Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Widex mi, Oticon mu?

FATİH ÇAYLAK

Bu arada işitme cihazı fiyatını nerden hangi ilden öğrendiniz. Örneğin Widex beyond bf2 440 serisi 15600tl, Widex evoke bf2 440 serisi 16800tl iken bir ay önce bir bayiye gitmiştim, Widex beyond 440 serisini 7000tl fiyat söylemişti. Taa 15600tlden 7000tlye kadar düşüyor bir düşünün garip değil mi? Ama gittiğim bayi sanırım belki yeni açılmıştır, tecrübesi yoktur müşteri toplamak için bu kadar indirimli fiyat söylüyor olabilir ancak gözümden kaçmayan bir şey vardı widexten başka markaları da sattığı için derme çatma olabilir düşüncesiyle bana güven olmadı, ayrıca bu bayiye devletle anlaşmanız var mı diye sorduğumda var dediler. Eve geldim e devlete girdim gittiğim bayinin SGK ile işitme cihazı arasında imzalanan yıllık sözleşme olmadığını öğrendim. üstelik bundan sonra sizin hesabınıza değil Devlet firmanın hesabına çalışan için 600 yatırıyor ve bu 600tlyi firmadan alıyorsunuz. Demek istediğimi alamışsınızdır, işler nasıl dönüyor halen anlamış değilim çok ilginç. Fatih kardeşim senin baktığın evoke 220 serisi cihazın 9040tl imiş 6000e düşürdüler ise yukarıda bahsettiğim fiyatlara göre %32 gibi az indirim yapmışlar gibime geldi, şunu çok iyi bil fiyat ve cihazın modeli önemli değil 220de güzel 440da güzel zaten bu iki modelinde hoparlörleri aynı olacak sonuçta, eğer içerde çok güzelse demektirdi gittiğin odyometris güzel ayarlamıştır, gürültülü yerlerde denemeni öneririm.

P modeli denedik benim kayıp kalın seslerde biraz fazla anladığım

P hoparlör 70db kaybına göre güzel ideal, Ben 2013te widex clear 220 serisini aldığımda sanırım en az P hoparlördü bir kulağımda en az 75-80db kaynım vardı o derece memnundum, sadece gürültülü yerlerde zorluk çekiyordum zaten cihaz eski modeldi, şimdiki kullandığım widex beyond gürültülü ortamda gürültüyü güzel bastırıyor 1 aydır kullanıyorum memnunum. Hem iphone ile kulağıma getirmeden rahat rahat konuşuyorum, müzik dinliyorum, video izliyorum iphonden gelen arama dahil tüm sesler acaip net geliyor, telefonla konuşurken hı ne anlamadım gibi kelime kullanmıyorum artık arama konuşmalarda 2 kulak birden bluetuth ile %100e yakın anlıyorum artık.

Baktım beyondlarda özellik daha çokmuş unicolarda android uyumlu yazmıyor HP hoporlör dahamı iyi oluyor bakınca bunu belirtim bari onların seçtiğiyle kalıyoz valla bu form olmasa

Hear

sitemizde bu kadar bilgi paylastiginiz icin tesekkur ederim.ayrica widexin muhendisleri kadarda bilgilisiniz marka hakkinda. nerdeyse.
su 17binden 7 bine dusme dalaveresine bi sey soyleyebilirmisiniz.
boyle tuccar dostlar basina.
keski her markayi boyle desifre edebilecek uyelerimiz olsada bizde bayram etsek dimi fulyacim.

Pluvia

unique modelinden bahsediyorsunuz sanırım, sakın onu alma alırsan ne telefona bağlanırsın ne uygulama ile çalıştırabilirsin. Beyond modeli iphone telefonlara bağlanıyor, Evoke F2 modelleri çok dikkat ediniz "F2" yazıyorsa bu evoke cihazlar androide bağlanmaz iphone bağlanır demektir. Eğer Evoke FS modelleri ise iphone telefonlarına değil android ile çalışan telefonlara bağlanır demektir. Yani bir nevi Evoke modellerini F2yi iosa, FS yi androide olacak şekilde ayırmış oldular.

