Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Xeplion iğne kullanan şizofren arkadaşlar..?

ARKADAŞLAR İLAÇLAR BİR GÜN DAHİ İHMAL EDİLMEDİĞİNDE ŞİZOFRENDEN TAMAMEN KURTULUNABİLİNİR. Kendim sağlıkçıyım psikiyatri dersi aldıktan sonra bilinç geldi, ilaçları DÜZENLİ KULLANDIM, tamamen iyileştiğimi fark ettim...Paylaşmak istedim...

Xeplion u sadece şizofren hastalarına mı yazarlar başka rahatsızlıkta yazmazlar mı ?

SEVGİYİtatmak
Şizofreni hastasi misiniz? Alevlenmeleriniz nasildi iyilestiginizi fark ettiren sey alevlenme olmaması mi ?

Son düzenleme:
2.XEPLION nedir ve ne için kullanılır?

• XEPLION I.M. enjeksiyon için uzun salımlı süspansiyon, 1.5 ml'de 150 mg paliperidon etkin maddesini içerir.

• XEPLION antipsikotikler olarak adlandırılan bir ilaç grubuna dahildir. Bu tür ilaçlar psikiyatrik hastalıkların tedavisinde etkilidir.

• XEPLION, beyaz ile grimsi beyaz arası renkte paliperidon süspansiyonunu içeren, kullanıma hazır dolu enjektör ile kullanıma sunulmaktadır. XEPLION sadece tek kullanım içindir.

• XEPLION, şizofreni tedavisi ve şizofreni belirtilerinin tekrarının önlenmesinde kullanılır. Şizofreninin belirtileri arasında; orada olmayan nesneleri duyma, görme veya hissetme, doğru olmayanlara inanma, olağandışı şüphecilik veya zihin karışıklığı yer alır.

KAYNAKÇA
https://titck.gov.tr/PortalAdmin/Uploads/KubKT/ILRBrDDUtB8YrS.pdf

DÜRÜST OLMAK GEREKİRSE ŞİZOFRENİM. Önceleri ilacımı %10 ihmal ediyordum ufaktan sesler duyuyordum.PSİKİYATRİ DERSİMİ ALDIKTAN SONRA ilacın bir gün dahi aksatılmaması gerektiğini öğrendim.ŞUAN ESKİ HALİMDEKİ GİBİ OLDUĞUMU GÖZLEMLİYORUM...(LİSE YILLARI VE ÖNCESİ)

Merhaba
xeplion 150 kullanıyorum bende uykusuzluk yoktu yeni olmaya başladı ne önerirsiniz normal mi uykusuzluk

1.Uyku örüntüsü gözlenir ve kaydedilir.

2.Gece rahat uyuyabilmesi için gündüz uyumaması sağlanır.

3.Gün boyu uykulu olmaması için, antipsikotik ilaçlar yatacağı zaman verilir.

4.Ilık, uyarıcı olmayan içecekler, hafif yiyecekler , sırt masajı gibi uyumayı kolaylaştırıcı şeylerle hastaya yardımcı olunur.

5.Uyku öncesi hafif bir müzik ve gevşeme egzersizleri yararlı olabilir.

5.Çay, kahve ve kola gibi kafeinli içecekler sınırlanır. Kafeinin uyarıcı etkisi hastanın dinlenmesini ve uyumasını önler

6.Gece idrar çıkışını önlemek içim, belli bir saaten sonra sıvı alımı kısıtılanacak, gece yatmadan önce bireyin İŞEMESİ SAĞLANIR

KAYNAKÇA
https://slideplayer.biz.tr/slide/8627189/

İlacın yan etkisi olduğunu düşünüyorum. ÜSTEKİ GİRİŞİMLERİ YA SİZ YADA BRİNDEN DESTEK ALARAK YAPABİLİRSİNİZ. Uyku kalitenizi artırır.

Merhaba
Sizde okuduğum kadarıyla xeplion kullanıyorsunuz ve cedrina kullanıyorsunuz cedrinanın yan etkisi nedir ayrıca memnunmusunuz cedrina kullanmaktan ?

