Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni bir işitme cihazı alacağım. Önerilerinizi ve fikirlerinizi paylaşır mısınız?

harikalık

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba,

Sizlerin genel fikir ve düşüncelerinize ihtiyacım var.Yeni bir işitme cihazı almalıyım.Kulak arkası alacağım.Genç,yeni evlı ve çalışan biriyim.

Bana öyle bır işitme cihazı gerekıyor kı 5 yıl çok rahat kullanmalıyım.

İş ortmımda masa başı ve bir çok firma ile konusarak geçiriyorum.

Şimdi çocugum yok ama onumüzdekı yıllarda düşünüyorum. Çocugum oldugunda bir anne olarak onun her sesini duymalıyım.

bu tür sorular var kafamın içerisinde.

Dün bir çok firma ile görüştüm.İşitme cihazları hakkında genel bılgıler aldım.Çok güzel yeni cihazlar vardı.Ben MAXTONE ve GAES arasında kaldım.sizce neler yapmalıyım?

ben normal olarak duymuyorum sagirim diebilirim iki Kulak arkasi cihaz kullaniyorum ama sakin bi ortam olmadikca rahat konusup diyalog kuramam yillarca butun kullandigim cihaslardada ayniydi cihaslarla calissabilliyor olmaniz süper ben Ankara duysesten unitron 360 e marka cihaz kullaniorum benim en rahat oldugum cihas bu sizin isitme kaybiniz nekadar ssoylebilirmisiniz?

Merhaba Melike Hn,

bir kulağım 65db, diğeri 67 db şeklinde duymuyorum.Yıllardır cihaz kullanıyorum. Tabıkı bütçem çok düşük yüksek bir butçeğe sahip değilim.

isitmeniz kac db?en iyi 5 marka phonak,oticon,siemens,widex,starkey

Siemens denedim ama pek tatmin olmadım.beğenmedim cihazlarını.
ReSound beğendim. Beltone beğendim.ikisi arasında kaldım. Oticon denemedim. Sadece fiyatlarını almıştım. Oticon çok yüksekti.ortalama 3000 tl den başlıyordu.
Widex ve Starkey i merak ediyorum.

Sizce Beltone nasıldır?

%65 %67 işitme kaybım var.

İntertoon nerenin cihazıdır? bilgi verebilir misiniz?

interton bence turkiyenindir ama dediyim firmalardan birini tercih et.size ince kalipli cihazlar uyacak.iyi dinləyin,phonak naida s5 ve ya s9 crt deneyin,siemens pure karat ve micon deneyin deneyin.widex clear da deneye bilirsiniz.oticon agil da deneyin.ben dediyim cihazlar size uygun bence.hem de en güçlü ve estetik olanlarindan dedim

ReSound nasıldır?

Resound cihazı dün deneme esnasında çok beğendim.Dün KAdıköy de Özgür Bey ilgilendi.Cihaz çok güzeldi.

sizce GAES Resound nasıldır?

Dün MAxtone denedim fena değildi.

Beltone nasılsıdır sizce?

Almaya değer mı bilmiyorum .Bana 5 yıl kadar gitmeli.Rahat kullanmalıyım cihazı.

sizin tavsiyenız nedir?Bilgi ve fikir verebilir mısnız?

Resound; Oticon, Phonak ve Widex'le birlikte dünyanın önde gelen işitme cihazı markalarından biridir. Hatta yakında Apple firmasıyla ortaklaşa iPhone'la kablosuz iletişim kurabilen bir cihaz çıkaracaklarını duymuştum.

cihaz almak için aceleci olmayın derim.
firmalar size mutlaka en pahalı ürünleri satmaya gayret eder. hatta sırf en pahalı ürünler satılsın diye daha düşük bütçeye uygun cihazların programlamasını deneme aşamasında oynuyorlar. siz takıyorsunuz bakıyorsunuz sesler boğuk geliyor diyorsunuz. hemen devreye giriyorlar o zaman şu cihazı deneyin diye başka ama pahalı cihaz öneriyorlar. :)
bu gün piyasada bulunan bir cihaz ne yazık ki 2 sene sonra piyasadan silinecektir.
önce işitme cihazı satan firmaları araştırarak işe başlayabilirsiniz. "en iyi firmadan en uygun cihazı bulmak" olmalıdır hedefiniz.

