Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Xeplion iğne kullanan şizofren arkadaşlar..?

Zeyzey21 Bende kabullenmiyordum ama şimdi kabullendim ki (bu arada şuan psikozda değilim) bu ilacı almadığım zaman atak geçirme ihtimali hep var bende ilacı üç kere bıraktığım için polis zoruyla hastaneye kaldırıldım oğlunuz muhtemelen kendinde değildir şuan
Ben yan etkisi olmasa şuan ikna oldum ki ben bu iğneyi kullanmalıyım oğlunuz şuan psikozda olduğundan onu ikna edmezsiniz önce zorla olmalıki psikozdan çıksın almanyada zorla hastaneye kaldırılma yokmu eminmisiniz?
Bir kaç defadan sonra oğlunuzda düşünmeye başlayacaktır ki ben bu duruma ilacı kullanmamaktan ötürü düşüyorum ,işte bunun için bu işin zorunu görmeli ,ben aynı şeyi yaşamamak için şimdi ilacı kullanmaya razıyım ,polis zoruyla hastaneye götürülmek pek hoş değil özgürlüğümün kısıtlanması ve psikoza girmek
Size tavsiyem xeplion yazdırıp yaptırın eğer yan etki yaşamıyorsa bu işin içinden çıkmaya yarıyor 150 mg yaptırıp bir hafta sonra 100 mg ben bu şekilde psikozdan çıktım ama uykumdan oldum sizinki 1 yıl iğne olmuş ve etkilememiş yan etki yönünden
Daha da çaresiz kalırsanız risperdalin damlalık versiyonu var yediği içtiğinin içine katabilirsiniz oda aynı formule sahip invega ve xeplion ile

Bu üç oldu.ilk ikisinde Türkiyedeydi orda bi şekil yolunu bulduk ilkinde ilacını yemeklere bırakıp toparlanmasını bekledik.sonra burda ikna olup devam etti tedaviye dediğim gibi 1 yıl kullandı iğneleri uykusuzluk ondada oldu uyku ilacı kullandı.ikincisinde yine istanbuldaydı polis zoruyla hastaneye yatırıldı sakinleşince tedaviyi kabul edince gelip burda bir kaç ay haplarla devam etti iğne demedi kimse.polis zoruyla bakırköye götürüldüğünden ilaçları bırakmaz diyordum ama malesef doktora gidip iyiyim süperim diyor doktorumuzda pek ilaç taraftarı olmadığından bıratı.En çaresiz sanki bu defa oldum gözümün önünde ölüme gidiyor dedim hastaneyi aradım geldiler 4 gündür yemiyor içmiyor dedim o istemedikçe bişey yapamayız dediler.Siz bi şekil ikna edip getirseniz bile o ben gidiyorum derse bırakırız dediler.Ancak kendisine yada bir başkasına zarar verir şiddet uygularsa polisle gelip alırız diyorlar.Kendine zarar verdikten sonra gelmeyin dedim zaten.Şu anda olanzapin veriyorum ilk bi kaçgün zorla ağzına verdim ağızda eriyen tabletlerden.bikaç gündürde yemeklerine bırakıyorum bugün biraz dozu arttırdım daha toparladı bu akşam ilk defa tmm dedi ilacı kendisi aldı.Korkum ilerki dönemde tekrar bırakması ilacı.sizin dediğiniz damla iiyi bir alternatif olabilir.çok tşk ederim🙏

Olanzapin yardımcı ilaç mutlaka risperdal veya invega kullanmalı ,psikozdan çıkması için
Tekrardan geçmiş olsun

Hastalıkla uğraşırken birde bazı alçaklarla uğraşıyorum allaha şükür bu iğneyi olmuyorum beni takip eden soysuzlarıda allaha havale ediyorum insallah tez zamanda belalarını bulurlar

gölge Bir ayın sonunda oğlum hastaneye yatmayı kabul etti kötülemişti tekrardan bir hafta kaldı orda.Kaldığı bölüm gayet ilgiliydiler ilaç konusunda zorlama yok ister al ister alma buda ne kadar doğru bilemiyorum.Hergün gidip yine ben ilaçlarını veriyordum.insanlar dolanıyodu oralarda açık mutfakları var istedikleri zaman yemek yiyebiliyorlar.bir haftanın sonunda başhekim asistanı ve bölümde çalışan biriyle toplandık onlar biraz daha kalmasını psikoterapilere katılmasını önerdiler tabikide benim inatçı oğlum kabul etmedi ve çıktı hastaneden

6 ay geçti vurulalı halen uyuyamıyorum hayatımın hatasını yaptım üç tane iğne olmakla yaşadığım en büyüm pişmanlık ama bitmiyor birtürlü
eskiye dönebilsem keşke

Bana da doktorum şikayetlerimi anlatınca yazdı.Psikoz hastasıyım...Bunu her ay olmam gerekiyor, belirtilerim(Uyarıcı işaretler)
-Hiç bir şeye ilgi duymama
-Değersiz hisseetme
-Birşeye dikkati vermede güçlüük
-Kendimi insanlardan uzak hissetme
-Aşırı uyuma
-Cinsel içerikli düşünceleri kafadan atamamma
-İnsanlar farklı davrandığımı söylüyor(ailem)
-Madde alımım arttı
-İştah değişikliği
-Çevreyi farklı algılama

İğnenin yan etkisi biraz baaş dönemsi ve ağırlık hissi idi geçti, bende uyumada bir problem yok şimdilik hatta fazla bile uyuyorum.

krakenz ilk iğnede bende de uyku oldu ama üçüncüden sonra gitti tamamen ,dikkatli ol derim
İnvega bu iğnenin hapı bence ona geç derim onda böyle bir yan etki yok benim şimdiki aklım olsa hapı alırdım
risk alma derim kardeş!

