Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Xeplion iğne kullanan şizofren arkadaşlar..?

henüz yok olma ihtimali de düşük.
soy çekiminde babadan veya anneden evlada geçme oranı çok düşük
daha çok dededen toruna geçiyor
bana geçtiği gibi ancak 7 aylık oğlumun ilerde başına ne gelir bilemem
Allah beterinden korusun sürekli gözlem halinde olacağız

Bu iğne bana da yazıldı bir doktor tarafından üç kere kullandım bıraktım kullandığım dönem daha kötü oldum şimdi daha iyiyim demek ki bana uygun değilmiş .

mmmy1983

Bu durum çok da olumlu değil, sonuçta oğlunuza geçmese bile torununuza geçecek yanlış anlamayın Allah oğlunuza uzun ve sağlıklı bir ömür verir İnşAllah ama keşke çocuk yapmadan önce bir kere daha düşünseymişsiniz.

Son düzenleme:
geçme ihtimali var diye çocuk gibi bir nimetten mahrum olamam
herşey kader
geçip geçmeyeceğini sen bilebiliyormusun

Arkadaşlar xeplion sadece şizofreni için mi kullanılıyor benim hastane yatışım falan yok akıl sağlığım da gayet yerinde halisünasyon falan görmüyorum doktor xeplionu neden yazmış olabilir ben şizofren miyim?

mazdand4

Şizofreninin halisünasyon görmek gibi bir etkisi çok nadir görülür. Çoğu şizofrenler bunun yerine ses duyarlar örneğin duyduğun bir şarkının isteğin dışında tekrarlanması veya isteğin dışında içinden bir şeyler söylemek gibi. Ayrıca her şizofrenin akıl sağlığı yoktur da diyemeyiz. Ben şizofrenim ve doktora mezunuyum akıl sağlığım olmasa herhalde bu eğitimi alamazdım değil mi? Xeplionu neden yazdığına gelince proskeptüsünü okumanızı tavsiye ederim bazı şizofreni ilaçları anksiyete veya depresyon için de önerilmektedir.

İçinden geçerek beyninden konuşma biplolardada olur mu ekonomist bey beyninizin kendi kendine konuşması ve not al yaşantıza devam ediyorsunuz mesela

xeplion da sadece şizofrenide kullanılır yazsada düşük dozlarını doktorlar başka hastalıklarda yazıyorlar.
ekonomist79

hastalık bana eziyet değil ki çocuğuma veya torunuma eziyet olsun.
tıpta her gün ilerliyor ne olacağını bilemeyiz sen doktora okudum filan diye post kasıyorsun ama hastalııa teslim olmuşsun ne hastası olduğunu da bilmiyorum
bence sen başkalarına akıl verme ..
kendi aklınla devam kardeş

mmmy1983

Mesajımın tamamını okusaydın şizofreni hastası olduğumu görecektin. Doktora okuduğumu kasmak için yazmadım eğitim almak neden bir kasma sebebi olsun onu da anlamadım. Sen kendin için çocuk yapmışsın bana hastalığa teslim oldun diyorsun eğer bencil olmamak teslimiyet ise evet teslim oldum. Daha da yazmayacağım senin dediğin gibi herkesin aklı kendine yeter.

kendini üstün görme kardeşim bende 15 yıllık makine mühendisiyim . son söyleyeceğim bu sana ..

mmmy1983

Uyarın için teşekkür ederim, yalnız kendimi üstün gördüğüm filan yok tam tersi benim kadar kendini olduğundan da aşağı gören başka bir insan bulamazsın. Ben sadece şizofreni ve çocuk ilişkisi hakkındaki fikrimi beyan ettim, kimsenin ailesi hakkında olumsuz bir şey söylemek üzerime vazife değil, eğer ileri gittiysem veya yanlış anlaşıldıysam özür dilerim ailene ve sana sağlık mutluluk ve huzur dolu bir ömür dilerim.