bana phonak aksını yaptı ama dark
ben demıstımkı fılan yerde nadıa s up begendım ama ındırım yapmadı sız kaca verırsınız
oda agzımdan gırdı burnumdan cıktı oylede bı ıkna kabılıyetı varkı bu satıcıların dıyesım var
ama bız sagırız sonucta bıde tabı ısın otorıtesı bılgısı onlarda okulunu okumus artık doktor fayda etmeyen engelımızın doktoru dıye onlara ınanmayı secıyoruz
sana bu uplar cok yuksek superpowerler ıyı bıde neden cok para odeyecen ıste nadıa 3 s sana en ıyı
gel gıt hep yuksek sesler derken bıde dısarıda beremı cıkarınca ruzgar sesı felaket
e ben bunu degıstırıcem dedım
tamam nadıa 5 ama tabı pahalı bı ruzgar sesı ıcın vermısız o kadar fazlasını
bıda begenmeyınce bıraz daha yuksek fıatlısını
yane basamak basamak olumu gorunce sıtmaya razı oluyosunuz
ben ıllakı bun u ıade edeyım parasını ıstedıgın gıbı kıp kullandı dıye dıyınce ısler degıstı ayarıda bı olmadı
bende kustum o odyocu senın bu odyocu benım 3 ayıma maloldu
bı sevmedınmıde hıc sevılmıyo

bir de konuşarak ikna etmeye çalışıyorlar o daha kötü.
ısrarla yazın derdim. öyle iletişim kuracağız derdim. cihazı beğenene kadar usanmadan yazanlar arıza olduğunda konuşmayı tercih eder :))

sen nerden buldun dıcem konusmadan yazan odyocy dark
gercı tezcanlı ben onu hıc dusunmedım. zaten cıhazsız bıle konusulanı ses duymadan anlıyabılıyorum. aklımda olsun:) artık cıhazımın ses duzeyını tutturmadan konusulanı anlamama numarası yapıcam bende. hıc dusunmemıs gerılımlede olsa oyle bı kulfet yuklememıstım,deneyecegım nasılsa kapı gıbı cok ılerı ısıtme kaybı odyo olcumum var elımde

önemli konularda iletişimi yazarak çözmeyi tercih ederim. çünkü kelimeleri net duyamadığımız için ben şunu dedim ama sen kabul ettin diyebiliyorlar. yazınca ise herşey apacık ortadadır.

ben sunu dedım sende kabul ettın
sagır oldunmu bu kelımeler duysan anlasanda bızlerın alın yazısı. haklıda olsak haksız duruma dusurulmek ıcın duyanların bıze en kolay yalancısın demenın yolu
bunu hepımız bılıyoruz ama ısıtme cıhazının ayarının ıyı olmaması ıcınde bı sonuc cıkar yazarak odyocuyla ıs gorursek
ama ıste ıyı bıze anlasma ıcın bır tutanak lazım kayıtlı kuyutlu olsun hersey dersek bunun ıcın ıyı
test sınavlarıgıbı şıkları ısaretlıyelım yazıp goturdugumuz kagıtta. bıde odyocuya ımzalatalım sen ne dedın ben ne dedım onu anlasmak ıcın tutanak olur senın dedıgın
baska turlu yazarak kımse bızım kahrımızı cekmez. ısaret dılı tercumanını fellık fellık ararlar konusmayı bılmeyenler ıcın ama konusmayı anlamayanlar ıcın bu kadarcık vakıt kaybetmez anlayıs gostermez duyanlar. denemeyle sabıttır:(

harikalık;

32 yaşındayım, 7 yaşından beri kulak arkası Rexton ve philips bir kaç marka daha kullandım
bunların içinden oticon CHİLİ SP5 cihazı çok beğendim danimarka malı. digital bir cihaz en önemli bir özelliği ise otomatik gürültü önleyici ve su geçirmiyor. küçük pili var. yaklaşık 9 gün gidiyor. kesinlikle tavsiye ederim. İzmir Alsancak 2012 yılında aldım 1850 liraya. ssk ile raporla alınınca 1500 liraya tekabul ediyor, 350 lirasını devlet geri ödüyor.

chılı sp5 te gurultu yonetımı yok
hatta chılı 7 de bıle yok gurultu yonetımı
bıtek chılı 9 da var.chılı 9 da babanın fıatı. o kadar pera vermek zor

yanılıyorsunuz.. ben 2 yıldır oticon chili SP5 kullanıyorum gürültü önleme var.. gürültü geldiğinde aniden ses seviyesini düşürüyor. gürültü kesilince ses eski ayarladığın seviyeye geri geliyor.