Xeplion kullanıyorum rüyaları gercekmiş ğibi yaşıyorum inanın bu rüyalsrın etkisinden kişi ya bile bile uyumaz yada tam kafayı sıyırır

İlacı nerdeyse 10 yıldır kullanıyorum su an trivectadayım(3 Ayda 1 vurulan versiyonu xeplionun) iyiyim yan etkisi yok denecek kadar az insanları korkutmayın.

Xeplion 100 mg şizofreni
Uyu uyuyamazsin
Uyan uyanamazsın
Yürü yürüyemezsin
Çalış çalışamazsın
Cinsel yaşam desen sıfır
Allahım bu nasıl bir iğne.
8 ay dayandim şimdi solian 400 mg
Pek bi değişiklik yok
Xeplion bıraktıktan 126 gün sonra
etkisini kaybetmeye başliyor 18 aya kadar vücutta kaliyor diye okumuştum.

Psikoza girdiğim dönemde ailem xeplion zorla vurdurdu 7-8 ay vuruldum şu an hareket edemiyorum ilacı bırakalı 4 ay oldu Japonya'da xeplion vurdurduktan sonra ölen insanlar olduğunu internetten okudum hatta 40 gün sonra bile ölümler görülmüş çalişamiyorum sürekli yorgunum galiba sakat birakti beni bu ilaç düzelirmiyim ne zaman düzelirim onu da bilmiyorum karaciğer e zarar verdiğini düşünüyorum

ben daha önceden xeplion kullanmıştım hacettepe vermişti devlet hastanesi tekrar deniyecez dedi jet hızında etki ediyor dedi devlet hastanesinde ki doktor

Ahmet T

Ben 19 ay xeplion 100mg aylık oldum şuanda 3 ayda bir trevicta ya çevirdi doktor 350 mg trevicta ben şükür yan etki vs yaşamıyorum zamanla insan alisiyor

(Gölge)

Bana annem bakıyor yaşım 32 olacak 2 senedir işsizim şizofren olduğumdan is vermiyorlar bedava verecek durumum olsa bedava verirdim tavsiye için teşekkürler

Slmlar 1 yıl sonra yine ben ve çaresizliğim.Oğlum yine psikoza girdi bu defa biraz erken farkedip ilaçlarına başladım fakat kendisi kesinlikle kabul etmiyor ben hasta değilim diyor.Elimdeki ilaçlarda sınırlı kabul ermediği için doktor yazmıyor.Bende artık yoruldum çıkmazlardayım bu dördüncü oldu diğer çocuklarıma da bakamıyorum artık pes etmek üzereyim.Sanırım bu son artık daha fazla yapamıyacağım çünkü ne iyiyken ne kötüyken hastalığı doktoru kabul etmiyor.Bir daha olursa kendi haline bırakmayı düşünüyorum tabi dayanabilirsem yalvar yakarıyorum içim parçalanıyor evladımı öyle görmek ama bana yapacak bişey bırakmadı evdekilerin hepimizin psikolojisi bitik durumda

Arkadaşlar uzun bir aradan sonra yine ben yazıyorum. 43 yaşına girecem bu sene, en son 24 yaşlarındayken bir kız arkadaşım vardı, ozaman da zaten hasta değildim. Şimdi son günler bayağa bayağa bir kız arkadaşım veya eşim olsa da biraz şefkat görsem, duygusal bir bağ kursam diyorum. Tek arzum cinsellik olsa kerhaneye de gidebilirim, ama arzum o değil. Ne bilim yüzümü okşasın, sarılim, öpim, elini tutim, saçını okşim, ona sarılarak bir film izlim gibi insani bir takım ihtiyaçlarım ağırlık basmaya başladı. Arkadaşlarımın hepsi evli. Çok fena bir yalnizlik çekiyorum. Annemle yaşıyorum, çok şükür o hayatta yoksa ben tek başıma ne yapardım. Ama annenin yeri ayrı partnerin yeri ayrı. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Bana doktorum bu xeplion iğnenin hapını verdi İNVEGA 9 MG, benim anlamadığım ilaçta sabah içilir yazıyor doktor bana akşam 9mg invega ve 2mg akineton tabletle içiceksin deyip ilaci yazdı,
1 ay sonra da xeplion iğneye geçircem dedi, xeplion iğne kullanan arkadaşlar yanında daakineton içiyor mu merak ettim, geçmiş olsun herkese

Üst Alt