleri çok güçlü cihazlar.
Bana da önerdiler dynamoyu. Ama dynamo ve sensei modellerini denediğimde ses netliği kötüydü. Opn serilerinden bile.

GRAHAM BELL

Sizin işitme kaybınızın ortalamasını bilmiyorum ama 90 ve üzeri görünüyor dolayısıyla Widexin maksimum ses çıkışı 85dB hoparlör size yetmeyebilir. Hatta iki aynı cihaz kullanıyorum sol 90-95dB olmasına rağmen duyuyorum ancak sağ işitme cihazını kapatırsam ne dediklerini anlamıyorum. Sol işitme cihazımı kapatıp sağ kulağım 70-75 civarı kaybım var tüm sesleri duyuyorum hatta sağ kulağım sol kulağımdan daha iyi anlıyor, çünkü hoparlörün çıkış gücü yetiyor ki anlıyorum. Sol kulağımda hoparlörün çıkış gücü yetmediği için işitme cihazıma göre 5-10dB kaybım oluyor. Dediğiniz gibi ince ve kalın seslerimi net çözemedim ama her ayarladıklarında kalın sesler geldiği için zorla ince seslerin yeterli gelmediğini sık sık odyometrise ilettiğim oldu.

Bu arada geçen yıl odyotesti ve sağ taraftaki farklı hastanede geçen ay alınan ölçümlerine göre sağ kulağım;
Geçen yıl (sağ) Bu yıl (sağ)
yok 125hz 45dB
250hz 65 dB 250hz 70dB
500hz 70 dB 500hz 70dB
1000hz 85 dB 1000hz 80dB
2000hz 75 dB 2000hz 85dB
4000hz 80 dB 4000hz 75dB
8000hz 80 dB 8000hz 65dB

Yine geçen yıl odyotesti ve sağ taraftaki farklı hastanede geçen ay alınan ölçümlerine göre sol kulağım;
Geçen yıl (sol) Bu yıl (sol)
yok 125hz 45dB
250hz 70 dB 250hz 70dB
500hz 90 dB 500hz 85dB
1000hz 100 dB 1000hz 100dB
2000hz 80 dB 2000hz 80dB
4000hz 85 dB 4000hz 100dB
8000hz 85 dB 8000hz 80dB

@Respect4

O dediğiniz 73 dBin sütunun üstünde "Ear Simulator" yani "Kulak simulatörü" yazıyor, sağ taraftaki sütunda ise "2 cc coupler" yazılan kısma 2cc hacimli metal tüp denir. Tüm cihazların tanıtım kataloglarında bu tüplerin ölçüm sonuçlarının verilmesi zorunludur. Dolayısıyla 2 cc coupler yazan kısmının altına bakarsanız 73dB değil, 66dB olduğunu göreceksiniz, esas buradaki "2cc couper" yazılan kısım önemli.

Hiç bilmiyorum belkide Danimarka, küçük bayidekilerin eski cihazların stok durumunu az çok biliyordur buna göre analiz yaparak bayiler eski stokları bir elden çıkarmalarını bekleyip, eskiler biterken yeni cihazları piyasaya sürülmesi için hazırlanmışlardır sadece pusu da bekliyor olabilirler, dikkat ederseniz hemen birden çok güçlü hoparlörler üretmiyorlar, üretip piyasaya sunsalar o dünya genelindeki bildiğimiz küçük bayilerin ellerinde hortumlu cihazlar kalacak ellerinde patlayacak. Oticonda telefona bağlanma özelliğini yaptım diyor, Widexte aynı zamanlarda telefona bağlanma özelliğini yaptım diyor her ikisi de rekabet içinde biri bir adım atarsa, diğer marka da hazırda adımını atıveriyor. Mesela yukarıda bahsettiğim forumlarda Widex bir model cihazda en güçlü hoparlörünü 84dB yapmış, Oticon ise aynı tarzdaki cihaz için en güçlü hoparlörünü 64dB 70dB civarı yapabilmiş yani demek oluyor ki Oticon bunun için widexin önüne geçmesi için çaba sarfetmesi lazım, bak bende senden daha güçlü hoparlör yaptım diyerek, Oticon widexi geçemezse Widex bence daha güçlü bir hoparlör üretmez Oticonu beklerdir, o marka bana yaklaşırsa benimde hoparlör elimde hazır diyerek şak diye 100dB arkasından 120dB hoparlörü kamuoyuna duyurabilir. :D

