Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Xeplion iğne kullanan şizofren arkadaşlar..?

daily_26
Benim yaş 39, 40a gircem bu sene. Türkiyeden Suriyeli biriyle nışanlandıydım, o bile hastalığımı öğrenince vazgeçti evlenmekten. Yani işimiz biraz zor.

Hadi yaa parada mi ikna etmedi yanii ben baslik vermeye bike raziyim

Sen sağlıklı olsan engelli biriyle evlenir miydin? Ben anlayışla karşılıyorum. Seni seviyorum diyordu, bu laflara da karnım tok bundan sonra. Işin ucunda Almanyaya gelmek vardı yinede istemedi gerisini sen düşün. Hemde çok fakir bir durumda oldukları halde.

McCorc80 sen almanyadamisin ben evlenirdim oraya gelirdim:) acikcasi benim komsumlarim ikiside kotulumdu ve kendimi bildim bile evliydiler gecen sene kocasi öldü daha cok ornegi var benim annem bile sagirdi ama babam evlenmis yani olmicak bisey degil dogudan getirende cokk

Peri1995

bende görsel halüsunasyon hiç olmadı.
sadece müzik ve kliplerden anlamlar çıkardım.

ama geçiriyor diye biliyorum.

alevlenme ilaçları bırakınca olur en çok bahar aylarında demişti doktor.
kıştan çıkarken bilhassa.

McCorc80

şöyle bir şey yapılabilir eğer sizde bir rahatsızlık varsa ve ilaçla sağlıklı bir hal aldıysanız yine ilaçla düzelmiş topluma karışmış çalışan veya ev işi yapabilecek seviyede rahatsızlığı bünyesinde barındıran bir bayanla evlenilebilir.
bu araşıtrılmalı

mmmy1983
Bizi olduğumuz gibi kabul eden biri inşallah çıkar. Ben çocukları çok seviyorum ve kendim de isterim bir çocuğumun olmasını fakat sorumluluğunu yerine getirebilir miyim bilmiyorum. Zor gibime geliyor fakat Allah o gücü verir diye de düşünüyorum. Başkaları 4 5 çocuk büyütüyor biz 1 veya 2 çocuk mu büyütemicez? Evin neşesi. Arkadaşlarim evli ve çocuklari var, hep resim ve video yollamalarini söylüyorum çocuklarinin. Facebookta bebekleri izle izle dur, nekadar tatlılar, insanın bütün yorgunluğunu stresini alıyor, rahatliyor insan. Her zorlukla beraber kolaylik veren Rabbime şükürler olsun.

Arkadaşlar size bir sorum olacak:
Bakışlarınızda bir tuhaflık oluyor mu, ileriye bakamamak gibi, ileriye bakmanız mümkün, lakin yürürken misal yere ayağınızın ucuna bakiyor musunuz, sanki bakışınızı içten gelen bir sıkıntı hapsediyor gibi? Nasıl tarif edeceğimi bilemiyorum. Içimde bir huzursuzluk ve sıkıntı olduğu zaman bakışlarıma yansıyor, kafamı kaldırıp ileri bakmak zor geliyor, en yakın yere bakıyorum. Sanki bakışlarım hapsedilmiş gibi. Çok huzursuzluk verici bir durum.

McCorc80

Eh işte bende de biraz oluyor. Keyifsiz veya gerginken göz temasından kaçınıyorum Yürürken yere bakıyorum

perseküsyon
Utangaçlıktan başkalarının yüzüne bakamama gibi değil benimki veya illa dışarda yürürken yaşadığım bir durum da değil. Sıklat geçiriyorum sanki, içim çok huzursuz ve gerginken yaşiyorum bu durumu. Misal: elindeki sigaraya normalde bir kere bakarsın yakarken, ben o gerginliği yaşarken gözüm devamlı sigarada bitirene kadar. Bir odadan diğerine geçerken yerdeki fayanslara bakarak yürüyorum. Içim çok fena halde huzursuz oluyor, aynada yüzüme bakınca bir noktaya odaklandiğimi fark ediyom, geniş olarak yüzüme değilde bir gözüme bakiyorum misal, sağ veya sol gözüme. Duvara bakarsam deseni inceliyorum sanki. Nasıl anlatacamı bilemiyorum. Yaşayanlar bilir sadece.

