Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Xeplion iğne kullanan şizofren arkadaşlar..?

Ben 1 kez kullandım. Yamuldum. Allah bir daha düşürmesin.

Aşırı mutluluk bunun yanında tabi sigarada var bırakmak istesemde bırakamadım. Sinan Canan hocanın videolarına bakabilirsiniz. Örnek olarak; "Konfor bizi çürütür".. Derseniz ki sizde uyuşukluk gitti mi? Hayır, kilo aldıktan sonra daha tembel olmaya başladım. Şuan Trevicta 350 mg kullanıyorum ama memnun değilim. Yolda hızlı yürürdüm, biraz şuan yavaş yürüdüğümü hissediyorum. Çalışma isteğim geliyor ataklar geçirip vazgeçiyorum bir süre sonra çalışma isteği kayboluyor. Çalışmak istesemde adapte olamamaktan çekiniyorum.

McCorc80

Güzel yorumların için teşekkür ederim ne mutlu sana yakın geldiysem.
Ben de yaklaşık 15 senelik bir paranoid şizofreni geçmişine sahibim 3-4 doktor gezdim. Bir ara rileptid kullandım risperdal costa nın aynısı diye biliyorum beni ölüye çevirdi cinsellik bitti çok mülayim oldum. Bırakınca ataklar başladı ve yeni doktorla xepliona başladım. 4
senedir kullanıyorum.
İlk başlarda uykusuzluk yaptı ve buna benzer bir çok yan etki ama daha sonra hepsi azalarak yok oldu.
Kilo alma nedeni hareketsizlikle birlikte aşırı tatlı tüketimi bence bu ilacın bir yan etkiside göbek yağlanması. Bir de prolaktin hormonuna baktır cinsellikle ilgili sıkıntılara bu hormunun yükselmesi neden oluyor.
Ben bir paket sigara içiyorum bırakmıştım tekrar başladım bir türlü bırakamıyorum.

aslında negatif belirtiler bende de var ama yenmeye çalışıyorum. bende motivasyon sen gibi başladığım işi bitiremiyorum ite kalka hep.
spora malum sebeplerden dolayı şuan gidemiyorum üyeliğim var ama.
bileğimi de sakatladım salonda iyi oldu geçmesini bekliyorum

bu hastalıklarda pozitif belirtiler bir şekilde yok oluyor yan etkilerde ilaca alışınca gidiyor ama negatifin çaresi yok.
bunu prof a sordum. henüz bir ilaç yok ama çalışmalar var dedi.
amerikada çıkan bir ilaç var henüz türkiyede satışı yok geçen biri fprumda paylaştı negatif belirtileri de yok ediyormuş öyle yazıyordu.

inşallah gelir bir an önce.

sana çok geçmiş olsun.
sağlıkla kal kardeşim

Bende kisaca bildigim kadariyla xeplion ve trivectica ilaci ic goru ve ilac almaya yonlendirdigini biliyorum saglikli gunler dilerim..

@E.Hilal
Bende Xeplion ne kilo aldirdi nede zayıflattı.
daily_26
Normal içişim günde 30, bağzı günler 40ı bile buluyor. Tütün kullanıyorum yoksa filitreli sigaralara para dayanmaz.

Bu dünyada hedefi olmayan diye yazdığıma bakmayın her bikaç güne yeni hedefler koyuyorum misal 2 ay boyunca ingilizce öğrendim biraktim, program yazmayı öğrenim diyom 1 ay kadar öğreniyom birakiyom, koşuya başladiydim geçen yaz 3 ay kadar koştum biraktim. Birtürlü devamlilik sağliyamiyom. Tabi böyle olunca da ne ingilizcede, ne program dilinde nede sportif bir başari sağliyamiyom. Bu arada ben Almanyadan katiliyorum. Kendimi yanliş ifade edebilirim. Burda üniversiteye gidiyordum hastaliğa yakalandim ve üniversite hayatim yarim kaldi. Bu sene emekli oldum nerdeyse hiç çalişmadan, liseyi, sivil hizmetimi, bide üniversite hayatimi göz önünde bulundurdular emekli ederken, ben öyle tahmin ediyorum, emin değilim. Üniversitede okuduğum bölüm ekonomidebilişim bölümüydü.

