Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Xeplion iğne kullanan şizofren arkadaşlar..?

kaldırmaz.
huzursuzluk bir piskolojik belirti. dostinex piskolojik bir ilaç değil.
doktorunla görüş

1 yıla yakın süre bende kullandım. Şimdiler iyiyim.

görülen yan etkileri yazarmısınız hastalığınız nedir

arkadaslar butun ılacları lıste yaptım sızın kullandıgınız ılacları bana doktor vermıyor neden bana pahalı ılaclar verıyo anlamıyorum sız hangı doktora gıdıyorsunuz ne ıyı doktorunuz var sızın yaaa :(

mmmy1983

150 lik kullanıyorum takıntı +depresyona etkisi var mıdır ? Varsa nedir?

sokrates

bazı takıntılara etkisi olduğunu bizzat yaşadım yüksek dozlarının

ancak kendisi depresyona düşürebiliyor.
yani depresyon tedavisi için verilmiyor diye biliyorum . bilhassa yüksek dozlarının

Bugun yine xeplion 100 mg ignemi vuruldum aslinda vurulmak istemiyorum ama doktorum vurulmam gerektigini soyledigi icin vuruluyorum yani devam :(

Yalcinkeles
bende vurulmak istemiyorum 100mg xeplion vuruluyorum. ama 2 kere psikoza girdim gerçeklik algım yitti. bir daha aynı şeyi yaşarsam diye korktugumdan işimi kaybetmemek için vuruluyorum.
mmmy1983
dostinex için ürolog ile görüştüm. ben yazamam endokrinolojiye git dedi. endokrin de hipofiz mr istedi.
şimdi çalışıyorum haftasonu da başka bir endokrin bulup ona yazdırmaya çalışacağım.
ama haftasonu da doktor bulamam izin almam gerekecek heralde.
Size de endokrin mi yazmıştı dostinex ilacını?

Bu xeplıon iğne için tecrübemi yazayım .

Türkiye de ilk deneme çalışmalarında yer aldım . Epey uzun süre şikayetler azalarak kayboldu . Dozajları aşama aşama düşürüldü . Son kullanımlarda omuzdan vurulduğum için enjeksiyon yerinde şişlik ve 3-4 gün süren sancılar baş göstermeye başladı . Aylar sonra bu şişliklerle beraber ani ateş basmaları ve hareretler eşlik etmeye başladı . Bir kaç ay sonra ellerde titremeler ve ateş nöbetleri arttı .

2016 Mart ayı itibaren doktorların görüşünde ve kontrollerle xeplıon iğne kulanımını iptal ettik . 3-4 ay kollarda oluşan ağrılar ve ateşlenmeler kayboldu .

Şu an travmaya bağlı stres bozukluğuna karşı ara ara muayene oluyorum .

@dorlion
xeplion kullanmanızın nedeni şizofrenik alevlenmeler geçirmenizmiydi?
eğer öyleyse artık alevlenme dönemleri yaşamıyor musunuz?
ne kadar süre xeplion kullandınız? azaltarak bırakmanız nasıl oldu? 100 mg'dan kaça düştünüz?
bu soruları cevaplamanızı rica ediyorum.

-DORLİON-

bende omuzdan vuruluyorum en son 1 kasım da vuruldum vuran biraz acemiydi. ilacı hızlı verince ağrı ve şişlik çok oluyor. ani ateş basmaları bende de var bilhassa ayaklarda. elde titreme çok az o da bazen oluyor.
açıkçası bunları çok kafaya takmıyorum sonuçta faydasını gördüm.

@no1
hayır endo doktoru yazmadı. daha doğrusu gerek görmedi yazmaya . parloder diye bir ilaç yazdı o da düşürüyor. ancak bir müddet sonra ilaç etkisini kaybediyor ve yine yükseliyor.

benim tanıdığım bir ürolog vardı ona gittim.
o yazdı

şuan da haftada bir tane dostinex alıyorum 0.5 mg yeterli oluyor.

Temel amacı günlük enerji ve motivasyonu sağlamaktı . Seroqual in çok faydasını görmedim , uyusukluk ve sarhoş edici etkisi vardı . Kilo alımı da önlenemiyordu . Bu amaçla invega hapını keserek xeplıon denendi . O dönemde de cenazaler ve hukuki problemler yüksek olduğu için aşırı gerginlik ve stres faktörleri vardı .

Ben azaltacam deyince olmuyor tabii ki dozaj düşümleri . Aylık 2 defa kontrollerim yapılıyordu , aşama aşama 50 mg ye kadar düşmüştük .
mmmy1983 iğne enjekte işini çoğu sağlıkçı bilmiyor . Koldan denildiğinde enjeksiyonu pazulara yapıyolar . Doğru noktası kol ile omuzun birleştiği üst bölgedir . Vereceğim resimde yazan Lateral Deltoid bölgesine enjeksiyon yapılmalıdır .

pnyyM0.jpg

-DORLİON-

doğrudur bende oraya yaptıyorum . sporla da ilgilendiğim için en uygun yerin orası olduğunu biliyorum ama arka pazuya yani triceps e de yapan var.
nereye yaptırırsan yaptır ilacın çok ama çok yavaş verilmesi lazım. yoksa hem yanma hem ağrı oluyor güçsüzlükte cabası.

mmmy1983
dahiliye doktorları oluyormus haftasonu hastanede. dostinex yazdırabilir miyim dahiliye ye?
alevlenme yaşadğınızda nasıldı tarif edebilir misiniz? kendimle kıyaslayacağım.
xeplion bende çözüm olacak mı onu görmek istiyorum. tek umudum xeplion ile bir daha alevlenme yaşamamak. ancak xeplion u da ne kadar kullanacağım ömür boyu iğne olmak istemiyorum. Size doktorunuz bir tarih verdi mi? bırakmaya cesaret edebiliyor musunuz?

