GRAHAM BELL
Zamanında liste fiyatı üzerinden indirimli almıştım.
O dediğiniz hortumlu cihazları ortaokulun başından lisenin son yıllarına kadar 13 nolu pille çalışan unitron markalı bir cihazımı kullanırken çocukken dışarılarda toz toprak ne halim varsa bisiklete binerdim arada bir terlerdim o zamanlar cihaz horrrr yapmaya başlayınca çıkarır arada bir kulak arkası cihazın mikrofon deliğinden ağzımla hüüüp diye doğal ve kontrollü olarak vakumlardım
bir takardım hah oldu derdim
böyle 7-8 yıl kullanmıştım, üniversiteye başlarken de 13nolu pille çalışan modelini hatırlamadığım widex senso diva gibi bir modeldi sanırım en az 8 yıl kullanmıştım, ne kurutma ne bakım sadece 2 yılda bir hortumlar bazen kalıplar değişirdi. Bu cihaz bozulunca çok üzülmüştüm güzel doğal ses veren bir cihazdı. Daha sonra Phonak Naida 5 miydi onu almıştım, lanet olsun takar takmaz net ses vermeyen widexten beter bir cihaz olduğunu anlamıştım, önceki kullandıklarıma göre Phonak tere suya dayanıksızdı 3yıl gibi kullanıp atmıştım, daha sonra widex cleara geçtim dünyalar benim olmuştu bir odada sessize yakın konuşanların seslerini dahi net duyuyor sessiz ortamda çok iyi ama gürültüyü bastırmayı beceremeyen köpek kulağı gibi
her sesi toplayan bir cihazdı. Şimdiki model beyond gürültülü yerlerde rahatsız edici sesler yok güzel bastırıyor artık memnunum kullanmaya devam.
Şimdi ki teknolojisi gelişmiş cihazlarda boyut olarak hem küçüldüğü için suya karşı dayanıksız demiyorum, ter ve tuza karşı daha dayanıksız hatta cihazımın tene değdiği kısmı yağlanıyor gibi oluyor bu da cihazın ömrü açısından da etkili, başka bir etken de cihazın çalışma sıcaklıkları var sibirya gibi soğuk ülkelerde bile sıfır derecenin altına hatta -5in altına inerse cihazın bozulma ihtimali olabilir, başıma gelmişti şapka giymemiştim, zaten pek de titiz kullanan biri değilim
3-4yıl önce kar yağdığı günler -10 dereceye düşen soğuk havada cihazlardan biri tak birden ses kesilmişti
sanırım garantiden yapılmıştı. Hem bu tür cihazlar yıllar geçtikçe ses netliği de düşüyor. Ha bozulmazsa isterseniz 10yıla kadar kullanın ancak cihaz ömrünün son yıllarında siz hiç fark etmeden sinsi sinsi %70-80'e varasıya kadar düştüğü an bir bakarsınız, "son yıllarda zaman zaman anlamamaya başladım cihaz tıkır tıkır çalışıyor ama işitme kaybım mı arttı ki" diye hissetmeye başlarsınız, haliyle hastaneye gidip odyo testi sonuçları da aynı olunca cihazın ömrünün sonuna geldiği anlaşılıyor.
Pluvia
Kulak arkası kulak içi cihazlardan daha iyidir, zaten sağ kulağımda 70db kaybım var kulak içi hala olmaz diyorlar, faydası olmayacağını baştan söylüyorlar.
Kulak arkasını küpe gibi kullan yakışır sana hatta kabinlerin renkleri de kırmızı, gümüş, açık yeşil gibi kendimiz değiştirebilseydik çekmeceye dizip elbise rengine takım gibi uyardı
GRAHAM BELL
Bu tahta kutu mevzusu nereden çıktı, size tahta kutu mu verdiler, marangozlara mı özel yaptırdınız