GRAHAM BELL aynen cnm baktım arkadaşın modelinede çoğu işaretli özelliklerin yabancı ama yazuları anlamadım unicoyada baktım android falan yazmıyı.beyonda baktım 440 olana Hp çoğu işaretli sadece hopoörlörü anlamadım HP SİNİ:D

HP ÇOK GÜÇLÜ DİYOR M HOPÖRLÖR S HOPÖRLÖRDE VAR OTEKİLERDE NE ANLAMA GELİYO BİLEMEDİM:)

Hp iyise öle seçip alırız:D

Alacağım vakit bu arkadaşla gidim ben:D

Denemem lazım önce deneten yerde yok
Hear banada unicoyu dediydi göğe:D adama desem senin dediklerini nerden biliyo dicek içinden;)

Hepsini denemişin şart oldu bu modele bakmam:D

İyiki bilgi verdin

Bazı bayiler hesaplı fiyat biçince ortaya şu sonucuna varmış oluyorum. Distrübütörler her zaman bayilerden çok çok fazla kazanırlar, bu süreç nasıl oluyor diye düşüneceksek örneğin bir cihaz seçelim Fatih arkadaşımızın düşündüğü Widex Evoke 220 B2 modeli resmi yayınlanan liste fiyatı 9040TL buraya kadar anlaşıldı. Bir bayiye gitmiş bayi bu Fatihe bu cihazın fiyatı 6000tl olur demiş yani liste fiyatı üzerinden %33 indirim anlamına geliyor. Başka bir fiyat araştırmasına bakalım İstanbul bayilere dağıtıcı yada anabayinin kapısını çalın aynı model cihaz ne kadar derseniz liste fiyatı 9040tl idi ya ;) 7232tl diyecekler neden çünkü %20 indirim yapıyoruz diyecekler anabayiye bas bas bağırın %35 indirim olsun %40 indirim olsun yoooo yapmazlarrr neden çünkü normal bir vatandaşa satsalar %100e yakın kar ediyorlardır nasıl mı oluyor, tahminen bu işler şöyle yürüyordur dağıtıcı firma bu cihazı türkiye genelindeki limited şirketli bayilere yukarıda bahsettiğim fiyatı liste fiyatı örneğin %50 indirim yapıp satıyorlar yani küçük bayiler 9040tl %50 indirimi 4520TLye almış olsun. Bayi bu cihazı anabayiden 4520tl almış stokta bekliyor kimi bekliyor müşterileri bekliyor, bayi bu cihazı 4520tlye müşteriye satar mı satmaz ha ne yapabilir ancak bu cihazı örnek vereyim 6000e satayımda 1500tl kar edeyim bana yeter hesabını yapar. Yani Anabayiler müşteriye satarken %100 yada %80 kazanıyorsa, o dolaştığınız küçük bayiler %10 yada %20 gibi kar ederek satmaya çalışıyorlar, tabi ki bu iş Anabayilerin işine gelmez ama ne yazık ki ülkemizin geliri ve alım gücü düşük olduğu için satabilecek kadar liste fiyatına bakılmaksızın indirim yaparak daha çok müşteriye satabileyim hesabındalar. Bunlar benim tahminlerim burada ben bir çok tecrübe edindim istanbul anabayiye gidip fiyatta sordum, diğer şehirlerdeki bir çok çeşit bayilere de fiyat sordum bazen uçurum kadar farklar olabiliyor.

Son düzenleme:
Pluvia

valla bende cok sevindim arkadasin anlattiklarina. odyometristin iyi, tecrubeli olanina gitsen; her seyi onlar biliyoya. sen ne dersen itiraz ederler. taktaklardan canim yanan phonaki guvendigim odyocuya ayarlatmaya gittigimde cam siseyle suyumu masaya vurup bu sesler beni rahatsiz ediyor diyince o sesler sana lazim diye pes vermediydi hic.
kendi bildiklerini dayatiyorlar. denemeye vermeye yanasanini araki bulasin.
artik odyocuyu sokaga cikarip gurultu denemesi yapicam ben. ama bizim dedigimize gelecek tecrubelisi olurmu bilmem.