Mehmet bey cihazda kazanç ile güzel bir yazı yazmış. Bizi bilgilendirdiği için teşekkür ederim kendisine. Konuda da paylaşayım istedim.
@aktan
İşitme cihazının sağlayacağı kazanç, işitme kaybınızın 1/2'si ile 1/3'ü arasında değişir.
Örneğin 1000 Hz'de işitme eşiğiniz 60 dB ise cihazın sağlayacağı kazancın 25-30 dB arasında olması gerekir. Daha fazlası sizi rahatsız eder.
Çünkü cihazlar normal ses şiddetine göre programlanırlar. Normal konuşma sesi 60 dB civarındadır. Eğer 60 dB işitme kaybı varsa ve cihaz kaybın tümü kadar kazanç sağlarsa (yani 60 db kazanç sağlarsa) normal konuşma sesini 120 dB'e yükseltir. Bu durumda yanınızda biri ağzını açsa tabanca patlamış gibi olur.

Hear Ben bu cihazı Fındıkzade de bir yere sordum bana söylediği bu rakamlar en ust satış rakamları dedi. bize satarken üstüne karda koyup satıyorlar bu cihazı bana 6 bin TL ye satiyorsa en az 3bin TL kâr yapıyordur

Baktım beyondlarda özellik daha çokmuş unicolarda android uyumlu yazmıyor HP hoporlör dahamı iyi oluyor bakınca bunu belirtim bari onların seçtiğiyle kalıyoz valla bu form olmasa
HP hoparlör en yüksek kayıplar içinmiş

FATİH ÇAYLAK 10 nolu pilli cihazlarda hiç özellik yokmuş

Ondanmı anlamıyom ben acaba

312 nolu pilli cihazda daha fazla özellik varmış

Benim cihaz da 10 numara pille çalışıyor du cic cihaz bir arkadaşım var onda kulak arkası var bir yere gittiğimiz de o gürültülü yerlerdeki konuşmaları anlıyor ben anlamıyorum odyocu bana kulak arkası cihazda 2 mikrofon var seninkin de tek mikrofon var dedi kanal sayısı da önemli

FATİH ÇAYLAK aynen ondan anlamıyoz

Sen alcan galiba kulak arkası dikkat et anlıcanmı denemeden alma sakın kafeye git otur cihazla

Bakbakalım anlıcanmı konuşmayı sağdansoldan

Sonra buraya yazarsın

Hear
Ayrıca bir şey söyleyeyim, benim kulaklarımdaki kayıplar 90 db civarı demiştim. Ve opn serisini denediğimde ise nedense ses netliği bana iyi gelmedi. Ben de bunu ayarın düzgün yapılamamasına bağlıyorum. Ses geliyor yüksek de oluyor yerine göre ama net ses değil. Konuşulanların bazılarını anlamıyorum. Mesela ş s j gibi kalın seslerde zorlanıyorum.

Pluvia Pazartesi Taksim'de ki yerine soracak bir tanıdığım haber vericek fiyat için bu cihazı alırsam bir de iPhone almam gerek sanırsam acaba bu cihaz ne kadar iyi 3 yıl garantili ama işimi görür mü ?

