Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Xeplion iğne kullanan şizofren arkadaşlar..?

xdedahii atipik psikoz. Yıllardır hep aynı aldığım tanı

Her gün yaşadığım ve kendimu çok fena hissettiğim yan etki; Baygınlık hissi bayılacakmışım hissi, göz kararması
Çok fena oluyorum en son 22 gün ònce aldım xeplionu

Psikozun bir sebebi oluyor genelde ama ilaç herkeste Farklı yan etkiler yapıyor. Ayrıca hastalıkta öyle belirtiler Farklı oluyor. Özellikle böyle hastalıklarda, bana iyi etki yaptı. Atak veya psikoz kalmadı. Fiziksel hantallık var.

Atipik psikozun negatif belirtilerine bak uyuyorsa hastalıktadır.

İlk başlarda zor oluyor. (İlk 1 ay çok zor sadece) tabi bu hastalığa kişiye görede değişir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

xdedahii

İlk invega kullandım işe yaramadı. Solian kullandım işe yaramadı. Tam umudumu kaybetmiştim ki doktor iğneye başlattı. Onu vuruldum vurulali ne sanrı kaldı ne kriz. Beni tehdit eden sesler duyuyordum. Öyle anlarda çok korkuyordum. Ben ben değildim sanki . Etraftaki konuşmalara odaklanmıyordum kafamdaki seslerden. Böyle tabiri caizse alıklaşıyordum. Aklım karışıyordu. Cinlerin beni izlediklerini düşünüyordum. Beklediklerini. Delirmemi beklediklerini.

@Bebekmavisi
@xdedahii arkadaşlar sizde bu iğneden sonra kilo artışı oldumu ?

Ben de bu iğneden değil rexapin ve soliandan dolayı kilo artışı oldu. Bu iğne kilo yapmaz iştah açmıyor. Aldirirsa da çok az aldırır. Şimdi kiloları vermeye uğraşıyorum :)

Xeplion kilo artışı yapmıyor belki çok az ama oda ben hastalandıktan sonra evden çıkamadım. Ağırlık ve halsizlik yapıyor. O yüzden aldım.

Okuduğum kadarıyla diğer antipsikotikler ve haplar kilo artışı yapıyormuş.

Onun dışında ilaç bütün belirtileri sildi ama vücudumun alışması 4 ay sürdü. Biraz ağır geliyor. Dozajını 3/1 oranında düşüredüler 100 mg biraz rahatlattı ama yinede ağır geliyor.

Bu xeplionun yanında çok sigara içmek de halsizliği arttırıyor gibi sanki

O direk ilacın yan etkisi başlığı degiştirese admin güzel olur yeni başlık mı yapsak ? Xeplion iğne birçok farklı hastalık için kullanılıyor.

Yeni başlık açmayı düşünüyorum. Depo iğne kullanan arkadaşlar olarak

Evet, Xeplion bir çok hastalık için kullanılıyor.
Her xeplion kulanıcısı şizofren degil.
Ben kilo verdim bu ilaçla

Bu xeplionun yanında çok sigara içmek de halsizliği arttırıyor gibi sanki

Xeplion kullanmıyorum ama sigara konusunda yazdıklarında haklısın. İlacın etkilerini de köreltiyor Çok şükür 2,5 sene önce bıraktım. Bu hayataki en büyük başarılarımdan birisi oldu...

perseküsyon

benim ilaçların günü gelmişti bugün hastaneye gittim aksi gibi ben gitmeden 20 dakika önce hastalanmış ilaç felan yazdıramadım yarına kaldı

30 gün önce sol kalçaya 150lik
23 gün önce sağ kalçaya 100lük
Xeplion yapıldı, kalçalarımda hala cok ağrı var
Bunca süre geçmesine rağmen enjeksiyon yapılan yerler çok ağrıyor

İğnenin yapılması gereken gün yaklaştıkça halsizlik güçsüzlük üzerimden atılıyor, dün gece de 11 gibi uyudum sabah annem işe 8de kaldırmasa daha da uyuyacaktım
Maşallah uyuyorum son günler :eek:

Bebekmavisi

Hocam benzer durumlardan geçtim. ilk başta sevdiğim biriyle alakalı halisülasyonlar gördüm. durum ilerledi bayağı kendimi deccal falan sandım. kurtuldum bu durumdan kendiliğinden sonra devam etti bir süre sonra. o ara bir hoca eve geldi benimle ilgilendi. bundan sonrada sesler biz ciniz amacımız seni öldürmekti dediler. taciz ettiler. herşeye sövdüler. ama ben konuşmayı bıraktım onlarla bunu hem psikiyatrist hem hoca önerdi konuşmamamı , diyaloğu kesince duyguğum seslerde azaldı. şuan ara ara devam eden karmaşık ne olduğu belli olmayan kelimeler cümleler duyuyorum ama bu durum kesilmedi bir türlü. bu hastalığında beyindeki kimyasal bir olay olduğuna inandım tamamen.