Aynen demese bunları unicoya niyetlidim:)

Hiç özelliği yokmuş niye iyi diyolarki

Hear

yessseeee....
ankara ankara dersiniz. bizlere begendiginiz guvendiginiz merkezin isminide hediye edermisiniz.

Uzmansesden almış
hakan06 aldığı yer:D oda anlatsın

Ayardan hoşnut olmamıştı ovakitler

Bu ayar işi çok önemli cihazda önemli seçim açısından

Arkadaşlar önce bir modelin seçeneklerini en iyi aşağıdaki linkten anlatalım beyond kulak arkası işitme cihazı 440, 330, 220 ve 110 şeklinde ayrılıyor;

http://webfiles.widex.com/WebFiles/9 502 4078 001 04.pdf

Yukardaki linkte ingilizce yazılmış ama tablodaki kulak arkası teknik özellik farklılıklarını ingilizce türkçe google translate çeviri yardımıyla da bilgi alabilir ve öğrenebilirsiniz.
Tabloda siyah noktaların işaretli olduğu kısımlar bu özellik var anlamındadır, yoksa yok anlamındadır. Örneğin "High-frequency boost" 440 serisinde var 330, 220 ve 110 serisinde yok demektir. bu özellik ne anlama geliyor "Yüksek frekans desteği" anlamına geliyor yani kulak arkası özelliklerinden bahsediyorum hoparlöre daha gelmedim. Danimarka diyor ki 440ı çok üstün cihaz yaptım 110u daha alt seviyelerde yaptım yani ne kadar ekmek o kadar köfte misali, şöyle tabloya bakacak olursanız paranız varsaa 440dan başlayınız bütçeniz yetmiyorsa 110dan başlayınız. Gelelim hoparlöre odyo testinizdeki işitme kaybınıza göre hoparlör seçenekleri var hafif, orta, güçlü ve çok güçlü diye isimlendirilmiştir. Pekiyi bu kadar çeşit hoparlörler acaba kulağımıza kaç db ses verebiliyor bunu aşağıdaki linkten inceleyelim

http://webfiles.widex.com/WebFiles/9%20502%204375%20001%2002.pdf

bu linkin 20 sayfasının sadece 18.sayfasına bakalım 4 tane hoparlör seçeneği verilmiş.

Hoparlörler için tabloyu incelersek "Max gain" yani "Maksimum kazanç" yazan satıra şöyle göz atalım
S-receiver 62dB, M-receiver 69dB, P-receiver 70dB ve son olarak HP-receiver ise 84dB maksimum kazanç sağlayabiliyorlar.
Bu ne demek oluyor örneğin bir kulağınızda 70db işitme kaybınız varsa P hoparlörünüz yeterli olabilir demektir. Başka bir örnek bir kulağınızda 80dB işitme kaybınız varsa HP hoparlör yeterli demektir. Başka bir örnek bir kulağınızda 95 db kaybınız varsa en fazla en son teknoloji 84dB HP kullanıyor olursunuz ancak geriye 11dB kayıpla HP hoparlör ile öyle idare etmek zorunda kalacaksınız. Benim en çok dörtgözle beklediğim 90dB ve üstü kazanç sağlayan hoparlörleri geliştirip piyasaya sunmaları eğer ki gelecek yıllarda inşallah bu çok çok üstün 90dB 100dB 110dB 120dB gibi hoparlörler dünya piyasasına yayılırsa neredeyse coclear implant kullananların seviyesine yaklaşmış gibi olacağını gösterir. Yani kulak arkası 110 serisi ile 4 hoparlör, 220 serisine 4 seçenek hoparlör, 330 serisi ile 4 hoparlör seçeneği ve 440 serisine uyumlu 4 hoparlör seçeneği verilmiş. Kulak arkası cihaz modelini seçmek vatandaşın bütçesine kalmış, hoparlör seçenekleri ise vatandaşın odyodaki işitme kaybına göre uyumlu olup olmamasına kalmıştır.