sadece chili sp 5 de değil , oticon un tüm ürünlerinde gürültü yönetimi mevcuttur. Ancak programı yapan arkadaş bazı fonksiyonları etkinlikten çıkarmış olabilir.. Yani gürültü maskelemeyi tamamen açıp kapatabildiğimiz gibi , orta seviyede de etkinleştirebiliyoruz.. Cihaz programlamalar çok önemli.. Bu oticonun 3000 liralardan başlıyor fiyatları falan da yine aynı noktalara geliyor.. Bu böyle olmayacak arkadaşlar ben oticon için bir sayfa oluşturacağım.. Oticon hakkındaki bu bilgileri orada toplayacağım.. Sorularınıza ve bilmek istediklerinize oradan destek vermem çok daha kolay olacak sanırım. Oticon fiyatları ortalama 1000 liradan başlıyor , 7000 liralara kadar da modelleri mevcut. 3000 liralık cihaz beğenip burada da 3000 liralardan başlıyor demeniz biraz garip.. 1000 Liralık cihazı 800 e alan hasta 500 lirayı da devletten geri alıyor. ?!?!?!?!?!? üstelik 50 lira maliyetle merdiven altında yapılmış bazı markalar , piyasada 2000 liradan listeye yazıp, hastaya senin için 1000 liraya bırakırım cihazı diyor.. hasta da kendisini karlı çıktım sayıyor.. inanamıyorum.. uyanın artık. bilinçlenin lütfen.. aldığınız cihazın fiyatı elbette önemli sizler için ama 6 ay sonra ucuza malettim dediğiniz cihazı kullanamadığınızda , paranın tamamını çöpe atmış olacaksınız.. Lütfen dikkatli olun. İyi marka isteyenler.. Oticon , Phonak , Wıdex peşinde koşun.. Çin'de yapılıp , X ülkenin nano teknoloji malı bunlar diye satılan cihazları nasıl ayırtedebileceğinizi ?!?!??! bol şans hepinize arkadaşlar.. tekrar görüşmek üzere.. )) sevgiler..

cakmakmehmet2001;
kesinlikle çok doğru.. cihazınızın ses kalitesinin bozulmaması için kulak kalıplarınızın hortumlarını 2 - 3 ayda bir değiştirmeniz gerekli.. uğrayın bir ara , ücretsiz değişim yapıyorum.. hotrum değiştirmeye bile inanılmaz paralar aldıklarını öğreniyorum... çok üzücü... bir kahvemizi içmeye uğrayın bize , bulvardayız.. ))

Oticon artık Aydın da .. Turistik parka gelmeden , sağda " RED İşitme Cihazları " lütfen tanışma kahvesine uğrayın.. Bekliyorum.. )) Sevgiler..

otıconda uzman sızsınız betul hanım, bılgılendırmenız ıcın tesekkurler. yabancı kaynaklı tanıtımlarında ben gurultu yonetımı 5 ve 7 de olmadıgını gordum demekkı yanılmısım o zaman.
ama otıcon phonak wıdexten baska markalar merdıvenaltı deyımız yanlıs olamazmı
cunku 7 yıl kullandıgım resoundla hıcbır kere sıkayetcı olmamısımdır
sımdıkı kullandıgım sıemens cıeloda ıyı bır cıhaz
lakın sıemensın dıstrubor fırması hoş degıl

tavsiye

merhaba. 5 yil goturur mu.bilmiyorum.cunku yeni.aldim. adi phonak.naida.q90 zarif ince ve rahat. tek - si pili 1 hafta gidiyor. eski.cihazim phonak naida 9 du kalindi 3 hafta giderdi.

phonak virto Q 70 i denedim bu gün..sağ 80 sol 85 kayıp var..ısrarla kulak içi kullanamazsın diyenlere rağmen araştırdım buldum..fiyatı 4350..iindirimli 3200..Q 90 ı daha iyi ama indirimli fiyatı 5000 dedi.şu anda da 6 yıl önce aldığım siemensin hangi modeli bilmiyorum onu kullanıyorum.ince sesleri duymamaya başlayınca değiştirmek zorunda kalıyorum. ama bu gün denediğimle daha iyi bir işitme sağlandı..dahada iyisi olmaz sanırım..ayrıca benim işitme kaybıma illede kulak arkası kullanmalısın diyenler için kulak arkası modeli de aynı frekanslarda denendi..diyebilirim ki kulak içi cihazda sesler daha netti..

Interton beni çok ama çok mutsuz etti.

Arkadaşlar, İnterton almayın da ne alırsanız alın. Ben dayanamadım en sonunda kulak içi cihazı çiğneyip sinirimi çıkartmaya çalıştım. Bugün Siemens nitro 301 kulak içi aldım.
Yurtdışından geldi. Bugün iyi gibiydi. Ancak gürültülü ortamda sesler biraz karışıyor. Ben de çok ciddi ve ince tonlarda çınlama ve uğultu var. Belki bundan olabilir. Yarın gidip tekrar frekans ayarı yaptıracağım.

