Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşam kavgadır, kavga ile güzeldir [Tartışma]

Evet,dostum sana katılıyorum..Büyük fikirler ancak dört başı mamur sofralarda üretilir...Ve kavgalar da bu sofralar da verilir...:)

Duu.. Ben biras taş koyuyim sofraya. :p:)
Eski komünist ve sosyalist ülkeler de komünist elitler tarafından yönetiliyordu. Aksini iddia edenin alnını karışlarım.:D
...

"Komünist ülkeler/devletler ve komünist elit" sözü her zaman garibime gitmiştir..:confused:

Çünkü;

Komünizm nihai aşamadır ve tüm dünya üzerinde sınıfların olmadığı, dolayısıyla devlete ve sınırlara gerek duyulmadığı bir sistemdir..

Tanımı böyle yapınca, komünist devlet ve komünist elit biraz garip kalmıyor mu?

Haa.. Sosyalist devlet doğrudur! Çünkü sosyalizm, geçiş aşamasıdır ve bir diğer adı da: "Proletarya Diktatörlüğü"dür. Sınıf da var, devlet de var.. Tanımları doğru yapalım ve taşları doğru dizelim lütfen..

Kominizm belki mükemmel bir yönetim biçimidir.Ama dünya üzerinde hiçbir zaman gerçekleştirilememiştir.Hatta sosyalizm bile tam anlamıyla uygulanamamıştır.

Sevgili Baben,
“Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği”, “Çin Halk cumhuriyeti”, “Arnavutluk Halk Cumhuriyeti” “Yugoslavya Federal Sosyalist Cumhuriyeti” gibi isimlerle sosyalist olduğunu idda eden bu cumhuriyetlerin yönetim kadrosu "Komünist Parti" olarak adlandırılmaktaktadır. İçlerinden bir tanesinde uzunca bir dönem yaşama ve tümünü ziyaret etme fırsatı bulduğum için çoook emin olarak söylüyorum hepsi de komünist (sözde) elitler tarafından yönetildi ve “sözde” geriye kalan üç tanesi de komünist parti tarafından yönetiliyor. Ne yaman çelişki olduğunu gözlerimle görme fırsatı butluğum için yürü be “X” kim tutar seni diyorum. Sosyalizme ve komünizme ilişkin tüm hayallerimi yıktı bu namussuzlar. :(
Partinin ileri gelen elitlerinden o eski sıkı komünistlerin şimdi kilisede istavroz çıkarttığını ya da hacca gittiğini, ülkenin en zenginlerinin onlar olduğunu, elitlerin her düzende var olduğunu da söylemeden edemeyeceğim. :confused:
Ahan da hayatın gerçeği : mecazi anlamda "yürümekten başka şansımız yok ne yazık ki."
Ütopyalarınıza çomak sokmak istemiyorum ama ben "yürüyelim arkadaşlar" diyorum:)

Tamam.. Komünist Parti olabilir ama Komünist ülke/devlet olmaz! Teoriye ters düşer çünkü! O gördüğün ve "komünist elit" diye adlandırdığın kesime belki "sosyalist elit" diyebiliriz. (İşin içinde olanlar daha başka isimler de kullanıyorlar!)

Bir de "ben şuyum" deyince "şu" olunmuyor! Teorisini, virgülüne dahi dokunmadan pratiğe geçirmek şart!
O nedenle hayallerin dursun yerinde.:)

Kötü örnekten yola çıkıp "ahan da budur! demek, yanlış pratikten yanlış teori çıkarmak, arabayı atın önüne sürmek olur! Oysa yapılması gereken tam tersi; "doğru teoriden doğru pratik çıkarmak"tır! ;)

Köminizm yada sosyalizm bir utopya degildir.Karl mark ın tezleri hala çürütülebilmiş degildir.İnsan oglunun sonu bu sistemler sayesinde kurtulabilir ancak.Yeryüzü kaynaklarına bakınca ya adam gibi paylaşmayı ögrenecegiz yada kendi sonumuzu hazırlayacagız.

Bana o sözünü ettiğiniz ütopik doğru teorinin doğru pratik örneğini gösterin de kulunuz köleniz olayım. :rolleyes:
Thomas Moore’un ütopyalarından ya da benim tek ayak üstünde dikilerek saniyede uyduracağım ütopik düzenlerden ne farkı var sizin savunduğunuz teorik ve de pratikteki ütopik komünist düzenin :confused:
Ütopyalarla uğraşacak kadar uzun değil insan ömrü;)

Sen bir tane maddesinin yanlışlıgını ortaya koyabilirmisin diyalektik materyalizmin.Utopya gerçekleşmesi imkansız hayal ama komünizm hayal degil.Sovyetler örneginde insan faktörü hesaplanmamıştı.Her sistemde oldugu gibi o sistemide insan faktörü engelledi.

