Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Xeplion iğne kullanan şizofren arkadaşlar..?

Arkadaşlar.buradaki üyelere lütfen saygılı olunuz.kim olursa olsun sonuçta insanız.istetr erkek olsun bayan.burada bulunan tüm üyeler rahatsızlık icindeler lutfennn

Mustafa 1972

Bu şekilde anlamsız cümleler kurması hastalığın belirtileri atak geçiyor olabilir. Ben o yüzden yazdım. Kurduğu cümleler amacına varmıyor. Atak geçirirken veya çok ilerlemiş ise bu şekilde cümleler kurabiliyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Xeplion dilimde yara yaptı, yemek yerken ağrı hissediyorum
Ve
Uyku sürem azaldı 4-5 saat uyuyup uyanıyorum

Bu iki yan etki var
Başka yan etki yok şimdilik

Xeplion 100 mg vuruluyorum yan etkisini görmedim, uykumda bir düzensizlik yok. Kadınlarda adet gecikmesi veyahut gelmemesi olabilir diyordu ben de öyle bir etki de yapmadı. Ben psikoz hastasıyım önceleri haftada iki kez krize girerken şimdi ayda iki kere falan oluyor. Krizlerimi yok etmedi ama aralarını açtı. İğnenin daha ikinci ayındayım, etkisini görmeye başladım. Halüsinasyonları vuruldum vurulali görmüyorum sesler duymuyorum. Pozitif belirtilere gerçekten iyi geliyor.

Bebekmavisi

Bende psikoz hastasıyım (atak) bir defa oldu. Onda da hastanelik oldum. Hemen olmadı yavaş yavaş ilerleyip bir anda oldu. Xeplion 150 ile başladım. Sonra 100 sonraki 3 ay 150 kullandım. Şimdi 100 ile devam ediyorum.

Hastalıktan atak yada kriz hiçbirşey kalmadı. Pozitif etkilerinide hastalık yavaş yavaş ilerlediğinde biraz farkına vardım. Bazen atak geçirmek daha iyi gibi çünkü yavaş yavaş ilerleyince size normal geliyor sanki hayatın bir akışı gibi oluyor. Taaaki atak geçirip farkına varana kadar.

Şuan halsizlik ve iktidarsızlık dışında bir yan etkisi kalmadı. Doktorumun dediğine göre ilaç yan etki olmayabilir. Hastalığın negatif belirtileri olabilir diyor.

Birde evden hiç çıkmıyorum. Buda bir belirti olabilir. Canım istemiyor. Ya işsiz kaldığımdan yada bu olumsuz düşünceler olmasından olabilir.

Sen psikoz durumunu sürekli yaşıyor musun ? Bebekmavisi
İlaç kullandığında geçmiyor mu ?

Skyline

sadece xeplion mu kullanıyorsun ben klozapin akineton da kullanıyorum

Skyline olmadı. Sadece xeplion kullanıyorum. Başka bir yan ilaç almıyorum

Kilo yapmıyor

Ben son 2-3 gündür sarhoş gibiyim
Konuşmam değişti, yürürken sallanma var sahoşlar gibi sağa sola psikolojik anlamda kafamda da zaten sarhoşum gibi bi hoşluk var
Dil yarası hala geçmedi konuşurken yemek yerken ağrıyor
Uyku düzenim akşama dogru 5 gibi evdeyken 2 saat uyuyorum geceleri 5 saat uyuyorum

Bugün ağzımda ve dilimdeki yaralar için doktora gittim
Xepliondan dolayı olmuş yan etki yani
Gargara ve aģız içine sürülebilir merhem verdi

Son iki gündür de halsizim bende, akineton içsemde çare değil
Doktora göre asıl xeplion etkisini bu önümüzdeki ay vurulduğumda hissedecekmişim

ben bugünde xeplion vurdurdum fena can yakıyor hemşireye yavaş vur diyiyorum

Normalde ayda1 yapılmıyor mu bu iğne? Doktorunuz mu vurdurun iğneyi diyor?

Çok az uyuyorum
Bu sorun devam ediyor
Sanki artık akineton içmeme gerek yok gibi
Onun da uykusuz kalmama etkisi var

3 saat uyu gece terle uyan
Sonra günün 21 saati uyanık kal
Doktor önümüzdeki seansta verse dahi Uyku ilacını da hiç kullanacak halim yok
Geçmişte çok denedim kilo aldm halsiz uykulu yapıyordu beni

İlaç kilo yapmıyor ama uykusuzluk yapıyor.
1,5 ay sonra ortalama 7-8 saat uyuyabilir hale geliyorsun ama hiçbir zaman kaliteli bir uyku uyutmuyor.