Aynen demese bunları unicoya niyetlidim:)

Hiç özelliği yokmuş niye iyi diyolarki

Sizce bazı bayiler stokta ne kaldıysa onları elden çıkarırlar, Mesela telli kulak içi hoparlör kullanırken herhangi bir bayiye gitmiştim, yok böyle cihaz sana olmaz sana şöyle slikon kalıplı kalıncana hortumlu böyük işitme cihazı daha uygun diyen saçma sapan bayiler oldu onlardan hemen kaçtım çünkü eski hortumlu 1günde yapılabilen kolay işlerine geldiği gibi iş yapacaklar biliyorum. Böyle yerlere sadece pazarlık yaparak pil almaya gidiyorum o kadar :D Halbuki 2 yıl önce bana unique önerenlere ben hayır beyond varken unique niye alayım arada az fiyat farkı var dememe rağmen unique modeli beyondan daha iyi diyenler olmuştu ancak ben ise unique telefona bağlanmıyor diye almaktan vazgeçmiştim biraz zaman istedim bekledim aradan aylar geçti beyond aldım iyi ki de aldım. yoksa sana unique satmış olsalardı telefona bağlanmıyor deyip nebilim kalabalık yapan comdex gibi bluetuth gibi saçma sapan işe yaramaz ellerindeki aparatları satacaklar tabi almak zorunda değilsiniz lazımdı deseydiniz satarlardı.

Kulak içi modele baktımda hiç özelilk yok hoporlörde yok:D kıytırık cihazı gagalamış bana:)

Dream 440 cictı galiba benimki

Hiç hopörlör yazmıyo

Ondan belki anlamıyom mal gibi

Comdex neki gösterdiydi onuda

@GRAHAM BELL

Uzmanses işitme cihazına gittim, 2 adet beyond cihazlardan birini geçen yıl istanbuldan almıştım sebebi eski cihazımı aynı zamanda istanbul teknik servise götürmüştüm, ilk cihazı keşke Uzman Ses işitme cihazları merkezinden alsaydım nasip böyleymiş işte, bir daha İstanbul Anabayiye adımını atmayacağım sadece teknik servis için istanbula yolum düşerse gideceğim yada kargoyla yollayacağım.

@Pluvia

Bu tür cihazlarda hoparlör seçenekleri yoktur sadece yanında bir tablo görürsün bu tablo da 10dBden ort 70-80dBe kadar taranmış bir alan görürsün bu alanlar içerisinde odyo kaybın varsa sana yeter, eğer hastanede ölçülen odyo testinde 70dB ve 80dB geçen işaretler varsa bu cic cihaz sana uygun değildir duyarsın ama faydasını da göremezsiniz.

Benim hastanede ölçülen odyo testimde yaklaşık 60dB ile 100dB arasında her frekansta zik zak şeklinde geziyor, işte bu işaretli alanlar
Widexin HP hoparlör grafiğinde verilen 40-50dBden ort 105dBe kadar fitting alanı yani koyuya boyanan alanına girdiği için bu HP hoparlör bana uygundur.

ankarada uzmanses beş para etmez bir yer,kesinlikle tavsiye etmem,cihazı satana kadar canım cicim sonra ilgilenmiyorlar bile,elemanlarda kaliteli degil zaten,cihazdan anlamıyorlarmuhtelemen asgari ücretle çalışan kızlar,tek artıları manken gibiler yani:D

Pekiyi bu başlık altında Widex mi Oticon mu diyecek olursak Oticonu denemedim 1.si Oticon resmi sitelerinde Widexin resmi internet ingilizce dilinde sunulan siteler gibi çeşitli hoparlör seçenekleri hakkında dünyaya internet ortamından bilgi paylaşmadığı için oticonu eledim neden, bu araştırmalarına göre bilgi sahibi olamadığım için hazırlıklı olmadan Oticon bayilerine gideceğim de adamlar kafamı karıştıra karıştıra şu cihaz bu cihaz şu bu hoparlör sana yeter diyecekler o yüzden güvensizlik oluştu. 2.si de birbuçuk yıl önceye göre Oticon ürünlerinin 2 yıl garantili olduğunu, Widexin 3 yıl garantili olduğunu öğrendiğim için Widexi tercih ettim. Ancak işitme kaybı az olanlar için bu markaların dışında da ürünlerini denesinler hangi ürün kulağınıza hoş daha net geliyorsa o iyidir, hatta ve hatta oticon olsun widex olsun farketmez odyometris çok güzel ayarlarsa o ürün sizin için de iyidir.

