Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Widex mi, Oticon mu?

fuuuuuuyyt 600 lira kurutma aleti. pahali cihazin hali baskaymis meger. ben eski sevdigim cihazi 7 yil, simdiki cihazimi 6 yildir kullaniyorum. hicte bu kurutma seylerine para vermedim. bu aletler isiyla calisiyor. nazenin cihazin kablolarini isitip zarar verirmis gibi.
pil kapagini aksam cikardigimda acar acik olarak tahta bi kutuya koyarim.
demekki benim oticonda eski kullandigim resoundda cok kaliteliymiski yillarca yoldaslik ettiler bana.

Hear algılama bozuk benim cihaz güzel

Kulakiçlerinden memnun olmadım pek

Çokta özelliği yokmuş zaten

GRAHAM BELL

Zamanında liste fiyatı üzerinden indirimli almıştım.
O dediğiniz hortumlu cihazları ortaokulun başından lisenin son yıllarına kadar 13 nolu pille çalışan unitron markalı bir cihazımı kullanırken çocukken dışarılarda toz toprak ne halim varsa bisiklete binerdim arada bir terlerdim o zamanlar cihaz horrrr yapmaya başlayınca çıkarır arada bir kulak arkası cihazın mikrofon deliğinden ağzımla hüüüp diye doğal ve kontrollü olarak vakumlardım :D bir takardım hah oldu derdim :) böyle 7-8 yıl kullanmıştım, üniversiteye başlarken de 13nolu pille çalışan modelini hatırlamadığım widex senso diva gibi bir modeldi sanırım en az 8 yıl kullanmıştım, ne kurutma ne bakım sadece 2 yılda bir hortumlar bazen kalıplar değişirdi. Bu cihaz bozulunca çok üzülmüştüm güzel doğal ses veren bir cihazdı. Daha sonra Phonak Naida 5 miydi onu almıştım, lanet olsun takar takmaz net ses vermeyen widexten beter bir cihaz olduğunu anlamıştım, önceki kullandıklarıma göre Phonak tere suya dayanıksızdı 3yıl gibi kullanıp atmıştım, daha sonra widex cleara geçtim dünyalar benim olmuştu bir odada sessize yakın konuşanların seslerini dahi net duyuyor sessiz ortamda çok iyi ama gürültüyü bastırmayı beceremeyen köpek kulağı gibi :D her sesi toplayan bir cihazdı. Şimdiki model beyond gürültülü yerlerde rahatsız edici sesler yok güzel bastırıyor artık memnunum kullanmaya devam.
Şimdi ki teknolojisi gelişmiş cihazlarda boyut olarak hem küçüldüğü için suya karşı dayanıksız demiyorum, ter ve tuza karşı daha dayanıksız hatta cihazımın tene değdiği kısmı yağlanıyor gibi oluyor bu da cihazın ömrü açısından da etkili, başka bir etken de cihazın çalışma sıcaklıkları var sibirya gibi soğuk ülkelerde bile sıfır derecenin altına hatta -5in altına inerse cihazın bozulma ihtimali olabilir, başıma gelmişti şapka giymemiştim, zaten pek de titiz kullanan biri değilim :D 3-4yıl önce kar yağdığı günler -10 dereceye düşen soğuk havada cihazlardan biri tak birden ses kesilmişti :) sanırım garantiden yapılmıştı. Hem bu tür cihazlar yıllar geçtikçe ses netliği de düşüyor. Ha bozulmazsa isterseniz 10yıla kadar kullanın ancak cihaz ömrünün son yıllarında siz hiç fark etmeden sinsi sinsi %70-80'e varasıya kadar düştüğü an bir bakarsınız, "son yıllarda zaman zaman anlamamaya başladım cihaz tıkır tıkır çalışıyor ama işitme kaybım mı arttı ki" diye hissetmeye başlarsınız, haliyle hastaneye gidip odyo testi sonuçları da aynı olunca cihazın ömrünün sonuna geldiği anlaşılıyor.

Pluvia

Kulak arkası kulak içi cihazlardan daha iyidir, zaten sağ kulağımda 70db kaybım var kulak içi hala olmaz diyorlar, faydası olmayacağını baştan söylüyorlar.
Kulak arkasını küpe gibi kullan yakışır sana hatta kabinlerin renkleri de kırmızı, gümüş, açık yeşil gibi kendimiz değiştirebilseydik çekmeceye dizip elbise rengine takım gibi uyardı :D :D

GRAHAM BELL

Bu tahta kutu mevzusu nereden çıktı, size tahta kutu mu verdiler, marangozlara mı özel yaptırdınız :rolleyes:

Hear keşke ucuz olsaydı:):):)

Bunlar yabancı ülkede daha ucuzdur

Herhangi bişi işte tahtatan şekerlik var benim onda duruyı:D

Kapaklı

suya dusen telefonu pirince gomuyoya duyanlar.canim cihazi pirince gomemki. bende bi gezi sirasinda hatira tabakcik almistim. pirinc suyu emiyorsa hadi bu tahta tabakta emer diye kullandim. sonra bozulur gibi olunca bi tahta kutu edindim.

vay bee. ben terleyince hortum buharlaninca hic duymamam. hortumu kurutmadan kullanamam. demekki kayip cok olunca
duyulmuyormusum.
benim phonakta naida 5.