FATİH ÇAYLAK aynen ayponlarda oluyomuş cihaz ugulaması benimde 3 yıldı yada 4 unuttum

3yıl içinde bozulursa garanti içinde garanti kapsamındaken bakımınıda unutmA bedava yapılır gelir sana

Benimki garanti bitene kdr bakıma verdiydim temizlenip geliyodu istanbuldan

Garanti bitince auarada para istedi:Dbidada gtmedim oraya

Bakım yaptırırım garanti bitmeden. Ben cihaza bakmaya gittigim de kadın uygulamayı açtı işitme cihazını kaybettin cihazı bul özelliği varmış bazı ayarları iPhone den yapabiliyorsun güzel uygulama

Evet arkadaşımda kullanıyo telin sesini duymadan konuşuyo

Respect4

Ses netliğin iyi gelmemesi dediğiniz gibi düzgün ayar yapılmamıştır yada 90dB üstü olduğundan yeterli gelmiyor olabilir dediğiniz gibi sesin yüksek gelmesinden dolayı ses netliği bozuluyor olabilir. Bu ayarları ancak iyi bir odyo ayarı yapabilene cihazımızı teslim etmek gerekiyor.

Pluvia

Ben de ikinizden daha fazla işitme kaybım olmasına rağmen, avm de gürültülü bir yerde eski cihazıma göre anlamaya başladım. Beyond ve Evoke kulak arkası cihazları günümüze kadar eski model cihazlardan biraz daha gelişmiş. Kulak içi cihazlar size yaramıyorsa inşallah kulakarkası cihazlar ile odyometris güzel ayarlarsa gerisi kolaydır.

Evet arkadaşımda kullanıyo telin sesini duymadan konuşuyo

Sandalyede otururken telefonumu masama koyarak konuşuyorum artık çok güzel oluyor, telefonla konuşup kapatasıya kadar etrafındaki gürültü yanındaki insanlar kim varsa onların sesini az kısıyor biraz arka plana atıyor, telefon ile doya doya konuşuyorum 2 cihaz birden hem sağ hem sol kulağımıza aynı anda gelmesi müthiş bir şeymiş ya. Hatta bir gün telefonum diğer oda da ben diğer oda da tüm kapılar kapalı olsa bile telefon çalınca direk işitme cihazıma telefonumun çalma melodisi geldi 2 kapıyı da açıp telefonumun yanına gitmiştim :)

Hear ileri kayıplı olupta böle memnun kalman çok hoşuma gitti hep mutlu olursun işlh

Aldığım vakit senden yardım isticem unutma:)

Buralara sık sık uğra

Evdeki piller bitmeden ben alamam galiba:)

Birazda yeni daha kullan diyo bizimkiler

Fiyatlarda artıyo bilmiyom artık

FATİH ÇAYLAK
3 yıl garantili de olsa kullandığımız cihazın uzun ömürlü olabilmesi için,
İşitme cihazları ve kulak kalıplarına yönelik elektronik Nem alma ve temizleme istasyonu "WIDEX DRY-GO UV" diye bir cihaz alman gerekir, liste fiyatında 600 tl olarak geçiyor.

Bir önceki kullandığım cihazın garantisi biterken cihaz teklemeye başlayınca anladım ki bu kurutma cihazının da önemi olduğunu daha sonra almıştım ama geç kalmıştım. Yeni cihazlarımı artık haftada 2-3 defa gibi kurutma cihazına koyuyorum. Hem kulak içinde kullandığın hoparlör için hem kulak arkası kabinin içindeki parçaların nemini alması açısından önemlidir.

Bu garantinin dışında parçalar bozulursa Widexin liste fiyatının altında yardımcı parça ve aksesurlar bölümünde fiyat listesi var oradan da araştırıp inceleyebilirsiniz.

Pluvia
Bielmiyeceğim işitme kaybınızın 50db olupta kulak içi cihazdan memnun kalmaman düşündürdü beni ancak güzel ayar yapılmadığını söylemiştiniz, cihazın daha yeniyse acele etmeye gerek yok bence ama sağlığın açısından kulak arkası senin yararına olacaktır inşallah.
Alacağınızda yardımcı olurum :) işlerim olmazsa burada olacağım inşallah.

Son düzenleme:
Üst Alt