Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Xeplion iğne kullanan şizofren arkadaşlar..?

Evet başlık yanlış ifade ediyor. Psikoz hastalarına iyi geliyor bu ilaç alışılmışın dışında ilacın yan etkilerini saymazsak TAM İYİLEŞME sağlanıyor.

Bende yorgunluk ve halsizlik devam ediyor ama eskisi kadar değil. Nerdeyse hiç evden çıkmıyorum. Kas kaybı olacak bu gidişle şuan iş güçte yok. Dışarıda bir uğraşım yok. Bana yaptığı yan etkide bu oldu.

Ayrıca ben iğneyi koldan vuruluyorum.

Şiakayetlerime göre yan ilaç yazdı doktor. 4 ay sonra fulsac kullanıyorum. Bir haftadır. Serotonin artması için sanırım.

Aşırı halsizlik ve yorgunluk için bunu yazdı.

Fulsac bir antidepresan ilaç
Ben de kullanıyorum antidepresan olarak cipralex

Bunu yeni yazdı. Halsizlik ve evden çıkamama isteksizlik yorgunluk vardı. Başka şikayetim kalmamıştı. Oda etkisini bir aya gösteriyormuş bakalım daha bir 3-4 tane kullandım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

5 hafta oldu xepliona başlayalı 5 kilo vermişim
Ne diyet yaptım ne de spor sadece iştahımda azalma oldu

Bende kilo artışı yada iştahsızlık yapmıyor

bu hastalığında beyindeki kimyasal bir olay olduğuna inandım tamamen.

Bence iki uçlu. Hem manevî hem maddi bir hastalık. Uzun süre insanlarla uğraşarak onların beyin kimyalarini bozuyorlar. Alın size nur topu gibi hastalık. Ha ben 6 yaşımdan beri bir şeyler görüyorum. Böyle kara kara insanlar. Bazen duman suretinde gölge suretinde falan. Sesler sizin hakkınızda yorum yapıyorlar değil mi? Benim duyduğum sesler hep benim hakkımda. Bazen de aralarında konuşuyorlar. Evet tamamiyle kesilmiyor ama hafifliyor. Karşılık vermiyorum ben de
Ama bazen sinirlenip sövdüğüm oluyor :D sizin bu şikayetler kaç yıldır var?

Bebekmavisi
[FONT=Century Gothic]benim atak 5 ay önceydi ve hala ara ara etkileniyorum bende sesler böyle beynimin içinden değil bizzat insanlardan geliyor yani yanımdan geçen biri benim hakkımda bir şey söyleyip geçiyor gibi geliyor yani direkt algılıyorum dediğini ama belki orda başka bir şeyi kastediyor üstüme alınıyorum böyle olunca da gerçek olup olmadığını ilaç da içsem ya dediyse ya dediyse diye kuşku uyandırıyor oysa ki hiçbir şey olduğu yok ama ne yaparsın işte inandırınca insanı bu şekilde gerçekliğe elden bir şey gelmiyor[/FONT]

selinpelin

Bu şekilde olman ilaçların etki etme süresi ile alakalı

İğne için 10 gün ile 2 ay arasında etkisini gösteriyor.

Hap biraz daha geç oluyor. Bazı şeyleri hala yaşıyor olmam ya alışkanlıktan yada ilaç az geliyordur. Hala psikoz durumundan çıkamamışsındır.

Bu söylediklerim kendi tecrübemle söylüyorum.

Tabi ilaçlar düzgün etki eder doğru ilacı bulursan.

3-4 ay içinde hiç psikozun kalmaması gerekiyor.

Bazen bu durum uzayabiliyor yada ilaçlar sende işe yaramamış oluyor. İlaç alsa bile psikozu devam edenler oluyor.

Bu kısmı doktora iletirsen şikayetlerine göre teşhis koyması daha kolay olur.

Piskozum Trevicta İlacı Kullanıyom

evet ben piskozum xeplion 150 mg lik aylık kullanıyodum Trevicta 350mg lik 3 ayda bir kullanıyom bu ilacı kullanan varmı nasıl bi ilaçtır bu

Ben kullanıyordum kafama göre bıraktım 3 aylık vuruluyor bende yan etki olmadı güzel dir psikoz girmeni engeller tabi

basari bende xepliondan trevictaya geçtim bir seferlik 2 ay akatiziden öldüm öldüm dirildim bir daha vurulmam ,xepliondan tek farkı üç defa yerine bir seferde olunması

Bu gün eczaneye gittim 10 gün sonra gelecek dedi, başka yerlere sordum hemen hemen aynı cevabı aldım ne yapacağım bilemedim.

Ben eczaneden aldım. 75 mg olanı.

Uyku kısmına gelirsek, benim tanım psikoz ilk başlarda günde 2 saat falan uyuyabiliyordum. Şimdi uyku düzene girdi. Kalitesiz arada uyanarak 7-8 saat uyuyorum, gündüz hiç uyuyamıyorum.

İlaç ilk kullanılmaya başlandığında
Uykusuzluk, yürüyüş bozukluğu,halsizlik,yorgunluk yapıyor.

İlk 2 ay vücudunuz ilaca tepki veriyor. 4 üncü ayda vücudunuz alışıyor.

6 ıncı ayda doktorunuz doz ayarlaması yapıyor. Stabil hala geliyordunuz.

Genellikle atak zamanı bu ilaca başlanıldığı için hastalığın negatif belirtileriyle yan etkiler karıştırılıyor.

Kalıcı olarak yan etkisi halsizlik, yorgunluk, iktidarsızlık, başta baskı ve unutkanlık yapıyor.

Tabi atak sonrası negatif belirtilerle ilaç yan etkisi birlikte çıktığı için beyninizi daha işlevsel kullanamıyorsunuz. Bu ilaçtan mı ? Hastalıktan mı ? Bilmiyorum.

Yani lebdemeden leblebiyi anlamıyoruz eski performansınız olmuyor.

@xdedahii

iktidarsızlık geçici yan etkisi.vücut alıştıktan sonra o sorun kalkıyor ortadan.benim bu ilaçla 8. yılım.2.yıldan sonra düzelme oldu bende.16yıldır evliyim ve cinsel açıdan hiçbir problemim yok.maximum dozda kullanıyorum trevictayı.ilacın ilk zamanlarında ishal sorunuda vardı oda kayboldu.

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Kosavalı

sgk ayrı bir hastaneye yolluyor.orada ayrı bir heyet tarafından görülüyor dosyan.epikrizine falan bakıyorlar.değişebilir engelin derecesi raporda

@faux

Doktor trevictayı sonra geçeriz dedi. Şuan xeplion 75 mg düştü. Diğer yan etkileri bilmiyorum. Sanırım kişiden kişiye değişiyor.

Arkadaşlar ben bu ilaca yeniyim xeplion veya trevictayı bırakanlar neler yaşadı acaba çok korkuyorum artık ve ilaçlara güvenmiyorum eski halinize geri dönüyormuyuz YARDIM TEŞEKKÜRLER

@m1234, çok yan etkisi var ama eski halimiz atak durumu oluyor dönmek istemeyiz.

Merhabalar ben normalde risperdal vuruluyordum doktor xeplion a geçirdi 150 mg yan etki vs yapmasindan cok korkuyorum yank daha doğrusu düzenimin bozulmasından korkuyorum bir sıkıntı olur mu

Başlarda biraz yan etki yapıyor. 4 üncü aydan itibaren vücut alışıyor. yan etkilerde azalıyor

clonexi kesip ekt ve sonrasında xeplion kullandım. clonexe göre yan etkileri yok denecek kadar azdı

Üst Alt