Gerçekleştirilemediğine ya da hesaplanmayan, hesaplanamayan en önemli faktörün mevcudiyetine bakılırsa, Ha Thomas Moor'un ha Ali'nin ha Veli'nin ütopyası.
Oturup siz de mükemmel bir sistem ütopyası hazırlayabilirsiniz Vilanjik. Hatta en önemli faktör olan insan faktörünü engellemediğiniz sürece belki pratiğe bile dökebilirsiniz. Hayırlı işler:)

Pardon ben diyalektik materyalizmin herhangi bir maddesinin çürütülmesine dair tezinizi göremedim.Çarşınız pazar olsun.:D

Özür dilerim önce diyalektik materyalizmi bilip bilmediğinizi sormak gelmedi aklıma.Ben tartışmaya burada nokta koymak istiyorum aramızda uslup sorunu var.

:) Yaf sevgil empatizan,

1 paragrafta 4 tane "ütopik" kelimesi kullanmışsın ama YOK ÖYLE BİR ŞEY! Adı üstünde "Ü TO PİK"!!

Sen her bi şeyini başkalarını örnek alarak mı yaparsın? Eklektizm denmez mi buna? Doğru teoriyi edinerek doğru sentezler yapmak gerekli değil midir olması gereken?

Engels'in "Ütopik Sosyalizm - Bilimsel Sosyalizm" adlı yapıtından başlamanı öneririm. Savunduğum teorik ve de pratikteki komünist düzen ütopik değil bilimseldir!!

Baben hocam sözünüzü balla kestim George politzer in felsefenin temel ilkeleriyle başlaması daha uygun degil mi?

sayın vilanjik,arkadaşımız o kitabı ortaokul yahut lise döneminde okumuştur bence

Bu kadar mükemmel bir düzeni bunca yıldır pratiğe dökemiyorsanız benim için (ve komünizme baş koymuş pek çok kişi için )ütopyadır sevgili Baben.
Söyleyeceğim başka da birşey yoktur.
Bir gün bu mükemmel düzenin pratiğe geçmesini ummaktan başka birşey gelmez elimden.
(Laf aramızda, piramidin üst basamaklarına tırmanmak için ve sevdiklerimi de bu üst basamaklara çekmek için gösterdiğim çaba dışında parmağımı bilem kıpırdatmam:D)

Sanmıyorum o yaştaki bir çocuk için fazla agır bir kitap.Ben ilk okudugumda tüm dogrularım yanlışa dönmüştü.

Kinayeleriniz bir yana, keşke teoriler ve pratikler reelde örtüşebilseydi arkadaşlar:)

Yaa işte sorun da burada ya..:)

Teori bilinmeyince "niye hayata geçmiyor? bana ne bana ne" diye sorulur durulur! Oysa teorinin pratiğe geçmesi için gerekli şartlar o teorinin içerisinde vardır zaten..

Suyun kaynaması mükemmel bir olaydır kimileri için.. (Birazdan çay içeceğimi haber verir.:rolleyes:) Buradan "su 100 C Derecede kaynar diye mükemmel bir TEORİ ortaya atılmıştır. Sen; "bu MÜKEMMEL TEORİ, oda sıcaklığında niye hayata geçmiyor" diye soruyorsun ve olmuyor!:rolleyes:

komünizm dünya sistemi, sosyalizm ülke sistemi

geldiğimiz tarihde sosyalim sistemi olan ülke yok sosyalist sisteme yakın ülkeler var kuzey kore kuzey vietnam küba bolivya venezuella bunlar halk ikdidarı ile yönetiliyorlar işci sınıfı diktatörlüğüyle deil yönetimlerinde halk katmanlarının temsilcileri var.

geçtiğimiz tarihte sistemi sosyalizm olan ülkeler vardı sscb ülkeleri bu ülkelerde sosyalist yaşam biçimi denendi başarılı olundu sonrasında ab nato abd saldırıları sonucu yenildiler stalin dönemi sonunda hızla kapitalist geri dönüşüm yaşandı. bu geri dönüşümde kendiliğinden gelen dönüşüm ve sönme deildi kapitalist ülkelerin saldırıları sonucunda geri dönüşüm gerçekleşti.