McCorc80 hemen hemen 2 paket iciyosun demekki ama sarma oldugu icin belkide okadar iciyosun yani ucuz diye bide biseylerle ugrasmamakta fazla icmeye sebep..

mmmy1983
Senin yazını şimdi gördüm. Evet pozitifler yok oluyor ve negatiflerle bir çeşit hayat mücadelesi veriyoruz. Bende sıklıkla depresyon ve motivasyon kaybı oluyor. Depresyondayken Sertralin 100mg kullandim, çok iyi geldi, çok neşeli ve mutlu oldum sonra hatta maniye kadar götürdü ve bu yüzden biraktim. Bu ay son kez Xeplion iğnesi oldum, bugün eczaneden 350mg Trevicta iğnemi aldim, Trevicta kullanacam diye ayri bir mutluluk var bende, çünkü Türkiyeye tatile geldiğimde yanimda iğne getirip orda vurulmama gerek kalmicak. Burdaki hastaneye de sık sık gitmicem iğne için. Inşallah ilaç iyi gelir.
Uyku sorunu bende hasta olduğumdan beri var. Saat kaçta uyurum veya uyanirim hiç kestiremiyorum. Bunun bir çaresi var mı onu da bilmiyom, çünkü doktorum bikaç ilaç yazdi hiç biri fayda sağlamadi yani uyumama yardimci olmadi. Xeplion dan çok memnunum senin gibi. Inşallah Trevicta ile enerjim ve motivasyonum da yerine gelir. Eğer bilim adamlari negatif belirtilere bir çare bulursalar işte ozaman süper olur.

Xeplion sende de göbek yağlanması yapıyor mu? Bende felaket. Karaciğer değerlerim çok kötü bu yüzden. Doktorum çok içki mi kullaniyorsun diye soruyor hiç kullanmadiğim halde.
Cinsellik konusunda bir şikayetim yok.

daily_26
Bende şöyle: ya çok içiyorum ya hiç. Her 20 dakikada bitane içiyorum sayılır. Etraftan da çok kınama işitiyorum sigara yüzünden oruç mu bırakılır diye, ben iki defa orucumu bozduydum yıllaar önce sigara yüzünden, bu yüzden tekrar niyetlenip bozmak istemiyorum, hiç tutmuyorum sigara içtiğim dönemse eğer Ramazan ayı.

McCorc80 kinama olmasi onlara gore normal bu hastaligi olan daha cok iciyor sigarayi peki ilaci almadigin donemlerde daha cokk ictigin oluyor mu??

daily_26
İlacı almadığım dönem olmuyor sadece ilk hastalik yeni başladiğinda ilaçlarimi almamazlik ediyordum. Ama o dönemi hatirliyamiyom 10 seneden fazla oldu.

McCorc80 anladim tam olarak tani nedir sende benim atipik psikoz kabullenme zor oldu sen hemen kabullendin hastaligi galiba peki sigarayi birakmayi denedin mi etkisi nasil oldu

daily_26
Tanı paranoid şizofreni.
Yok hemen kabullenmedim biraz sürdü hatta iyiyim artik diye ilaçları bırakmıştım. Ailem beni doktora götürmek istedi ilk başta ben "siz hastasınız ben değil" dedim. Kendimi peygamber zannettim. Takip edildiğimi düşündüm, merdivenlerde dinleme cihazları aradım. Zaten dinleniyorum diye onlarla konuşuyordum sanki duyuyorlarmiş gibi. Kendimi çoğunlukla Isa a.s. sanardim veya Mehdi gibi bişey. Hatta üstün zekalı olduğumu düşünürdüm ve nobel ödülü alacağımı filan. Çok büyük bir adammışım gibi büyük hedeflerim vardı, dünyayı kurtaracakmışım, herkesi müslüman yapacakmışım gibi. Kendimi özel, seçilmiş biri sanardım, kendime misyon yüklerdim. Gazetede okuduğum bişey bana görev vermeye yeterdi veya haberleri sanki spiker bitek bana anlatiyor gibiydi. Siz bunlara hezeyan mi diyorsunuz ne diyorsunuz? Taa uzaklara gittim trenle hocamın yanına ve dedimki ben bir kitap yazacağım, o kitabı okuyan herkes müslüman olacak. Biraz derdim inanç oldu bende. Hep sanki Allah bana bir işaret gösteriyor, kuşlari takip ettiğim oldu, pilaka numaralarina bakarak da etkilendiğim oldu, sayı takıntım vardı 33 sayısı gibi. Bazen dışarı gezmeye giderdim ve rüzgar nereye eserse oraya doğru giderdim. Hedefim belli değildi. Rüzgarı melekler oluşturuyor ve onlar benim yönümü belirlesin isterdim.