hakan06

Katılıyorum dediğin doğru olabilir o dediğiniz elemanlardan biri gelir diğeri gider başka biri gelir bu böyledir çoğu bayilerinde böyledir. O dediğin elemanlara asla cihaz ayarını dokundurtmuyorum. Başında duran oranın sahibi uzun yılların tecrübesi bir tek Gamze hanım var hep ona danışırım, kendisi gereğini yapar. Eğer Gamze hanım oradan elini çekerse yani bu işi bırakırsa uzmanses benim gözümde bitmiş demektir. Ayrıca Widex İstanbul Anabayiye de geçen yıl uğradığımda Gamze hanımdan tecrübeli olmayan maaşlı 3 yıl çalışan eleman vardı oda daha yakında ayrılmış. Şimdi 1yıl tecrübeli elemanı çalıştırıyorlar, düşünün koskoca anabayide yılların tecrübesi odyometrisler neredeee yok, elde var yine sıfır.

Hear en son yorumunu pek anlamadım:) sen odyocu olcakmışon:) maşallah

is bitek hoperlor gelismisligine kalsa....
benim oticon chili 6yil kullanmaya basladigim. memnun mesut hic bakim gormeden mis gibi yasiyoruz.ama cok titiz kullanirim cihazimi.

Pluvia
Hangi yorumdu? Hangi hastaneye giderseniz gidin sonuçlar birbirlerine yakın ama farklı çıkacaktır bunun sebebi oradaki akustik kabin sistemi her hastanenin akustik kabin sistemleri çok farklı. Ben odyo ölçtğrmeye gidersem odyocular hep soruyor geçmişe ait odyo testlerin var mı, ne yapacakmış bakmadan kendin ayarla sanki geçmiş odyo testlerine bakıp içinden yorum yapıp son testini ona yakın birşeyler yapmak gibi bir his yarattı bana. Bundan sonra hastaneye odyo ölçümüne elim boş gideceğim odyo testim yok evde kaldı diyeceğim :D Zaten tüm bu bilgileri öğrendikçe ah keşke tüm meslek seçenekleri arasından 4 yıllık bir odyo bölümünü okumayı gerçekten çok isterdim. Maalesef şuan çalışıyorum ama Devlet bizlere açık öğretim odyoloji bölümünden 2.üniversite okuma fırsatı verse hemen aday olurum seve seve okurdum. Duymayanın halinden duymayan anlarmış. Odyo bölümünü okumuş olsaydım, anabayilerden cihaz ayarı için gerekli materyalleri satın alırdım, eğer bana sen odyo bölümünü okumamışsın satamayız diyemezlerdi yada küçük şirket açar diplomamı masalarına şak koyardım sıradan vatandaşmıyım kendi kulağıma mı zarar vereceğim derdim :) hem pc başında öyle 5dk da hadi yalla bitti bu iş demezdim, saatlerce günlerce haftalarca oturtasıya kadar dener dışrıya çıkar gezer evime geri gelir eksikleri çözerek ayarlardım, ne öyle iphonden filan bas, orta tiz ayarları ses yükseltme alçaltma ayarları geçin bu telefondaki basit ayarları, pc başından ince ince dokuya dokuya güzelce mis gibi son ayar yapardım.
Asıl iphone telefonlarına tıpkı odyo testi grafiği gibi dB ve frekansına kadar ayarlamlama uygulaması olsaydı offf asıl o zaman çok müthiş olurdu. 250hzde şu dB iyi, 500hzde şu dB iyi, 1000hzde şu dB iyi 10bin hz e kadar tek tek yukarı aşağı çekerek ayarlardık ah o günler bir gelse elimize geçse hayırlısı.

ben odyoculara kızmıyorum,asgari ücretle odyocu çalıştırırsan ondan ne verim alabilirsinki? memlekette ekonomi çökmüş,işsizlik hat safada,ahlak terbiye bozulmuş,sonuç itibarıyla firmalarda tuttugunu öpüyor,genelde hepsi aynı,cihazı satana kadar,sonra yüzüne bile bakmıyor,tabiki işini dogru yapan firmalarda vardır mutlaka,onuda arayıp bulmek mesele:D

GRAHAM BELL

İşitme kaybınız kaç dB di bu arada.