GRAHAM BELL

Pirincin nemini aldığını biliyoruz ama ahşap kutu fikriniz de güzelmiş :) ne kadar işe yarar ileride göreceğiz.

bir cihazima 7 yil yaradi.
kullandigim cihaza 6 yildir yariyor.
bakma yenisini alicamda bi iki yaka bir araya gelmiyor.baska otmeler daha kolay oluyor eski cihazda. yeniyi alinca daha rahat olurum insallah.duvara azicik yaklasinca otuyo eski cihaz.

Merhaba arkadaşlar bugün sabah oticon minirite 100 opn 3 cihazını denedim 2 yıl garantili 100 db hoparlör varmış 3 DB gürültü azaltma 48 kanal 12 bant dedi ve işitme testi yaptı bu cihazın %50 sana yeter dedi. sizce widex evoke 220 mi yoksa oticon opn 3mu

Oticon ile widex arasın da 1425tl fark var

haliyle widex farkidir. pahali marka cunku. Hear ne bicim indirim mujdelemisti widexte. keski daha cok pazarlik etseydiniz.
tam fiatlari yazarmisiniz. benimde niyetim var yenilemeye ama

GRAHAM BELL
Widex 5.800 TL

Oticon opn3 4.325 TL

Widex 6.000 TL den 5.800 TL ye indi Taksim'de anabaiye tanidigim sordu iyi fiyat vermişler demiş

Dostum çok pahalı söylemişler şaka gibiler! Ben de widex evoke 330 cic aldım fiyatı dediğinden daha düşük ve çok daha iyi bir model tek sıkıntım beklediğimden daha büyük geldi eski cihazımdan biraz daha büyük çünkü özellikler çok daha fazlaymış ama bu seferde estetik biraz dezavantaj oldu. cic micro mu alsam diye düşünmeye başladım bilgisi olan var mı acaba?

bencede. widex satan ayibetmis fatih.sadaka gibi 200 liracik indirimmi olurmus.
ben oticonu aldigim zaman 4bin liraydi. 2binliraya vermisti satici.

FATİH ÇAYLAK

Denemeniz iyi olmuş ancak Oticon cihazı için sana %50 yeter demesi çok ilginç tuhaf geldi, denediğin widex cihazları nasıldı acaba, tabi ki işitme kaybınız az olunca kalıp alınmadan denemesi kolay. Bu arada Oticon 2 yıl garantili olduğu için elemiştim. Hem widexin de parçası pahalı ancak aradaki 1400tl farkını da hesap etmen gerekir ki, oticona 3.sene birşey olursa cebinden çıkacağını düşünmek gerekir, oticonun hoparlörü bozulursa ne kadar eder, mikrofonu bozulursa ne kadar eder buna bakmak gerekiyor ki. Widexin liste fiyatında mesela hoparlör bozulursa şu kadardır yazıyor. Burada garantiden daha çok denediklerin arasından hangi cihazdan memnun olduysan onu seçmelisin.

FATİH ÇAYLAK

3db gürültü azaltma bana göre yetersiz ve komik rakam geldi, bu dediğin hangi marka acaba, ben beyond 440 serisini kullanırken atıyorum 80db kazancın neredeyse %30-50 arasında felaket gürültü bastırıyor ki bu başarılı birşeydir zaten işlek yolda yürürken db ölçüm cihazı ile ölç 70-85 arasında geziyor ve 10-15db farkla oynayıp durur. Birkaç gün önce haberlerde çıktı gürültü kirliliği konusunda işlek yolda db ölçüm cihazıyla 3 ayak üzerinde sabitlemişlerdi yayınları var.
Dolayısıyla 2 marka cihazı aynı anda alıp her iki markanın programlarını değiştirerek gürültülü yerde konuşurken denersen aradaki farkı daha iyi anlarsın.