HAYIRLI OLSUN CIHAZIN ZAFER. BEN BU NITROLARA COK HEVES EDIYORUM AMA PARA AZ GELINCE CIELOYA RAZI OLDUM.ilk programlamasiye kullaniyorum odyocuya gidip biraz duzelttirmeye cesaretim kalmadi. biktim. eski cihazimin kapi kapi dolastirmasindan
sen cihazi disaridan almissin. insallah ayarlarini iyi yaparlar. bu cok onemli.cunku ordan almadiysen. ne pil bitmesini ne ses kismasini, nede program degistirmek icin baska programi yuklemiyorlar 4 programli cihaza tek program yukluyorlar.sen yukletebildinmi
burda nitroda ses yumusatma var bu rahat dinlemek icin iyi birsey, birde siemenslerin cogu cinlama programi var bu cinlama programini dinledigim insanlar sevmiyor ama bilemiyorum

MERHABA arkadaşlar bendede pro ıno otıcon cihazı var aldıgım 2 yıl oluyor 2012 yılında 2000tl peşin aldım dış seslerle konuşma sesi ne zaman ayara gittiysem hep aynı kısma yapıyoruz diyorlar ama bişey farketmiyor kalabalık ortamda sesleri ayırt edemiyorum tekrar cihazlara bakmaya başladım sese kaybım60 70 arası hesaplı nereden alabilirim fiyatlar her yerde farklı sanırım......Dış mekan sesini azaltıp konuşma sesini iyi anlamak istiyorum, 24 kişilik bir odada konuşma seslerinden hiç iyi anlamıyorum tekil konuşuldugu halde,bilgisayar ve kombi sesi daha iyi geliyor birde kulaklıgımın plastigini degiştirdiklerindede ücret alıyorlar evet arkadaşlar hangi cihazı alayım yurt dışında yegenim var bende getirebilirim diyor bana yardımcı olursanız sevinirim,nemden etklenmiyen bir cihaz istiyorum..

:eek:plastik degistirme dediginiz kulak kalibiysa tabi para vereceksiniz.hortum degistirmeysede 2 lira tabi vereceksiniz. cihaz sattik diye hayrat yapmaya caklarki:) bazi sevdigim odyocular bu hortum degistirmede para almiyor. ama bu benim hosuma gitmiyor. emekleri neyse alsinlar.
gurultude bilhassa sizin dediginiz 24 kisilik ortamda sanirimki hepimiz bu sikati yasiyoruz. ama sesler yuksek olarak ayarlanmazsa daha dayanilir olur galiba
sizi 70 db ikayip icin cok ve iyi cihazlar vardir. resounda bak. hem daha iyi gurultude anlama hemde fiat acisindan daha uygun gibime geliyor. ama iste odyocunuz tecrubeli olursa iste esas olan

Merhaba arkadaşlar bende siemens a&m auro 2 pro open kulak arkası işitme cihazı kulanıyorum 3 programlı dijital çok memnunum 80db işitme kaybım var kulak içi cihaz almak istiyorum bana yardımcı olurmusunuz.

Kulak arkası alacaksan simens a&m aurora 2 pro open fiyat olarkta cihaz olarakta iyi bir cihaz ben kullanıyorum sorun yaşamadım.Çok cihaz kullandım daha önceki kullandığım cihazlar widex,starkey,siemens, unitron gibi cihazları kulandım.Pahalı cihaz istiyorsan oticon ve widex benim tercihim.

Serpil26 merhaba, oticon dan farklı bir model düşünüyorsan phonak denemelisin.. Çok güzel cihazlar gerçekten. AMA TAVSİYEM ŞU, markayı belirledikten sonra da , hangi odyometrist ile çalışacağını belirlemeye çalışmalısın.. Yani Kumaşı gösteren de terzidir. Cihazın ne kadar iyi olursa olsun, işleyenin önemi çok daha büyük..

apmayin betul hanim, chili 7 deneme sansim oldu. odyometrist sesleri tam ayarliyamadi, buna ragmen nadia 5 ile chili arasinda daglar kadar fark var, o adar guzel gurultu nluyormuski
yalniz numarali tekerlek varya onu evirip cevirdim disarida ses kontrolu yaparken, 3 tede 4 tede 2 dede ayni yukseklikte ses Verdi
bunu ayari yapilmadigi icin yani bir ses yuklendigi icinmidir, baska ayar yapilirsa tekerlek donuce sesler kisilirmi bunu siz daha iyi aciklayip aklimda suphe birakmazsiniz diyorum

Üst Alt