Sigarayı manideyken biraktim çoğu kez. Yani çok kötü hastalandiğim dönemde sigarayi birakirdim kolaylikla. Iyileşince geri başlardim. Bikere biraktim bir buçuk yil içmedim. Sonra maniye girdim ve tekrar başladim sigaraya.

Woww super benden hizlisin bende cok hezeyan yasadim ama grnelfe ilac almafigim zamanlarda ve oyle olunca atak oluyomus halisilasyonda vardi parmagimin yanip muhur oldugu oldu oturdugum yuksek biyerden beni cagirdilar bende kendimi kral peygamber sandigim oldu belediye baskanin sagkolu falan gece gezmelerim oluyodu uykusuzluk hatta yine gunduzleri hep durmam evde ama ilaclarimida alirim ama ilaclarimi almadigim zamanlar basimi belaya sokarim kavga ama evde deil disarda biara ickide icmistim sigarada coktu simdi gunde 1 paket durgunluk var suan sessizim konusma pek yok ama belirtimde azaldi 5 senedir kullaniyirum ilaci sen nabiyosun gezermisin ilacini kendin mi aliyon neler kullaniyon paranonidde zor galiba gecmis olsun..

daily_26
Ben bu anlattığım hezeyanları ilk başlarda yaşadım, daha hastaneye bile gitmemiştim. Maniye ilaçlarımı aldığım halde girebiliyorum yinede. Xeplion 100mg iğnesini hastanede vuruluyorum ve akşamları 10mg Olanzapini kendim alıyorum. Gezme tozma yok şu an, sadece maniye girersem bol bol geziyom ve çokta para harciyorum gereksiz yere.

xeplion kullandım doktor clopixol a değiştirdi kaç yıldır kullanıyorum bir faydası olmadı gibi

McCorc80 xeplionu aylik mi oluyon bide nazamandir kullaniyon ben ondan 3 aylik olana gectim aynisi ama 3ayda bir vuruluyom bide gunluk gxrax ve oferta var benim gezmeleri hep var sıkılıyom evde ama manide gece bile gezerim bide para harcamada hep varr:)

Xeplion aylik vurulan bi iğne, bende bidahaki aydan itibaren 3 ayda bir vurulan Trevictaya geçecem. Xeplionu 2017 den beri kullaniyom. Benim evde canım sıkılmıyor fazla, uğraşacak bişeyler buluyorum: ya sosyal medya ya kuran meali okuyorum yada televizyon veya netflix izliyom. Sadece hastalığımın başlarında bol bol gezerdim bide maniye yakalanınca. Para harcama derken 400 avroluk laptop satın alıp arkadaşima hediye ettim veya akrabalara hediyeler aldim, aklım yerimde olsa yapmazdım çünkü benim aldığım aylık zaten az, anca kendime yetecek kadar.

Nasil 400 avru sen nerdesin benim hic bole arkadasim olmadi 1 tlde vermem kimseye:) peki benim niye bole gezme ihtiyacim var peki sokaga cikmada oldu eskiden bende cok tv izlerdim ozellikle musik kanallari bazen arabesk bu hastalik ne kadardir var sende benim15 olcak nerdeyse ins duzeliriz amin

Gezme ihtiyacın neden var bilemicem. Bende hastalik 15 senedir var, lakin 13 senedir tedavi görüyorum.

merhaba arkadaşlar.

hastalığa yakalanmadan önce ki hayatınızla sonra ki hayatınız arasında ne gibi farklar görüyorsunuz.

mmmy1983
Tekrardan yazmana sevindim. Senin önceki yazdiğina cevap yazmıştım senden bi cevap gelmeyince üzüldüm biraz.

Şimdi bu sorunu cevaplamak istiyorum:
Eskiden kesinlikle daha olumlu bakıyordum geleceğe, optimistim, şimdi ise pessimist oldum, karamsar bakiyorum. Hep bir sorun çıkacak diye düşünüyorum. Eskiden daha aktifdim futbol oynuyordum hobbi olarak. Geleceğe dair hayallerim vardı. Şimdi ise engelliyim bunu her defasında fark ediyorum. Konsantrasyon kaybım var, bişey istediğim gibi yolunda gitmeyince hemen sinirleniyorum ve pes ediyorum, mücadele azmim azaldı. Ilerde yalniz kalmaktan korkuyorum. Hayat ozaman hiç çekilmez gibime geliyor. Kaygı duyuyorum gelecekten. Canım bazen hiçbişey yapmak istemiyor, depresif bir moda giriyorum. Çok uyuyorum. Uyku düzensizliği oluştu.
Sende ne gibi farkliliklar var? He bide eskiden çalişabiliyordum şimdi ise hayatta çalişamam. Hiçbir etkinlikte flow effekti yaşayamiyorum, hani olur ya bişeye dalarsın da zamanın nasıl geçtiğini anlamazsın, bu durumu yaşayamiyali epey zaman oldu.