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM! ne yapalım ilaçları bırakak mı internette her şeye inanma kafamızdaki düşünceleri nasıl durduracaz kontrol altına alamıyoruz ki ilaç kullanıyoruz sen hiç yaşadın mı atak anını arka arkaya kesilmiyor

emreden...hocam inan ilacın bir şeyleri çözdüğü sadece psikolojik rahatlama yoksa gerçekte bir şeyi çözdüğü falan yok,milleti kapitalism in yıkılmaz kalelerinden ilaç sektörünün gelişmesi için böyle modifiye ettiler ve böyle de devam ediyor maalesef...madem ilaç herşeyi çözüyorsa geçirilen ataklar iyileşmeyen hastalıklar neyin nesi!!??..ama bunlar sektörün umurunda değil onlar kazanmalarına bakarlar sende ohhh ilacımı aldım bugün daha rahatım adı altında kendini mükemmel bir şekilde kandıra kandıra yaşarsın...geçmiş olsun..

Ne yapalım şimdi o zaman ilaçda kullanmayalım öyle ataklar gelir gider kendi kendine geçer psikolojik sorunlar

deathless düzgün ilacını içmezsen ataklar devam ediyor ilacı kestiğin andan itibaren tekrar yaşıyorsun düzenli kullanacan ki faydası ola şeker hastası nasıl insülünsüz yaşamıyorsa bizde ilaç kullanmaya mecburuz

3 ayda bir iğne verdi doktor. Trevicta 350mg nasıldır bilen varmı?
Daha önce xeplion 100 mg kullanıyordum.

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!

İnanmıyorum

Serdar2719

aynı ilaç.sadece doz olarak daha fazla vücuda giriyor ve 3 ay sürüyor vücuttan atılması.

Arkadaşlar ben 3 aydırlı xeplion 100mg iğne oldum nasıl bırakılıyo bırakanlar deneyimini yazarmı

doz düşürme yok diye biliyorum
vurulmuyorsun hepsi bu

Peki kullandınmı sen vurulmayınca neler yaşarız etki olarak

ben dördüncü seneden gidiyorum hiç boşluğum yok
bırakınca oluşacak etkileri açıkçası bilmiyorum

bence bir doktora danışsan iyi edersin

mmmy1983
Bütün yorumları okuduktan sonra, senin en mantıklı yorumlar yaptığın için kendi mantığıma ve kişiliğime en yakın seni gördüm. Çocuğun da hayirli olsun. Ben de isterim ilerde bi çocuğumun olmasını fakat daha henüz eş adayı bile yok. Kilo almamanı ve diyet uygulayip spor yapmanı takdir ile karşiliyorum. Çalişiyor musun yoksa emekli misin? Sendeki hastalik fazla negatif belirtileri göstermiyor anladiğim kadariyla çünkü bende aşırı derecede hareket isteksizliği var. Bisiklet aldim misal hiç kullanmiyorum. Evde spor yaparim diye halter aldim boş yere.

Ben 1,85 boyundayim ve yaklaşik 95 kiloyum.
3 yıldır Xeplion 100mg kullaniyorum, yaklaşik 13 senedir şizofren hastasiyim. Uzun süre Risperdal Consta kullandim. 1 ay sonra ilk defa Trevicta 350 mg kullanacağim. Inşallah gece uyutur gündüz kalkmam da yardimci olur. Benim en büyük sıkıntım hareket isteksizliğin yanı sıra geceleri uyuyamamam. Bazen sabah uyuyom bazen öğlen bazen akşam, hep değişiyor. Günde yaklaşik 10 ila 12 saat arasi uyuyorum, normali bu benim için. Diğer insanlar nasıl 8 saat uykuyla işe gidiyor anlayamiyorum. Hastalandiktan sonra bende böyle oldu.

Spor yapabilen arkadaşların negatif belirtileri ağir değil. Benim canım hiçbir şey yapmak istemiyor. Haz ve mutluluk almiyorum. Playstation aldim hiç oynamiyorum çünkü zevkten çok beynimi yoruyor.

Aynı durumda olan birileri var mı? Halsizlik, isteksizlik, hayatı yorucu gören, bu dünyada hedefi olmayan, çok ama çok sigara içen?

Xeplion iğne kullanmaya başladıktan sonra kilo vermeye başlıyorum. Bıraktıktan sonra başka bir doktorun yazdığı abizol,ripazol vs kullanmaya başladıktan sonra 15 kg alıyorum. Şimdi 75'lik vurunuyorum iğneyi. Doktor dozajı düşürecek sonra. Şimdilik memnunum. Ya da başka seçeneğim yok.

Üst Alt