Birde aklıma takılan başka bir konu var aşağıdaki linkten araştırmalarıma göre Danimarkaya ait olan Oticon resmi sitesine göre tüm ülkelerin distrübütörlerine baktığımda sitelerin linklerinde Oticon uzantısı kendi ülkelerine ait ise neden Türkiyenin Oticon. nokta işaretinden sonra tr uzantılı link yok çok ilginç. Afrikada bile oticon adı altında tescillenmiş ama dünyada bir tek Türkiyeye Ses.com gibi bir site uydurmuşlar ayrıca bu ses.com.tr sitesinin içeriğini incelediğimde oticondan faklı bir çok farklı marka cihaz görüyorum bunda bir anormallik var sadece oticon ürünleri has resmi sitesi olması gerekir diye düşünüyordum.

Hear teknolojiden anlıyanın hali birbaşka olıyo helal sana

Bu yorumun Bu tür cihazlarda hoparlör seçenekleri yoktur sadece yanında bir tablo görürsün bu tablo da 10dBden ort 70-80dBe kadar taranmış bir alan görürsün bu alanlar içerisinde odyo kaybın varsa sana yeter, eğer hastanede ölçülen odyo testinde 70dB ve 80dB geçen işaretler varsa bu cic cihaz sana uygun değildir duyarsın ama faydasını da göremezsiniz.

Benim hastanede ölçülen odyo testimde yaklaşık 60dB ile 100dB arasında her frekansta zik zak şeklinde geziyor, işte bu işaretli alanlar
Widexin HP hoparlör grafiğinde verilen 40-50dBden ort 105dBe kadar fitting alanı yani koyuya boyanan alanına girdiği için bu HP hoparlör bana uygundur.

hakan06
O dediğiniz elemanlardan biri bana denk gelmişti, bir iki ayar yaptı baktım taktığım gibi yarım saatte geri verdim hoşçakal demiştim. Ben hoşçakal deyince başındaki patron ne demek istediğimi anlamıştı :D

Pluvia
En son yapılan odyo testiniz varsa buradan yada özelden paylaşabilir misiniz görmem lazım ki sana şu hoparlör uygundur şeklinde yorum yapabileyim.

Atarım sana yarın Hear

Kıytırık bir test var işte

Devletin yaptığı

Sayende belki iyi bir cihaz alırım ilerde sonra duamı alırsın:D ben anlamam hiç özelliklerden

Hiç çok memnun klmadım taktıklarımdan

Wideksin ses kalitesi gerçek ses gibi ama

Sesi duyunca anlamadıktan sonra napım ocihazu:D

Pluvia

Bana kalsa en güzel odyo testi aynı zamanlarda farklı hastanelerde (devlet özel farketmez) bazı yerlerde iyi olabiliyor, bir özel hastaneye gitmiştim odyocu tek ve iki heceli kelime testi yaparken içinden "mır mır mır" söylemişti, buna kulakları normal iyi duyan kardeşim odyocunun arkasında bekliyordu odyocu mikrofona benim için kabine seslenirken şahit olmuştu hastaneden çıktıktan sonra kardeşim bana şunu demişti "ya abiciğim 1 metre arkasındaydım odyocunun sana söylediği bazı kelimelerinin ne söylediklerini ben bile zor anlıyordum dedi" zaten odyocu odyotestine başlamadan önce benle coclear implant muhabbeti yapmaya başlamıştı, odyo testi işim bitince kaçtım, kaçmasına asansörden inerken hastanede seyyar gibi gezen bir adam görmez miyim, efendim işitme cihazı iin mi gelmiştiniz he dedim :D işitme merkezimiz var yardımcı olabiliriz dedi kartı verdi bana, baktım 4-5 marka cihaz satıyormuş hastaneden çıkarken kartı çöpe attım :D Böyle hastanelerde fıldır fıldır dolaşan işitme cihazı satış temsilcisi gibi dolaşan birini görürseniz hemen uzaklaşın, oradan sonra başka bir hastaneye gittim bir bayan net kelimeler söyleyerek odyo testi yaptı, ne cihaz marka mdoel konuştu ne coclear implant muhabbeti yaptı, görevini güzelce yaptı odyo testin bu dedi geçmiş olsun dedi bu kadarrr, dediğim gibi her hastanede bazen hemen hemen sonuçlar yakın ama farklı frekanslarda çıkacaktır. Bunların sebepleri arasında akbin durumu ses sistemi ve odyoyu yapan kişinin bilgisi ve bu odyocunun kelimeleri düzgün bir şekilde söylemesi önemli olabiliyor.