McCorc80 anladifim kadariyla seninn modun daha agir olmasina karsin bana gore daha bilincin var ben hep olesine yasadim sadece hastalik oncesi gulen aktif ve arkadaslari olan hatta yarimyarimda olsa calisan biriydim simdi daha duzum ve sıkılganim belki buyuzden geziom carsida insanlarin oldugu yerdeyim hep ama hic bi sorumlulugum yok yemek icmek gezmek hobim gibi belki bundan bosluktayiz is veya evlilik gibi sen hic dusundunmu evliligi bana artik inkansiz geliyo bence bize ailemiz gibi fedakar biri ciksa ozamsn daha ii oluruz melek gibi biri:)

McCorc80

Seni bekletip üzdüysem kusura bakma. Bu aralar iş güç yoğun ee ramazan bir de çoluk çocuk derken pek giremiyorum.
Ama sorduğun sorulara eninde sonunda cevap veririm,vermeye çalışırım.

senin yaşadıklarınla benim yaşadıklarım aşağı yukarı aynı.
hastalığımız aynı olduğu gibi hastalığın şiddeti bile aynı.

Bende eskiden çok olumlu çok pozitif bir insandım. Şen şakrak bir insandım insanlarla iletişimim kuvvetliydi.
ama şimdi karamsarım ve keyif aldığım çok az şey var. onlarıda senin dediğin gibi motivasyon ve konsantrasyon sorunları sebebiyle devam ettiremiyorum.
Ben engelli raporu almadım alsam herkes
öğrenir hastalığımı çalıştığım kurum eş dost o yüzden hayatla mücadele etmeye kalktım. eşim ve ailem sayesinde ayaktayım. Allahın izniyle.

Bende6 aydır kullanıyorum Bİ tek asker gibi yerinde sayma yapıyor ayaklarda kilo aldırmadı vurulunca ilk 2 gün uykuya dalamama oluyor ondan sonra düzeliyor

Evet bu iğne depo iğne ayda bir kez yapılıyor.
başlangıç dozu 150.
sonra 100,75,50 ve 25 var
ben 150 ile devam ediyorum sürekli.
çok fazla yan etkisi yok . en büyük sorun diğer a tipik antipiskotiklerde olduğu gibi prolaktin hormonunu yükseltmesi.
kas kaybı ve kilo alma.

sizde kullanan arkadaşlarda etkisi ve yan etkisi nedir ?

Halüsinasyonlari geciriyormu peki? Tamamen yok ediyormu ?

mmmy1983

Bende özbakım sorunu da var, traş olmak zor geliyor, iyice sakallarım uzayınca kesiyorum. Eskiden iyiyken neredeyse her gün traş olurdum. Bide özgüven kaybı yaşıyorum. Eskiden bilgisayar parçalarini tek tek satın alıp kendi bilgisayarimi kurmuştum, şimdi böyle bişeyi hayatta yapamam. Araba ehliyetim vardi araba kullaniyordum şu an hayatta kullanamam. Kendime güvenim yok. Hareket etmeye etmeye, bayağa kondisyon ve güç kaybim var. Bisiklet sürmek bile zor geliyor.

Evet bu iğne depo iğne ayda bir kez yapılıyor.
başlangıç dozu 150.
sonra 100,75,50 ve 25 var
ben 150 ile devam ediyorum sürekli.
çok fazla yan etkisi yok . en büyük sorun diğer a tipik antipiskotiklerde olduğu gibi prolaktin hormonunu yükseltmesi.
kas kaybı ve kilo alma.

sizde kullanan arkadaşlarda etkisi ve yan etkisi nedir ?

Alevlenme donemi ne zaman oluyor en cok? Hangi ay mevsim yada belli bi günü zamani varmi?

daily_26
Evliliği düşünemiyorum. Bizim gibi hasta birini kim ister ki? Biraz ümitsizim.

McCorc80 Evet benimde pek umitim kalmadi yas 40da gecti senin kac yas ama arap yada dogudab biride olabilir bilmiyom tabi hem bize hem eve is zor gibi bilmiyom istee yaa napcaz bole benim icin fiziksel engellide olur ama herkes cekiniyo bizden neyse bekarlik sultanlik:)

Üst Alt