mmmy1983

Bu arada ben xeplion'u kalçadan vuruluyorum. 100 mg. yanlış mı yapıyorum yoksa

no1

Bende xplion 150 kullaniyordum aynı dertler var şimdi travicta diye xplion nun 3 aylık iğnesi ni vurundum pekide bu piskoz hastalığına engelli raporu verilebiliyormu

no1

ben antipiskotik kullanırken kullandım zararını değil faydasını gördüm. bana da bunu bir doktor yazdı
dostinex i sağlık ocağında bile yazdırabilirsin
ben xeplionu ömür boyu kullanmayı düşünüyorum
bizim gibi hastaların ilaçsız iyi olması zor

mmmy1983
alevlenme döneminde yaşadıklarını yazabilir misin?
bende herkes zihnimi okuyabiliyor gibi bir düşünce geliyor. televizyondan bir takım mesajlar alıyorum gibi oluyor mesela. sen de yazar mısın neler yaşadığını.

no1

benim en son alevlenmem 2016 nın başındaydı
o dönemde de takip edilme,zihnimin okunması,herkesin benim hakkımda konuşması ve bana baktığını hissetme vardı
ayrıca dinlediğim şarkılardan ve tv programlarından radyo programlarından anlamlar mesajlar çıkartıyordum.
sosyal medya da takip ettiğim sayfalardan gelen paylaşımları üzerime alınıyordum.

herşey bir işaretti bir imgeydi
sanrılar vardı öyle sanma yani

@mmmy1983
tamamen aynı şeyleri yaşamışız. 2 senedir alevlenme yaşamaman harika. bana da iyileşebileceğim yönünde umut verdi.

hastanede yattım ben iki kere. sende yattın mı?

demekki xeplion sende atakları kesmiş. kullandığından beri birşey yaşamadığına göre.

xeplion'un tek sıkıntısı prolaktin. dostinex kullanayım diyordum ama prospektüsü okuyunca kafam karıştı. antipsikotik kullanıyorsanız dostinex kullanmayın diyor.

iktidarsızlığa nasıl çözüm bulacağım prolaktin düşüren ilaçları kullanamıyorsam.

alternatifi dediğin parlodel ilacına baktım. onun da prospektüsünde antipsikotik kullanıyorsan kullanmayın diyor.

ne yapacağımı şaşırdım. xeplion'un kaderi iktidarsızlıksa nasıl devam ederim kullanmaya bilemiyorum. sen dostinex'i ne kadar süredir kullanıyorsun? ve başka bir alternatif var mı bu iktidarsızlığa çözüm olması için?

no1

benim bilgim bu kadar bilidiğim başka bir çözümü yok

Aşırı sakinlik ve uyuşukluk
Konuşurken bile yavaş konuşuyorum
Hareketlerim yavaş sakin huzurlu
Çok durgunum bee niye konuşmuyosun hatta niye konuşmaya dahi üşeniyorsun diyenler oluyor

İlk vurunduğun zaman yerinde duramam huzursuzluk gibi yan etkiler yapıyor sonra geçiyor.ilk 150 lik vurunuyordum şimdi 75 le devam ediyorum . Hastalığım organik olmayan psikoz

Arkadaslar xeplion kullaniyorum 2.5 senedir cinsel yonden beni cok kotu yapti cinsel isteksizlik meni sorunlari yakin zamanda psikiyatri doktoruma gidecem yazarsa dahi vurulmycami soylucem no1 in dedigi gibi seyler bendede oldu tv mesajlar vs hemen hemen ayni sanrilar suan iyiyim tek istegim xepliondan kurtulmak bir daha evlenemicem korkusu sardi beni prolaktinim yuksek dahiliyeye goruncem kisir olmakdan korkuyorum

Cinsel yonden normale donen arkadaslar varmi igneyi birakipda merak ediyorum

Arkadaşlar , 2 sene önce ''F29 -ORGANİK OLMAYAN PSİKOZ, TANIMLANMAMIŞ'' teşhisi konuldu.. Şu aylık iğne vurunuyorum ( Explion) ..

Rapor için bunun önemi var mı bilmiyorum ama , ben bu hastalığı yaşayan diğer arkadaşlar gibi, hayal görmüyorum,sesler filan duymuyorum , hayatımın hiç bir döneminde bu tür problemler yaşamadım..

Bana rapor verirler mi , verirlerse ne gibi faydaları olur . Forumda araştırmalarım neticesinde 2022 maaşı ve kpss iş imkanı konularından haberdar oldum,rapor alırsam bunların dışında başka ne gibi haklara sahip olabilirim.

Dün konu açmıştım ama cevap veren olmadı . Bu konuya tıklayarak cevap yazabilir misiniz.
https://www.engelliler.biz/forum/sa...psikoz-ile-engelli-raporu-alabilir-miyim.html

Bana 2022 maasi baglamadilar eger kendini iyi hissediyosan toparla kendini kendi cabalarinla rapor alma bence ignedende kurtul biran once kim engelli olmak isterki ama olunuyoda yinede kendi dusuncen ben is konusunda ozel sektorde zorlaniyom is bulmakda zor engelli raporuyla eger durumun iyiyse takma kafanı biseye yasamak guzel mutlu ol hayati dolu dolu yasa derim eve kapama kendini cik disari cok uyuma yuruyus yap arkadaslarinla.gorus sakin kopma ben herkesden kopmustum simdi tekrar görüşüyorum suan iyiyim ama is isden gecti ne yazikki tum umutlarim bitti

Üst Alt