Bazen devletin de özellikle yeni hastanelerinde yeni akustik kabinli ses ölçüm sistemleri olabiliyor.

Ne demek :) elimden geldiğince tecrübelerimi ve bilgilerimi paylaşmak senin ve diğer tüm hasta arkadaşlarımız içinde çok önemli.

Hear odediğinle bizde karşılaştık phılıpsin tanıtımcısu:D

Hear

Telefonda ayarlama olsaydı bu tip ses duymada netlik sorunları en aza inerdi. Telefonda ayar özelliği var dediklerinde sevinmiştim ama bir baktım sadece ses yükseltme alçaltma.. E bunu manuel olarak tuşlara basarak da yapabiliyoruz. Bluetooth özelliği güzel ama oticonda mesela android de yok bu özellik dediler. Bir çok markada da öyle. Bu biraz kötü oldu. İleride androidlere de gelecek deniyor ama kesin bilgi yok. Ayrıca birine sordum ben ayarlayabilir miyim diye olmadı. Sadece frekansların yerini değiştirsem çok fark ederdi diye düşünüyorum. En kötü cihazla, fena olmazsa da iyi duyabilirsin bence. Ayar çok önemli. Hatta bir ara bilgisayardan ayar yapmak için maliyetini sordum. Program, aparatları vs. 2000 lira gibi bir fiyat söylediler.

Respect4

Demek Program, aparatları vs. 2000 lira gibi bir fiyat vay be, :D ben şahsen bunları satın almak isterdim evimde sesli kelimelerimle saatlerce kendimi test ederdim ve odyo hakkında bilgi sahibi olmadığım için nasıl ayar yapılacağını evime özel parayla odyometris birini alırdım ondan öğrenirdim tam öğretmese de ben araştırır kafamı yorardım, geriye kalanını ben hallederdim çünkü bildiğimiz hastanelerdeki her yıl ölçtürdüğümüz odyotestlerimizde her dBde frekans yerleri çok değişiyor işitme kaybım artmamasına rağmen her yıl değişiyor nedir bu ya Mesela sol kulağımda 1.yıl 1000hzde 100dB iken 2.yıl 1000hz de 90dB, yine aynı kulakta 1.yılda 4000hzde 85dB 2.yıl da ise 100dB başka bir hastaneye gitsem bu sefer 4000hzde belki 90dB çıkacak vb. gibi oynamalar çok var. En güzeli mutlaka iyi gerçek ölçümü yaptırmam lazım çok iyi bilen anlayan birine gitmem gerekir. Yeni cihaz almışım firmalar gerçek kulak ölçümü yapmaları umurlarında mı, kendi imkanları mı yok başka bildikleri yerlere göndersinler.

Hear işitme testini en gzl sağlam hacettepeyle dışkapı gördüm

Dışkapı aynı gün uapıyo hem muayene hem test taşınmadıysa tabi

Hear

Kullanıcı ayarı olsa çok iyi olurdu gerçekten. Sonuçta sesi duyan sensin. Karşıdaki bu sesleri duymuyor. Mesela netlik konusunda birçok şey söylüyorsun ama istediğin ayar olamayabiliyor bazen.

Üst Alt