Gündüz uyuma kestirme gibi eskiden uyuyorsan artık hiç kestirme falan yapamıyorsun

Uyku düzeni böyle iğneden başka yan ilaç kullanmıyorum

Senin hastalığın nasıldı bilmiyorum ama hastalığın alevlenmesini atağı geçirdi. Hastalığın bıraktığı en kazı toparlamaya çalışıyorum. İşimden falan oldum. Onun dışında psikozun(atağın) pozitif belirtisi hiç yok. Sadece halsizlik ve güçsüzlük) Evden çıkmama var

Kafa,beyin kimyasallarım tamamen düzeldi.
Zaten 1 ay sürmedi.
Düzelmesi

İyiyim yani

İlaç başlarken standart 150-100 150,150, şimdi 100 ile devam ediyorum. Devam dozu doktora ve sizin kilonuza göre değişiyor. Muhtemelen 75 ve enson 50 düşecek

Dozun yüksek olması atağınızı çabuk geçiyor.
Bu ilaç birçok hastalık için kullanılıyor.

Bana organik olmayan psikoz teşhisi koydular.
Yani psikozumu tamamen geçirdi. 1 ay gibi kısa sürede farkı ilaç kullanınca anlıyorsunuz. 1 ay bile sürmedi 10uncu gün farkı anlıyorsunuz.

Psikoza dahil hiç belirti yok.
Eski normal sağlıklı hayatımı yaşıyorum.
Yan etkiler dışında

Yan etkilerini nasıl geçirecez bilmiyorum

xdedahii ben 150mg sonraki hafta yani 8.gün 100mg vurdurdum, 4 aralıkta 1 ay oluyor o gün 100mg vurdurcam
Son günler hava kapalı / yağmurlu uykucu oldum uyuyorum ve kendimi daha iyi hissediyorum halsizliğimi alıyor

Ayrıca sizin posta kutunuz dolu mesaj atılmıyor

Reyhanman bir kaç tane temizledim.
Eğer atak dönemi hastalığın alevlenmesi dönemindeyseniz bir aydan önce farkı anlayamazsınız. 10 gün ile 1 ay arasında atakta olduğunuzu anlıyorsunuz

xdedahii şimdi ağrımıyor ama bazen kendimi daha iyi hissedince iğnenin vurulduğu kalçamdaki kısımda ağrı hissediyorum

Bugün psikolojik olarak iyiyim rahat konuşkan sosyal o konuda sıkıntısız ama baygınlık hissi yaşıyorum içimde bi fenalık yere yığılacağım gibi tuhaf ilk defa böyle bi bedensel güçsüzlük yaşıyorum

Şimdiye kadar o kadar ilaç denedim ki
Hiçbir ilaçta böyle bir etki hissetmedim
Sabah kalktığımdan beri sarhoş gibiyim
Sanki 5 - 6 tane bira içmişim gibi
Kafa rahat uçuyor kaslar gevşemiş
Dünya umrumda değil ne sıkıntı ne stres
Kafama eseni yapıyorum dertsiz adama döndüm
Paranoyadan eser kalmadı

(Düne kadar böyle değildim,şimdilik sadece bugün böyle hissediyorum ,yarın nasılım yazarım yarın ola hayrola)

Dün (24.11) az uykuyla geçti berbat geçti
Şimdi (bugün) halsizim, güçsüzüm ve gözlerim ağrıyor. Oturur vaziyetten ayağa kalkınca da gözlerim kararıyor
Psikolojik olarak o kadar iyi değilim ve evden de dışarı çıkmak istemiyorum

Son düzenleme:
Uykuya dalamama ve uyuduğumda da uykumu alamıyorum kısa süre sonra uyanıyorum
Baygınlık hissi.. bu çok ciddi bi sorun oldu bana-son günler bayıldım bayılıcam gibiyim

Reyhanman yazdıklarını okudum. Bir kısmı vücudun ilaca alışma belirtileri bir kısmı hastalığın belirtileri kritik eşik 2 ay ama vücudun ilaca alışması 4-5 ayı buluyor.

İlaç her vücutta aynı etkileri yada yan etkileri yaratmıyor.

Ancak bazı belirtiler hastalığın negatif belirtileri yani ilaçtan degil. Doktorunuz bilgilendirmiş olmalı.

Hayır tanı ne koydusalar onun negatif belirtileri

Tanıya göre değişiyor.

Bana sadece psikoz dendi. Psikozun negatif belirtilerinde olabilir. Size tanı konulmuş ise o hastalığın belirtileri

Psikoz belirli hastalıklar sonucunda yada stress travma sonrası çıkabiliyor.

Şuan psikozum ileşti ama başka tanı koyabilecek bişe yok.

Üst Alt