şizofrenler ve türevleri hatta otistikler göz teması kurmaktan kaçınır

Bi sorum daha olacak arkadaşlar:
Manideyken (siz buna alevlenme dönemi diyorsunuz) hızır a.s. ile karşılaştığınızı düşündünüz mü? Ben burda Almanyada sokakta avare avare gezerken, bikaç defa sarışın bir alman çocukla karşılaştım. Bikeresinde elimde kizartilmiş patates vardi, o da yiyebilir miyim diye sordu, bikeresinde de tatli aliyordum o da istedi. Türkiyedeyken de Bursa da Orhan Gazi türbesinin oralarda tepede bir adam oturdu yanima elimden tuttu ve bana şöyle dedi: "Hızır ben hızırım demez", kitap dolu bir çantası vardı, içlerinden bitanesini almamı söyledi, borcum nekadar diyince gönlünden ne koparsa dedi. Imami Gazalinin ölüm ve ötesi kitabini aldim, kitabin arka tarafina baktim 4 TL yaziyordu, 4 TL verdim. Sonra dedi gel beraber çimene oturalim, oturduk, bide baktim kameralar orda ihlas haber ajansiydi yanliş hatirlamiyorsam ve mehter takimi gibi kostümlü insanlar gösteri yapiyordu. Bu olay beni çok etkilemişti. Adamin parmağinda osmanli yüzükleri vardi. Elimi tuttuğunda hiç birakmicak sandim. Ya gerçekten Hızırdı yada üçkağıtçının teki. Siz hiç Hızırla tanıştığınızı düşündünüz mü? Olayı anlatırsanız sevinirim.

bende kullanıyorum bı faydası yok gıbı gelıyor

3 senedir xeplion 150 mg abilify 30 mg lustral 100 mg ve cedrina 200 mg kullanıyorum yorgunluk dışında gayet iyiyim dr.um bu ilaçlara devam edeceğini su an için bırakma veya mg azaltma düşünmüyorum dedi sizoaffektif hastasiyim %65 raporum var özel sektörde çalışıyorum iş bulamadigim için engelli olduğumu gizliyorum mecburum çünkü para kazanmak durumundayım ıyi günler

@metehan01 9 sene olmustur yanında norodol &50 lık kullanıyorım bıde solıan 500 luk kullanıyorum doktor ıyısın dıyo ama ben iştahsızlık problemı ve para harcama hastalıgı var dedım yınede aynı ılac deh dıyo doktor napabılırım acaba

acrl79
nasıl gızlıyor musunuz vergı ındırımı falanda mı bılmıyorlar ben calısamıyorum ama benım kını hemen bılıyorlar engellı oldugumu ıs kurdan ogrenıyorlar nasıl yapıcam bende calısmak ıstıyorum

Ben gizledim iskura kayıt olmadım e nabizdanda gizledim bi sıkıntı olmadı

metehan01
ilk 1 sene muthis akatizi yaptı sonrasında geçiyor bünye alıştığı için evde yerinde duramama abilify yaptı bende onada alıştım artık sadece odaklanma ve işitsel halüsinasyon var onun dışında problem yok

Ben sadece Clonex kullanıyorum.Mutluyum Hastalığa 2004 de yakalandım.Sadece takıntı oluyor.

Daha önce Zeldox Akineton Seroquel Efexor Kullandım ve bıraktım.Akşamları yatarken Clonex 350 kullanıyorum.

metehan01
Bende evde yürüme gezme, senelerdir var. Hap ta kullansam var, xeplion iğne de vurunsam var. Travmadan sonra oldu. Oturmak çok zor geliyordu. Şimdi biraz azaldı. Bazen dişlerim çok kasılıyor. Sonra Ekim'de uyuyamama başlıyor son iki senedir. Cedrina ile uyudum 7 ay.

Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaslar bilgisi olan varsa yardimci olursa cok sevinirim ben xeplon 100 luk kullaniyorum 4 aydir prolaktin 100 cikti cinsel isteksizlik sebebiyle endokrinolojiye gittim dostinsxe baslamak icin psikiyatri doktorumun ilaci birakamiyicaza dair kagit istedi bnde psikiyatri hocasi ile gorustum vucut alisir dedi zamznla dostinex ufak doz kullan dedi varmi sorunu asan arkadaslar gercekten vucut alisiyomu yoksa dostinex kullanmalimiyim

Bu prolaktin yüksekliği ne zaman düşer dostinex sürekli kullanmalimiyiz yokmu bu bilgisi olan

Xeplion kullanıp bırakan var mı

Xeplion yaklaşık 9 ay kullandım 5 aydır vurulmuyorum ama iç sıkıntısı huzursuzluk basıyor kullanıp bırakanlar yardımcı olur mu lütfen

doğrudur mert
yan etkiler uzun vadede daha belirgin oluyor.
örnek olarak kendimden vereceksem
donuk yapıyor biraz da mutsuz tepkisiz bir insan oluyorsun.
bende de donakalma mutsuzluk takıntıları var naptiniz peki bu iğneyle ilgili depresyon yaptı bende aynimisiniz siz

Üst Alt