28 ekimde 150'lik xeplion aldım
4 kasımda 100'lük xeplion aldım
ayda1 olacak şekilde almam söylendi yani 4 aralıkta 100'lük xeplion almam söylendi
3 aralıkta alsam olmuyor mu çünkü 4 aralık pazartesi iş günü yoğunluk var
2024 yılı Şubat ayı 29 gün diğer aylar 30 gün 31 gün, her ayın 4ü denince 1-2 günlük daha erken-daha geç kaymalar oluyor zaten

Skyline

İlginç ben de benzer şeyleri yaşadım fakat bana 2mg risperdal verdiler rileptid yani hatta şu an 1 mg kullanıyorum paranoid düşünceler devam ediyor tabi ama çok yüksek doz değil mi gerçekten de sizinki de uykulu olma durumunuz nasıl ?

selinpelin

Gün içinde %50 sersem gibiyim. donuk donuk bakıyorum etrafa. dışarıdayken çok ses olursa yukarılara gökyüzüne apartmanların üst katlarına bakma ihtiyacı doğuyor. engelleyebiliyorum ama bir dürtü gibi yukarılara bakıyorum ses olduğunda. birde ses varken kafamın sağ tarafından kulağıma yakın biryerden pis bir ağırlık çöküyor. oda çok rahatsız ediyor.
başlarda taciz ediyorlardı.bazen deprem oluyor hissi geliyordu beni sarsıyorlardı oturduğum yeri sarsıyorlardı.artık olmuyor pek bunlar.
gece 11 oldumu çok uykum geliyor. sabahta 8-9 gibi kalkıyorum.

Skyline

Anladım allah hepimize şifa versin umarım öyle bir iyileşme yaşarız ki bir daha ne atak ne nüksetme hiçbir şey yaşamayalım allah korusun hepimizi

Psikiyatri bu, %100 iyileşme sağlamayan ilaçlara sahip
İşimiz zor

Ayın belli bi günü yapılan Xeplion'u 1 gün önceden alırsak nolur ? - alan var mı ?

Aşırı huzursuz olmuştum kafam karışıktı uyuyordum 12 13 saat günde ,Gittim yaptırdım xeplionu

Reyhanman

İlaç vücutta belli bir süre kalıyor. Bir kaç gün önce sonra fark etmiyor. Ben önce aldığımda oldu. Sonra aldığım da Bir hafta bile sarksa bir şey olmayacağını düşünüyorum.

trevicta 3 aylık forma geçmeyi düşünüyoruz. Xeplion nun 3 aylık formu ileride belki bırakırız dedi ama çok uzun süre sonra sanırım.

3 aylık formda ne kadar doz verecek bilmiyorum ama yaza bilmesi için en az 4 ay geçmesi gerekiyor.

Reyhanman

Ben kendim istedim internetten araştırıp oda olur dedi ama en az 4 ay geçmesi gerekiyormuş doz değişimi ilaç değişimi için

Bu tarz ilaçlarda ve tedavilerde 6 ay 1 yıl bekliyor doktor.

Bende 2024 Haziranı bekliyorum. Biliyorsun büyük bir atak geçirdim. Vasi iptali için en az 1 yıl bekleyip öyle başvur dedi.

Yeni bir başlık açabiliriz depo iğne kullananlar diye

Ayrıca bende yüzde 90 iyileşme oldu. İlk başta çalışırım gibi geliyordu ama çalışacak durumda degilim hala belkide işten çok uzak kaldığım içi öyle geliyor. Bilemiyorum.

Valla iğneyi aldım ya aradan 3 saat geçti
Beynim süpürüldü aklıma rahatsız edici / olumsuz düşünceler gelmiyor, cok hareketli oldum, anlım ve gözlerime gidiyor sürekli ellerim

Başlık yanlış ifade ediyor, her xeplion kullanan şizofrenmiş gibi

Üst Alt