FATİH ÇAYLAK servisi olmuyan odyodan alma sana önerim

Normal yerden alırsan istanbula gdyo cihaza bişi olursa cihazdan anluyan biyerden al

Kendi servisi fazla ister bozulunca

Hear

vayyyy. 10 15 db gurltu onliyen cihaz. opelim basimiza koyalim.
benim resoundda iyi gurultu onlerdi. oticonun gurultu onlemesi oyle degil. ama hic olmazsa phonak gibi sert degil sesler.
bana zaten ses gerekli kulak cinlamalari icin.sesler rahatsiz etcek kadar vurmamali.oticonun volum kontrol tekerlegi burda cok ise yariyor ben gibi yuksek sesten rahatsiz olup konusma sesleri dusuk gelene. bi el kulakta gayet memnunum oticondan.
ama volum tekerleksiz kendi gurultu onleyen widexe acaip heves ettim simdi.

sizin dediginiz 2 markarkanin ayni anda denemelik vermesi dusunmesi bile cennete ucmak gibi....

sizin dediginiz 2 marka cihaz denemelik veren yer demek duyanlar kismina atanmak olmali.....

İdis oticon kendi yeri ama widex değil Fındıkzade de bir odyocu o yüzden oticon la widex arasın da gidip geliyorum fiyat farkı da var garanti süresi de widexin uzun 3 yıl

ben olsam garantiye talikmam. 2 yil dayanabilmis bi cihaz 3 yilda dayanir. garanti kismi uretim montajdir bence.

Ha gayret ne tartışmışsınız arkadaş.... :D

Ben oticon Opn kullanıyorum. 4 5 aydır. Cihaz güzel ancak ayarlayan ayarı yapamıyor.
Ayar cihazından satın alıp önce kendi ayarımı yapıp sonra o cihazı haftalık aylık millet kendi cihazını ayarlasın diye kiraya vermeyi düşünüyorum :D

Sensörinöral işitme kayıpları yani sinirsel işitme kayıpları ile normal tüm seslenir duyulmaması gibi problem yaşayanlar arasında ayar konusunda ciddi farklılıklar olduğunu öğrendim. Eğer işitme kaybınız Sensörinöral değilse hangi cihazı alırsanız alır işinize yarar...Çünkü sesin bütününü duymuyorsunuz demektir.. Kaba ayarla sesi yükseltmekle sorununu çözersiniz. O yüzden pahalı bir cihaz almanıza gerek yok.

Sensörinöral ise işte o zaman yandınız. Equalayzır ayarı gibi kendi ayarınızı yapmak zorundasınız. Odyocu ne kadar ayarlarsa ayarlasın..isterseniz 20 bin tl lik cihaz alın ayar tutmuyorsa kötü....

REMle ayarlıyan odyocu bulursan cıhazının ayarı guzel olur. ama wıdexcılerın rem yerıne kullandıkları ayar cıhazlarını begenmıyorum.2 tane wıdex satılan yerde baska turlu boyuna takılan seyle yaptılardı. olmadı ayar ıstedıgım gıbı.

@GRAHAM BELL

10-15db gürültü önleyen bir cihazdan bahsetmedim, gürültü kirliliğinden dolayı db seviyesini ölçen cihazdan bahsettim, işitme cihazından bahsetmedim, ne kadar db geldiğini telefonuna sağlam program indirip deneyebilirsiniz, bildiğin voltamper ölçen cihaz gibi düşünebilirsiniz.
İşitme cihazlarında kaç db gürültü düşürüyormuş orasını bilemeyiz kullandığım cihazımın tahmin yüzdelik olarak dedim. Bir trafikte 70db gürültü gelebilir başka bir trafikte anlık 85dbde gelebilir değişkendir, diğer hususta işitme kaybı fazla olursa cihazın vereceği db fazla olacağı için çok etkili düşüremeyebilir. Örneğin oticonda 3db sanırım ileri derece için 85ten 82-80e düşürmek başka, orta kayıpları için 60tan 57-55e düşürmek başka. Hangi kayıplara göre avantaj var o önemli. Dolayısıyla ileri ve çok ileri olanlar için gürültüyü tamam güzel bastırdı bastırmasına da o gürültünün içinde masanın etrafındakileri anlamadıktan sonra totale yakın olanlar için birşey yaramayabilir ki.
İleri derece de kaybım olmasına rağmen avm gürültülü ortamda masamın ön ve sağımdaki oturana çoğunlukla bakmadan konuştuklarını anlıyorum, sol kulak sağa göre 10db daha kayıp olduğu için soldaki kişiye bakarak konuşmam lazım. Ayar olarakta hala ufak tefek eksiklikler var, programın birinde işitme cihazı işlem yaparken odadaki tüm insan seslerini alayım derken tvnin sesini de gürültü olarak algıladığı için tvnin sesini bastırdığını farkettim, mesela reklam çıkınca tv sesi genellikle normal insanı biraz rahatsız edecek şekilde yükselir, o anlık kısarız reklam bitince sesi biraz açarız, bunun için sessiz ortamda gürültü bastırma mümkün olduğunca aktif olmasın diyeceğim odadaki evdeki tüm sesleri alsın şeklinde düzelttireceğim. Tüm programların ses seviyesi sessiz ve 1 ile 9 arasında çalışıyor cihazın ilk ayar sesi telefonda 5.seviyede ben ise sağ ve solu dengeleyerek ideali 7 ve 8 de kullanıyorum. Dolayısıyla 5 programdan 3ünün seslerini 2 tık yükselttireceğim. Daha fazla yükseltip dışarı çıktığımda hem biraz rahatsız edici olabiliyor hem gürültülü ortamda ki sesleri de paralelinde alınca sesler biraz karışabiliyor o yüzden telefon uygulama ayarı ile gürültülü ortamda 8 ve max 9a dayamıyorum hep odyocunun ayarladığı optimum düzeyde 5. Ve 6. Seviyede kullandım hem karışmıyor hem rahat anlıyorum. Şimdiye kadar ekolayzerden bahsetmedim, ekolayzer farklı bir boyut olduğu için bas, orta ve tiz gibi ayarda durum biraz karışık, kullanmaya başlarken zamanla deneme yanılma ile anlaşılıyor.