bu sönme sebeblerinden biri nazilerin abd ve ab yönlendirilişiyle sscb ye saldırmasıdır bu saldırıda tüm kızıl ordu kadroları ön cepede halkı için nazilerle savaşarak kendilerini feda etmiştir ayrıca nazilere karşı savaş için sscbyele anlaşan hiçbir ülke nazilerin püskürtülüp kovalanmaya başlanmadan kızıl orduya destek olmamışlardır bu Stalingrad savaşında soyet kadroları tükenmişdir ve bu savaşda 27 milyon sovyet halkı kendini feda etmiştir.

bugün dünya gerçekliğinden uzak bilimsel tarihten uzak kendi propagandaları in stalin sonrası sscb ye kapitalist çin e rusyaya komünist sosyalist diyenler var

sosyalizm sscbde pratikle kanıtlanmıştır fakat sömürücü kapitalist ülkeler tarafından saldırıya uğratılarak yenilgiye uğramıştır

bugün tek kutuplu emperyalist dünya gücü tarafından halklar ülkeler boyunduruk sömürü zulüm katlim altında yaşamaktadır

tam bağımsız sosyalist türkiye için

Hocam bunlar nicel degişimin nitel degişimi nasıl doguracagını bilmeden koskoca bir teoriyi yargılama hakkını kendilerinde buluyor.Bir şeyi eleştirebilmek için o şeyi mutlaka bilmelisin.

Ahhh Levent Bey, içimi sızlatıyorsunuz. Yenilgiye uğramış bir düzeni savunmanın ironisi...
Yadıklarınız alıntı mı yoksa kendi fikirleriniz mi bilmiyorum ama birisi bana şu tek kutuplu emperyalizmin niye hep kazanan taraf olduğunu açıklaya bilir mi acaba:confused:

kendi yazım alıntı yaptığım yazıların altına alıntıdır diye not düşüyorum

----------

felsefenin temel ilkelerinden önce toplumlar tarihi okunmalı

İyi ya, o halde savunduğunuz (bir zamanlar savunduğum- uz:)) düzende bir yamukluk vardı. Pratikte uygulanması imkansızdı ki kaybettiniz- kaybettik

vilanjik;

:) Elbette.. Niyesini, nedenini sorgulamadan, doğru yanıtlar veremeden yargılama denir buna.. Bir tür yargısız infaz yani. Burjuva adalet sistemi bile yapmıyor bu kadarını;)

Sevgili empatizan;

Yukarda anlattım ya, su kaynamadan çay demlenirse no'olur? İçilir mi o çay keyifle? Demek ki kaynamamışmış su.. Bu kadar basit!:rolleyes:

entellektüel aydın kimdir ?
entellektüel aydınlar nasıl olmalılar ?
entellektüel aydınlar kendisinden daha az bilgililerle iletişim kuramıyorlarmı kurmuyorlarmı?
halktan insanlar aydın olabilirmi ?
neden iletişim ?

----------

bu sorulara hepbilirte cevap bulabilirmiyiz hasan abide dahil D:

Edward Said in ENTELLEKTÜEL adlı kitabını öneririm.Bu ve daha fazlası sorularınıza orada cevaplar bulabilirsiniz.

Karl Marx’ın tüm eserlerini İngilizce olarak üniversite çağlarında, Engels'in "Ütopik Sosyalizm - Bilimsel Sosyalizm" adlı kitabını ise ne ortaokulda ne de lisede; geçkince bir doktora öğrencisi olduğum sıralarda okudum. Politzer’i ise sadece şahsına yapılan atıflardan tanıyorum.
Düzen ya da sistem eleştirisi adına bu gerçekler neyi değiştirir bilmiyorum ama kinayeleri açıklığa kavuşturmak adına yazıyorum bunları. Entelektüel ya da aydın olduğum iddiasında da değilim. Sadece insanım. İnsanın insanca yaşaması gerektiğine inanan bir insan….

(not: önerinizi yeni gördüm vilanjik. Edward Said üzerine bir inceleme makalem var.)
Benim iletmek istediğim mesajlarda bir sorun olduğunu sanmıyorum. Sizlerin iletilerinizi de gayet net algılıyorum. Aynı pencereden bakmak zorunda olmadığımıza göre ortada bir iletişim sorunu olduğunu da sanmıyorum.

Üst Alt