Merhaba

ÜZGÜNÜM AMA BEN TÜM İLACLARI DENEDİM,zamanında hastalığımı kabul etmiyordum,şuan düşük dozda başka bir antipsikotik kullanıyorum ve çok iyim ancak kısa bir süre koruyucu olarak tedavi almam gerektiğini düşünüyorum...
BENCE TÜM PSİKİYATRİ HASTALARINA PSİKİYATRİ DERSİ VERİLMELİ...

Kardeşim maalesef çoğu kişi bunu bilmiyor .Bu bilgiyi paylaştığın için teşekkürler.Bizim eğitimimiz başlı başına yeterli değil AİLEMİZİNDE EĞİTİLMESİ LAZIM farkında değiliz ama bu durum AİLEMİZİDE ETKİLİYOR. Ben çok şanslıyım GÜÇLÜ BİR AİLEM VAR NE YAZIK Kİ herkez bu kadar şanslı DEĞİL..

Son düzenleme:
sineklibakkal

biraz depresif yapabilir.
ayrıca sabahları sersem gibi olursunuz. ama içinde yarım saat içinde uyutur. gerçi bu uyku sağlıklı bir uyku değil bir tür bayılma.

mmmy1983
Sizdede xeplion uykusuzluk yapmış peki devam ediyormu ayrıca cedrina kabızlık yaparmı biliyormusunuz?birde cedrina uzun süre kullanınca etkilemiyormuş doğrumu ?

sineklibakkal

xeplionun yarattığı uykuya dalamama sorunu bir süre sonra son buluyor ama bu süre zarfında uyumak çok zor o yüzden ketiapin içeren cedrina gibi ilaçlar öneriyor doktorlar.
uzun süre xeplion kullanınca uykuya dalamama sorunu ortadan kalkıyor bende kalktı çok şükür.
cedrina kabızlık yapabileceği gibi tam tersi etki edip ishal de yapabilir.
etkisi ilacı kullandıkça devam eder.
ama ağır bir ilaçtır ve bir çok yan etki görülebilir.

diğer ilaçları kullandığım zaman aşırı bi gerginlik oluyodu bu ilaç ın yan etkileri az uyukusuzluk yapıyodu onuda serex 25 mg kullanarak çözdüm

İlk iğnemi oldum . İlk bir hafta azda olsa yan etkisi oldu . Daha sonraki 2 hafta kendimi çok iyi hissettim , endişlerim korkularım %50 azalmıştı ama bir haftadır yine endişelerim eski haline dönmeye başladı .. Arkadaşlar sizde zaman zaman iyi hissedip sonra tekrar kötü hissettiğinz oluyor mu .. Bu iğne ile sürekli iyi olmak söz konusu değil mi .. Ne güzel umutlanmıştım artık sağlıma kavuşacağım diye düşünmeye başlamıştım , aceba boş yere mi umutlandım , geçici bir rahatlamamıydı.

Bu iğne illa omuz kasına mı yapılması lazım kalçaya olmuyor mu ?

TungaTunga

şifa Allah tan sabret karşılığını alırsın dünyada olmasa bile ahirette rahat olursun

Alkolle kullanan var mı ? Baya kötü yapıyor tavsiyem alkolle kullanmayın 2 gündür uyku hali yorgunluk var .

Son düzenleme:
Alkolle birlikte kötü oluyor .3 gün oldu daha toplayamadım kendimi.

Demir60
MMMy1983

Konuyla alakası yok ama Ben xeplion kullanmadım ama antipsikotik olarak rexapin kullanıyorum.

Rexapini birçok kez alkolle içtiğim oldu hiçbir şey olduğu yok zararlı falan diyorlar ama ben herhangi bir zararını görmedim alkolle içmemin sebebi de alkol alınca uyuyamıyorum mecburen rexapini içiyorum öyle uyuyorum.

Xeplionu birakali 3 yada 4 ay oldu xeplion kullanmadan once eskiden menim daha cok geliyodu suan tam eskisi gibi bir duzelme yok fakat hic meni gelmemesinden iyi ereksiyon oluyorum menide geliyor ama eskiden daha fazlaydi ne zman tam duzelirim bilmiyorum

Yalcinkeles valla senın sorun bendede var bende kullanıyorum ama doktora sordum bısey olmaz dedı korkma bende korkuyordum arastırdım sadece kısıyor mus

Ne kadar önemli sizler için bu hususlar gören de karınız veya kız arkadaşınız var da ondan kafaya taktınız sanacak.

Son düzenleme:
Üst Alt