REMle ayarlıyan odyocu bulursan cıhazının ayarı guzel olur. ama wıdexcılerın rem yerıne kullandıkları ayar cıhazlarını begenmıyorum.2 tane wıdex satılan yerde baska turlu boyuna takılan seyle yaptılardı. olmadı ayar ıstedıgım gıbı.

Katılıyorum Widexin çoğu yerlerinde gerçek kulak ölçümü halen yapılmıyor,
Geçen yıl widex istanbul anabayiye lanet olsun 3 kez gitmiştim, rem ölçümü yapmamışlardı. Distribütör yapmıyorsa altındaki bayileri düşünün odyocu becerikli çıkmazsa bir hiç gibi. Sorun Danimarka widex yetkililerin tüm ülkelerin distribütörlüğüne gidip rem ile ilgili eğitim yada seminer verilmemesinden kaynaklanıyor olabilir yada seminer uzaktan eğitim vb. herhangi bir yolla bayilere kadar verildiyse Danimarka tarafından bayilere kadar sıkıştırmaları gerekiyor. Rem konusunda altyapı oluşturdularsa bundan sonra bayileri rem yapmamakla anabayiye şikayetimi ileteceğim, anabayi de gereğini yapmazsa anabayiye tutanak tutturup, bir nüshası ile yurtdışı kargo ile Danimarka widex merkeze ileteceğim.

cidden isitme cihazi hakkinda ufkumuzu aciyorsunuz. size cok tesekkur ederim.
bide yokmu su REM isini dediginiz boyutta ugrasirsaniz biz isitmeyenlere ne kadar iyilik etmis olursunuz.widex gibi bi marka bu isitme cihazi satanlar daha cok onderlik etmesi dilegim.
cunku liderlige oynuyorlar...

anonimgenc

[FONT=sans-serif]dream 220 micro kullanıyorum. estetik olarak fena durmuyor. ancak çaprazdan ya da yandan bakan biri farkedebilir cihazı[/FONT]

merhaba. bu markaları size önerdiler mi? merak ettim bana her iki kulağa da phonak B70 cihazı denediler. diğer cihaz modellerini bilmediğim için phonak markası iyi mi sizce?

nely merhaba,

Markaları deneyerek anlamanız daha iyi.

Bana göre başlıca markalar:
Resound
Widex
Oticon
Phonak

diye gidiyor. Bu markaları ya da diğer markaların cihazlarını deneyerek size en iyi gelen cihazı almanız daha iyidir. Tabi cihazların iyi ayar yapılması da önemlidir.

Respect4

Teşekkür ediyorum. Bugün bursa/ altıparmak caddesinde ottomer işitme cihazı satış bayisine gittim... Oticon cihaz denediler, pek memnun kalmadım... Sanırım odyometrist biraz acemiydi... Yarın widex markasını deneyeceğim...

@nely merhaba,
phonak, widex, oticon, unitron markalarını deneyin. size önerilen cihazın, bir alt modelden farkını sorun (katalog isteyip bakın alt modele ya da direkt sorun). Sonuçta sadece ticari olarak düşünüp sizin ihtiyacınıza fazla gelecek pahalı model önerebilirler. Bir de en iyi cihaz, kişiye göre değişiyor. Dolayısıyla başkasının iyi duymasını sağlayan cihaz size uymayabilir ya da daha düşük ücretli cihazdan daha çok verim alabilirsiniz. Tavsiyem biraz dişinizi sıkıp, tüm markaları denemeniz yönünde. Ayrıca odyometrist faktörü çok önemli. Ayar ha oldu ha olacak diye sizi oyalayıp, parayı alınca ilgilenmeyen cihazcılar da olabilir. Cihazı alacağınız yere bir de bu gözle bakın. Yani satış sonrası destek anlamında irdeleyin.
Saygılarımla

Son düzenleme:
Üst Alt